Къде в Пловдив??? тема - 87

• 34 424
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • о`майна лунна нощ е
В един кратък период на всички големи спирки стояха по двама полицаи и посрещаха топло всеки, който слизаше от автобуса без маска. Канеха го любезно настрани и му връчваха акт за това.
Силно се надявам да върнат тази форма на контрол, защото и на децата ми се наложи да пътуват с автобуси и се оказаха единствените с маски в тях.
Сигнал до превозвачите и РЗИ.

# 241
Задължителни са маските в ГТ.
Кой е автобуса?
Не ползвам често, но по празниците да, всички бяха с маски. 44 и 9.
22
Верно идва от село, ама това не е извинение
Нито шофьора, нито кондукторката бяха с маски
Поради тази причина и не изискват от пътниците

# 242
Докладвайте ги.
Скоро пътувах с маршрутка, 5, пак е до село, но бяха с маски хората.
Само един мургав се качи без.

# 243
  • Пловдив
Шофьорите отдавна не носят...

# 244
  • Пловдив
https://Отдавна шофьори и кондуктори работят без маски.Половината пътници са без маски,а тези с маски,носа им е отвън,което е равносилно да си без маска . Впечатленията са ми от линии 15 и 37 в интервала 16,30-17,30ч.По телевизията бяха казали за връчване на актове с предупреждения.Парична санкция май никой не е получил и едва ли би платил.Според мен обществото е изключително нехайно.

# 245
  • Пловдив
Ох, не мога да се сдържа, че още има хора, които вярват в ползата от маската...

# 246
Само в България всеки си прави каквото иска , не се спазват никакви правила и всеки е много компетентен по въпроса с маските
Има правила-спазват се
Друг е въпросът, че в затворено пространство и наблъскани хора един в друг, със сигурност е полезна

# 247
Ох, не мога да се сдържа, че още има хора, които вярват в ползата от маската...

И аз не мога да повярвам, че още има хора, които не вярват.
Те и някои починали вече лекари не вярваха и не носеха.

# 248
  • Пловдив
Затова се радвам, че имаме свобода на действия спрямо разбиранията си Simple Smile
Интересно защо служители и в болници не носят, а преди това дарителски кампании правиха за да им се нобяват...както и да е, на мен ми е все тая, градски не използвам в хранителен магазин не се задържам повече от 20 минути един път седмично, на останалите места не ми е необходима, да не говоря, че лично аз обичам да нося шалове, който по спешност също мога да наметна под носа.

# 249
  • Пловдив
Когато разбиранията ви касаят само вас бъдете свободни колкото си искате. Но след като сме общество, а не живеем в джунгла, гражданската отговорност ограничава някои свободи в полза на обществото. Свободата и свободията са различни неща. Първото е за съвестните и отговорните, които го осъзнават и пазят свободата. Вторите превръщат свободата в свободия.

# 250
  • Пловдив
Десиссслава, съвсем добронамерено - моля, спрете да разводнявате темата с разбиранията си по различни въпроси. Убедена съм, че във форума има много по-подходящи теми, в които да ги споделяте и да срещате разбиране. Иначе казано - живейте, според разбиранията си за някои неща, но не ги натрапвайте. И се научете, че мнението Ви не е меродавно, а в някои случаи, когато изразява това, че другите /вкл. здравето им/ не Ви интересуват, може да бъде и вредно.
dazel Hands Plus1

# 251
  • Пловдив
Ама и вие четете избирателно, обяснила съм, че за мен вирусът е...., но че и аз спазвам правилата, за места, където нямам избор. На никой нищо не натрапвам, околните ако искат маска, шлем и противогаз да си слагат.
Но да обясняват колко е опасно нещо, което лятото за да се спаси сезона някак позатихна, по време на ИП пък "хващаше" само уикенда, а през останалото време докато половин околия бяхме на работа не хващаше е нелепо. Няма да правя коментар за онези хора, които останаха без препитания заради умните глави /защото в Европата хората получиха средства, а нашите някак не покриваха всички условия за да получат някаква помощ/, за майките които се принудиха също без средства да останат вкъщи неплатен отпуск, а някои поради това и напуснаха работа, защото нямаха избор.

И за да не разводняваме темата:
Къде може да си харесам плат за калъф на диван и да ми го изработят?

# 252
Къде се продават детски предпазни маски за лице?

# 253
  • Пловдив
В Лидл има еднократно детски - 5 броя за 2 лева.
Текстилни и аз не съм намерила офлайн.

Някой да знае, от къде може да се вземат бандани?

# 254
  • Пловдив
И в Джъмбо има, ако не се лъжа дори в момента и в Кауфланд има /текстилни са и на двете места/

Общи условия

Активация на акаунт