Живеене няколко поколения

• 9 826
  • 202
  •   1
Отговори
# 105
Еййй като започне да се говори с клишета и само една част от моралните норми много обичам. А какво стана с "възрастните трябва да се уважават"? Вече виждам как след 5 години ще кажете, че нищо не сте направили с живота си, защото старите не са ви подкрепили достатъчно. Аз пък мисля, че вие не сте успяли да се подготвите за живота без родители, че и с деца на всичкото отгоре. Стегнете се и вземете живота си във ваши ръце, направете нещо сами (освен децата). Вие какво искате, да се преместят в една стаичка и да не забелязвате присъствието им ли?
Много тъжно... Много разочароващо, че съществуват такива хора, които явно толкова го мислят това, че чак го пишат във форум и очакват подкрепа. Най-тъжното е, че някой ден когато старите освободят място на младите, младите ще осъзнаят, че е имало толкова много неща, които са пропуснали да научат, да усетят и да споделят, а е късно. За жалост тогава ще осъзнаят и че старите не пречат на тяхното развитие и ще трябва да понесат цялата отговорност за неспособността да се справят с живота.
Лесно е да нямаш нищо, освен претенции, но след време много се страда от това...
Обичайте ги тези родители, гледайте ги като писани яйца за да не съжалявате когато си отидат.
Съжалявам, че съм толкова остра, с мъжа ми загубихме родител много скоро и е много болна тема.

# 106
40 годишна  с две деца иска свекървата да се изнесе. Ахаххаа
По принцип Клеопатра си е цар на тъпите теми, ама тая изби рибата Joy

# 107
  • София
Като гледам, Клеопатрата пусна фишека и се покри.

# 108
Ееее, ама то пък и една не застана на нейната позиция, лоши жени, ей......лоши! Ми, ще се покрие, като не я разбираме.

# 109
Ееее, ама то пък и една не застана на нейната позиция, лоши жени, ей......лоши! Ми, ще се покрие, като не я разбираме.

Напротив - аз и други добри хора се съгласихме с идеята й, че "трябва да й се даде път".

# 110

Напротив - аз и други добри хора се съгласихме с идеята й, че "трябва да й се даде път".
И начална скорост, за да ѝ е лек пътя.

# 111
  • Варна
Аз погледнах една от старите й теми и се отказах да коментирам повече. Тя още преди да се нанесе в този дом, още когато са обсъждали с мъжа й нейното идване, е започнала размисли как ще пренарежда чуждата къща за да й стане удобно. Какво повече да се коментира...

# 112
  • София
Ами всъщност не е луд тоз, който яде баницата, нали? Ясно е, че авторката е нахална и може би не много интелигентна, но пък и свекървата вместо да си дондурка синчето до 50 годишна възраст да му беше показала пътя. Ама с добро, това е "път на младите". Като излезе на 25 години (най-късно) на квартира и се оправя сам с Живота ще си намери и свястна жена и ще създаде стабилно семейство.
Ей, как не могат да разберат тия хора, че разсипват бъдещето на децата си!
На 50 години да живееш с мама и тати и да правиш семейство в детската си стая?!?
Ама и затова жената е авторката, то друга нямаше да се съгласи.

# 113
Чак пък разсипано бъдеще... Родът и генът продължават, защото авторката има едно дете и още едно на път, доколкото разбрах. Не всички са оправни като ги изхвърлиш от гнездото. Неоправният син можеше и едно дете да не направи на квартира. И това ще мине, децата растат бързо, всичко е ок, свекървата ще има кой да я гледа, има възможност да си общува с внуците и да не е изолирана сама на стари години, сделката е максимално добра. Ето ви една друга гледна точка.

# 114
Максимално добра, викаш, ама кажи го на авторката, дето в момента сигурно отвоюва тоалетната за лично ползване... така стъпка по стъпка, квадрат по квадрат 😂😂😂

# 115
Тъй като авторката говори за стаи, които ползват те и стаи, които ползва свекървата значи жилището не е двустаен/ тристаен апартамент.
Сделката е из адвете страни. Авторката на 40, свекървата най-вероятно към 70-те. На пенсия сама една ли ще се справи добре. Знаем, че при възрастните хора с ограничени доходи ремонти и преобзавеждане се свеждат до минимум. Разбирам я и нея, ако не й се живее с мебели от 40-50 години.  Лошото е, ако мъжът слуша повече мама, а не жена си.
Не сме  й в къщата и семейството. Компромиси обаче са нужни и от двете страни.

# 116
Ами казвам го. Гледам в перспектива. Много отговорни, сериозни хора около мен едва направиха по едно дете, а искаха по повече, но така им се стече животът, не отглеждат дете, а ипотека. Други отлагаха до последно, някои ще останат и без деца. Не всеки е кадърен, успешен, но можеше децата им да бъдат. Само че децата ги няма. Тоалетната все някога ще се освободи... исторически погледнато.

# 117
Тъй като съм от поколение, живяло заедно  ине умряло от това, да защитя малко авторката.Ако има възможности за още площ, защо да не получи една стая?Няма да иска ако няма накъде.Освен наистина да е както смята някой тук, да изисква свекървата да се оттегли някъде, я на село  я на вила.Не знам ситуацията, но ако има празен терен, защо не...Не  е отишла сама там, завел я  е мъж, син на хора.Кат не са искали да се стесняват ,да са реагирали.
Нахално е да ги изгони, но в една стая   с бебе  и подрастващо дете няма да е лесно.
Понеже знам как  е, на 22 кв 4 човека.Но с други помещения за общо ползване , иначе е невъзможно.
И свободна стая за гости, дет чака девера два пъти месечно,  че и се разреди  доста след това.И  я превзех, казах, че съм искала да купим, да строим, не са позволили, да са...
Всъщност те не се разбраха, мъжа ми иска право на негово име ,те  искат на тяхно , пък и  за какво да строи.Да купуваме пък  и бяха докладвали на свека какво съм питала, и стана кавга коя съм аз да купувам.
То чинии си купих и  и докладваха , че се отделям.
Та с чиста съвест си взех още една стая.Девера спа дето му постеля после, не на улицата.
Ай малко защита , колкото да е в грешка ,не е сама в тази грешка.Не знам историята ,да надстроява, разширява , да купува ново, каквото може да прави мъжът и с нея заедно.
Но ако има свободни стаи - права е ...
Аз за това все тътна, по всеки повод - всеки у тях, тук  е тяхно като ме няма.

# 118
Тъй като съм от поколение, живяло заедно  ине умряло от това, да защитя малко авторката.Ако има възможности за още площ, защо да не получи една стая?...

Това могат да кажат единствено собствениците на стаите - може ли, не може ли и защо.

# 119
Има една реплика на английски, не знам как точно да я преведа на български : Beggars can't be choosers.
В случая, щом искаш да се разполагаш и разпореждаш във едно жилище, си го осигуряваш. Не се нанасяш със претенции.
Авторката не виждам да се е загрижила за свекърва си, нито пък да се чуди как да ѝ помага. Тя иска "да се направи път", т.е. свекито да се забие в едно стайче, по-възможност по-мъничко и да не занимава никой със себе си.
Тя, снахичката се сърди, че водят свеки с тях по магазините, какво остава да иска да ѝ помага.

Ами да Боряна, мъж я е завел. Тя като не е искала да е на 20кв. да беше говорила с този мъж. Едно е да си помагат, ама да се правят и претенции, съжалявам. Всеки има право да живее спокойно в жилището, за което е работил цял живот. Те, младите трябва да са благодарни за възможността да имат покрив, а не да нахалството, че им трябва още площ. Като трябва да си я подсигурят те, сами. Не да забиват свеки в някоя стая, за да се ширят те в СТАИ. Самата авторка казва, че имат стаи, в множествено число, да ги адаптират, да направят нещо, че да се справят. Не да изискват от човек, който вече им е дал достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт