Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 987
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз обожавам мюсли с кисело мляко. Можеш да си го разбъркаш в паничка от вечерна и да го сложиш в хладилника. На сутринта ще е поело и готово за хапване. Може да сложиш мед, сушени плодове и да добавиш варено яйце.
Много хора свързват вареното жито с лошо, но то е доста хранително. Може да се съхранява и по дълго и да се овкусява дори със сирене или сладко.
Няма как да напълнееш ако не се храниш. И то разнообразно.

# 526
  • Варна
Момичета, има ли някоя от вас която да е имала обрив по тялото от бременността - т.н. Пруритични уртикариални папули и плаки от бременност (Puppp)? Вече втора седмица ме мъчи! Нещо ужасно е, постоянно сърби и се чеша като крастава 😔 Ходих на дерматолог, изписа ми един правен крем, но не помага.

# 527
Здравейте, в края на 8-ми месец съм. Нормално ли е да имам болки ниско долу като при менструация? То не са и болки точно, по скоро напрежение, но понякога е силно.

# 528
Имах такива болки,но в 9ти месец,мислех че ще раждам,имаше 2-3дни, в които все есно щеше да ми идва...е, не радих скоро след тях де, даже си минаха😄

Олеандер, точно за подобно нещо съм чела и имах нещо такова,но лека форма и беше към 7ми месец, ужасно е,да, при мен беше по корема отстрани главно, мажех с отвара от смрадлика и джинджира алба и отмина.Мисля,че помагат.

# 529
Момичета, има ли някоя от вас която да е имала обрив по тялото от бременността - т.н. Пруритични уртикариални папули и плаки от бременност (Puppp)? Вече втора седмица ме мъчи! Нещо ужасно е, постоянно сърби и се чеша като крастава 😔 Ходих на дерматолог, изписа ми един правен крем, но не помага.
Препоръчвам ти да си вземеш Джинджира алба спрей. Изключително много ми е помагал, разнася се лесно и е без никакви аромати. Препоръчва се и за бебета. Правила съм изключително тежки алергии със силно раздразнена и суха кожа и само това ми помогна. В началото на бременността получих също обриви, някаква алергия може би, отделно от хормоните кожата ми стана изключително суха и от две намазвания се оправих Blush Друг съвет е да не ползваш агресивна козметика, душ гелове, сапуни ги ограничи. Аз си взех бебешки измиващ лосион, за да не ми изсушава допълнително кожата.

# 530
  • Варна
Препоръчвам ти да си вземеш Джинджира алба спрей. Изключително много ми е помагал, разнася се лесно и е без никакви аромати. Препоръчва се и за бебета. Правила съм изключително тежки алергии със силно раздразнена и суха кожа и само това ми помогна. В началото на бременността получих също обриви, някаква алергия може би, отделно от хормоните кожата ми стана изключително суха и от две намазвания се оправих Blush Друг съвет е да не ползваш агресивна козметика, душ гелове, сапуни ги ограничи. Аз си взех бебешки измиващ лосион, за да не ми изсушава допълнително кожата.

И аз съм в началото, сега влязох в 4 месец. След като взе да се появява обрива и аз си помислих, че е някаква алергия, но се оказа от хормоните. За козметиката дерматоложката ме посъветва същото, козметика без никакви парфюми! Интересното е, че в интернет се споменава да се появява в края на бременността, последния месец и изчезва след раждането. Дано моя по-рано да се оправи, че доста има да се мъча до март месец 😬😅

# 531
  • Пловдив
Момичета, отчаяно търся решение на проблема си, който е следния:
Родих преди 4 месеца и бях 63 кг. сега вече съм 50.. срам ме е да изляза на пътя, изглеждам ужасно. Освен това нямам сили.. чувствам се като парцал.
Как да кача отново килограмите си?
Задължително си изследвайте щитовидната жлеза!
Аз съм по същия начин, но с други цифри. Като отивах да раждам бях 103 кг. За 1г. свалих на 80кг без спорт и от март 2020 започнах да ям изключително много, заедно с детето (по 5 пъти на ден, задължително с хляб), а кг започнаха да намалят. Медицинско лице (позната) ми каза да си изследвам жлезата, защото съм отслабвала драстично, в момента съм 66 кг без грам спорт. В моя случай жлезата е ок, явно метаболизма ми се е нормализирал след бременността, предполагам и при вас ще е наред всичко, но се изследвайте.

# 532
Препоръчайте омега 3 за бременни ? Фирма и дозировка , моля Wink

# 533
На мьолерс, има сироп и капсули.

# 534
  • София
Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 21:30 от Hara_8

# 535
  • Седмото небе
Препоръчайте омега 3 за бременни ? Фирма и дозировка , моля Wink
Аз приемам тези вече трети месец по едно на ден сутрин с храната:

# 536
Привет момичета,
Днес ходих до магазина сама и разбира се се върнах с доста покупки, някои наерях е малка раничка, а другите в пазарска торба, но не бяха особено леки, плодове, фанта сирене, абе имало е 7 8 кг сигурно.. Като се прибрах започнаха някакви болки в корема, като пробождания, не знам дали защото си въобразих и почнах да мисля само затова да не съм направила някоя беля. Но как дамите които вече имат друго фетенце и е малко го носят примерно.. Не де оправдавсм, но честно казано, необходимо или не повече не бих се натоварвала с нещо повече от дамската ди чанта..
Имам ли сериозен повод за притеснение...
Е 9 г.с съм, магазина е на 6 7 мин от нас.

# 537
Привет момичета,
Днес ходих до магазина сама и разбира се се върнах с доста покупки, някои наерях е малка раничка, а другите в пазарска торба, но не бяха особено леки, плодове, фанта сирене, абе имало е 7 8 кг сигурно.. Като се прибрах започнаха някакви болки в корема, като пробождания, не знам дали защото си въобразих и почнах да мисля само затова да не съм направила някоя беля. Но как дамите които вече имат друго фетенце и е малко го носят примерно.. Не де оправдавсм, но честно казано, необходимо или не повече не бих се натоварвала с нещо повече от дамската ди чанта..
Имам ли сериозен повод за притеснение...
Е 9 г.с съм, магазина е на 6 7 мин от нас.
  Желателно е да посетите АГ,ако продължи болката.Всяка жена е различна,може и от 3 кг или от рязко движение да стане белята

# 538
Подкрепям последното мнение.Бих се пазила в началото,аз носех до 2кг повечето пъти, но се е случвало и да се нарамя с повече, понякога съм усещала после болка,но е отминавала.

# 539
Здравейте мами.
Вече съм в 7ми месец и последните няколко дни почнах да се чувствам с доста занижено настроение и някак нямам много мотивация за нищо.. дори не ми се среща с приятели и не ми се излиза по магазините (а на мен това е едно от хобитата ми😆)
До сряда си бях в супер настроение и от тогава настроението и мотивацията изведнъж изчезна
Според вас това нормално ли е или ме е обхванала някоя депресия?
Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт