На море в България 2020 г.! - 7

• 49 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Изпусна ги! Доколкото разбрах са били на 24.08.20 в 9,00 и са свършили за 5 минути. Кой разбрал, разбрал.... 😀

# 466
Изпусна ги! Доколкото разбрах са били на 24.08.20 в 9,00 и са свършили за 5 минути. Кой разбрал, разбрал.... 😀

Да де,разбрах. Ама къде са били? И как сте разбрали за тях?

# 467
  • Пловдив
Някакво мнение таз годишно(прясно) имате ли за Сирена резиденс Каваци. Храна анимация?

# 468
Мерси, Русалка_1, че ме светна за събщенията ми.
Ще се радвам да ми пишеш Simple Smile) иначе платих 200 лв депозит за Блу-то.
Аз приготвям плажната чанта и ако случайно не ни настанят преди 14ч. си се мятаме на плаж или обядваме, а куфарите ги оставяме в колата.
За догодина, живот и здраве отново съм си склонна да направя ранна резерваация.
Бих заложила на Дюни отново или пък на Уейв Ризорт, и задължително с Холидей Планет.

# 469
Axxxel, сафрида на снимката е много вкусен и струва 8.90 лева. Ресторанта е много хубав и има страхотни гледки. Специално ти го препоръчах. Ако приемем, че Афитос е приятно селце със старинна архитектура и прилича малко на стария Созопол ми кажи, къде там в района ще ям хубав сафрид на хубаво място за 4.50 евро. .

Изписах тонове мастило за прясната риба по Черноморието. Отидох на място, опитвах на няколко места, купих си и прясна риба от рибари, сравних, разбрах, убедих се ,че по заведенията прясна риба не продават /описал съм и защо/. Ти, който хем риба не ядеш, хем като навита стара плоча пишеш едно и също за тая риба.   Сравняваш несравними неща.
Никъде няма да спомена една съседна южна държава в този пост да не се дразнят излишно някои потребителки, само ще кажа че една почивка на море включва три основно компонента - спане/хотел/ ,  храна, плаж/море/ . Няма да разводняваме с културни забележителности и други, които също може да се включат. Та аз сега без да правя дребни сметки колко струва тук сока, салата и сафрида и колко струва другаде, накрая на почивката се оказа, че съм изхарчил точно толкова пари колкото харча и други години по други морета. Ако приемем че съм спал в места които са аналогични като качество и цени, то за другите два компонента-храна и море/плаж/ ,  разликата е огромна ясно в коя полза.  
P.S.  И все пак не мога да не се сетя за струващия 10 лв телешки дюнер в Созопол/единственето място на което видяхме такъв дюнер/. Някой може да каже че има пилешки и за 5, но когато има телешки на децата взимам телешки. В  друга една страна, дюнер за повече от 3 -3.5 евро независимо какъв е не съм виждал. Чакай, че се сетих за гевреците от 1,70 лв , направени от фуражно брашно, при цена 0.60 цента за истински геврек някъде другаде.
Аз не ям, но жена ми яде и си прав за несравнимите неща. Факт е, че на нея този сафрид и е по-вкусен от гръцкия и е факт, че в хубав гръцки ресторант няма сафрид за 4,50 евро. Давам за пример сафрида, защото каза, че обичаш риба. Много е смешно човек, който е ял в 5-6 созополски ресторанта да генерализира за всичките няколкостотин. Специално ти казах за два ресторанта, които са хубави, готвят вкусно и са с прилични цени. Разбра се има и други такива.

# 470
Като ги хвалите тези ресторанти, напишете кои са и къде са. И другите в темата обичаме риба. Все пак темата е на море в България, което включва и препоръки за добри места за хапване, а не само хотели.

# 471
  • Пловдив
Не е добре да се чака последен момент за резервация, тъй като хубавите места свършват още януари дори (в Дюни ходим винаги с ранни резервации, в края на януари за топ сезона вече Няма места). И изобщо не е скъпо, особено за 2 или 2+1. Следя офертите, така и не намалиха цените под ранните. Ние сме в конфигурация 2+3 и вече искат да ни настаняват в 2 стаи, а не във виличка и идва скъпичко. Та тази година избрахме Албена и сега сме там и си хапя ушите. Ранните записвания бяха- 20%, и дойде изгодно, иначе щях да се гътна. Всяка година идваме на Албена за дълъг уикенд, и все в Ралиците отсядаме, та не съм очаквала такова чудо. Вместо да се възползват от лошата година и това, че идват хора, които не са идвали и да се постараят да ги привлекат пак, те правят така, че човек, който е фен на курорта никога да не иска да стъпи повече. Аз просто и за без пари не знам дали пак бих се навила. Навалица, мръсотия, никаква организация, никаква организация. Просто е срамно. Като се изпразнят съдовете с храна и седят празни 20 минути, няма кой да ги смени, масите стоят мръсни и те дълго време, докато някой почисти, на барбекюто сложили момченце на 18 години от Украйна, как се очаква да може качествено да свърши тази работа, навсякъде взели евтини работници, които обаче не знаят за какво са там, храната е под всякаква критика, опашки за всичко, като поискаш (щото сме 5 човека) например 2 парченца тортичка и едва ли не ще те набият, на Аквапарка отиваме в 10, когато отваря, и кошовете мръсни, тоалетните мръсни, шезлонгите мръсни, около шезлонгите мръсно. Е Ко-вида какво е виновен, че или нямат персонал, или персонала няма кой да го Контролира??? На Дюни в ресторантите през цялото време управителя е там и гледа и като се получаваха опашки например на палачинките, на следващата година вече беше отстранено и нямаше вече опашки. Просто така се изнервих тази година в този иначе любим мой хотел в Албена , че няма накъде повече. А хотела е пълен. И всички хора са от вида "и сам да съм у трамваю, пак че се бутам". Ужас просто. Много съм ядосана, дори трите бутилки вино комплимент, които получихме, и хубавата вила, не могат да ме накарат да не съм разочарована. А аз дори изобщо не съм капризна, изобщо. Децата ядат само хляб и пържени картофи, аз горе долу също, ако се вредим за картофите, но взехме да ходим след 20 часа на вечеря и тогава е по-спокойно. Хляба иначе го пекат на място и е вкусен. И, както казвам, не идвам за първи път, всяка година идваме и винаги има хора, но такава излагация не съм виждала.

# 472
Писала съм предни години за Гърция (Халкидики) и как за мен беше едно огромно разочарование. Няма да се връщам толкова, но накратко: цените - двойни, разнообразието при храните - нулево, ама нулево (при около 6 посетени различни курорта). Лично аз не харесвам и кухнята на гърците като кухня, но това вече е въпрос на личен вкус. При това, Халкидики е евтината част на Гърция, още по-скъпо е на Западните брегове, тип Закинтос. Цените - българските, но в евро... Не използвам анимация, детски пързалки или аквапаркове и не мога да се изхранвам само с риба. Да не говорим дори само пътуването колко е по-скъпо... Или пък как ако имаш теглич, трябва да го демонтираш.... Все едни "удобства" в Гърция... Мерси, но скоро няма да се върна, освен ако е не е нещо, което логистично от Германия би ми излязло по-евтино, защото за немци има много пакети в Гърция. Досега вече пета година такова не съм открила, де.

Намирам обаче мненията на хората, които сравняват, за интересни, надявам се да не бъдат изтрити, защото отново потвърждават кой и защо избира България и кой - Гърция.
Нямам нищо против Гърция като страна или хората, които я избират за почивка, но за мен предимствата са в пъти по-малко от недостатъците и не ми е мястото за лятна почивка.

Конкретно по темата - изключително съм доволна от почивката ми във Варна. Simple Smile Бях там до миналата седмица. Ако някой има въпроси, мога да отговарям. Simple Smile

И аз ако живеех постоянно в Германия, най-вероятно за море бих избрал Черно, защото ще комбинирам почивка с възможност да съм в страна си. Все пак носталгията си е сериозен проблем.
За цени , качество на храна няма да спорим, всеки си има вкусове и разбирания или неразбирания за храна. То не случайно цяла Европа тук изсипва боклука си като храна, защото масово липсва хранителна култура, пък било то и у хора живеещи в Германия.
И понеже явно съм пропуснал, ако е дискутирано,  та  кой и защо избира Гърция и кой България?
Относно теглича, голяма спекулация е това, едната ми кола е с теглич, влизал съм сигурно 10 пъти с нея в Гърция-сега разбирам че трябвало да го демонтирам. Дори и да има такъв нормативен акт, не се спазва.
Позволявам си да разводнявам темата, така и така сезона замира, а с него и темата и може да й дадем още малко живец Simple Smile

# 473
  • София
Уф, този хотел Ралица на Албена, май още миналата година имаше лоши отзиви. Мисля се бяха оплакали че в ресторантите е хаос, че има посипана храна по пода и хората се пребиват, но няма кой да забърше. Че управителя нехае. Явно е същото и тази година. Добре е че пишете, да видят повече хора и да не ходят там.

# 474
И моята почивка приключи Simple Smile
Вчера се върнахме от ДИТ Еврика бийч, Слънчев бряг.....
Ужас! Не мога да повярвам. Преди 4-5 години бяхме в този хотел и останахме много доволни. Да, единствено около басейна нямаше никакви шансове да легнеш след 8.30. Всичко друго беше на ниво.
Много тъпо!!!
Аз ще ви дам отзиви от Алгара Бийч Кранево. Доволни сме. Хотела е много нов, поддържа се хигиена, стаите са като на снимките в сайта им. На плажа има голям избор къде да легнеш. Не се разрешава запазване на шезлонги. Храната е вкусна, всеки ден има 2 вида риба, свинско, телешко, пилешко, кебапчета или друга скара и различни гарнитури. Салати всякакви. Опашки няма. Обслужващия персонал е с маски, някои и с ръкавици, любезни. Стараят се да е почистено. Има ръкавици и дезинфектанти навсякъде. За съжаление морето е бурно, но на нас това не ни пречи. Храната на снек бара е вкусна, но няма разнообразие, но мисля, че е достатъчна. Опакования сладолед е кофти. Хотела е пълен, но не се усеща навалица. Разходих се посока Албена и пред Sunny Castle и по нататък ми се видя гмеж, както във водата така и на плажа.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 16:57 от Gigi

# 475
След ла*?@ното начало в Мирамар, нещата изглеждат добре, на фона на отзиви от други хотели. Никъде не сме засичали повече от 2-3 човека на опашка, масите се чистят сравнително своевременно (ние обаче ходим късно на храненията), винаги има свободни маси. Ресторантите са на самообслужване, но се ползват маски и ръкавици, и персоналът следи за това. Храната бива, но има по-добър вид, от колкото вкус. На плажа сутрин, е сутрин към 9.30-10, няма места, но на басейните има. Следобед става обратното и е добра тактика сутрин басейн, следобед плаж. Общите части се чистят сравнително старателно, водата в басейните е сравнително топла, чистят се и те. Като цяло има доста персонал, българи са голяма част и се стараят.Има предимно българи, румънци и тук там някой немец, най-вече семейства с деца. Хотелът става и все пак нямам търпение дребният да порастне още малко и да се приключи с AI.

# 476
Axxxel, сафрида на снимката е много вкусен и струва 8.90 лева. Ресторанта е много хубав и има страхотни гледки. Специално ти го препоръчах. Ако приемем, че Афитос е приятно селце със старинна архитектура и прилича малко на стария Созопол ми кажи, къде там в района ще ям хубав сафрид на хубаво място за 4.50 евро. .

Изписах тонове мастило за прясната риба по Черноморието. Отидох на място, опитвах на няколко места, купих си и прясна риба от рибари, сравних, разбрах, убедих се ,че по заведенията прясна риба не продават /описал съм и защо/. Ти, който хем риба не ядеш, хем като навита стара плоча пишеш едно и също за тая риба.   Сравняваш несравними неща.
Никъде няма да спомена една съседна южна държава в този пост да не се дразнят излишно някои потребителки, само ще кажа че една почивка на море включва три основно компонента - спане/хотел/ ,  храна, плаж/море/ . Няма да разводняваме с културни забележителности и други, които също може да се включат. Та аз сега без да правя дребни сметки колко струва тук сока, салата и сафрида и колко струва другаде, накрая на почивката се оказа, че съм изхарчил точно толкова пари колкото харча и други години по други морета. Ако приемем че съм спал в места които са аналогични като качество и цени, то за другите два компонента-храна и море/плаж/ ,  разликата е огромна ясно в коя полза.  
P.S.  И все пак не мога да не се сетя за струващия 10 лв телешки дюнер в Созопол/единственето място на което видяхме такъв дюнер/. Някой може да каже че има пилешки и за 5, но когато има телешки на децата взимам телешки. В  друга една страна, дюнер за повече от 3 -3.5 евро независимо какъв е не съм виждал. Чакай, че се сетих за гевреците от 1,70 лв , направени от фуражно брашно, при цена 0.60 цента за истински геврек някъде другаде.
Аз не ям, но жена ми яде и си прав за несравнимите неща. Факт е, че на нея този сафрид и е по-вкусен от гръцкия и е факт, че в хубав гръцки ресторант няма сафрид за 4,50 евро. Давам за пример сафрида, защото каза, че обичаш риба. Много е смешно човек, който е ял в 5-6 созополски ресторанта да генерализира за всичките няколкостотин. Специално ти казах за два ресторанта, които са хубави, готвят вкусно и са с прилични цени. Разбра се има и други такива.
В Гърция не съм си поръчвал никога сафрид в заведение, дори нямам спомен дали се предлага масово. Гръцкият сафрид не става, защото е едър и нито да го изпържиш, нито да го сложиш на скара. А и при наличие на пресни бакаляро, лефер, скумрия и други все пресни и диви риби няма да опра до сафрида.
Относно прясната риба ето ти един линк:
https://www.marica.bg/balgariq/rekorden-ulov-cherno-more-e-palno-sas-safrid
  и нали не си мислиш че тази риба са я изхвърлили. Тази риба и рибата от снимката ти са едно и също нещо. Българското море дава рибата на пасажи, лови се по много тонове, за кратко, докато е пасажа, после всичко във фризера на малки торбички, идваш ти и жена ти, изважда се торбичката, отива в микровълновата и от там във фритюрника и после на снимката ти. По-предвидливите изкарват дневната доза още сутринта да се размрази и после по-същата схема.  Доказах ти на място, че не може да се намери прясна риба на Бг море или е супер изключение и ти пак като много стара и развалена плоча едно и също Simple Smile.
P.S. А иначе не съм пробвал само в 5-6 ресторанта само в Созопол, а и в Приморско пробвах, и в Бургас на новата морска  гара в единия ресторант бяхме и в Бяла също пробвах, така, че не е да не съм пробвал. Но няма прясна риба на Черно Море Simple Smile))) . Ти си късметлия, че не ядеш риба и ти е все тая.

# 477
  • München, Deutschland
Aксел, mоже да се правиш на ударен колкото искаш, един път ще си дам зор да обясня, повече няма.

Носталгия ни най-малко не ме тресе, след максимум 10 дни ми се връща в Германия (изкарвала съм до 12 дни макс преди да ми се довръща тук), връщам се най-вече да видя роднини и приятели, които остават все по-малко - едните се изнасят, другите, за съжаление, изчезват малко по малко по естествен път.

Това, че теб може и да не са те спирали с теглич, нищо не означава. А правенето на ударен от първото изречение беше именно по този повод - ти самия знаеш за въпросния "нормативен акт", ако ти целенасочено решаваш да не го спазваш, това си е твое решение. Аз пък познавам много българи с теглич глобени. Това пак нищо не доказва, освен, че може да ти се случи и ако не ти се олеква с глобата, трябва да го свалиш. Нека не навлизаме и в темата за вероятностите.

Случвала съм на лоша храна в България, да, затова и предварително се информирам къде да пазарувам, за да ми се случва по-рядко. Знам и за каква сума какво мога да очаквам. По отношение на хранителна култура, предпочитам да не навлизам в дискусии, защото има хора, които ме познават и от други теми, и от кулинарни групи, считам го за излишно тук. Аз и никъде не споменах хранителната култура, а това, че в Гърция нямаше избор на различни храни и кухни. Хранителната култура на всеки индивид си е негова работа и не е еднозначно дефинирана величина, но липсата на разнообразие е обективно измерима такава.

За цените, които в Гърция са си баш двойни, отказваш да водим дискусия. Радвам се, защото щяхме да стигнем до извода, че освен едните октоподени пипала (които често са калмари, но как да е), с които се изхранва явно всеки като отиде там и ги дава за светъл пример, друго по-евтино няма да намериш, ако ще и вода.

Само да не отваряме дума пък за гръцката бира... Вярно, че живея в Бавария и пия най-вече баварска и чешка бира, та и тук не знам докъде ми се простира бирената култура, но по-гадна от гръцката съм пила само в Америка...

# 478
В Гърция спиш в това , а в България в това и не виждаш разликата при положение, че са на една цена. Не случайно казах, че в България е по-евтино.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 16:16 от Анонимен

# 479
axxxelll , и на мен ми писна да те чета...

Общи условия

Активация на акаунт