Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 747
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Бюти, аз за Аптамила пуснах тема просто за да знам какво мога да правя с него, че не съм наясно, за необозримото бъдеще става въпрос.
Хайде, успех на изпита и дано няма никакъв проблем след това падане Praynig
Стискам ти палци това бъдеще да бъде мноооого нататък-след 1 година примерно Wink
А изпита сигурно няма да го взема, защото татито сега се прибра, разбра, че малкият е паднал, започна едно конско и успя да ми докара главоболие.  А аз не съм учила изобщо!

# 91
Tatjana - нещо много ме учудва това олио???? А за сокчетата на Хип - разреждат се само ако ги даваш за утоляване на жаждата, ако ги даваш вместо плодово пюре даваш - 30-40мл, а най-добре да изцедиш пресен плод и да дадеш същото количество. Соковете не се считат за захранване.

Да, соковете не се с4итат zа zахранване, не съм и го твърдила. Каzах, се Щом се по4ва със zахранвенето, да не се zабравя 4е децата трябва да поемат те4ности, обЩо около 200мл на ден, най добре вода или 4ай, сокове не се препоръ4ват zаради zахарта, Ще свикнат на сладкото и от дълго су4ене могат да полу4ат кариес  Sad Соковете трябва да се раzреждат поне 1 към 1, така пиШе на самите бутилки и в рекламните материали на проиzводителите. Аz се регистрирах на сайтовете на Хип, Милупа, Нестле и пр. и сега ме съсипват с рекламни броШури, пюрета, малки опаковки с каШа и АМ,.......  Mr. Green

За олиото, каzват, 4е органиzма може само да усвоява витамините които са в пюрето, ако едновременно има и маzнина (витамините се раzтваряли в маzнина). За това ако в пюрето има само малко маzнина, което при по4ти вси4ки купеЩи е така, се препоръ4ва да се слага малко допълнително (първите дни няколко капки, после до 1 4.л.), zа препоръ4ване е рапси4но олио (така ли се каzва? Раzбрахте ли въобЩе неЩо от 4удесния ми български?  Embarassed ) но и слън4огледово може. Бебетата имат нужда от пове4е маzнини zа растежа.
СъЩо препоръ4ват към яденето да се поеме витамин С, било то под форма на сок или плодове пюре, което се слага в каШата или се дава като десерт след zелен4уковото. Това осигурява усвояването на желяzото.
Това което пиШе в книгите ми и по немските страници, ина4е и аz съм боса в таzи област, в смисъл 4е Милена до сега не е вкусила ниЩи4ко  Wink

Енвия, 4естита ви годиШнина, желая ви оЩе мнооооого дълги години семейно Щастие   bouquet

Бюти, споко, явно му няма ниЩо на малкия раzбойник  Wink, zнам 4е ти е притеснено (как няма да е) но вси4ки бебета падат в някой момент, неиzбежно е, дано вси4ки да се отърват по въzможно най лекия на4ин  Praynig
Успех zа иzпита  Peace

# 92
Стискам ти палци това бъдеще да бъде мноооого нататък-след 1 година примерно Wink
А изпита сигурно няма да го взема, защото татито сега се прибра, разбра, че малкият е паднал, започна едно конско и успя да ми докара главоболие.  А аз не съм учила изобщо!

Татковците са такива не им се вързвай,нашият побърка оня ден педиатърката ни ,да идвала да прегледала малката  Laughing ,пък да не ти говоря че като ходим на консултациите и трябва да и бият ваксинката ,той горкият така се притеснява да не я заболи  Grinning
Ще му мине,но му кажи ,че гаранци няма и той да е бил не се знае дали ще го опази,защото става всичко за секунди  Peace

# 93
  • Sofia
Здравейте милички, аз имам проблем с това захранване, реших директно със зеленчукови да почна - та от вчера се опитвам да му дам картоф с морков, първо преди млякото реве та се дере и не иска да гълта, а плюе, после видях че няма да стане и му дадох да изпие половината мляко и пак опити, пак мрънка стиска устенцата и се опитва да го плюе, така два дни вече, кажете какво да правя, да го изчакам още малко ли, но той огладнява вече на два часа и половина, а яде по 170мл. Утре ще му направя картофено пюре и ще опитам пак, да видим какво ще стане, а днес го залъгах с една дрънкалка и изяде 4л. пюре, но нали казват, че не трябва да се разсейват докато ядат, посъветвайте ме какво да правя?

# 94
Роси, иz4акай според мен, на сила хубост не става  Peace

# 95
Бюти, ситскам палци за изпита!  Peace А падането и ние го имаме вече, а бяхме и двамата с баща й в стаята, обръщаме се за секунда и готово - детето на земята пищи... Добре, че само с това се разминава! Praynig

Дея, как хубаво си го написала дневния режим!  Hug А ние само до обяд, като се кърмим по около 5-6 пъти Shocked, не знам, как ще ни изглежда режимът след захранването...  Rolling Eyes Но по 4 пъти на ден ядене на този етап ми се вижда изключително малко!  Thinking Посъветвай се и с лекарката!

Филипка, недей така се замисля за в бъдеще, какво ще е ! Съвсем ще се объркаш в момента, а това, което го планираш за в бъдеще - може въобще да не се случи при твоето бебе! Hug

Роси, моят съвет е да преустановиш засега пюрето - щом не иска, в никакъв случай не го насилвай! Захранването не трябва да е агресивно и на всяка цена.  Naughty След няколко дни, дори след седмица, пак пробвай!

# 96
Здравейте милички, аз имам проблем с това захранване, реших директно със зеленчукови да почна - та от вчера се опитвам да му дам картоф с морков, първо преди млякото реве та се дере и не иска да гълта, а плюе, после видях че няма да стане и му дадох да изпие половината мляко и пак опити, пак мрънка стиска устенцата и се опитва да го плюе, така два дни вече, кажете какво да правя, да го изчакам още малко ли, но той огладнява вече на два часа и половина, а яде по 170мл. Утре ще му направя картофено пюре и ще опитам пак, да видим какво ще стане, а днес го залъгах с една дрънкалка и изяде 4л. пюре, но нали казват, че не трябва да се разсейват докато ядат, посъветвайте ме какво да правя?

Вариантите са два:
-или по рано започваш да му даваш по млако пюре /защото може и той вече да е зверски огладнял и ти да даваш с лъжичка,а той търси мляко  Wink /

-или изчакай 2-3 дни и пробвай отново,така се прави когато детето откаже захранваща храна  Peace

Дея, как хубаво си го написала дневния режим!  Hug А ние само до обяд, като се кърмим по около 5-6 пъти Shocked, не знам, как ще ни изглежда режимът след захранването...  Rolling Eyes Но по 4 пъти на ден ядене на този етап ми се вижда изключително малко!  Thinking Посъветвай се и с лекарката!

Е вие сте на кърма ,но нали сте на 3-4 часов режим на хранене
Ами права си и аз мисля,че е раничко и до последно ще държа да е на 5 хранения  Wink
Е то хапването ще е още и  с кашата,но има време и нея да вкараме  Wink
Ако искате всички тези неща може да ги сложа на първа страница,та да се четат какво сме обсъждали  Wink 

# 97
envia, Честита ви годишнина!    bouquet

Дея, мерси много за изчерпателната информация.    bouquet

Бюти, както са са ти казали другите мами- всички бебета падат, не се притеснявай, щом не е повърнал и си играе, нищо му няма. Hug

мама79, яйцата по принцип ги дават, че са алерген и не се препоръчват преди 6 месечна възраст, но ти си знаеш.

# 98
Дея, мерси много за изчерпателната информация.    bouquet
мама79, яйцата по принцип ги дават, че са алерген и не се препоръчват преди 6 месечна възраст, но ти си знаеш.

За нищо  Grinning

Яйца даже след годинаката,след 5-ти месец се дава 1/4 жълтък ,точно както си писал ти за да не се получи алергия,а и те са тежка храна за детското стомахче

ЕЕЕЕ envia честита ви годишнина   bouquet Пожелавам много любов,разбирателство и уважение!
Весело изкарване  Hug

# 99
Енвия, честита годишнина и весел празник  bouquet

Много инфо днес за захранването се изписало, браво. Аз мислих, мислих и реших като направим 5 месеца другата седмица да захраня с оризова каша. Незнам обаче кога ще се реша и на зеленчука, нали първоначално исках като цяло да изчакам до 6 навършени, та ще го мъдря още.

Бюти, дано всичко при вас е наред Praynig

# 100
Добре де, Дея, ако захраня с оризова каша на обед ли да я предлагам?Що ми се върти нещо из главата, че тя се предлага вечер? Thinking
Благодаря ти много за отделеното време и отговорите Hug

# 101
Писах дълго и се затри затова резюмирам:
Енвия, честита ви годишнина  bouquet Обичайте се  и се ценете.

Филипа, аз как практикува - каша сутрин 5 дни , докато видя че Симона я приема => след това отива по графика в късния следобед. Сега и с картофа ще действам така.

Бюти, прекрасно си се справила с бойното кръщение на Давиди на мен ми се струва по описание че есе е разминало леко и дано Praynig. Отсега нататък това ни чака за съжаление - да превързваме рани.

Роси, и според мен пробвай отделно и с подходяща температура. И ако не стане изчакай, че според теориите така стават злояди децата.

МисЗ, дай и щом си решила и тя ще ти покаже дали е готова и ще ти спести мъдренетио

# 102
  • Русе
Привет и от нас!

envia,честита годишнина - още много такива да си отпразнувате!  bouquet  bouquet  bouquet

Beauty,сигурна съм, че Давид е добре по това което описваш (питай патило)...ако се сетиш, след 10-на дни му опипай главата за подутини или хлътвания...Няма да ви отегчавам с историята на моя синковец, само да те успокоя, че той е с потрошен череп (не на едно място) - и засега по нищо не му личи...Та от ходене по професори и т.н. светила знам, че бебетата имат невероятни регенерационни възможности и истинските травми (които са много редки всъщност) им минават като на котета...а, такива падания и премеждия тепърва предстоят, никой не е застахован.

Rossi, в никакъв случай не храни с играчки и странични занимания! Naughty Ела да видиш вкъщи за какво става въпрос (баткото)...Ей така ми докара злоядо дете бабата докато аз работех (верни са теориите!)...В тая връзка, ама хич, ама хич, нямам желание да захранвам, ако ще е същия кошмар  ooooh!... Посмъртно няма да дам малката да я хранят по този начин!!! Иначе съм решила да започна с домашно картофено пюре на обяд. Не съм голям фен на кашите. И след време ще се запишем на детска кухня.

Толкоз от нас за днес. Весел ден на всички! Hug

# 103
Момичета, много ви благодаря за пожеланията!  Hug Днес получих и такова пожелание - да се радваме на миговете ни и като двойка, а не само като родители!!! Е, това и без повод ви го пожелавам на всички вас!!! Heart Eyes Heart Eyes

Току що се връщаме от консултация. Докторът и сестрата вече на подбив ме вземат с това моето захранване, т.е. с липсата на захранване.  Rolling Eyes Като казах, че вече ще опитваме, настана едно дружно "Еееее, хааайде де!"  Sick Док не остана доволен, че направо зел.пюре ще давам, т.е. ще прескоча соковето и плодовите пюрета, според неговата схема, но е твърдо за купешките пюрета, както и твърдо за това, че трябва да изместя с пюрето едно ядене. Ще видим...  Thinking Той ако знае всъщност, че ще чакам поне, да навърши 5 месеца и тогава ще опитваме, а за заместване на ядене оооще ще почакаме... Embarassed
Иначе Велина е наддала почти 1/2 кг и е пораснала 3 см. Предоволно!  bowuu Въпреки сополите /важно било, че няма Т и не е зачервено гърлото/ ни биха 3-та ваксина и се свърши най-после!  Peace

Ще чакаме татито от работа и ще ходим да празнуване "бракуването" ни! Синът ни нещо не може да схване, какво точно ще празнуваме! Joy

# 104
Здравейте, Априлски мами!
Чета ви от известно време, но не се престрашавам да пиша.
Понеже ни вълнуват, както вас, така и мен като априлска мама, еднакви неща, реших, че е време да се включа и аз.
На много от зададените темички мога да отговоря по нещо, но сега да се представя.
Малкия Спас се роди на 25 април. Кърмим се. Вече сме на 5 хранения, като обедното е от пюре - плодово, зеленчуково, плодово-зеленчуково, примесено с 30-40 мл. кърма.
Аз започнах захранването с пюрета, като каши все още не мисля да давам, че бебчо наддава стремглаво и педиатърката каза с кашите да забавим малко.
Както виждам проблема със захранването е навсякъде. Всеки пише как е захранил и при всеки е различно. Аз започнах захранването с готови пюрета, както смесени, така и от един плод или зеленчук, но най вече - ябълки, круши, сливи, тиква, моркови. В началото ги давах с лъжичка, приемаше ги добре. Но след 2-3 седмици започна - хапне малко и след това започва да плюе, след което дохранвахме с кърма. Започнах да разреждам пюрето с кърма - пак взе да ги хапва добре, но след време последва плюене. Пак се дохранвахме. Един ден реших да сложа пюрето в шише и да видя дали ще го яде - еми, изяде го до края, та и още искаше. И така от миналата седмица, може би, му давам пюрето разредено с кърма от шише и доста добре си похапва.
Унесох се, може би вече станах досадна.
Имам и въпросче? /а иначе по темите щях да говоря Wink/ -  Да настоявам ли с лъжичка, след като не иска или да си продължа така от шише. Мисля си, че все някога ще се научи от лъжичка. А вие какво мислите?
И накрая - приемате ли ме във вашата компания  smile3525 или .... да си търся друга smile3518
Благодаря!!!!!! Поздравления на празнуващите и от мен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт