НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 415
  • 682
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мами ! Не пиша често, но ви чета редовно. Лежах малко в болница за скъсена шийка, за сега уж всичко е наред надявам се да не се влошават нещата в 27 г. с съм.
Да ви попитам вие усещате ли тежест ниско долу в корема, лека болка при обръщане? Другата седмица съм на преглед, но все пак да ви попитам ?
Абсолютно усещам, аз вече влязох в 30та и се засилва особено през нощта и едни странни изпуквания, които аз мисля че усещам от таза.. не съм сигурна Thinking Някой от Варна има ли впечатления от естествено раждане в Окръжна болница? Аз уж бях сигурна, че искам в АГ, но сякаш взех да се замислям и за друг вариант.
П. С. Днес е по-хладно и мога да дишам и живея Joy , дано и на вас денят ви е приятен, мамчета Sparkling Heart
Аз лично съм решила да съм в АГ, но за естествено в Окръжна препоръчвам Славчев или Нешев. Те и правиха голям ремонт, било станало много хубаво чувам от майките. В Окръжна казват, че акушерките са много добри, нашите акушерки на работа също ми я похвалиха първия път като се чудех къде да раждам. Дали ще си доволна зависи изцяло от очакванията ти и е до късмет, честно казано. Теб какво те разколеба за АГ?

# 466
Юлияна, терапията ти с флостерон колко дни беше и каква е причината да ти я назначат? При мен от тази седмица, 28 г.с., трябваше да започна кортикостероидна терапия, назначена от лекуващия лекар. Вчера направих 3-та ФМ при друг лекар и той каза, че няма причина да я правя толкова рано. Предписанието е за 32 седмица и то с друг вид кортикостероиди - флостерон. Да добавя че съм бременна с близнаци. Сега се намирам в много деликатна ситуация и се чудя как да постъпя.
Докато сме на темата за кортикостероидите - онзи ден бях на трета ФМ. Изненадата на деня беше, че след терапията за белите дробове, която проведохме в 26 или 27 г.с., вече не помня, бебчето прави само дихателни движения /така се изрази тя/. Имахме чудене дали сега отново да ми бие инжекция флостерон /кортикостероиди/, но като видяхме това чудо на чудесата и много добре развити бели дробове, много се зарадвахме. Моята док каза, че е много спокойна, даже да тръгне и по-рано да излиза бебо. Аз не съм имала никакви странични ефекти, след кортикостероидите. Не съжалявам, че ми бяха поставени. Сега съм в 30 г.с., но по нататък ако пак се наложи, пак бих се решила на тази стъпка.

# 467
Юлияна, терапията ти с флостерон колко дни беше и каква е причината да ти я назначат? При мен от тази седмица, 28 г.с., трябваше да започна кортикостероидна терапия, назначена от лекуващия лекар. Вчера направих 3-та ФМ при друг лекар и той каза, че няма причина да я правя толкова рано. Предписанието е за 32 седмица и то с друг вид кортикостероиди - флостерон. Да добавя че съм бременна с близнаци. Сега се намирам в много деликатна ситуация и се чудя как да постъпя.
Докато сме на темата за кортикостероидите - онзи ден бях на трета ФМ. Изненадата на деня беше, че след терапията за белите дробове, която проведохме в 26 или 27 г.с., вече не помня, бебчето прави само дихателни движения /така се изрази тя/. Имахме чудене дали сега отново да ми бие инжекция флостерон /кортикостероиди/, но като видяхме това чудо на чудесата и много добре развити бели дробове, много се зарадвахме. Моята док каза, че е много спокойна, даже да тръгне и по-рано да излиза бебо. Аз не съм имала никакви странични ефекти, след кортикостероидите. Не съжалявам, че ми бяха поставени. Сега съм в 30 г.с., но по нататък ако пак се наложи, пак бих се решила на тази стъпка.

Скъсена шийка и контракции от 6 месец са причината. Опасността от тях е преждевременно раждане, а дали ще се случи и кога.. никой не може да каже. Поради това моята док искаше да сме застраховани в случай, че бебчо тръгне да излиза по-рано.

Инжекцията с флостерон беше поставена еднократно и както казах, има резултат, който се видя на последната ФМ. Разбирам, че различните лекари са с различни гледни точки и за мен това е плашещо и объркващо. Аз съм лежала два пъти в болницата за задържане поради горепосочените проблеми - един път в АГ Варна и един път в Окръжна болница Варна и няколко пъти съм ходила на спешен кабинет. Като цяло са ме гледали най-малко 5 лекари и всеки имаше различно мнение за моя проблем, всеки ми измерваше шийката в различен размер. Затова просто реших сама за себе си на кого имам доверие и вече слушам само него и това е разбира се следящия ме лекар.

В болницата също препоръчваха, че и поставяха кортикостероиди на жени с най-различни проблеми, които са застрашени от преждевременно раждане - жени с тромбофилия, прееклампсия и др. Никоя не се възпротивя.

# 468
Абе, девойки, на кои точно пейки се чакаме на МС Васил Левски, че нито един бременен корем не виждам. Да не би да съм объркала мястото? Извинявам се за спама.

# 469
  • София
Намерихме се, чакаме който дойде пред изхода на метрото Simple Smile

# 470

Скъсена шийка и контракции от 6 месец са причината. Опасността от тях е преждевременно раждане, а дали ще се случи и кога.. никой не може да каже. Поради това моята док искаше да сме застраховани в случай, че бебчо тръгне да излиза по-рано.

Инжекцията с флостерон беше поставена еднократно и както казах, има резултат, който се видя на последната ФМ. Разбирам, че различните лекари са с различни гледни точки и за мен това е плашещо и объркващо. Аз съм лежала два пъти в болницата за задържане поради горепосочените проблеми - един път в АГ Варна и един път в Окръжна болница Варна и няколко пъти съм ходила на спешен кабинет. Като цяло са ме гледали най-малко 5 лекари и всеки имаше различно мнение за моя проблем, всеки ми измерваше шийката в различен размер. Затова просто реших сама за себе си на кого имам доверие и вече слушам само него и това е разбира се следящия ме лекар.

В болницата също препоръчваха, че и поставяха кортикостероиди на жени с най-различни проблеми, които са застрашени от преждевременно раждане - жени с тромбофилия, прееклампсия и др. Никоя не се възпротивя.
Разбира се, че с подобни проблеми няма да се възпротивят. Прекламсията е главен виновник за огромен процент от преждевременно родените деца. Confused

# 471
Аз не се чувствам супер добре тези дни. Особено днес. И звъннах на лекарката, каза да пия сутринта половин хапче магнезий, на обяд още половин и вечерта цяло и вторник сряда на лекар. Искаше веднага да ида, но аз разбира се бях в Баухаус да избирам цвят за кухнята Frowning1

# 472
Здравейте, мами ! Не пиша често, но ви чета редовно. Лежах малко в болница за скъсена шийка, за сега уж всичко е наред надявам се да не се влошават нещата в 27 г. с съм.
Да ви попитам вие усещате ли тежест ниско долу в корема, лека болка при обръщане? Другата седмица съм на преглед, но все пак да ви попитам ?
Абсолютно усещам, аз вече влязох в 30та и се засилва особено през нощта и едни странни изпуквания, които аз мисля че усещам от таза.. не съм сигурна Thinking Някой от Варна има ли впечатления от естествено раждане в Окръжна болница? Аз уж бях сигурна, че искам в АГ, но сякаш взех да се замислям и за друг вариант.
П. С. Днес е по-хладно и мога да дишам и живея Joy , дано и на вас денят ви е приятен, мамчета Sparkling Heart
Аз лично съм решила да съм в АГ, но за естествено в Окръжна препоръчвам Славчев или Нешев. Те и правиха голям ремонт, било станало много хубаво чувам от майките. В Окръжна казват, че акушерките са много добри, нашите акушерки на работа също ми я похвалиха първия път като се чудех къде да раждам. Дали ще си доволна зависи изцяло от очакванията ти и е до късмет, честно казано. Теб какво те разколеба за АГ?
Не бих казала, че нещо ме е разколебало, просто от самото начало съм си мислела само за АГ. Както и на теб, ми я похвалиха Окръжна, та затова се позамислих. Аз не смятам да избирам екип и лекар, имам доверие повече на акушерки спрямо нормално раждане. А ти как смяташ да процедираш? Blush

# 473
Юлияна, благодаря за отговора! Аз утре ще ходя до лекуващия лекар и ще споделя резултата от ФМ и евентуално да отложим терапията за по-късно. И това ще направя с голямо неудобство и притеснения, но ме мога и да не му кажа.
Относно ремонтите и подготовка за малките човечета, ние сме още в началото на ремонта и по-скоро няма да стане преди появата има. По-важното е, че това не ме притеснява и не събирам нерви. И някак неусетно, от роднини и приятели получихме какво ли не за бебетата. Прегледах какво ще ми влезе в употреба и какво няма да използвам. Общо взето старая се да съм заета с нещо и да не се вглеждам много в себе си, че току съм си открила някой проблем.

# 474
Момичета успях да поспя и поне гаденето и виенето на свят поотшумяха. Добре, че усещам бебчо. В понеделник съм на преглед, а до тогава стриктно мерене на кръвно и почивка.
Духче и ние сме в галимацията с кухнята. Само, че чакаме тази седмица да започне майстора с къртенето. Ако се забави още ще го отложим за догодина, колкото и да не ми се иска. Rolling Eyes

# 475
Нони, ние основен ремонт от до правим. Полудях. Април почнахме и тепърва сега ще ни монтират кухнята. Холът е на шпакловка, а бебешката стая тепърва трябва всичко да се изнася от там, да се цикли дюшеме, да се пребоядиса и да се правят мебели. И в другите стаи още работа има.

Аз не знам къде да сложа бебешкото легло. Има място само от страната на краката ни. От страни е радиаторът на парното и не знам колко е Ок

# 476
Ох, да се успокоя, че не само при нас е разхвърляно и нищо наникъде. Ние дребни, козметични неща правим, ама докато си разместим багажите и решим кое да задържим и кое не. С малко дете наоколо е пълна лудница. Всяка година ремонти и все доникъде. 🤪

# 477
Дух, напълно ви разбирам. И ние правим основен ремонт, само че на два етапа. Преди няколко месеца приключихме с хола, спалнята и коридора. Сега останаха кухнята, а там ще падне къртене и стаята на бебчо. Прахолякът ще е на всякъде. Тепърва ще изпразваме стаите, ама майстора много ни мотае. На първо време, кошарата ще е в хола. Поръчахме си трансформираща се в легълче и си заема доста място.
Хелинор, а с малко дете най-вероятно е още по щур купон. Grinning

# 478
Бъбълче, радвам се, че ти действам така 😘 Не драматизираш и не натоварваш никого, нали затова сме тук- да си споделяме, да си помагаме и да се подкрепяме. Аз поне съм винаги на среща Simple Smile
Дух, поне сме на тема ремонт, сега ще ти разкажа днес какви ги забърках-буквално! 😁 Сутринта станах с хъс да боядисам антрето. Имах останал от нейде си латекс. Купих си,, лайнон,,, 🤣, хартиено тиксо и започнах- избутах всичко, постлах, облепих... и всичко това сууупер бавно и туткаво, защото приличам повече на син кит, отколкото на човек. 🤫 Клякане - ставане, въргаляне и при всяко движение получавах по такъв мощен шут, че все едно бебока ми викаше,, ти в час ли си, ма ооуууу"?!? Тъйй, почнах аз да боядисвам, свърши първата порция, взех да бъркам втора и, докато я раздрусвах, тоя ми ти капак за кофичката взе, че се отвори леко и то точно към мен... Познай!  В един миг раздусвах кофа, все едно си танцувам,, лакокарача,,, а в следващия миг по роклята ми от гърди надолу се стичаше латекс... Тръгнах да махам роклята и що да видя? Роклята пропуснала и целия ми шкембак беше в латекс, все едно като нарочно съм го боядисала. 🙃😉😆Нужно ли е да казвам какво се случи на косата ми, махайки омазаната,, роклА,,... Поне единият етаж го опаткахюе събота и неделя. Готови сме да посрещнем манечкия, дето днес ме,, преби,, с шутове.
😢😢😢😢ОСТАВИХ СИ ЗА НА КРАЯ ТРУДНАТА ЧАСТ. Момичета, много ме е срам, че не успях да дойда на срещата, а с такова нетърпение я очаквах...Обещавам да се реванширам по  някакъв начин... Извинявам се още веднъж 😢😢😢

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 23:46 от Gerta

# 479
Герта, аз такива подвизи не правя. Само ходя за смесители, бои и други подобни. Боядисването на мъжът съм го оставила. Но и той псува нещо снощи капакът от блажната зелена боя (за касата на вратата), че бил като жив. Снощи в 23.40 ставам да пишкам и виждам, че още грундира таванът на кухнята. В събота ни идва кухнята и след 2 месеца на полеви условия и готвене в еарфраера и микровълновата я чакам с нетърпение. Дано намерим кой да ни я свърже.
Днес ще си взема пелените за многократна употреба, доста се вълнувам.
От къде мога да си купя бархетни пелени и тензухен

Общи условия

Активация на акаунт