На море в България 2020 г.! - 7

• 49 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
И нашето море започна преди седмица. Ще споделя накратко. Започнахме с един детски лагер в Приморско-Еко Простори или Родни простори, нещо такова. Имаше наши приятели там и ни поканиха да идем при тях. Бяхме за два дена. Условията като на детски лагер, бунгала, голяма зелена площ, сравнително тихо за детски лагер, имаше и басейн. За децата беше супер, много други деца, пускаш ги и забравяш, мястото оградено. Ходихме на плаж на ММЦ и един път в Китен на Атлиман. На Атлиман имаше доста народ/всъщност такава гмеч не бях виждал до тоя момент/, на ММЦ по-малко.  После за два дена на Буджака във вили Свети Стефан. Самото място чудесно, тихо, спокойно с хубав басейн. Но на  плажа отиваш с кола. Отиваш на Каваци веднага те сурвакат с 8 лева за паркинг. Не че съм за 8 лева, но за мен това не е свободен плаж. Пеша не може да стигнеш, няма къде да паркираш свободно... Народ колкото си щеш и там. Имаше един клип пускан от колегата Нико...ми няма нищо общо на живо. В Созопол вечер пак с кола трябва да идеш, за паркинга на пристанището чакахме около 1 час да влезем. В самия Созопол няма да се спирам подробно ..народ..скъпо..некачествено от към храна. После една нощ бяхме в Крайморие в апартамент споменат тук в темата по-в началото. Там останахме, за да се видим с едни приятели вечерта в Бургас. Крайморие , сравнително спокойно, плажа не особено чиста вода... След това продължихме на север и в момента сме в Бяла в комлекс Теразини.  Е това вече се оказа моето място, тихо спокойно. В комлекса има и други деца, така че нашите не ги мисля какво ще правят, има и хубав басейн. Морето е близо до комплекса, но ходим с колата, защото има удобен общински паркинг. Но плажа не е подходящ за деца, защото става изведнъж дълбок и има големи вълни, затова ходихме и на Обзор, но там е много застроено и не е моето, макар и да няма много хора, явно много хотели са празни.  Та имам чувството, че почивката ми едва сега започва тук в Бяла. Ще решим дали да продължим и по на север както бяхме решили в началото или ще спрем до тук. Има и добре зареден рибарски магазин тук в Бяла, за който ми спомена съфорумкаta perunika, за това и за други препоръки за Бяла и благодаря. Та от там си взех пресни скариди и прясна риба да си оправим вкусовете след Созополските "пресни" риби и калмари.
Спомням си, че ти бях казал за два ресторанта с хубав сафрид, нормални цени и хубава гледка, но явно те е домързяло да стигнете до Градина.
Горе долу по това време бяхме там, когато положението беше така, както е описано в долния линк:
https://trafficnews.bg/bulgaria/stalpotvorenie-gradina-letuvasht … azha-tapi-185971/

Относно хубавия сафрид вече бях се наситил на какъв ли не сафрид, барбун и каква ли не "прясна" риба и нямах желание за никакви експерименти повече. А и както обясних в един следващ пост на един разбирач, точно по това време когато бяхме в Созопол кораби не излизаха, пряна риба по магазините не можеше да се намери, така, че беше ясно че няма как да я има и в заведенията.
И пак относно сафрида, както споменах по-рано, днес успях да взема кило и нещо от рибарите. Вечерта го изпържихме с чисто олио, а не с палмова мазнина за пържене...еми няма такава риба, нито в Градина, да не говорим за Далян Чайка. Гледката ще взема да я снимам-със сигурност не отстъпва и на двете места. Та който има възможност-нека си намери наистина прясна риба, да си я приготви и ще види разликата от това което му се предлага по заведенията. Не е задължително да пържи всеки ден-достатъчно е един път поне да се опита, защото пресния черноморски сафрид е уникална риба, само когато наистина е прясна.

# 151
Назад в темата някой беше питал за Азалия. В момента сме тук и мога да кажа впечатления от тази година. Настаниха ни точно в 14ч. На плажа много трудно си намерихме шезлонги, поради познатата схема с намятани хавлии. Пълно е с румънци, което за мен не е Ок. Съответно и паркинга е зает и трябваше да ни закарат до онзи далечния. Поне е безплатен.
Изискват навсякъде да сме с маски. Храната, не ми допадна. Сипваш си я сам, уж трябва да си с маска, но естествено, че има и такива които са без. Ръкавици има, но единични хора ги ползват. Дезинфектант има навсякъде.
В момента мисля, че работи само едното крило (това към басейните) Ако някой го интересува нещо, което съм пропуснала, може да пише.

Аз бях питала, но се отказах от Азалия. Защото прецених, че мине далече, а каката няма да се радва много, защото не чух за добра анимация и за водни пързалки. С бебето май няма къде да се разхождаме. Лошо е, че малко по-назад в темата имаше не особено добри отзиви и за друг хотел към който се бяхме насочили - Сол Несебър.
Каката видя предложението за Аква Парадайз и сега само за него повтаря...
Ние не сме от най-претенциозните и всъщност мойте основни притеснения са свързани с вируса.

# 152
  • близо до Кресненското дефиле
Да взема отношение по въпроса с финансовото измерение при настаняване, което не е all inclusive.
Двама възрастни, дете на 4.
Настаняване.
Апартамент, три стаи, напълно обурудван кухненски бокс, на първа линия, безплатен паркинг-100 лв.
Плажуване.
Ходим на плаж от 10:30 до 13:00 часа. И ние сме едни туристи. Мани, мани. 😂 Носим си чадър и безброй детски принадлежности. Винаги сме най-отпред. Хората са съобразителни. Тези, които сме с деца, напред, а останалите, където преценят. Не е проблем. Избирам апартаменти на първа линия. Вече няколко години, отсядаме в Созопол, при едни и същи хора.
Хранене.
В апартамента има всичко необходимо. От вилици и лъжици, кафе машина, тостер, грил, фурна, котлони, термокана, хладилник, помпа за минерална вода, посуда и пълен сервиз за 6 човека.
Закуска.
Правя кафе, закуска, каквато детето и мъжа желаят.
Обяд.
След плаж, докато изпием по 1,2 питиета, слагам нещо за обяд. Пържолки, нещо по китайски, паниран кашкавал, такива работи.
Вечеря.
Поръчваме салати+риба, скара, хапки. По 2питиета+безалкохолни+каквото желае детето. За десерт, палачинки, гофрети или сладоле, плодове. Вечерята+допълнителните, ни е около 60 лева.
За детето, по 10 лева на ден, за глупости.
За нас, 12 лева на ден, за цигари.
На плажа харчим по 8-10 лева на ден.
Сумарно, около 150 лева са ни разходите дневно, за храна и щуротии.

# 153
Да взема отношение по въпроса с финансовото измерение при настаняване, което не е all inclusive.
Настаняване.
Апартамент, три стаи, напълно обурудван кухненски бокс, на първа линия, безплатен паркинг-100 лв.
Плажуване.
Ходим на плаж от 10:30 до 13:00 часа. И ние сме едни туристи. Мани, мани. 😂 Носим си чадър и безброй детски принадлежности. Винаги сме най-отпред. Хората са съобразителни. Тези, които сме с деца, напред, а останалите, където преценят. Не е проблем. Избирам апартаменти на първа линия. Вече няколко години, отсядаме в Созопол, при едни и същи хора.
Хранене.
В апартамента има всичко необходимо. От вилици и лъжици, кафе машина, тостер, грил, фурна, котлони, термокана, хладилник, помпа за минерална вода, посуда и пълен сервиз за 6 човека.
Закуска.
Обяд.
След плаж, докато изпием по 1,2 питиета, слагам нещо за обяд. Пържолки, нещо по китайски, паниран кашкавал, такива работи.
Вечеря.
Поръчваме салати+риба, скара, хапки. По 2питиета+безалкохолни+каквото желае детето. За десерт, палачинки, гофрети или сладоле, плодове. Вечерята+допълнителните, ни е около 60 лева.
Може ли инфо за апартамента?

# 154
Да, най-добре е да си има оборудван апартамент,аз съм го мислила:ще им намажа по една филия с пастет и ще е ок.Обаче,скара да правя,салата и т.н.,Ами искам почивката поне в това отношение да ми е почивка(съпругът ми кара камион по 3 месеца и почива 1 месец,т.е.аз съм постоянно в ролята на сготви,почисти,измий).
Но ....всичко зависи от парите,ако нямаме достатъчно пари за по-скъпо море, ще си правя яко сметката.Ама нали си имам мъж тираджия 😜
Rumibumy,ето,ти сама казваш 150 лв на ден храна и щуротии и отделно 100 лв апар (да, тристаен,ама вие сте 2+1,така че в случая не е от значение).Какво излиза:250 лв- 2 възрастни+1 дете .
Представи си ние (2+4),колко ще изхарчим 🙂.
А да кажа само,не е като да не помня времената когато ходехме на море с нашите ,със щайгите домати и краставици,но наистина нямаха пари преди ок.20 г.Евала им давам,как са почивали едно време,то сега претенции, изисквания (визирам себе си,но един живот живея в крайна сметка).

# 155
Настаняване.
Плажуване.
Хранене.
Закуска.
Обяд.
Вечеря.

Четейки този пост се сетих, че в Созопол ми попадна някаква брошура на чистачката на колата за доставка на храна-беше на "хапка бира " или нещо такова, заведение в старата част на града малко над площадчето. Ползвахме го веднъж,  имаха готвени неща и може да бъде опция примерно за обяд, ако човек след плаж е изморен и не му се търси заведение.

# 156

Може ли инфо за апартамента?
[/quote]
http://www.sozopoltur.net/Green_House.html

# 157
А да кажа само,не е като да не помня времената когато ходехме на море с нашите ,със щайгите домати и краставици,но наистина нямаха пари преди ок.20 г.Евала им давам,как са почивали едно време,то сега претенции, изисквания (визирам себе си,но един живот живея в крайна сметка).
То и сега много хора почиват така, но специално в тая тема се коментират повече скъпи ОИ хотели и другите не могат да се вредят да напишат нещо Simple Smile.  Няма лошо човек да комбинира нещата и на заведение да иде и да си приготви нещо на място. Ние първите 5 дена ходихме по заведения, после ни омръзна и сега си приготвяме неща. А и с деца на заведение много не си е работа. Изядат си набързо нещата и хайде да си ходим. Това, че сме отишли на завдение с гледка, заради която цените са по две и гледаме да й се насладим, тях това не ги интересува. А относно доматите, ми тази година по време на карантината, така и така не се излизаше си, спретнах една поликарбонатна оранжерия за домати , стана ми интересно, то си е краста това, успях да отгледам домати без грам химия и с вкус който в магазина не се намира, ми много ясно че си взех 5-6 домата за морето Simple Smile

# 158
Настаняване.
Плажуване.
Хранене.
Закуска.
Обяд.
Вечеря.
Чудесно! Аз плащах по 167 на ден за 2+1 с аквапарк на ден. Със спане Simple Smile

# 159
  • В.Търново
Зависи кой период сте хванали за тия цени. Ако хапвате и по-малко, и в заведения за готвени храни ще се вместите в тия пари, че и със спането. Но ние не сме от тия, които ядат по малко, а и малкия ми син е много злояд, за това с ол инклузива си решаваме проблема, само дето не оцелихме с хотел Нева това лято.

# 160
Чудесно! Аз плащах по 167 на ден за 2+1 с аквапарк на ден. Със спане Simple Smile
[/quote]
Радвам се за Вас. Но не смятам, че ироничното Ви изказване е на място.
Нали, темата е за споделяне. Или не е така?
Както написах, постът ми е насочен към ориентиране на хората, които НЕ предпочитат all inclusive.
Или, обект на обсъждане, са само места, предлагащи all inclusive?
Ако е така, не би трябвало да е озаглавена "На море в България", а "На море в България, в условия на all inclusive", например.
П. П. Права сте. Има all inclusive за 167 лв. на ден, ако това е някакво постижение, но има и такъв за 600 лв. дневно. Зависи кой, какво търси и какви възможности има.

# 161
  • В.Търново
Аз разбрах, че на свободно са дали 167лв на ден.

# 162
  • here and now
Аз разбрах, че на свободно са дали 167лв на ден.
Аз разбрах, че е инклузив. Би било добре обаче вместо само да се хвали да сподели, хотел, град.. да е полезна на останалите. Има друга тема "Похвали се".
rumibumy си е направила труда да опише и да бъде полезна и в крайна сметка...

# 163

Относно хубавия сафрид вече бях се наситил на какъв ли не сафрид, барбун и каква ли не "прясна" риба и нямах желание за никакви експерименти повече. А и както обясних в един следващ пост на един разбирач, точно по това време когато бяхме в Созопол кораби не излизаха, пряна риба по магазините не можеше да се намери, така, че беше ясно че няма как да я има и в заведенията.
И пак относно сафрида, както споменах по-рано, днес успях да взема кило и нещо от рибарите. Вечерта го изпържихме с чисто олио, а не с палмова мазнина за пържене...еми няма такава риба, нито в Градина, да не говорим за Далян Чайка. Гледката ще взема да я снимам-със сигурност не отстъпва и на двете места. Та който има възможност-нека си намери наистина прясна риба, да си я приготви и ще види разликата от това което му се предлага по заведенията. Не е задължително да пържи всеки ден-достатъчно е един път поне да се опита, защото пресния черноморски сафрид е уникална риба, само когато наистина е прясна.
Не случайно ти препоръчах точно тези два ресторанта, а не някой от стотиците други. Разбира се има и много, други ресторанти, където готвят вкусно, но когато човек е за няколко дни не винаги може да ги уцели.  П.П. Аз риба не ям,  но жена ми обича и казва, че нашия сафрид е по-дребен от гръцкия, но по-вкусен. П.П.2 Това, че днес няма улов в Созопол не значи, че навсякъде е така. Ще се изненадаш колко гъвкави са някои фирми за доставка на хранителни продукти. Не само пресни миди от варненско пристигат след няколко часа примерно в Бургас или София, а и с рибата също е така. А предполагам, че ще те изненадам като ти кажа, че има няколко фирми, които внасят всекидневно прясна риба даже от Гърция. Разбира се далеч не всички ресторанти ползват само пресни продукти, но е факт, че има доста такива.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 02:06 от Анонимен

# 164
Да взема отношение по въпроса с финансовото измерение при настаняване, което не е all inclusiv.
Уважавам изборът на всеки да почива както му харесва и му е угодно. Предпочитанията на хората са различни и това е чудесно. Хубаво е, че сте споделили този апратамент за почивка в Созопол, който настина изгрежда добре, на хубаво място е и най-вече има паркомясто, защото който е почивал в Созопол знае какво значи да намериш място за паркиране и да можеш когато колата ти потрябва, да я ползваш и да не мислиш после къде отнави да паркираш. Темата действиетелно е за споделяне на всакякви места и варианти за почивка, като обаче в последните години превес има търсенето и отзивите за хотели на база ОИ. Вашата равносметка за дневните разходи само потвърждава моето виждане оформено преди повече от 13 г., че един приличен ОИ излиза на същата, дори на по-ниска цена, а същевременно не мислиш за нищо. Нито мъкнеш чадъри, нито мажеш филии, нето се чудиш къде да седнеш да хапваш и дали за едно ядене и няколко напитки няма да ти резнат главата с дебела сметка, имаш басейн и други удобства за развлечение, както и ред други неща. Само за сревнение и пример ще дам една от многото оферти, където при Вашата конфигурация 2+1, при настаняване в студио цената е 207 лв. на ден за всички Ви, а в апратамент 250 лв. Дори с две деца до 13 г. да сте, цената за апартамент пак е същата, т.к.и двете деца се настаняват безплатно. В ОИ имате включени чадър и шезлонги на плажа, както и безплетен паркинг. Тази цена сега е при резервации в последният момент, ако обаче както беше до сега години наред ползвате ранни записвания, цената обичайно е с 25% отстъпка, т.е. 172 лв. за студио и 208 за апартамент. Това са цени за висок сезон, а в крилата на сезона или извън активен сезон цените са изключително достъпни. Не навивам никой да почива по този начин, просто споделям друг вариант на почивка, която ти дава спокойствие и безгрижие, а за децата приятни забавления. Друг мотив поне за нас да почиваме по този начин, е че много по-точно можем да определим необходимият ни бюджет за почивка, както и при вариант с ранни записвания/т.е. плащане на две вноски/ да го разпределим във времето и така да не го усетим покрай текущите ни разходи. Така си планираме повече от една почивка на море в рамките на един сезон.https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-kazablanka-obzor-19662/

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 08:36 от fatalina

Общи условия

Активация на акаунт