Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 419
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
  • Седмото небе
Най-добре да се пусне микробиология, ей така за спокойствие-дори и да излезе чиста. Ако пък случайно излезе нещо-да може да се третира навреме. Лекаря ми е казал да сигнализирам за всякакви промени, защото понякога има инфекции, които протичат с едва забележими симптоми и могат само с изследване да се установят. А през този период трябва да внимаваме особено много за такива проблеми.
Дано при вас всичко е Ок!

# 736
  • Замък сред облаците
Мамчета, имате ли засилено вагинално течение?  При мен доста се засили, може би от 4 месец към средата. По принцип е почти прозрачно, но напоследък забелязвям, че по скоро е бяло. На моменти е доста течно, друг път пък е по-гъсто. Няма миризма, нито имам някакъв дискомфорт. Знам, че при бременност се засилва течението, но знам че и гъбичните инфекции са доста чести. Забелязах, че изведнъж както имах огромно желание за секс (по цял ден)  от около седмица доста намаля и от тогава може би е и това "бяло течение". В началото на бременността бях по същия начин, като доктора ми обясни, че е хормонално. Не знам.. има ли повод за притеснение? Други като мен има ли или просто да си пусна контролна микробиология за успокоение?

Според едно от приложенията, които ползвам към 6-7 седмица започва да се образува слузестата запушалка на шийката и е нормално да се забележи "milky discharge". Аз цял живот има леко течение, небактериално, просто нормална флора, и реално след забременяването почти изчезна и сега в 6-та седмица се появи пак. Ако няма сърбеж, по всяка вероятност е повече хормонално (както се засилва около овулация, примерно) и на следващия преглед може да поискате микробиология за всеки случай.

# 737

Общи условия

Активация на акаунт