Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 701
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
Момичета,
хайде да се преброим и отчетем!
Hug

Кои все още дават само кърма или само АМ? Кога мислите да захраните? С какво? newsm78

Велина продължава да е изключително само на кърма. Мисля към 5,6 мес.  да я захраня със зеленчуково пюре, след един месец с каша, накрая с плодово пюре, а сокчета - въобще да не давам. Thinking

Моля, споделете и вие, че това захранване вече ми е съвсем предстоящо... Praynig Heart Eyes Praynig

# 16
До преди да се разболее Дея-Мария беше на плодово и зеленчуково пюре,мислех да започна и кашата,но това ще стане след като се излекува  Peace Сокчетата от началото не ги хареса и не давам аз  Rolling Eyes

# 17
Привет,

тук пак вали ли вали, ужас е  Sad

Енвия, ние сме само на кърма.....ни сок, ни вода, камо ли пюрета давам. Смятам да дохранвам след 15ти октомври т.е. на 6 навърШени месеца. Тук се дохранва по следната схема, първо се по4ва с един zелен4ук, например морков, от него се дава всеки ден малко пове4е докато към краят на първата седмица детето иzяжда цяло буркан4е и по тоzи на4ин е zаместило едното кърмене. Преz втората седмица се дава от съЩия zелен4ук с картоф, преz третата пак тоzи zелен4ук, но с картоф и месо. След това се пробва друг zелен4ук и така. Месец след на4алото от zахранването се дава и каШа ве4ерта´, пак постепенно. После каШа плюс компот, ако не се лъжа. Важното е 4е се по4ва и да се дават те4ности (вода или 4ай най добре, или много добре раzредени сокове) към яденето. Това е което zнам zа сега но при следваЩата консултация Ще раzпитвам педито по подробно, 4е досега дума не е ставало оЩе zа това  Wink

Дея, радвам се 4е мъни4ката е по добре, дано скоро и реакцията да отмине.

Рина, виж в Н&М ако имате във ваШия град, там намерих 4орапогаЩници, много сладурски, имат и малки раzмери  Peace

Преди малко се 4ухме по Скайпа с целия род в БГ, татко ми, леля ми от Франция е на гости, стринка ми, 4и4о ми, братов4едките, вси4ки бяха там пред камерата и аz бях вклю4ила наШета и се радваха на Милена  Grinning  И сега ми е мъ4ноооооо zа БГ  Cry

# 18
  • София
ЧЕСТИТ ПЕТИ МЕСЕЦ НА ИВАН НА ADITO НА ИВО НА ЮЛЧЕТО И НА ЙОАНА НА КЛИО!
Да са живи и здрави и много да радват мама и тати!

Дея, дано в най-скоро време всичко с малката да се оправи и повече да нямате грижи!

Да се включа по обсъжданите темички:
1. За пюренцата - когато са били на стайна температура не ги затоплям, затоплям ги в микровълновата само ако са били в хладилник.
2. И ние вчера ходихме на пазар за еснни дрешки и купихме на Тонката много хубави жилетки от Бенетон - тъмно и светло синя и една жълтичка (направо са невероятни), едни светлосини панталонки, бодита потник (установих, че са по-удобни от тези с ръкав), едно костюмче от Лапин Хаус, нови малатонки и най-хубавото (за Тонката) - играчка с много предназначения - шушка, свири, ъгълчетата стават за лапане, има дрънкалчици и много нарисувани животни в страхотни цветове.

И едно въпросче от мен:
Някой започна ли да дава каши и ако да какви? Аз купих бананова и ориз и царевица на Милупа, но все още се чудя. Благодаря предварително!!!!!  bouquet

# 19
Дея, дано в най-скоро време всичко с малката да се оправи и повече да нямате грижи!

И едно въпросче от мен:
Някой започна ли да дава каши и ако да какви? Аз купих бананова и ориз и царевица на Милупа, но все още се чудя. Благодаря предварително!!!!!  bouquet

Hug Благодаря ти

Аз мислех да дам каша и стои кутията ,но има време като се оправим.
Взех каша бананова  Peace

# 20
Здравейте и от нас!
Честито на месечкомците!
Болничките да оздравяват и даряват мама и тати само с положителни емоции Praynig Peace.
За отчета на Енвия-ние също сме само на кърма,вода само през жегите пиеше по 5-10 милилитра,сега отказва съвсем.Мисля да захранвам след 5 или 6-ти навършен месец/както се споразумеем с педито-тя за мое щастие насърчава късното захранване,особено при изключително кърмени бебета/.Пак с нея ще обсъдя схемата на захранване,но засега съм се насочила към следното:
1.Оризова каша
2.Включване на зеленчуци
3.Включване на плодове
Соковете вероятно ще ги прескочим.

# 21
здравейте и от мен в новата темичка Simple Smile честито на месечковците  bouquet
за отчета на Енвия......Радост я кърмя все още,но започнах да я дохранвам с АМ от около седмица на всяко ядене........чудя се,най-вероятно ще пробвам тия дни една ре-лактация да видя дали ще успея да я върна само на кърма......За захранването и аз мисля след 5 и половина навършени месеци със зеленчуково пюре. Каши не знам кога........Сокове пробвах да й давам от ябълка, морков,диня,грозде,но нищо не хареса и ги плюе, няма да насилвам детенце, когато иска - тогава...........
весела вечер от нас

# 22
Здравейте, решихме да се отчетем и ние. На кърма сме, но от една седмица реших да му давам по малко варени зеленчуци. Първо опитах с морков и Део го хареса, учудих се, че дори самичък отваряше уста преди да му подам лъжичката. Дала съм и картоф и тиквички, но от всичко това само по няколко лъжички - не смятам скоро да замествам хранене, не и преди 6-тия месец. Просто искам да го запозная с новите вкусове. Не мисля да дам скоро плодово пюре - на Ганчев поне гледах, че включват освен самия плод и захар и модифицирано нишесте, което не ми се вижда много подходящо за стомахче на 4-месечно бебче. А зеленчуците поне са ми домашни и им слагам никакви добавки.
Това е от нас, приятна вечер на всички!

# 23
За анкетката:
Само на кърма до преди 3 дни  когато и дадох да опита оризова каша. В момента изяжда след сутрешното хранене по 5 лъжички. Давам и вода, но си дъвче биберона вместо да цока и се притеснявам, че не знае как да пие. Знаете ли кога се започва с преходните чаши?.

Към 15 ще започна, ако е във форма и зеленчуковите пюрета.
След това плодови.

Скарлет,  царевицата май е за по-големи бебоци. Не рискувай според мен. Почни само с оризова.

И Симона се сдоби с  първия чорапогащник - на Бенетон малък размер (66см)

Мойте притеснения в момента са че Симона сутрин се дере с цяло гърло по 10 мин, а спи. Незнам дали трябва да я будя и от какво е, корем ли я боли, зъби ли, кошмари ли сънува.

# 24
  • Boston, MA
Честит месец на Иван, Иво и Йоана, а от вчера на Преси и Симеон!

Специални поздрави и целувки на Дани на Chance за четвъртия му месец вчера!

Аз имам въпрос към кърмещите "на поискване" - дали и как още го практикувате? Много трудно ми става, защото ми се струва, че на Дани не му стига кърма и иска да яде час по час, когато съм му наоколо. Освен това, като започнем да захранваме, ще трябва да се въведе някакъв режим (примерно каша вечер, зеленчук на обяд, плод следобед), и как той ще се съчетае с кърмене, което да не е по час?

Ние все още сме само на кърма, но довечера ще му сложа лъжичка оризова каша в кърмата. Вече са много силни позивите, че Дани е готов (и иска) да яде други неща.

Бях казала на нашия педиатър, че искам да захранвам на 6 навършени месеца, той каза, че е много хубава цел, но като го гледал детето, можело да се наложи да преразгледам. Така и стана (това беше преди месец), позна човека. Та така, почвам оризово брашно, като просто ще сгъстявам с него вечерното мляко, после ще увеличавам брашното, докато стане рядка каша. В зависимост от това, как върви кашата, ще дам зеленчук към средата или края на 6-тия месец. Смятам, че ни е точно време.

Друг съвет, който получих по отношение на захранването и реших да ви споделя, че ми се струва ценен, е да се редува запичащ с разхлабващ елемент, например, аз като ще давам ориз, после трябва да дам круша или тиква, и трето банан или ябълка.

И все забравям, musashywelcome

# 25
  • софия
ние се храним с каша с банан и ориз още от началото на 3тия месец...е принас е и поради други причини това ранно захранване, ни пък Рая доста бързо свикна с кашата...сега с много мъка успявам да и `пробутам` кърма да пие...иначе ще се захранваме от към края на шестия месец и мисля да прескоча соковете и направо  пюренца и други каши да пробваме

# 26
Благодаря ви, че се отзовавате на допитването ми! Hug
Много е важно за мен, да науча и вашето мнение! Hug
Успокоявам се, че има и други незахранили мами. Hug

Признаците за готовност за захранване, как точно ги преценяте? Знам ги какви са, но все пак, как е конкретно?  Thinking Ние напр. все още нямаме зъбче, проявява интерес към масата, но според мен - по скоро към подредбата по нея, а не към яденето конкретно, но пък мнооого иска да седи... Thinking Thinking

Бубка, аз кърмя на поискване и не знам, как да ти отговоря, как се справяме - просто кърмя на поискване, т.е. когато детето си поиска, без да броя часове и брой хранения. Установих, че когато е спокойна и наядена, дори и да искам - не ще да яде, но ако е притеснена и гладна - си търси, т.е. служа освен за хранилка и за успокоително, приспивателно, биберон и пр.  #Crazy Но наскоро и аз си го мислех, как ще става това с установяването на режим!? Засега си мисля, че напр. на обяд след кърменето ще давам пюрето, а през останалото време - пак така - кърмене на поискване. После, като въведа каша - на обяд си остава пюрето,а напр. към 15 ч. ще е кашата, а в останалото - кърмене на поискване. Не знам, дали се изразих ясно... Rolling Eyes

Единственият режим на Велина е нощният - спане от около 21,30 до около 7 часа - непробудно! Peace

Спокойна нощ мами и бебоци! Heart Eyes

# 27
Бубка, тоя пост все едно аз съм го писала. Само  не трябва ли всяка нова манджа да се дава сутрин, за да видиш ако има реакция.
Иначе и на мен също ми е притеснено за храненето на поискване. В момента се храним сигурно на 1,5 часа, а и по често, но при нас не е защото не и стига. Просто кърменето вече не е центъра на вселената й. Ужасно бързо се разсейва в момента, в който се почуства леко заситена. Все се надявам да е период. И с другата храна нещата да се нормализират.

Отивам да си задавам въпросчетата в темата за захранването в кърмаческия, но и вас да питам:
Гледах някаква таблица за храните по месеци. Сред първите зеленчуци беше и зеления боб. Вие имате ли някакви идеи по въпроса?
И второ - какво количество като достигнем се счита, че е риска от алергия е изключен?

# 28
Здравейте и от мен Hug
Таткото ни се върна след двуседмичното отсъствие и ходихме на вилата.
Не успях да изчета всичко, но видях, че сте дискутирали захранването, понеже и на мен скоро това ми предстои ще следя и ще се включвам с интерес.Просто сега съм доста уморена, пак имахме тежка нощ ooooh!
Иначе и Пресил е само на кърма,вода почти не пие .Интересното е, че той започна също да иска да суче доста често, 2 часа едва изкарва, не спи спокойно, дали пък не му е дошло времето да се захрани вече Rolling Eyes
Благодаря на всички за пожеланията за 2-ри, целувки и лека нощ от мен, до утре! Hug

# 29
  • София
Здравейте,момичета!
Говорите за захранването, та да кажа, че вчера му дадох картофено пюле силноразредено с кърма! Реакцията беше, че се изака два пъти след това и неможа да си изкара следобедния сън! Затова днес му дадох сутринта, та да изака каквото ще изаква до обяд, но след обяд беше много неспокоен - незнам какво му беше и пак не спа като хората! Ще дам и утре и ако пак е неспокоен ще спа за няколко дни!
И аз мислех да започна с каша, но се отказах, заради хранителната и стойност! но, ако трябва ще се върна към този вариант!
Дея, реакцията ви на антибиотика е точно като на Лора, когато беше на година и 10 месеца и направи ангина! След като изпи антибиотика се изрина и се оказа, че той просто е подтиснал болестта и тя е избила в друга посока! Оправи се с хомеопатичното лекарство Белодона и от тогава се лекуваме с хомеопатия!
Cherepahova , не е важно количеството за реакцията, а времето - поне 3 дни се изчаква, за да се каже че няма реакция!

Общи условия

Активация на акаунт