На море в България 2020 г.! - 7

• 49 337
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Аз миналата година почивах семейно една седмица all in и после една седмица на квартира. Даже май писах в темата. Не съм яла в квартирата, а в заведения за бързо хранене и вечер в ресторантчета край морето. Алкохол не пия, не разхищавам поръчвайки,  но и не карам на супи и пържени картофки  (миди, попчета, салатка, такива характерни вкусутийки обичам през лятото), не нося чадър и не лежа на пясъка. И един добър инклузив (не евтин) ми излиза на същата цена. Но си почивам по-добре. Лично мение, извинявам се за лиричното отклонение...
Аз миналата година почивах семейно една седмица all in и после една седмица на квартира. Даже май писах в темата. Не съм яла в квартирата, а в заведения за бързо хранене и вечер в ресторантчета край морето. Алкохол не пия, не разхищавам поръчвайки,  но и не карам на супи и пържени картофки  (миди, попчета, салатка, такива характерни вкусутийки обичам през лятото), не нося чадър и не лежа на пясъка. И един добър инклузив (не евтин) ми излиза на същата цена. Но си почивам по-добре. Лично мение, извинявам се за лиричното отклонение...
Те са 6 човека, няма как да стигнат.
Две са в бебешка възраст, а трето е под 6 години, ако не ме лъже паметта. На малките и на ОИ вероятно се налага за бебешки храни да се бръкне.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 20:44 от +-123

# 106
  • София
Ваканцуване със свободна консумация, на нас ни излиза по-скъпо Confused
Аз съм с деца и мъж с широки пръсти
Отделно ми е доста по-трудно, ако не сме в хотел на плажа, понеже винаги има едно, ходене с кола до хубав плаж, плащане на чадъри и шезлонги , плащане на паркинги, търсене на заведения за хранене , пък чакане за поръчка, пък това  не ям, онова не ми харесва. Връщане в хотела , къпане, хайде пак към плажа. Вечер пак разправия къде да се седне и какво да се яде. Та затова, хотел на плажа, с приличен ОИ и толкова. Като тегля чертата винаги ми е по-изгодно и с по - малко разправия. Който иска плаж, който иска се прибира и яде, или отива в стаята. Повече свобода и удобство.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:31 от Wooden Cuckoo Clocks

# 107
  • София
Ние сме решили догодина на хотел със закуска и вечеря. Проблемът е, че и двамата не можем с 3 хранения на ден, идват ни too much. Аз не пия, приятелят ми алкохол от ОИ не консумира, купува си бира в кенчета. Единствено ще вземем нещо от плажа за децата за обяд - пица, сандвич или нещо друго. Ще си спестим мъкненето до хотела в най-голямата жега.
Относно ОИ защо не искам да ми сипва персонала - вече горе са изброили моите основни възражения. Мога само да добавя още - не мога да си сложа точно каквото съм си харесала, не могат да ми сипят количеството, което аз искам. Специално на тазгодишния ни ОИ салатите се сипваха по 2 лъжици в едни плоски и малки чинийки, което за мен е крайно недостатъчно, защото аз консумирам основно салата. Обратно - детето е на 6 и не яде огромни порции. Поисках спагети и докато се усетя ми насипали огромна чиния. Естествено, че изяде 1/3, другото го хвърлихме. Ако сипвах аз, нямаше да е толкова.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:47 от Spastik Children

# 108
Моля, не го приемайте за заяждане, наистина ми е любопитно защо при ОИ да ти сипват от персонала е проблем за някои?
Някой беше написал,че му било неудобно да иска повече или да се върне за допълнително....
Да си призная и на мен ми беше странно първия път,но с времето даже го считах за плюс.Най-малкото заради разхищението на храната и външия й вид,в който преди всеки ровеше.....
Персонала беше изключително любезен,бърз и адекватен ,дори ни сипваха повече.... Винаги беше заредено /предни години все нещо липсваше/и не сме чакали по опашки....

# 109
И нашето море започна преди седмица. Ще споделя накратко. Започнахме с един детски лагер в Приморско-Еко Простори или Родни простори, нещо такова. Имаше наши приятели там и ни поканиха да идем при тях. Бяхме за два дена. Условията като на детски лагер, бунгала, голяма зелена площ, сравнително тихо за детски лагер, имаше и басейн. За децата беше супер, много други деца, пускаш ги и забравяш, мястото оградено. Ходихме на плаж на ММЦ и един път в Китен на Атлиман. На Атлиман имаше доста народ/всъщност такава гмеч не бях виждал до тоя момент/, на ММЦ по-малко.  После за два дена на Буджака във вили Свети Стефан. Самото място чудесно, тихо, спокойно с хубав басейн. Но на  плажа отиваш с кола. Отиваш на Каваци веднага те сурвакат с 8 лева за паркинг. Не че съм за 8 лева, но за мен това не е свободен плаж. Пеша не може да стигнеш, няма къде да паркираш свободно... Народ колкото си щеш и там. Имаше един клип пускан от колегата Нико...ми няма нищо общо на живо. В Созопол вечер пак с кола трябва да идеш, за паркинга на пристанището чакахме около 1 час да влезем. В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна. После една нощ бяхме в Крайморие в апартамент споменат тук в темата по-в началото. Там останахме, за да се видим с едни приятели вечерта в Бургас. Крайморие , сравнително спокойно, плажа не особено чиста вода... След това продължихме на север и в момента сме в Бяла в комлекс Теразини.  Е това вече се оказа моето място, тихо спокойно. В комлекса има и други деца, така че нашите не ги мисля какво ще правят, има и хубав басейн. Морето е близо до комплекса, но ходим с колата, защото има удобен общински паркинг. Но плажа не е подходящ за деца, защото става изведнъж дълбок и има големи вълни, затова ходихме и на Обзор, но там е много застроено и не е моето, макар и да няма много хора, явно много хотели са празни.  Та имам чувството, че почивката ми едва сега започва тук в Бяла. Ще решим дали да продължим и по на север както бяхме решили в началото или ще спрем до тук. Има и добре зареден рибарски магазин тук в Бяла, за който ми спомена съфорумкаta perunika, за това и за други препоръки за Бяла и благодаря. Та от там си взех пресни скариди и прясна риба да си оправим вкусовете след Созополските "пресни" риби и калмари.

# 110
  • София
ДА се включа и аз по темата с ол инкл и свободна консумация. В Сънрайз Ол Суит на Обзор ни излезе 1500 лв за 7 нощувки. Страшно доволни останахме от всичко там, беше чист плажа в началото на сезона ,от 1 юли и т.н. Това е около 220 лв на ден. От 5-10.08 бяхме в Несебър, квартира 60 лв. 2 стаи, общо 4 удобни легла. До там приключва хубавото..ходене на плажа рано, за да запази мъжа ми шезлонги, търсене на места за хранене. На вечеря ходехме в заведение към базата на МВР, евтино беше, примерно сафрид 7лв, салата 7 лв и подобни цени. Общо вечеря 50 лв с напитки и т.н. Закуски 10 лв, чадър+ шезлонг 12 лв, обяд хапвахме в стаята..нямах сили след плажа да търся къде. В общи линии пазарувахме си от хранителен магазин. За забавления и глезотии не сме давали много,примерно 20-30 лв на ден. Общо с нощувката и храна ги смятам 150-180 лв на ден. Наистина зависи с какво се храни семейството и колко човека са. Та за нашето сем-во на ол инкл ще ни излезе по-скъпо, понеже и цените за август са по-високи, но пък е несравнима почивката с тази без ол инкл.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 19:32 от nimfi4ka

# 111
  • There I was on a July morning
Моля, не го приемайте за заяждане, наистина ми е любопитно защо при ОИ да ти сипват от персонала е проблем за някои?
Някой беше написал,че му било неудобно да иска повече или да се върне за допълнително....
Да си призная и на мен ми беше странно първия път,но с времето даже го считах за плюс.Най-малкото заради разхищението на храната и външия й вид,в който преди всеки ровеше.....
Персонала беше изключително любезен,бърз и адекватен ,дори ни сипваха повече.... Винаги беше заредено /предни години все нещо липсваше/и не сме чакали по опашки....
За мен също е плюс /особено тази година/, че храната се сипваше от персонал, вместо всеки да бърка и маже в кутиите със сладолед, или да опипва няколко плода докато намери "своя". Отделен е въпросът за разхищението на храна, което се избягва по този начин. Почти не сме чакали на опашки - било поради незапълнения капацитет на хотела, било поради хранене извън пиковите часове. Мен също ме дразнеше, че понякога сипваха твърде малко от нещо, но не се свенях да си поискам да ми досипят.

# 112
Ще решим дали да продължим и по на север както бяхме решили в началото или ще спрем до тук.

Продължете, няма да сгрешите. Толкова красиви гледки и плажове ви очакват...
Морето не е само хотели и храна.
Не пропускайте Камчия – и плажът е хубав, и разходката по реката ще се хареса на децата.
На север от Варна да не говорим... Simple Smile

# 113
Цитат
във вили Свети Стефан. .. Но на  плажа отиваш с кола. ... Пеша не може да стигнеш

Пълни глупости! Разходката от вилите до Каваци е съвсем лека разходка по прекрасната Виа Понтика, сред чудесна зеленина.
Като не ти се търкат баджаци сутрин и "пеша не можеш да стигнеш" - кихаш осмак разбира се, то точно за такива е измислена тази такса.

Цитат
В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна.

Съвсем на крачка от тебе, кулинарен естете, се намира едно от най-добрите заведения понастоящем, с безумно вкусна риба, която се купува директно от рибарите на всеки половин час! Това е Далян Чайка, заведението, в което е сниман най-великият български филм за всички времена - Оркестър без име!
Хората го възстановиха преди няколко години и е прекрасно място! Евентуално, ако бяхте потъркали кълки без кола - щяхте да го видите и да си спестиш безмисления коментар!

Цитат
Не пропускайте Камчия – и плажът е хубав, и разходката по реката ще се хареса на децата.
На север от Варна да не говорим...

По-добре да пропусне, че на Камчия има комари като врабчета, а на Албена и Златните безплатен паркинг изобщо няма. Ще ореве де що има!

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 20:03 от Dark Avenger

# 114
То не е казано, че навсякъде трябва да спят. Simple Smile
Има какво да се разгледа по пътя от точка А до точка Б. Та дори и до точка В. Особено щом са с деца (стига да не са съвсем невръстни, разбира се).

# 115
  • There I was on a July morning
Моля споделете как е морето в Златните бурно ли е спокойно ли е. От много мислене реших да отидем баш на Златните следващата седмица с дете на 3г че никога не сме били там. Но ме притеснява че морето тази година е много бурно като цяло а уж на север било малко по-спокойно. Моля и за препоръка за някой хотел на Златните. За момента гледам хотелите на Грифид но ако някой е бил на Златните тази година и може да препоръча някой ще съм благодарна
Вълнението на морето е моментно състояние и никой не може да гарантира, че следващата седмица на Златните /Слънчев бряг или Албена/ ще има/или няма да има вълни. Но като цяло - на Златни пясъци входът към морето е доста дълбок. Ако сте с малко дете е препоръчително да влизате само в началото и да стоите в непосредствена близост до него. Също така, мога да препоръчам плажа пред хотел Нимфа, комплекс Ривиера, където е доста по-плитко. За хотел - препоръчвам от личен опит Грифид Мареа, останалите хотели от веригата също са с хубави отзиви и добри отстъпки тази година.

# 116
  • София
А имате ли впечатления за х-л София****?

# 117
То не е казано, че навсякъде трябва да спят. Simple Smile
Има какво да се разгледа по пътя от точка А до точка Б. Та дори и до точка В. Особено щом са с деца (стига да не са съвсем невръстни, разбира се).
На мен ми е любимото място по крайбрежието ни. Недостатъците му са, че ми е твърде далече и е твърде близо до лайняната тръба във Варненското езеро. В района си има и прилични за спане места, а може в в планетариума и музея на космонавтиката да идат. Тук все за комари говорят, но мен точно веднъж ме е хапал комар там и то страната на Романтика.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 20:42 от +-123

# 118
Ние с моя мъж си фиркаме яко(така да се изразя)😀.Сутрин той изпива поне 2 кафета,с две коли.После на обяд по 1 бира двамата с храната,след обяд евентуално по някоя мента и вечер той бири,аз ракия,после бира(да не ни помислите за алкохолици😂,ама на почивка сме и то с много деца,трябва да се пие 😜).Децата сокове постоянно,все нещо гризкат.
Проблема е,че с ММ не закусваме по принцип.А на ОИ изобщо не мога да огладнея за обяд ,ако закусвам.Абе,хубаво си ми е на мен да си седна в ресторантчето,да си поръчам каквото си искам.Може и да не съм попадала на добър ОИ,знам ли...
Но при нас с тези деца засега остава варианта ОИ,не може да си позволим да седнем на заведение,те ще го взривят,ще тичам след тях само,докато ни обслужат.
Ама ако сме двамата с ММ задължително свободна консумация,но това ще стане след ок.10-15 г....

# 119
Сипването на храна от персонала не ми допадна, защото: не бяха с ръкавици, пръстите им бях в чинията ми и сипваха или много или малко, образува се опашка, на която не се спазва нищо и ми се диша във врата, от плодовете все ми слагаха крайчетата на динята и пъпеша или не толкова узрели праскови, при напитките не ми се говори - 15 мин. за кафе.
Бях и в хотел на самообслужване, не видях някой да плюе, киха, кашля, рови, бърка по храната (може би защото бяха предимно българи), не се бута никой в мен, всичко става много по-бързо, сипвам си толкова колкот искам и ще изям.
Определено разхищение на храна може да има и при двата варианта.

Относно свободна консумация или ОИ, още преди години установихме, че ОИ излиза по-изгодно. Детето ми е от тези, които обичат храната. А за мен да отида на почивка и да готвя......не е почивка. Да, ако сме без детето предпочитам на свободна консумация.

Общи условия

Активация на акаунт