На море в България 2020 г.! - 7

• 49 996
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
iseto6, имам предвид че ми хареса комплексът като цяло. И други години сме били- без нощувка, само на разходка- и хич не ми е харесвало. Много хора. Много силна музика и то не една, а от няколко места звучи едновременно супер силна и супер различна. Много шумни и пияни  хора навсякъде.
Тази година всичко това го нямаше. Остана само хубавото: големите и интересни хотели, лунапаркът, крайбрежната уличка със сергии, златният пясък, дългият бряг по който можеш да стигнеш чак до Несебър...

# 421
Здравейте, момичета! Побликувах и в групата на Обзор, но реших и тук да Ви питам, спешно се нуждая от помоща Ви, отпадна ни почивката в Турция и се насочихме към Обзор и сведохме хотелите до два
Riu Helios Obzor
Sol Luna  Obzor,
та въпроса ми е кои от двата да изберем?
Отговорих ти в другата тема, но ме учудва защо агенциите като ви предлагат хотели не ви дават информация за същите и не ви представат какви са придимствата и недостатъците, за да можете да направите информиран избор.

# 422
Едва ли качеството в Нептун е спаднало, за хотела нищо конкретно негативно не виждам. Той е на шумно място и това е всеизвестно и следва да се има предвид при резервация. По отн.на курорта си е странен субективизъм. В Обзор аз не почивам точно и именнно заради циганите, които не тази, а всяка година са си там. Което за мен прави цялото мнение необективно.
Аз почивам не точно в Обзор, а след Обзор. Сега още повече оценявам предимствата на хотела в който се настаняваме там - тишина, спокойствие, големи апартаменти, голям паркинг с винаги намиращи се паркоместа, отлична и изобилна храна, обширна прилежаща площ. В Обзор мога да отида да се разходя за 1-2 часа вечер и толкова. Не съм виждала такива тълпи цигани там като тук цели фамилии. От 10 години не бях идвала в Слънчев бряг и тази година единствено поради отлива на чужденци решихме да сме тук. Определено съжалявам.

# 423
  • Пловдив
https://www.24chasa.bg/region/article/8914389
Не се чудете от къде са циганите по  морето.

# 424
iseto6, имам предвид че ми хареса комплексът като цяло. И други години сме били- без нощувка, само на разходка- и хич не ми е харесвало. Много хора. Много силна музика и то не една, а от няколко места звучи едновременно супер силна и супер различна. Много шумни и пияни  хора навсякъде.
Тази година всичко това го нямаше. Остана само хубавото: големите и интересни хотели, лунапаркът, крайбрежната уличка със сергии, златният пясък, дългият бряг по който можеш да стигнеш чак до Несебър...

Ако това е спокойна година на слънчев бряг не ми се иска и да си представя силния им сезон.
Не очаквах такава крайбрежна улица. Евтини сергии, липса на кошчета за боклук, цигани и почти непрекъсната миризма на опикано. И то без пияните английски младежи.
Наистина не очаквах това. Нищо интересно за посещение, никаква индивидуалност.Храната в ресторантите доста скъпа, но за сметка на това отвратителна. Добре че Несебър е наблизо и там беше нашето спасение следващите вечери.
Единствено прекрасен плаж, на които едър мургав мъжага се хвърля трупешката във водата и крещи " баджанак а така можеш ли"
Извинете, че се намесих в разговора Ви, но не можах да се въздържа.

# 425
Погледнах списъка в началото,но не видях Оазис бийч,Лозенец.Някой има ли отзиви за там,че не помня коментиран ли е в темата?(до 10 дена ще избера хотел,ще си отдъхнете от мен-Съни турс също😁)Имат оферта плащаш 2 нощувки,ползваш три, с УОИ.

# 426
  • София
Включвам се с отзив за хотел Планета, Сл. Бряг, понеже знам, че много мами чакат тук за инфо.
Хотелът е луксозен наистина, спор няма, все пак е петзвезден. Обслужването към момента си отговаря на звездите. Като чета за Дит Еврика и и ми остава да кажа, че съм супер доволна.
До момента две хранения, няма блъсканица. Основните ястия сами сипваме, салати и десерти персонала. Не дават маски и ръкавици. Персоналът е по двама в ресторант и бар и става бързо обслужването. И тук има много румънци, но като че ли са по-възпитани от тези, с които бяхме на Златните. Водните пързалки работят от 10-12 и от 15-18. Сутрин след 11 (тогава бяхме вече на басейна) и следобед след 17 вече няма опашки на тях. Има анимация за деца и възрастни. Аниматорите са готини. Има някакви яки игри около басейна, в които се включих и аз, както и водна гимнастика сутрин и следобяд. Децата също ги забавляват. Ние сме в стая изглед море. Тук много малко хотели работят, заведения - 0. Така че този хотел ще е тих, за разлика от Гларус, където наоколо имаше доста заведения и докъм 2ч. През нощта яко музика. Бургас Бийч и Голдън Ина са другите хотели на тишина, но не съм била в тях. Плажната ивица около тях е спокойна без навалица.
Да се върна на храната в Планета - добра е въпреки че за 5-звезден можеше и по-добре. Следобяд има сладолед, вкусни форнети, банички и кексове, които ние много харесахме.
В центъра На Сл. Бряг и около лунапарковете е нормално да има повече хора особено уикенда. Тук около Планета е мъртвило, чак ми е жално да го виждам такова. Малко хора по улиците и затворени хотели и заведения.към момента съм доволна цена - качество.
Допълвам се - паркингът към хотела е безплатен, което пак е плюс за хотела, защото повечето тук са платени.
Повече инфо мога да дам утре, ако някой се интересува, че тук сме от днес.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:33 от sofy

# 427
april morning, съжалявам че си разочарована от прекарването ви.  Но все пак е имало и забавни моменти, признай си 🤭
Позволи ми да те цитирам:
  "...прекрасен плаж, на които едър мургав мъжага се хвърля трупешката във водата и крещи " баджанак а така можеш ли"
Това е трагикомично 😂

На нашата почивка също имаше забавна случка. Съжалявам, ако вече съм я споменавала, но ще я напиша пак. Към басейна на хотела имаше бар, който не работеше. Съответно нямаше музика и беше тихо. На един от почиващите явно му дойде много глухо и си пусна музика от тонколонка. На шезлонгите до мен имаше семейство с деца. Бащата погледна към човека с музиката и каза на жена си: "Някой май си мисли, че е на Приморско!" 😃😃🤭

# 428
  • София
Здравейте, колебая се между хотел Вела, хотел Планета и хотел Алба в Слънчев бряг. Някой с отзиви от там?
Аз мога да дам отзив за Планета, но не сега. От 24-ти сме там.
За хотел Планета ще има ли отзиви?
Току що пуснах отзив за Планета. Тъй като ни е първи ден тук, утре ще мога да дам повече инфо. Със сигурност е по-добър от Алба, но незнам този Вела.

П.П. И не знам в коя част Слънчев бряг тази година ви се стори "спокоен" курорт, ние ходим там всяка година-ами лудницата си е същата!Даже на плажа беше много по-нагъчкано от друг път, преди съм слизала към 11ч. и спокойно си намирам чадър и шезлонг на платените зони, сега в 10 нямаше място никъде!И не говоря за безплатния плаж на Еврика/там е ясно/,а за двете платени зони до него.
Веднага казвам къде. Явно нямате пълна престава колко е голям Сл. Бряг. Частта на Сл. Бряг, където много хотели са затворени. Значи плажът пред Бургас Бийч, който явно е пълен на 1/20 от капацитета си, както й районът около тях - мъртвило вечер. Плажът пред хотел Жерави, ние сме в Планета и районът около него. Потвърждавам няма лудница и човек спокойно може да се разхожда вечер като се разминава с някой на 5-10мин. Свободни чадъри бол, както и на свободната зона.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 15:09 от AnMary

# 429
  • Варна
Скрит текст:
Разбирам напълно.

Моето лично мнение е, че българският "бизнесмен" цели основно бързо и мързеливо прибиране на пари, а не предоставяне на качествена услуга и заради това у нас и една торба пари да извадиш, изобщо няма гаранция, че няма да останеш много разочарован. В това съм се убеждавала не веднъж.

Също така мисля, че дори и предлаганата услуга да е по-евтина, това не може да оправадва липсата на елементарно качество. Някакъв санитарен минимум, ако щете.
Много често по ресторанти и хотели се предлагат храни и напитки, чиято себестойност реално е жълти стотинки, но които имат цени на първокласни продукти. Или са просто развалени. Мен това ужасно ме дразни, защото е тарикатлък и мошеничество.
А цените у нас са доста високи и когато сравнявам с чужбина не мога да намеря оправдание на това. Много хора тук се дразнят на сравненията с Гърция (неясно защо), но щом един грък с минимална заплата повече от двойно над българската може да ми продава пресни миди за 4 евро, не виждам защо в български ресторант да платя 13 лв. и след това да повръщам.

Скрит текст:
Разбира се, никъде не е идеално, разочароващи хотели има навсякъде. Но аз се дразня, че у нас това е просто нормата. Дразни ме липсата на отношение и на елементарно старание, което започва от собственика на един хотел или ресторант и свършва с най-ниското ниво обслужващ персонал. Но всички те иначе искат пари и са недоволни.

Също така не съм съгласна с коментара по-назад, че за малко пари не можеш да имаш очаквания. Ами очаквания за лукс не може да имаш, но за сокове, които стават за пиене, басейни, които да не са ледени (при условие, че хотелът ти има басейн), елементарна хигиена - това е нормално да го очакваш и не е лукс, който да предполага висока цена.
Хващам се за това мнение, не защото не го споделям, а защото това е картинката в цялата държава.
Кое ни е наред, че очакваме туризма да е както трябва?

# 430
Някой чакаше отзиви от хотел Феста Виа Понтика в Поморие /новият град до южният плаж/. Синът ми от два дни е там. За 3-ти път посещава хотела. Много е доволен от всичко, но хотелът е пълен на макс. Проблем има с намирането на маса, най-вече вечерно време и със запазването на чадъри и шезлонги от предната вечер или сутрен рано. Храната е на блок маса. Сипваш си сам с ръкавици. Много хубава храна и прилични напитки. Паркоместата пак са малко и е паркирал на съседна уличка на сянка. Морето е спокойно. Зелен флаг. Плажът е със сивкав пясък, не много фин, но това за Поморие си е нормално.

# 431
Разбирам напълно.

Моето лично мнение е, че българският "бизнесмен" цели основно бързо и мързеливо прибиране на пари, а не предоставяне на качествена услуга и заради това у нас и една торба пари да извадиш, изобщо няма гаранция, че няма да останеш много разочарован. В това съм се убеждавала не веднъж.

Също така мисля, че дори и предлаганата услуга да е по-евтина, това не може да оправадва липсата на елементарно качество. Някакъв санитарен минимум, ако щете.
Много често по ресторанти и хотели се предлагат храни и напитки, чиято себестойност реално е жълти стотинки, но които имат цени на първокласни продукти. Или са просто развалени. Мен това ужасно ме дразни, защото е тарикатлък и мошеничество.

А цените у нас са доста високи и когато сравнявам с чужбина не мога да намеря оправдание на това. Много хора тук се дразнят на сравненията с Гърция (неясно защо), но щом един грък с минимална заплата повече от двойно над българската може да ми продава пресни миди за 4 евро, не виждам защо в български ресторант да платя 13 лв. и след това да повръщам.

Разбира се, никъде не е идеално, разочароващи хотели има навсякъде. Но аз се дразня, че у нас това е просто нормата. Дразни ме липсата на отношение и на елементарно старание, което започва от собственика на един хотел или ресторант и свършва с най-ниското ниво обслужващ персонал. Но всички те иначе искат пари и са недоволни.

Също така не съм съгласна с коментара по-назад, че за малко пари не можеш да имаш очаквания. Ами очаквания за лукс не може да имаш, но за сокове, които стават за пиене, басейни, които да не са ледени (при условие, че хотелът ти има басейн), елементарна хигиена - това е нормално да го очакваш и не е лукс, който да предполага висока цена.
Реално при еднакви условия гръцките хотели са по-скъпи от българските, а гръцките ресторанти от българските. Повтарям, че примерно сравняваме хубав хотел в известен курорт в България с хубав хотел в известен гръцки курорт. Но темата е за България и не мисля, че е коректно да се споменават други страни. В гръцката тема никой не коментира български хотели независимо колко са хубави.

# 432

П.П. И не знам в коя част Слънчев бряг тази година ви се стори "спокоен" курорт, ние ходим там всяка година-ами лудницата си е същата!Даже на плажа беше много по-нагъчкано от друг път, преди съм слизала към 11ч. и спокойно си намирам чадър и шезлонг на платените зони, сега в 10 нямаше място никъде!И не говоря за безплатния плаж на Еврика/там е ясно/,а за двете платени зони до него.
Веднага казвам къде. Явно нямате пълна престава колко е голям Сл. Бряг. Частта на Сл. Бряг, където много хотели са затворени. Значи плажът пред Бургас Бийч, който явно е пълен на 1/20 от капацитета си, както й районът около тях - мъртвило вечер. Плажът пред хотел Жерави, ние сме в Планета и районът около него. Потвърждавам няма лудница и човек спокойно може да се разхожда вечер като се разминава с някой на 5-10мин. Свободни чадъри бол, както и на свободната зона.
Имам,имам Simple Smile
Два пъти съм била в Планета, хубаво е  в тази част на курорта определено. И в северната част сме били няколко пъти, а там сега ми се видя много по- пренаселено от предишни години 🤔
Помня, че когато бяхме в Планета/последно преди 2г/хотелът беше пълен и на асансьорите чакахме по цяла вечност.Паркинг изобщо нямаше, т.е. места нямаше и трябваше да обикаляме наоколо да си търсим платен.На плажа също имаше много хора, но явно сега наоколо малко хотели работят и Планета не е пълен и за това е така спокойно
На мен там ми харесва, и двата пъти останахме доволни от престоя си Simple Smile
П.П. Единият път бяхме на рождения ден на сина ми  и го изненадаха като му донесоха малка торта в стаята.Много добро впечатление ми направи този жест Wink

# 433
  • София

Имам,имам Simple Smile
Два пъти съм била в Планета, хубаво е  в тази част на курорта определено. И в северната част сме били няколко пъти, а там сега ми се видя много по- пренаселено от предишни години 🤔
Помня, че когато бяхме в Планета/последно преди 2г/хотелът беше пълен и на асансьорите чакахме по цяла вечност.Паркинг изобщо нямаше, т.е. места нямаше и трябваше да обикаляме наоколо да си търсим платен.На плажа също имаше много хора, но явно сега наоколо малко хотели работят и Планета не е пълен и за това е така спокойно
На мен там ми харесва, и двата пъти останахме доволни от престоя си Simple Smile
П.П. Единият път бяхме на рождения ден на сина ми  и го изненадаха като му донесоха малка торта в стаята.Много добро впечатление ми направи този жест Wink
Ето, значи сте пропуснали тази година. Трябвало е сега да дойдете Wink. Нямам впечатления за топ сезона - края на юли и началото на август, но сега за асансьор не чакаме и място за паркиране ни посочиха от раз. Затова аз и моето семейство идваме тук края на август и началото на септември. Досега лошо време не сме уцелвали. И така - на неподходящото място в неподходящото време на някои не им харесва в Сл. Бряг. Явно имаме късмет да уцелим подходящите такива.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 12:35 от sofy

# 434
  • София
Ох, само не пак Гърция - България.

Аз също не видях Слънчев бряг пуст и празен, но не съм ходила други години и нямам никаква база за сравнение. На мен си ми се видя доста оживено, много хора навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт