Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 173
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Ами след тъпия трансфер на 2те бавни, доктора реши на следващата стимулация да ги чакаме повече, до бластоцид или поне морула. Та после имахме 3 на 3 ден, които доокапаха след това на 4 ден не стигайки до морула, бавни, бавни от самото начало. Подготвях се за свеж трансфер, но доктора каза че в този им вид изобщо не иска да прави трансфер, много били зле. Смених клиниката. И сега това прибързвано замразяване...., разбрах че и този ембрион върви бавно. Аз ако се борех за бавни и лоши щях още онези да трансферирам... Нещо, което веднъж правих и доктора там смяташе за безсмислено повече. Тук ме изненадаха, пред свършен факт ми казаха че го замразяват натагадък. Според мен, защото са видели колко е зле и че няма шанс ако го чакат да заприлича на нещо.
И затова се чудя, в предвид опита ми вече. То и въпроса е трябва ли да се дава шанс на всеки ембрион, независимо от качеството му, и то още в началото толкова зле. То че сме отчаяни да, ама чак пък толкова... И ако няма да правя стимулация защото няма смисъл, да си причинявам ли трансфер само на 1, този.

# 601
Fanny, ако качеството на ембрионите и лошо всеки път може би е най- добре с донорска яйцеклетка да опиташ, стига да нямаш скруполи за това. Много момичета станаха мами така и се раздват на дечицата си.

# 602
  • София
Миличка права си, според мен няма смисъл да правиш трансфер само на това бавно ембрионче шанса ти е почти нулев. Събери поне 3 ембриончета, ако ще и на 2-ри ден и тогава ги трансферирай ще имаш доста по голям шанс.
На мен последния път ембриолижката ми обясни, че на 44-45г. не трябва да се чакат до 5-ти ден, а да се събират най-добре 4бр. в краен случай 3 бр, максимум до 3-ти ден, после замразяване и после трансфер за да имаме шанс. Категорично ми каза 2 са малко шанса е почти никакъв, защото повечето ембриончета имат забележка и при 4 бр. трансферирани си взаимопомагат и все едно би могло да се хване, шанса става много по голям.

# 603
Ами за донорската още не съм решила, но това не означава че трябва до безкрая да опитвам и да трансферирам всеки кофти ембрион. Да, точно така, всеки път едно и също, бавни от самото начало и не стигат морула. Първия път уж за 5ти ден зет ме планираха, но като видяха че си заминават ме изстреляха спешно на 4 ден сутринта, на 5 и 7 клетки бяха. Тоест винаги са си бавни и кофти и решиш ли да ги чакаш, умират. А сега ме изненадаха неприятно с това прибързано замразяване. Което те подлъгва че хем имаш нещо, ама като си знаеш бекграунда знаеш че не е нищо. И се чувствам в капан. Не може да кажеш айде край, не го ща... А в същото време знаеш какво ще стане. Бях на кантар за нова стимулация, ако имах повече яйцеклетки. Поне да има смисъл. А сега се чувствам притисната....

# 604
  • София
Имате ли мф? Ако е загиват след 3 ден, има вероятност да е от МФ, не от некачествени я.

# 605
Да, имаме много тежък, тежка ологоастенотератозооспермия. Но в предишната клиника, и тя в Турция, където ми бяха опитите до преди този доктора изрично ми каза - ембрионите забавят от първия момент, за което е причина яйцеклетката. Забавянето след 3 ден да, дължи се на мъжкия фактор, но тези ембриони са толкова зле от началото и не стигаме до там да се прояви мъжкия фактор.

# 606
  • София
МФ масово се неглижира, и в бг, и в Турция.

За съжаление. Сестра ми след 6 опита със силни стимулации, започнала на 30, чак сега им изскочи мф. Който тепърва ще борят. Досега бяха с неизяснен стерилитет. И уж прилични спермограми. Но не би. Ниски нормални форми, а днк проблем излезе чак при последния опит - първи с имси и макс.

Много е лесно да се лепи всичко на възрастта на я някак. Забавянето от 1ви ден и бавно оплождане след икси също е свързано с мф, не само с я.

# 607
Миличка права си, според мен няма смисъл да правиш трансфер само на това бавно ембрионче шанса ти е почти нулев. Събери поне 3 ембриончета, ако ще и на 2-ри ден и тогава ги трансферирай ще имаш доста по голям шанс.
На мен последния път ембриолижката ми обясни, че на 44-45г. не трябва да се чакат до 5-ти ден, а да се събират най-добре 4бр. в краен случай 3 бр, максимум до 3-ти ден, после замразяване и после трансфер за да имаме шанс. Категорично ми каза 2 са малко шанса е почти никакъв, защото повечето ембриончета имат забележка и при 4 бр. трансферирани си взаимопомагат и все едно би могло да се хване, шанса става много по голям.

За съжаление те нашите освен бавни, явно са и грознички... Изрично питах на миналата стимулация на колко клетки са, той каза че като цяло са много зле...
Сега този не го знам, а и то голяма мъка да получиш информация... Само ми казаха че е бавен.
Жалкото разбира се е, че след това прп вместо да се подобрят нещата, или поне да останат така, изглежда са се влошили... Една стимулация вече прекъснахме, това е от втората след прп която очевидно пак не е ок.

Да, абсолютно съм съгласна с пренебрегването на мъжкия фактор. Всъщност, Калчев ми каза че сме за донор... Но в Турция казаха, щом има нещо, значи ок. Е, дадоха му добавки де, е защо, щом е ок и така.... Значи все пак има значение... Аз лично си мисля че причината за това развитие е точно мъжкия фактор. Колкото и науката да има нееднозначно мнение....

# 608
  • София
То и при нас така се оказа, неглижира се МФ, но докато се усетя мина доста време. Само, че нашите са добре до 3-ти ден и на 4-ти им става нещо. Ходихме при андролог и май ще се окаже бактериална инфекция в м-ла, която дефектира всички спермита- така поне предполага д-ра, дадохме м-л, но резултата още не е готов, защото не им бил стигнал за всички изследвания и трябва да се даде 2-ри път и отново чакане за резултата. Само не знам, не виждат ли какво количество им се дава и какво е необходимо ами се правят половинчати работи.

# 609
Да, спомням си много добре вашия случай, много тъпо тепърва да се работи в тая посока. Но щом има насока, пак е добре, отнякъде почвате. Значи при вас си е класиката, заради мъжкия фактор забавянето е след 3 ден. Това е трябвало да подскаже.
Много жалко за изгубеното време, дано бързичко да се изясни картинката и се вземат мерки.
При нас е ясно защо е мъжкия фактор, минало заболяване и операция. От добавки полза няма. По друга причина, варикоцеле в млада възраст и неуспешни 2 операции и брат му на мъжа ми няма деца...

# 610
Ние сме след първо и неуспешно инвитро с тежък мъжки фактор. В клиниката побързаха да ми ги върннат на 3-ти ден и уж били много хубави ембрионите. После на коментара док каза, че са били супер зле спермитата и ембриоложката се е чудила с какво да ми опложда яйцата. Даже и опит за имплантация нямаше.

# 611
Е това най го мразя, казват ти че са хубави, а после ооо, ама те...
Ами ние нямахме оплождане 1 ден, на втория чак. Не знам 'официално' кое се води за причина за липса на оплождане, когато яйцеклетката изглежда ок.
Значи да си дойдем на думата, фактора си е фактор...

# 612
При нас на 4-ти ден забавяха развитието и винаги казваха, че проблемът е в яйцеклетките, спермограмата била добра.

# 613
При нас на 4-ти ден забавяха развитието и винаги казваха, че проблемът е в яйцеклетките, спермограмата била добра.
И на мен така Sad,но вече доста се съмнявам вътрешно ...

# 614
Здравейте момичета и при нас положението е същото.До четвърти ден са добре и на пети спират за пореден път.Питах ембриоложката според нея на какво се дължи тя каза че било в следствие на лоши яйцеклетки сперматозоиди се намирали.Ние също се водим с мъжки фактор.Сега ми предстои последна пункция на спонтанен цикъл и не знам какво ще стане.Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт