Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Дами, дайте съвет. От 2 дни съм със запушен нос и от него ме боли и гърлото. Дадоха ми хомеопатични спрей, засега ефект 0. Как мога да си отпушвам носа и какво да смуча за гърло?

# 721
За гърло мед, лимони, фрешове, моята АГ ми беше казала гъргара с чай от лайка и сода, може да пиеш и чай от лайка, но с други билки внимавай. За запушения нос, баба ми, ми е правила свинска мас със сол, може да звучи ужасно но много помага. Примерно  една супена лъжица мас посоляваш доста обилно, разбъркваш и мажеш вътре в ноздрите. Не се усеща миризма или нещо друго. Същото мас и сол се връзва на гърлото и се спи така, на някакъв мек шал например, някои го правят с ракия, но има опасност да изгори кожата. Успех и бързо оздравяване.
Дами, дайте съвет. От 2 дни съм със запушен нос и от него ме боли и гърлото. Дадоха ми хомеопатични спрей, засега ефект 0. Как мога да си отпушвам носа и какво да смуча за гърло?

# 722
Тези са за бременни.

Започвай да пиеш Биозин мама.

# 723
Антигона, с вода ли се пие бизоина или се смуче? Никъде не пише как се приема🤔

# 724
За запушен нос, гърло и главоболие досега безотказно ми е помагало виетнамското чудо или другото му наименование - тигрова мас. При бременност обаче не съм наясно дали може, ако някой е питал следящия си лекар, моля да сподели.

# 725
Аз го приемам с вода, би трябвало да пише, ако таблетките са за смучене.

Ако го приемате профилактично приемът е по една таблетка на ден.

Ако вече сте болни - два пъти по една преди хранене.

# 726
Мерси. АГ ми каза да го пия по 1 за сега, понеже се опитва да ми потече носа от 2 дни.

# 727
Мерси. АГ ми каза да го пия по 1 за сега, понеже се опитва да ми потече носа от 2 дни.
За носа също може да ползваш "Стеримар" - физиологичен разтвор е, на мен ми помогна, когато в началото на бременността бях с най-ужасната хрема и не можех да дишам. Не очаквай чудеса, не са капки за нос все пак, но промива носа. Пръскаш и след това издухваш носа. Имай на предвид, че при бременните доста се запушва носа. За биозин мама добре са те посъветвали вече, препоръчвам ти го и аз. Вече съм в 5ти месец и пия трета опаковка от него, да чукам на дърво не съм боледувала, а тази година ужасно много боледувах. Успех и не се притеснявай BlushFlowers Four Leaf Clover

# 728
Биозин обикновен съм пила пради и бях много доволна, сега съм на биозин мама.

# 729
Никога не бях чувала за мас със сол. Идеята обаче съвсем не е толкова лоша - солта отбъбва подутата носна лигавица, а масата я омекотява. Има логика. В наши дни реално обаче същото може да се постигне със спрей с морска вода/физиологичен разтвор, в който има бепантен. Ще върши идентична работа.

# 730
  • Замък сред облаците
Два дни и на мен се опитваше да ми тече носа, без никакви друти оплаквания. Чудех се дали е "ринит на бременната". Междувременно пия Биозин Мама от 10 дни, а снощи си взех и спрей Стеримар - ами с едно впръскване всичко изчезна, сутринта пръснах още веднъж за всеки случай и целия ден не съм имала и намек за теч от носа.

# 731
За нос ми бяха изписали Олинт, но така и не го ползвах. Не знам дали е подходящ даже за бременни. За гърло взимам Прополки.

Тези дни върви някаква настинка. Почва с гърлото и след това почва много да тече носа. Може и до вдигане на температура за се стигне ако не се седи на топло. Два три дни накъде държи, но за да се оправя пих парацетамол и витамин С.

# 732
Биозин обикновен съм пила пради и бях много доволна, сега съм на биозин мама.
Пих го през част от бр-та ми и бях здрава.
По едно преди храна 30мин, да не е и заедно с кафето.

# 733
Мамчета, имате ли засилено вагинално течение?  При мен доста се засили, може би от 4 месец към средата. По принцип е почти прозрачно, но напоследък забелязвям, че по скоро е бяло. На моменти е доста течно, друг път пък е по-гъсто. Няма миризма, нито имам някакъв дискомфорт. Знам, че при бременност се засилва течението, но знам че и гъбичните инфекции са доста чести. Забелязах, че изведнъж както имах огромно желание за секс (по цял ден)  от около седмица доста намаля и от тогава може би е и това "бяло течение". В началото на бременността бях по същия начин, като доктора ми обясни, че е хормонално. Не знам.. има ли повод за притеснение? Други като мен има ли или просто да си пусна контролна микробиология за успокоение?

# 734
При мен се ту се появява течение, ту изчезва. Ту имам дискомфорт, ту нямам. Пускала съм 2 микробиологии, защото често имам бактерии, но и двете излезваха чисти. Гинеколожката ми предписа гинофилус лактобацили профилактично през 2-3 дни да слагам.

Общи условия

Активация на акаунт