На море в България 2020 г.! - 7

• 49 350
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна.

Съвсем на крачка от тебе, кулинарен естете, се намира едно от най-добрите заведения понастоящем, с безумно вкусна риба, която се купува директно от рибарите на всеки половин час! Това е Далян Чайка, заведението, в което е сниман най-великият български филм за всички времена - Оркестър без име!
Хората го възстановиха преди няколко години и е прекрасно място! Евентуално, ако бяхте потъркали кълки без кола - щяхте да го видите и да си спестиш безмисления коментар!

Не е нужно да си кулинарен естет, за да видиш, че на повечето места в Созопол не става изобщо за ядене. Нулева хигиена, вмирисана риба, да не изброявам. В препоръчания от теб ресторант не сме били все още, щом е толкова хубав, ще го пробваме. Но това, че в него е сниман филм преди сто години изобщо не е довод за качество, особено в България, където заведенията не задържат ниво две поредни години. А и малко ми идва пресилено на 30 минути да зареждат с риба 😉 Малко по-спокойно.

# 121
Ние избираме заведение за хранене според рейтинга в google maps. Не сме сбъркали до сега.
Точно този ресторант Далян "Чайка" веднага го погледнах и има доста висок рейтинг и положителни отзиви! Не знаех, че са го възстановили, гледката там е уникална! Благодаря за споделеното.

# 122
Ние с моя мъж си фиркаме яко(така да се изразя)😀.Сутрин той изпива поне 2 кафета,с две коли.После на обяд по 1 бира двамата с храната,след обяд евентуално по някоя мента и вечер той бири,аз ракия,после бира(да не ни помислите за алкохолици😂,ама на почивка сме и то с много деца,трябва да се пие 😜).Децата сокове постоянно,все нещо гризкат.
Проблема е,че с ММ не закусваме по принцип.А на ОИ изобщо не мога да огладнея за обяд ,ако закусвам.Абе,хубаво си ми е на мен да си седна в ресторантчето,да си поръчам каквото си искам.Може и да не съм попадала на добър ОИ,знам ли...
Но при нас с тези деца засега остава варианта ОИ,не може да си позволим да седнем на заведение,те ще го взривят,ще тичам след тях само,докато ни обслужат.
Ама ако сме двамата с ММ задължително свободна консумация,но това ще стане след ок.10-15 г....
За ОИ сте си, поне докато децата не дръпнат до толкова, че да можете спокойно да седнете и поръчате в ресторант.

# 123
Цитат
във вили Свети Стефан. .. Но на  плажа отиваш с кола. ... Пеша не може да стигнеш

Пълни глупости! Разходката от вилите до Каваци е съвсем лека разходка по прекрасната Виа Понтика, сред чудесна зеленина.
Като не ти се търкат баджаци сутрин и "пеша не можеш да стигнеш" - кихаш осмак разбира се, то точно за такива е измислена тази такса.

Цитат
В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна.

Съвсем на крачка от тебе, кулинарен естете, се намира едно от най-добрите заведения понастоящем, с безумно вкусна риба, която се купува директно от рибарите на всеки половин час! Това е Далян Чайка, заведението, в което е сниман най-великият български филм за всички времена - Оркестър без име!
Хората го възстановиха преди няколко години и е прекрасно място! Евентуално, ако бяхте потъркали кълки без кола - щяхте да го видите и да си спестиш безмисления коментар!

Цитат
Не пропускайте Камчия – и плажът е хубав, и разходката по реката ще се хареса на децата.
На север от Варна да не говорим...

По-добре да пропусне, че на Камчия има комари като врабчета, а на Албена и Златните безплатен паркинг изобщо няма. Ще ореве де що има!

Такива книжни анализатори с лопата да ги ринеш. Засякох километрите от вилите Свети Стефан до плажа, за да видя колко време ще ми дойде пеша и се оказаха 2.2 км. Значи половин час в най-голяма жега в едната посока и половин в другата/пак в най-голяма жега, защото ние ходим на плаж в 11 и стоим до 14-15/. "Прекрасната" Виа Понтика няма тротоар в по-голямата си част , а за дървета да не говорим. Прецених, че с две малки деца да ги ръчкам постоянно, да не ги сгази някоя от колите излизащи от завоите ще бъде безкрайно досадно. Така, че ако си в тези иначе прекрасни вили и с две деца, плажа ти не е свободен, а е осмак само за паркинг.  И дразнещото е не за тези 8 лева, а че някакви са сложили една бариера, незнайно как и защо и прибират едни 8 лева на кола. Ама то не е виновен тоя който яде баницата...
Далян Чайка ...да не би да не знам че там е сниман част от филма. Да не би да чакам ти да ме осведомиш, за този ресторант. А сега като прочетеш това , влез в отзиви Гугъл и виж дали има един положителен отзив за последната една година, и ако има един положителен, колко отрицателни му се падат? И дали не лежат на стара слава и на такива като теб. За това и не отидох. Защото тотално са отебали положението и имат толкова много клиенти, че не им дреме за качеството. Е аз реших да не съм поредния баламурник, да платя 100 кинта за да видя къде е  сниман "Оркесър без име" и да ям гадна храна.
Относно прясната риба която купуват през половин час....доста заблуден трябва да си за нашето море и риболова в него...В Созопол има три магазина за прясна риба-два в търговията и един на пристанището/ти най-вероятно знаеш само него/ . Имам телефоните и на трите. Бях в Созопол три дена и две нощи. Проверявал съм и трите дена за прясна риба/черноморска/ , отговорът беше един и същ всеки път-корабите  не излизат, морето не позволява -риба няма. Та не разбрах-кой точно ще продаде на Далян Чайка прясна риба през половин час?   Друг е въпросът, че такива като теб прясна риба от замразена,  не биха различили никога на вкус.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 23:57 от axxxelll

# 124
Мнения за Бургас Бийч - Слънчев бряг?

# 125
Ще решим дали да продължим и по на север както бяхме решили в началото или ще спрем до тук.

Продължете, няма да сгрешите. Толкова красиви гледки и плажове ви очакват...
Морето не е само хотели и храна.
Не пропускайте Камчия – и плажът е хубав, и разходката по реката ще се хареса на децата.
На север от Варна да не говорим... Simple Smile

Да, знам, бил съм преди 13-14 години по тези места, но децата започват да дават назад и не знам дали ще ги навием Simple Smile

# 126
Младеж, нямам никакво намерение да влизам в спор с теб. Ама никакво!
Важното е, че откри извора на българския благодат - ведомствената почивната станция на Теразини СОТ !
Дано там откриеш прясната риба, след толкова интернет анализи!

# 127
Младеж, нямам никакво намерение да влизам в спор с теб. Ама никакво!
Важното е, че откри извора на българския благодат - ведомствената почивната станция на Теразини СОТ !
Дано там откриеш прясната риба, след толкова интернет анализи!

И добре ще направиш, защото написа маса глупости в предния си пост.
 Относно какво съм открил и какво не,  не съм писал поста, заради такива като теб, а по-скоро заради такива като мен, които това лято не можаха да отидат в Гърция и това място тук, където съм сега се доближава в някаква степен. Не напълно, не и много, но в някаква степен. Може да не е точно това място, но е хубаво да е Бяла.
Прясна черноморска риба и да не открия поне знам как да я търся, а не като теб да си мисля, че като ида август на море в Созопол и в менюто има паламуд, значи е пресен. Или че от рибарите се купувало през половин час...Живял съм и на морето и знам как рибарите замразяват по цели стаи с фризери и после цяла година продават на такива разбирачи като теб "прясна" риба. Така, че не си в състояние да спориш за нищо с мен. Нямаш нито информацията, нито капацитета.
P.S. Относно собствеността на различните хотели и комплекси по морето е безсмислено да говорим, защото ако примерно някога си ходил в Дюни, аз бих могъл да ти кажа, че си отишъл да пълниш гушата на измамника и крадец на еврофондове Людмил Стойков  и т.н. и т.н. така, че няма смисъл...Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 00:17 от axxxelll

# 128
Докладвам от Сол Несебър Палас.

Стаите са доста големи, просторни и с всичко необходимо. Хотелът е на около десет години и доста неща са поизносени, но нищо не е мизерно.

Чистотата в хотела е на много високо ниво, стаите се почистват много старателно, навсякъде има дезинфектанти.

Анимацията е на много добро ниво, но мнението ми е на лаик. Не ползваме грижи за детето, не участваме в групови занимания, но виждам, че останалите гости на хотела се забавляват. Още първата сутрин направих оплакване за прекомерно силна музика на басейна(кой по дяволите танцува на дискотека в хотела, с тъщата и децата си?!?). Обещаха да са по-тихи на следващата вечер и си.спазиха обещанието, а от тогава вечерните забавления са на сцена сред дърветата.

Плаж няма. НЯМА. Има някакви шезлонги, гръмко наименовани „слънчеви тераси”. Добре, че на 5 минутки има кокетен малък, чист и много хубав плаж, с много приятно заведение. Плащаме си чадъри и шезлонги и е супер. Плажчето е в изкуствено заливче и морето е плитко, чисто и тихо.

Храната е ужас! Сипват от хотела, стават опашки. Вероятно с това оправдание предлагат неовкусени салати, които си поръсваш със сол от пликче.Салатите са на практика нарязани зеленчуци, които ти да си комбинираш както искаш.Ядох три вида риба-тон, хек и не помня каква и всичко имаше вкус на скумрия с доматен сос. Мъжът ми е вегетарианец и от три дни яде гарнитура...защото няма никакво.основно без месо. Месото винаги е пресготвено, но това е по-скоро обичайно за България. Десертите са пълен потрес, сега разбирам какво се имаше предвид с изказването за хидрогенираните мазнини и определено в Алгара миналата година не бяха такива. Всъщност дори не биха могли да се сравняват двата хотела по показател храна, просто са в различни лиги. Някак успяват тук да уцелят едно ястие на хранене, но .....
Единствено плодовете са много и хубави. На вечеря динята беше зле, но приемам, че чат-пат се случват грешки.

Извод: съотношението между цената и качеството определено не е в полза на хотела. Аз лично, не бих повторила и стигнах до.извода, че огромните хотели не са за нашето семейство. А ако и двата странични хотела работят- Бей и Маре, положението би трябвало да е гротескно.

Ние си изкарваме чудесно, по независещи от хотела обстоятелства, не бих казала, че усещам почивката като провалена, но за подобна цена очаквам доста повече. Явно тази година мотото на хотела е „ Повече количество, за сметка на.качеството”.

# 129
А имате ли впечатления за х-л София****?

Бил съм няколко пъти служебно, не е нищо особено, единствено стаите са му големи, но иначе е посредствен хотел като ниво и концепция, затова и отзивите за него не са особено добри. Като се има предвид и че цената му обикновено не е ниска, а в Златни пясъци има достатъчно разнообразие от хотели в този ценови клас включително някои нови и на доста по-добро ниво, не бих се занимавал с този хотел.

# 130
  • София
А имате ли впечатления за х-л София****?
Много благодаря! Бихте ли предложили за началото на септември добър хотел олинклузив близо до плажа. Гледах Prestige Hotel and Aquapark, но до 28.08.

Бил съм няколко пъти служебно, не е нищо особено, единствено стаите са му големи, но иначе е посредствен хотел като ниво и концепция, затова и отзивите за него не са особено добри. Като се има предвид и че цената му обикновено не е ниска, а в Златни пясъци има достатъчно разнообразие от хотели в този ценови клас включително някои нови и на доста по-добро ниво, не бих се занимавал с този хотел.

# 131
Здравейте, за съжаление женските неволи ме почнаха от първия ден на морето Sad Някой може ли да препоръча заведение с вц и чадъри на южния на Приморско, Аркутино, Нестинарка и околията? Отседнали сме в Царево.
Благодаря Heart

# 132
Много благодаря! Бихте ли предложили за началото на септември добър хотел олинклузив близо до плажа. Гледах Prestige Hotel and Aquapark, но до 28.08.

Според цените и качеството,  за по-икономичен вариант Апарт Хотел Голдън Лайн, за по-добро качество Argisht Partez и за още повече RIU Astoria / Astoria Mare.

Провери си цените там, от където ще резервираш и питай пак, ако имаш други въпроси.

# 133
Здравейте, за съжаление женските неволи ме почнаха от първия ден на морето Sad Някой може ли да препоръча заведение с вц и чадъри на южния на Приморско, Аркутино, Нестинарка и околията? Отседнали сме в Царево.
Благодаря <з3
На плаж Нестинарка е Клуб 35. Зад него поне миналата година имаше обществена тоалетна.

# 134
  • Сф
Коя съфорумка търсеше хотел до южния в Китен, заради пътеките и достъпа на инв. колички на плажа и от Славини сий я бяха застреляли с цена. Ето това ми попадна сега отнякъде, че и аз оглеждам. Ето -хотел Панорама Китен
    https://www.facebook.com/HotelPanoramaKiten   … sp;      Аз го видях отвън като бяхме, хубав изглежда, явно е нов.Отзивите са супер.Не е скъп, с изхранване. Някой да е бил там от първа ръка да каже? Точно е над наклона за слизане с кола/пеша до плажа,има няма 2 мин.

Общи условия

Активация на акаунт