НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 386
  • 682
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Цитат
Ми  като тегло е ок за седмицата, но му била голяма главата. Не съм задълбочавала това како ще рече и в хипотези. Всеки път така ми казва, че е едро. 1800 г. сме , 30 +6 съм, от днес измерено.

Изобщо не отлагай прегледа при кардиолог.  Мисля точно ти ми препоръча доцент Христова. Еми, страхотна е. Супер е внимателна, прецизна и загрижена и с отношение към бременни. Обади се по-скоро, за да не й се запълни графика. Иначе отоци по крайниците имаш ли, сърцебиене ?

Аз бях, да. Нямам отоци, но почнах да вдигам кръвното. Утре звъня за час. Сигурно ще ми сложи холтер. Ще докладвам.
И мойто е с голяма глава. Ще е забавно раждането...
---------------
Относно трета фетална, на мен ми казаха най-добре в 30 или 31 г.с.
Ходих сега във вторник при Чавеева във Щерев. Бях 31+1г.с.
Преди това бях при Георги Марков във 20г.с. И двамата са страхотни специалисти, но Марков е по-мой тип човек...

# 511
Чета, че почти всички ходите и на трета ФМ, а на мен Марков и двата пъти ми каза, че не е нужно да ходя на третата. Аз само на втората съм ходила. На третата какво по-различно оглеждат? Има вероятност да се види нещо, което се появява по-късно или я правите повече за спокойствие?
А мен лично Марков ме грабва веднага с отношение.

# 512
Дагни, с теб сме били в един и същи ден на преглед при д-р Чавеева, вероятно и заедно сме чакали пред кабинета й.
Хелинор, аз направих 3-та ФМ за мое спокойствие. На мен също ми беше казано, че нямам нужда от нея. Понеже съм с близнаци и имам известни притесния. След всеки преглед всъщност се чувствам по-спокойна.

# 513
  • София
Борн, стискам палци, всичко ще е наред! Дяволов е гуру, помогнал е на редица мои приятелки, вярвам му.

За ФМ: аз пък знам около 29/30, да се видели хубаво органите... или може би на мен така ми го казват заради близнаците? Аз също ходя във Фемина, но при Врагалева. Изключително мила, човечна, разбира си от работата, гледа подробно всичко. Ходих и при Димитрова (един от пионерите в областта), но тя е по-обрана, не ми допадна.
Аз с първата бременност не ходих на трета ФМ. При нормално протичаща едноплодова бременност не е сред задължителните прегледи. Но сега с близнаците ще си отида, съшо за мое спокойствие.

# 514
  • Тук... някъде
И аз съм се записала на трета ФМ при Марков. До сега не съм била при него и искам и той да види бебка. АГ при която се следя, също прави ФМ и прегледите при нея са винаги подробни, но още едно мнение не е в излишък, за мое лично успокоение.
Започнах училище за бъдещи мами и първата тема беше за храненето ( малко късно вече де 😉, аз изядох 100 неща, които не трябва), но поне се успокоих, че не съм единствената подпухнала от задържани течности бухта и акушерката каза, че е съвсем нормално, даже трябвало да задържаме течности, стига да няма албумин в урината и кръвното да е в норма.

# 515
И аз съм се записала на трета ФМ при Марков. До сега не съм била при него и искам и той да види бебка. АГ при която се следя, също прави ФМ и прегледите при нея са винаги подробни, но още едно мнение не е в излишък, за мое лично успокоение.
Започнах училище за бъдещи мами и първата тема беше за храненето ( малко късно вече де 😉, аз изядох 100 неща, които не трябва), но поне се успокоих, че не съм единствената подпухнала от задържани течности бухта и акушерката каза, че е съвсем нормално, даже трябвало да задържаме течности, стига да няма албумин в урината и кръвното да е в норма.
А кое училище?

# 516
  • София
Чета, че почти всички ходите и на трета ФМ, а на мен Марков и двата пъти ми каза, че не е нужно да ходя на третата. Аз само на втората съм ходила. На третата какво по-различно оглеждат? Има вероятност да се види нещо, което се появява по-късно или я правите повече за спокойствие?
А мен лично Марков ме грабва веднага с отношение.
Марков е топ!
И аз бях при него на първа и втора ФМ. На втората ми каза, че няма смисъл да ходя на трета. Аз реших, че много му е писнало от мен, защото много питам ама той просто явно си ги е виждал нещата.
Действително можех да мина и без третата. Нова информация не получих. Всичко е точно. Но отидох да ми е мирна главата.
1 на мноооого да се открие някой малък козметичен проблем и просто да се обсъди с родителите (заешка устна например).
Дагни, с теб сме били в един и същи ден на преглед при д-р Чавеева, вероятно и заедно сме чакали пред кабинета й.
Много възможно. Аз чаках от 16:30 до 17:00 - имаше три мацки пред кабинета ама не сме приказвали.

# 517
Някой поръчвал ли е дрешки от Carnival kids? Взех няколко бодита 68 и 74 см за бебето на братовчедка ми, но ми се струват страшно малки. Ако това са дрешки за 6 месечно не знам за новородено колко миниатюрни трябва да бъдат...

# 518
Искам да попитам някой друг има ли болки ниско долу, повече от ляво? Като при цикъл, ако лежа нямам много, но при ходене, при движение, ако се въртя в леглото имам. Вчера имах и 3 контракции леки за 50-60 минути. И не знам да се тревожа ли. Онзи ден се чух с докторката ми, увеличи ми малко магнезия и каза да лежа повече. Ама сега пък като не спортувам и почна да ме боли кръста. Та се чудя дали вчерашните контракции са повод да й звънна.

# 519
  • Тук... някъде
Дух, в Бургас е - Училище за бъдещи мами се казва.
Относно болките - моите са ниско долу, но от дясно. Бях се притеснила да не е апендисит, но явно е от бебка, защото обикновено от дясно й усещам повече движенията, а от време на време ме удря направо на изхода и е изключително неприятно.

# 520
  • Варна
И аз ходих на трета ФМ, но при нас май мотива по-скоро беше, че таткото само 2 пъти е бил на преглед с мен (първия път за установяване на бременност и втората ФМ). Та затова .. просто мнооооого искаше да види бебока пак. Платихме си 120лв за удоволствието Grinning Но си струваше, лекаря беше много подробен и изчерпателен (др.  Стоилов, Добрич). Всичко излезе наред (не че сме имали притеснения), но все пак си е успокояващо. Simple Smile

# 521
Благодаря за отговорите относно ФМ. Реших да запазя в 28-а седмица при д-р Цолова във Фемина (по препоръка от следящата ме лекарка). След като й разказах, че не съм останала доволна от д-р Икономова - отговорът беше - това го чувам от много мои пациентки... Не искам да споделям подробности точно, защото мненията за лекарите са субективни и базирани на лично преживяване. Надявам се, че сега всичко ще бъде наред на прегледа ☺ Завиждам на тези татковци, които са успели да присъстват на прегледите- и при мен досега мъжа ми не са го допуснали на нито един от прегледите Sad
Стискам палци при всички ви всичко да се развива нормално ❤

# 522
Аз попаднах веднъж на др. Икономова при преглед по време на ИП и също не ми допадна. Като отношение имам предвид, студена и незаинтересована. Иначе чисто професионално сигурно си е окей, ама като работиш с бременни се иска и малко сърце.

# 523
Аз просто не нога да ходя при доктори, които нямат отношение, изключително ме напрягат.

# 524
Леле, сигурни ли сте, че не говорим за някоя друга др Икономова? При мен и двата пъти беше суупер любезна, говорехме си и коментирахме, не ми казваше примерно,, сега гледаме еди-какво си,,, защото разбра, че разбирам и знам какво виждаме, но коментираше в норма ли е. Ако бебето не беше в правилната поза се шегуваше с него, потупваше го и го молеше да бъде,, добър,, с нея. Въобщеее.... Седя, чета и не мога да повярвам?!? Сигурно е имала кофти ден-не че я оправдава, разбира се...

Общи условия

Активация на акаунт