НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 46 140
  • 682
  •   1
Отговори
# 585
Понякога когато легна странично, усещам побутвания/пърхания, сякаш ми казва "Мамо, мръдни се, така не ми е удобно. Премести се, хайде, давай по-бързо" Simple Smile
Съответно спира с бутанията, като легна по гръб или на другата страна.

А онзи ден в приложението Feia прочетох, че бебето започва да бута, ако позицията на майката не му е удобна.
Възможно е нещо такова при вас да се получава.

# 586
На моето бебе имам чувството, че никоя позиция не му е удобна. Раздава такива шутове... особено като са в ребрата. По гръб - ужас, става ми зле за 5 Мин лежане по гръб и малката започва да си прави разходки из корема ми. Обикновено винаги е позиционирана от едната страна. Та ако да кажем тя е от ляво и легна наляво, започва да ме блъска, че не и е удобно. Ако пък легна на дясно, започва да ми тежи... честно, една вечер просто си седнах в леглото и я чаках да се успокои 😂

# 587
Bubbly, и моето юначе е с подобни движения.
Веднъж даже ги описах "все едно ток го бие", но и това с пилето е точно Grinning
До момента при прегледите всичко е било наред.
Аз имам едно оплакване, което от снощи се засили. До вчера ми изтръпваха краката само нощем и то горе от дупето, но само когато спя, т.е. по-дълго съм легнала.
От снощи по левия ми крак все едно мравки лазят. Когато се движа е добре, но легна ли или седна и се почва едно мравучкане и изтръпване Confused
Предполагам, че е нормално, но е много неприятно.
Rave, надявам се всичко да е наред.
Didi, Blue Heart Blue Heart
За всички, стискам палци за поне още два месеца безоблачна бременност Hands Pray

# 588
А при мен пък много често се случва да усещам ритничета все едно в дупето, не знам притиска ли нещо, какво прави, обаче едновременно в корема и там, и то не за кратко. Много е странно усещането, аз даже мислех, че са някакви напъни и пориви за изХождане, но бил бебо. Joy

# 589
А при мен се върна гаденето. Цял ден ми се повръща. В 28+5 дни съм. Някой друг така ?

# 590
Здравейте, мами Simple Smile
Към каква козметика сте се насочили ?

# 591
Дух мен пък ме почнаха киселините... в 29 г.с. съм.
FBID1274492099245845 Ами аз първо мислех да взема на Джонсън бейби, но в Ремедиума пускат много добри промоции на Мустела и последният път като ходих бебешко лосионче на Мустела на промоция струваше колкото Джонсъна.. Та затова реших да стартирам с едно комплектче на Мустела (докато бебето е по-малко) 2в1 сапун за коса и тяло + олио за масаж + кремче за подсичане. И вече като ги изхабим ще минем на нещо по-бюджетно, само като новородено нали уж са по-чувствителни ще му взема по-скъпа козметика еднократно и това ще е...

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 22:01 от Ntmasdom

# 592
Дух, преди няколко дни и на мен ми се гадеше 2 дена, но при мен беше от но-шпато. Поради болки в корема го пиех доста често и започна да ми действа така. Да не е от храна или бебчо да притиска стомаха

# 593
Аз ще ползвам Бюбхен, ползвах ги със синът ми преди цели 22 години и бях много доволна.

# 594
А при мен се върна гаденето. Цял ден ми се повръща. В 28+5 дни съм. Някой друг така ?
При мен се върна гаденето с пълна сила. 31+ 2. Също малко след като си помислих,че ще ми се разминат киселините и те дойдоха с гръм и трясък да ми покажат да не си правя тънки сметки без кръчмар. Често не мога да легна без да съм пила малко сода, защото с извинение направо всичко се връща в устата ми. Общо взето много се радвам, че ще ставам мама и ми е много мило за всяко бебенце, не само за моето.... ама това с бременността......
Grinning    Satisfied

# 595
Добър човек тук беше споделил, че чаша студено прясно мляко помага за киселини. Пробвах. Работи. Благодаря много за съвета ,😁 В четвъртък съм на преглед и ще питам за Бианацид или друго подобно лекарство, но засега млякото облекчава положението доста.

# 596
Лелеее, един ден пропуснат и едва ви изчетох. Моят мъник не спира да мърда, ама така, че мести целия ми корем. Такова нещо не бях виждала. И той не знам да реагира на сладко, но то така, или иначе не е спрял да мърда, ако се възбужда от сладко, то сигурно ще ми изкочи през пъпа.... Ритмичното пърхане, особено ако го усещате ниско долу ( ако бебето вече е главично) е хълцане. Този момък не хълца много, но другите ми две деца се съсипваха да хълцат... Като почнеха и поне по 10 мин продължаваха.
Киселини имам страшни и започват веднага щом легна, но както казах той много мърда и ме ръчка навсякъде, също и в стомаха. Все по-трудно дишам. На моменти направо въздух не ми достига. Ей го... За хълцане говоря и започна....Та за киселините нищо не ми помага- нито медикаменти, нито бабини илачи, нито мляко... Спя полуседнала за да не се удавя в,, собствен сос,,...
Козметика със сина ми ползвах Бюбхен, но се наложи да сменя, защото беше с безкрайно суха, клоняща към АД кожа и започнах да ползвам Биодерма Атодерм. С дъщеря ми продължих с Биодермата, но просто защото още мажех баткото. Иначе препоръчвам с 2 ръце Бюбхен. Джонсънс байби категорично НЕ, освен ако не сте си го купили сами от чужбина. Този у нас трябва да го забранят със закон....
Контракции си имам от самото начало, после понамаляха, но не съм видяла някаква особено закономерност в проявлението им. Онзи ден се съсипах от танци, скачане и хора-нямах нито 1 контракция, ама нито една дори след като си легнах. Вчера имах 2-3,а днес, въпреки че преживях емоционслен удар, още нямам нито една. Няма как да съм сбъркала, защото моите контракции са доста силни- излиза ми въздухът и коремът ми става толкова твърд и остър-наподобява яйце. Но не го мисля- на ФМ на 22 шийката ми не беше мръднала и с милимунд- стои си 40мм.
Дълго стана, ама и вие много теми сте обсъждали без мен 😁😉❤️Леко бременеене

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 01:29 от Gerta

# 597
Бъдещи мами от Варна,
Спряхте ли се на педиатър?

# 598
Ехх, изпуснах ви вчера за срещата, видях много късно :/ Моята личната е и педиатър и мисля при нея да съм. Много съм доволна - Дишева в МЦ Нова, сега покрай ИП само й звънях по тел и ми подготвяше всичко, а моя го вземаше. Виждала съм как преглежда бебчета и какво й е отношението и мисля да не търся друг.
А как различаваш ръчичка от краче? По мястото където пипа или? Аз май немога. Имам издути места, но понякога са големи все едно дупето е там, друг път са много в страни чак към гърба почти (ох, как да се изразя). И моята е с главичката надолу вече
Измислям си 😂 На последния преглед просто видях как е позициониран. Пък мисля, че крачетата са по-силни. За болката иначе като ме ритне в ребрата определено си боли 😺 дори един път се събудих от шут. ММ се шегува с мен и вика ритни го и ти 😂😂 При мен също е от лявата страна и като легна се почва едно ръчкане 😄😄 един ден мисля, че дори го усетих да хълца, бях чела някъде че е възможно.

Аз също пробвах с млякото и определено работи за киселините

# 599
Привет момичета.Аз рядко се включвам да пиша,но ви чета постоянно.Аз вече започнах да се притеснявам,защото все още нямам нито една покупка за бебчо.Не искам нищо да купувам ,но поне да си избера нещата.Но направо взех да се обърквам страшно много от да гледам толкова разнопосочни неща,стоки,марки,модели,цени в стремеж да ме пропусна нещо.....и накрая резултата е нулев.Дайте някакви насоки или повечето сте като мен объркани и неориентирани 🤩

Общи условия

Активация на акаунт