На море в България 2020 г.! - 7

• 49 943
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Това е тема за почивка на българското Черноморие. Северна Гърция въобще не ме интересува, а останалите й части, както и Турция - също към настоящия момент. Направете си тема България с/у Гърция с/у Турция с/у Малдивите, примерно, и си ги мерете там.
Факт е че цените в България и Гърция са еднакви, като цифри, но в България са в BGN, а в Гърция в EUR.
Точка.

# 526
axxxelll, има една риба наречена ватос, прилича много на калкана, но е с шиповидна опашка, като скатовете.
Някои тарикат рибари и режат опашката и я продават за калкан, не е вкусна. По морето и викаме софийски калкан.
Все ми се струва, че от нея си хапнал, един калкан дори и замразяван да е, ако не е тръгнал да се разваля си е вкусен.
Тази риба ватос ядох сега в Бяла, купих я от магазин за риба. Беше на филе. 18 лв /кг. Наистина не е вкусна. Представяха я за прясна, макар, че като е филе няма как да разбереш.
Но не е разликата само опашката, така, че калкан беше онова в Несебър което купих. Само, че както писах като е замразяван и размразяван 5-6 пъти и калкан да е, вкуса става друг. Рибата си променя най-много вкуса след замразяване. Не като другите меса.

# 527
  • Sofia
На мен са ми полезни детайлните сравнения, както и разговорите за храната подробно. Не че някой ме пита, но да си кажа Simple Smile Аз също търся определено качество храна и споделянето ми помага да направя избор.

И реалните снимки са ми полезни, ето тази пица горе за мен е ужасна (прилича на хляб с манджа) и в никакъв случай няма да ми хареса тоя ресторант. Както се каза - хората сме различни Simple Smile

В този ред на мисли да похваля ризотото в ресторанта на Green life Созопол - кремообразно, точно на ръба сготвен ориз и много вкусно. Отдавна не бях попадала на толкова удачно. Пиците също изглеждаха добре, така че препоръчвам мястото.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 12:40 от NBM

# 528
Здравейте, може ли някой да сподели, дали е почивал на Константин и Елена тази година, какви са условията в комплекса, работят ли всички заведения, какви са условията и цените на плажа, има ли чужденци?  Благодаря предварително!
Не съм обикаляла много в целият комплекс, но кратката ми почивка в Св. К и Е в района на пощата и хотел Сириус въобще не ми хареса. Последно съм посещавала курорта преди 5 години и сега нещата въобще не ми се понравиха. Голяма част от хотелите не работят и около тях цялата растителност е занемарена. Храсталаци и боклуци. Дори около хотели 4* е ужасно неподържано и неуредено като инфраструктура. На плажа е много голяма навалица, основно от варненци и добричани, които идват само за плаж през деня. Най-нахално си слагат чадърите с цялата си подвижна кухня/каси бира, хладилни чанти, манджурляци и т.н./ пред платената зона. По цял ден вървяха разправии за тези чадъри.  Невъзможно е да паркираш, ако не си на платен паркинг. Единствено около пощата, където са новите хотели Астор гардън, Приморски хотел и Вила Чинка, е по-уредено и по-чисто. Има лунапарк, влакче за разходки, малко сергий и това е. В самият комплекс не ми се видя да има мнго туристи, а само такива приходящи за през деня, но това беше около 19 юли, сега нямам идея дали и там не е пълно с туристи.

# 529
Скрит текст:
Още сме в Сейнт Джордж Палас- Свети Влас! Гладни не сме останали както някой ми беше писал тук след моето запитване за хотела.😀.Преди два дни се изсипаха много хора, хотелът е пълен.Вият се огромни опашки за храна . Персоналът е много малко,хората много. Над 400 човека има. Както и един детски лагер с деца на всякаква възраст. 🤔 Днес стана и скандал,след два часа още не бяха минали всички хора на опашката. Мерките срещу Ковид 19 допълнителнително усложняват обстановката .Яденето става,но почистването им куца. Боклукът изхвърлянят всеки ден,оставят тоалетна хартия и това е . Нашето бельо и кърпи го смениха онзи ден,но на другото семейство с нас - не. Много навалица на басеина,силна музика. Плажът в близост има безплатни чадъри,но трудно да се добере човек , малки тесни плажни ивици.
На мен си ми допадаше плажуване тип пред Блу Ориндж,шезлонги чадъри на хотела,това търсене на място всеки ден ме е мойто.
Кои други хотели по нашето Черноморие  предлат  този тип услуга,че се уморих повече отколкото си починах.😀
Аз ти писах, че гладни не сме останали : )
сега се надявам да е така и на Блу Ориндж......в петък трябва да пристигнем, а нещо хич нямам настроение.
Иначе моето място за истинска почивка е Гранд хотел Поморие Heart
В Блу Ориндж няма да ви настанят преди 14ч. и обяд първия ден не ви се полага, гривните ги слагат след 14ч. Последният ден завършва с обяд. И там няма да останете гладни, но на изобилие не се надявайте. Зле са откъм отношение към клиента също, 5 години ходим -всяка година са различен персонал и в все по-лоши стаи ни разполагат . Ще ви хареса спокойствието обаче и плажът разбира се. Ние отиваме отново в Събота.

# 530
  • here and now
Здравейте, искам последните дни от тази седмица да ги изкарам на нашето черноморие. Моля да ми препоръчате място, независимо от цена, южно или северно черноморие, искам само тераса с гледка към морето, понеже няма да мога да ходя до плажа. Много ми е важна гледката, сама ще пътувам. Благодаря ви от сърце!

Парадайс Бийч. Свети Влас. Морето е пред теб. Това е най-хубавото на хотела,  храната е малко кофти, но се преживява.

# 531
КК Албена си има собствен сайт Логично е, приоритетно да изпращат съобщения за бъдещи промоции на лоялните си клиенти.
Колкото до сравненията, у нас или в чужбина, смятам, че светът е достатъчно голям и има място за всички. Simple Smile Всеки има различни възприятия и собствен ритъм, на един му харесва едно, на друг, друго. Затова е хубаво, когато пишем, че нещо (хотел, ресторант) ни харесва или не, да описваме, какво ни е харесало, и какво не. Така ще сме си взаимополезни. Simple Smile А иначе е хубаво да сравняваме, както и да изискваме нещата да са такива, каквито би трябвало да бъдат! Качеството струва пари, лошото е, че у нас доста често парите не гарантират качество. Трябва и да сме критични, за да могат тези, които искат да ни вземат парите да се научат да предлагат качествена услуга в замяна. Simple Smile
Истината е, че не само у нас, а и навсякъде по света парите не гарантират качествена услуга. Ако навсякъде беше качествено в букинг особено при скъпите хотели нямаше да има оценка различна от 9.5-10, а реално това въобще, ама въобще не е така.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:01 от Анонимен

# 532
  • There I was on a July morning
123, моите деца не са малки и са разнополови, така че разтегателният диван изобщо не ни е опция.
За цените в заведенията няма какво да коментираме. Чаша вино тук - 5 лв., там - 5 Евро. Порциите в Гърция - не навсякъде са големи, но определено са по-скъпи, просто не ми се изброява детайлно.

# 533
За Оазис дел маре има ли отзиви от този сезон? Може ли да се ходи пеша до Лозенец за разходка?

# 534
Аз съм почитател на ОИ услуга. Тук, както се вижда и от коментарите, има и изключително добри ОИ. Ако в Гърция намеря ОИ с близка до 9 оценка в букинг, на първа линия и до 2000 лв. за 2ма за 5 дни в пик сезон, ще се съглася. Ама няма.

# 535
123, моите деца не са малки и са разнополови, така че разтегателният диван изобщо не ни е опция.
За цените в заведенията няма какво да коментираме. Чаша вино тук - 5 лв., там - 5 Евро. Порциите в Гърция - не навсякъде са големи, но определено са по-скъпи, просто не ми се изброява детайлно.
То и тук апартаментите с две спални не са на цената на студио. Аз споделям моите наблюдения. Заведения избираме и там, и тук на случаен принцип, но там не се е случвало да останем недоволни, а тук трудно си харесваме място за хранене, защото все има нещо. Алкохолът не го коментирам, не съм запозната, я изпием по 1 за цялата почивка, я не.

# 536
Здравейте, искам последните дни от тази седмица да ги изкарам на нашето черноморие. Моля да ми препоръчате място, независимо от цена, южно или северно черноморие, искам само тераса с гледка към морето, понеже няма да мога да ходя до плажа. Много ми е важна гледката, сама ще пътувам. Благодаря ви от сърце!

Парадайс Бийч. Свети Влас. Морето е пред теб. Това е най-хубавото на хотела,  храната е малко кофти, но се преживява.
То хубаво морска гледка, ама като няма плаж за какво ще посещаваме хотела?! Можеш ли да кажеш ако си била това лято, как изглежда плажа? Дали действително плажът отпред е залят с бетон както беше показано в статия от началото на сезона? Тъкмо пролетта ми препоръчаха хотела и като видях статията и се отказах изобщо да го посещавам.
https://www.skandal.bg/news/15932444009061/betoniraha-plazha-rob … n-kray-sveti-vlas

Хайде, вече стига с тази тъпа Гърция, че ни идвате в повече. Що не си ходите в темата за Гърция и да си се възхищавате от нея колкото си искате. Няма кой да ме убеди в каквото и да било, за да я посетя отново.

shark,
"За Оазис дел маре има ли отзиви от този сезон? Може ли да се ходи пеша до Лозенец за разходка?"
Никой не е споделял отзиви от този хотел това лято. До миналата година му се носеше лоша слава и явно никой не смее да го пробва това лято. 1.5 км го дава по карта от хотела до центъра на с. Лозенец.

# 537

"Роял Бей " след Балчик и " Роял Гранд" Каварна... Чудни гледки !!

# 538
  • Русе
Момичета кой хотел да избера в Златни пясъци Калиакра палас или Гладиола стар?

# 539
Къде са модераторите?

За да не е спам ще потърся отново отзиви за Утопиа Форест и Гранд Хотел Св.Блас?

Общи условия

Активация на акаунт