На море в България 2020 г.! - 7

• 49 367
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Аз търсих хотел от който да се стига лесно с количка.Добре изглежда хотела.За догодина ще го видя.Не знаех че е на това място.Благодаря.

# 136
За почитателите на прясната риба, информация от днес. Излиза само сафрид и то в малки количества. Морето се очаква следващите два дена да бъде пак недостъпно за рибари, така, че всеки да си прави изводите какво да поръчва или да не поръчва  в заведенията като прясна риба. Аз успях да купя малко сафрид директно от рибарите на пристанището в Бяла.

# 137
Здравейте! Някой с впечатления от хотел Нобел, Слънчев бряг?

# 138
Мнение за хотел Магнифик в Кранево ? Има ли заведения наблизо, където може да се яде на нормални цени?

# 139
Имаме клиенти, които няколко години поред почиват в Нобел, доволни от условията. Тази година другите два хотела от холдинга: Марвел и Актиния, не отвориха и всички клиенти са пренасочени в Нобел. Надявам се, че колегите поддържат стандарта и този сезон.

# 140
Имаме клиенти, които няколко години поред почиват в Нобел, доволни от условията. Тази година другите два хотела от холдинга: Марвел и Актиния, не отвориха и всички клиенти са пренасочени в Нобел. Надявам се, че колегите поддържат стандарта и този сезон.

Благодаря за информацията Simple Smile

# 141
Днес посетихме южния плаж на Обзор и това е най-добрия плаж за момента от всички на които сме били. Оценката е комплексна-лесен достъп до плажа, ненаселеност,  незастроеност около него, добър за деца.
Малко по-нагоре от плажа на около 700 м се намира ето това:
https://www.booking.com/hotel/bg/south-beach-apartment-obzor.bg.html

Много добро място според моите критерии и тъй като ми хареса и реших да проверя за свободни места, но се оказа ,че няма за тези дни.  Мястото е пример за отлично съотношение цена качество и липсата на лакомия на собственика и не случайно човека си е напълнил комплекса. Въпреки това, от вън изглеждаше спокойно и около басейна имаше не повече от 4-5 човека.

# 142
  • There I was on a July morning
Днес посетихме южния плаж на Обзор и това е най-добрия плаж за момента от всички на които сме били. Оценката е комплексна-лесен достъп до плажа, ненаселеност,  незастроеност около него, добър за деца.
Какво разбираш под "добър за деца" - там морето не е ли дълбоко?

# 143
Какво разбираш под "добър за деца" - там морето не е ли дълбоко?
Средна работа е. Не е плитко като на северния на Обзор, но не е и като на Бяла. Детето може да влезе на около 7-8 м навътре и да го гледаш от брега, докато на Бяла това не може да стане, защото и вълните дърпат навътре.
Говорим за 7-8 годинишни деца, че може така на този плаж. За по-малки няма да стане сами.

# 144
Като стана въпрос за Южния плаж на Обзор...

# 145

Благодаря за информацията Simple Smile

марвел работи !!!

# 146
И нашето море започна преди седмица. Ще споделя накратко. Започнахме с един детски лагер в Приморско-Еко Простори или Родни простори, нещо такова. Имаше наши приятели там и ни поканиха да идем при тях. Бяхме за два дена. Условията като на детски лагер, бунгала, голяма зелена площ, сравнително тихо за детски лагер, имаше и басейн. За децата беше супер, много други деца, пускаш ги и забравяш, мястото оградено. Ходихме на плаж на ММЦ и един път в Китен на Атлиман. На Атлиман имаше доста народ/всъщност такава гмеч не бях виждал до тоя момент/, на ММЦ по-малко.  После за два дена на Буджака във вили Свети Стефан. Самото място чудесно, тихо, спокойно с хубав басейн. Но на  плажа отиваш с кола. Отиваш на Каваци веднага те сурвакат с 8 лева за паркинг. Не че съм за 8 лева, но за мен това не е свободен плаж. Пеша не може да стигнеш, няма къде да паркираш свободно... Народ колкото си щеш и там. Имаше един клип пускан от колегата Нико...ми няма нищо общо на живо. В Созопол вечер пак с кола трябва да идеш, за паркинга на пристанището чакахме около 1 час да влезем. В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна. После една нощ бяхме в Крайморие в апартамент споменат тук в темата по-в началото. Там останахме, за да се видим с едни приятели вечерта в Бургас. Крайморие , сравнително спокойно, плажа не особено чиста вода... След това продължихме на север и в момента сме в Бяла в комлекс Теразини.  Е това вече се оказа моето място, тихо спокойно. В комлекса има и други деца, така че нашите не ги мисля какво ще правят, има и хубав басейн. Морето е близо до комплекса, но ходим с колата, защото има удобен общински паркинг. Но плажа не е подходящ за деца, защото става изведнъж дълбок и има големи вълни, затова ходихме и на Обзор, но там е много застроено и не е моето, макар и да няма много хора, явно много хотели са празни.  Та имам чувството, че почивката ми едва сега започва тук в Бяла. Ще решим дали да продължим и по на север както бяхме решили в началото или ще спрем до тук. Има и добре зареден рибарски магазин тук в Бяла, за който ми спомена съфорумкаta perunika, за това и за други препоръки за Бяла и благодаря. Та от там си взех пресни скариди и прясна риба да си оправим вкусовете след Созополските "пресни" риби и калмари.
Спомням си, че ти бях казал за два ресторанта с хубав сафрид, нормални цени и хубава гледка, но явно те е домързяло да стигнете до Градина.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 20:16 от Анонимен

# 147
Оказва се, че положението на Слънчев бряг е коренно различно от това което пишат медиите.
Преди две седмици резервирахме стая в хотел на първа линия и управителя молеше да поканим близки и приятели да почиват там. Днес при потвърждението се оказа че хотела вече е пълен.
Май приключихме с тазгодишната липса на хора и спокойствие в Слънчев бряг.

# 148
Назад в темата някой беше питал за Азалия. В момента сме тук и мога да кажа впечатления от тази година. Настаниха ни точно в 14ч. На плажа много трудно си намерихме шезлонги, поради познатата схема с намятани хавлии. Пълно е с румънци, което за мен не е Ок. Съответно и паркинга е зает и трябваше да ни закарат до онзи далечния. Поне е безплатен.
Изискват навсякъде да сме с маски. Храната, не ми допадна. Сипваш си я сам, уж трябва да си с маска, но естествено, че има и такива които са без. Ръкавици има, но единични хора ги ползват. Дезинфектант има навсякъде.
В момента мисля, че работи само едното крило (това към басейните) Ако някой го интересува нещо, което съм пропуснала, може да пише.

# 149
Не ме интересува кой какво пише, но на Слънчев бряг си е спокойно, защото работят много малка част от хотелите. Тези хотели, които работят обаче естествено, че няма да седят празни и се опитват да привличат клиенти с непрекъснати отстъпки както директно, така и през агенции и посредници. По-малките хотели естествено ще се напълнят и няма да е много спокойно в тях, по-големи работят само на част от капацитета си.

Това го казвам, защото резервирах вече няколко пъти за роднини и приятели и виждам как се появяват оферти и как се запълват по-малки хотели даже и за себе си направих резервация, само че в голям хотел, които няма шанс да се препълни, но първо си имам пътувания до чуждите морета, после ще дойде ред и на нашето.

Общи условия

Активация на акаунт