Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заровено злато

 • 2 330
 • 22
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 127
Чувала съм,че всяко намерено злато или каквото й да е закопано носи нещастие. Затова питам тук.

# 16
 • Мнения: 113
Проверете с металотърсач.

# 17
 • Мнения: 1 150
Суеверия има всякакви. Музеите са пълни с изкопани неща, иманяри щъкат навсякъде, има и такова хоби в другите държави - детекторизъм, при който хората обикалят полетата с металотърсачи и откриват неща от римско време или от средновековието, за да го предадат на държавата/музеите/археолозите. Колко пък да са прокълнати.

Между другото има и такава услуга - металотърсачи под наем. Отляво, отдясно на дърво е детинско описание.

# 18
 • Мнения: 33
След сделката мисла, че не е редно да ви идва на гости, още повече да ви зарибява така. Е кой ще продаде къща , в която  е заровено злато и знае за това. Деликатно се дистанцирайте, че не е много ясно, какви са мотивите. Бих го обърнала на майтап. А относно металотърсача, това е решението, но без да се разгласява. Иначе за намерено злато, поверия всякакви. Общо взето, никой не е прокопсал от чуждото. Преди около 3 години златен ланец намерих, 50гр., предадох го в полицията. Някои ми казаха, че не биха постъпили така, но аз си знам. Не искам да внасям  чужди вещи в къщата си, не се знае каква енергия носят.

# 19
 • Мнения: 3 740
И аз съм чувала, че заровено и намерено злато носи нещастие, но това са просто суеверия. За къщата на родителите ми също се носеха слухове, че има заровено злато, когато я купиха, дворът беше като разоран от съседите, кой ли не е копал. Била е на най-големия чорбаджия, а умрял като бедняк, наследниците му не намерили никакви пари и ценности. Нашите никога не са правили опити да го търсят, майка ми каза, че дори и наистина да има заровено имане, ще го намери този, на когото му е писано. Ако не е писано, няма да се намери. От 40 години притежават къщата, така и никой нищо не е намерил. А човекът може просто приживе да е изхарчил всичко.

# 20
 • Мнения: 127
Благодаря ви за мненията,ще пиша при развитие на нещата.

# 21
 • Цюрих
 • Мнения: 225
На село,в къщата срещу нашата, много време чувах слух,че е заровено злато.Стопанката беше братовчедка на майка ми и решила един ден да провери слуха.Тръгнала да копае и си ударила крака лошо с лопатата,за малко да скъса сухожилие.Цял месец не могла да се оправи.Вечерта сънувала сън.Видяла гърнето със злато на мястото им и един козел отгоре.И чула глас май или и се дало да разбере по някакъв начин,не помня,че ако го изкопае ще умре. Е,тя се отказа от идеята си и си живя дълго.
Навремето само разбойници или бягащите турци са заравяли злато и са проклинали.Поне аз така знам.И със сигурност има нещо вярно в проклятието.Както амулетите и разни там предмети, които могат да ти навлекат такова,същото е със златото.
А и си мисля,че има закон,според който всички подземни богатства принадлежат на държавата.Ако намериш нещо, трябва да сигнализираш.Ще ти дадат 20%-30% от стойността му.
А това със съседа е луда работа.Извадете му направо ограничителна заповед.Как така някой всеки ден ще ти виси за едно също нещо и няма да разбира от дума?

# 22
 • Мнения: 356
Sun_ladyyy намери златото и сега се скатава. Smile Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт