Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 685
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
Надявам се всички да са ОК и честито на празнуващите!!
Ние започнахме първо със сокчета, след това плодово пюре и накрая зеленчуково.Каши няма да давам незнам мисля че ще са ни излишни защото сме си шишкавички, киселчета с вода ще правя.Замествам му 2хранения с пюрета, но още 3 са млечни/180мл.АМ Hug
Почнахме и жълтъка, след около седмица ще пробваме и пюре с месо Peace после като свикнем с него ще се запишем на кухня и така ... Heart Eyes
А между другото от на Ганчев пюрето със сухо мляко ни се гади и го плюем така се оказа и ядем само на АМ-АМ засега зеленчукови и плодови,но нямат с месо та ще видим кои ще си хареса от местните за по нататъка....
Чао засега....

# 46
  • София
Ние сме на кърма + 5-6 лъжички зеленчуково на обяд + 10 лъжички плодово половин час след следобедното кърмене. От зеленчуците сме въвели картоф, морков и сега въвеждам кафяв ориз. От плодовете-ябълка и банан. Смятам да се пробвам да си направя домашна каша от кафяв ориз.А иначе ще въвеждам чушка, грах, тиквичка, тиква и круша, сливи, авокадо.
За честото сучене ние преживяхме 3-седмична криза..тази, която е 19 седмици след термин. Ядеше по 2-3 пъти нощем, преди да заспи ядеше по2-3 пъти, през деня плачеше с повод и без повод. Преди 3 дни изведнъж се оправи и вече 3 нощи спи много добре.

# 47
Здравейте!

Честит 5-ти месец на Симонка!  bouquet Hug

С това захранване съм леко объркана...чета, че някои започват с ранни моркови на Хип, други-също, но децата не ги харесат.Четох и за започване с безмлечна оризова каша-също не я одобрявали Rolling EyesНе знам от готовите пюрета има ли само картофено или все са смесени с морков и други зеленчуци?А  пюретата, които са млечни, какво всъщност е млякото, АМ или краве?Имам много въпроси...Миналата седмица пуснах една тема в Адаптето, дали мога към пюретата да слагам Аптамил1 след време, получиха се доста мнения, че не било нужно да се слага мляко към пюрето...съвсем съм шах.Ако някой схвана обърканата ми мисъл да сподели.

# 48
УНА, ЗАПОВЯДАЙ ПРИ НАС!!! Hug

Филипка, много въпроси - без еднозначен отговор!  Thinking Мисля, че няма готово пюре само от картоф. Аз мисля домашно да правя и да не добавям никакво мляко, т.к. ще го давам след кърмене - поне в началото. А вкусовете на бебетата са различни - ако нещо не се харесва, преустановява се и след време пак се дава.

# 49
  • София
Да споделя и аз за захранването. Кърмя го, но от около 2 седмици започнах да му давам по-малко плодово пюре на Ганчев, след това обаче ми казаха че на Ганчев не били хубави, защото съдържали захар и нишесте и не се знае какъв процент са плодовете и зеленчуците.Почнах да давам сок, но прочетох как от соковете се получавали гастрит, колит и т.н. и почнах да ги разреждам с вода. Някоклко дни му правих пюренце от картоф вкъщи, а сега му давам каша "ориз и царевица" по съвет на една приятелка. Някои дни много го боли коремчето и много плаче, но всичко яде с голям апетит и отваря устата като види лъжичката, даже ми се усмихва. За това захранване съм много объркана, на всякъде пише различни неща.
Докато суче, също много се разсейва. Суче добре пърите няколко минути и след това се почва пусне, огледа се, пак захапе, пак пусне, ухили ми се, захапе и така. Понякога след първите няколко минути, спира и не иска повече и го оставям и след 30 минути пак го пробвам да си дояде, за да не му развалям режима и даспазвам горе-долу часовете. Сега го храня по 5 пъти на ден през около 4 часа.
Май че много го мъчат зъбките и не знам как да му помогна. Някой ако има някаква изпитана рецепта, може да сподели.
Събуждане с рев и при нас го има и не знам на какво се дължи.Понякога си мисля че е сънувал кошмар, ама дали е така, не знам.
Хайде весели разходки, докато е хубаво времето.

# 50
  • София
Момичета, какво стана със срещата - ще има ли или...? щото тая седмица ще е хубаво, а другата гадно времето!

# 51
Здравейте  Grinning

Честито на месечковците.   bouquet

Това захранване и на мен ми е много объркано  newsm78, но за сега смятам да изчакам с него, поне докато стане на 5 месеца, ще започна с оризова каша или зеленчуково пюре.
И аз като Филипа имам много въпроси, та дано им намеря отговорите до месец. smile3529

Рина, виж в Н&М ако имате във ваШия град, там намерих 4орапогаЩници, много сладурски, имат и малки раzмери  Peace

Имаме Н&М, ама виж там не се сетих да проверя  doh, следващият път.

# 52
Здравейте и от мен!
Честито на месечковците!
Чета какво сте писали за захранването - явно на всички им е мътен тоя въпрос. Моята щерка отказва да яде зеленчукови пюрета изобщо. Как ли не я пробвах - и вкъщи ги приготвях, и купувах какви ли не - не ще и не ще. И най-накрая я записах на детска кухня. Първа група е, храната очевидно й харесва, защото изяжда всичко до капка. Много съм доволна.

# 53
хе хе изловихте ме  Grinning

аз съм от майските мами, но много ме интересуват темите които разисквате.
това захранване и мен ми е в главата, чета, чета и все повече се чудя какво да правя. newsm78
аз мислех да чакам да навърши 6м. обаче тя май е на друго мнение. от 3 седмици иска да седи, все по-трудно ми е да я удържам легнала, а като я сложа под наклон се набира и сяда. брои ми хапките като ям, дори когато е нервна и реве като започна да ям срещу нея моментално се успокоява.
чакам да навърши 4 м. и ще я пробвам, да видим дали ще иска да яде.
мисля да почна с картофено пюре или оризова каша.

нали обсъждате и тези меките накрайници на AVENT, аз купих на моята буба, на него пише 3+, и аз и го сложих на шишето с вода, пие си от него, не се дави, единствената разлика с биберона е че с мекия накрайник пие повече, пуска повече течност.
така че пробвайте и вие, то детето ще си покаже дали е готово

# 54
И аз почнах да давам оризова каша в млякото преди лягане. Нали ви се бях оплакала, че Лекса много взе да се буди и все иска да яде вечер ( през 2 часа) и затова реших да пробвам с оризовата каша. В интерес на истина разлика няма никаква. Все така си се буди и си иска. Една вечер дори и го направих по гъсто (иначе слагам по 1 супена лъжица), но пак си се събуди и реших да не я тъпча излишно след като няма разлика. Като реша да захранвам ще почна с оризова каша, после зеленчукови и по-нататък плодови. Соковете ще ги пропусна или поне ще се мине доста време преди да и дам, може би около годинката.
Иначе и ние сме на кърма, като вечерното ни е на формула поради недостиг на кърма. Аз съм само на цедене и вече едва удържам фронта. Забелязах че и двата пъти като бяхме на ваканция се справихме изцяло на кърма, върнах си формулата в къщи непокътната, а в къщи не е така. Явно това е цената, която плащаме затова че мама работи. Ама няма как така ще е, за съжаление не мога да си стоя в къщи.

Честито на всички празнуващи  bouquet.

# 55
Уна, ти отдавна си засечена от априлските радари че четеш Wink

# 56
Laughing е какво да правя като сте ми по-интересни  Embarassed

# 57
Ооо, не го приемай като упрек, напротив, ще се радваме да се включваш Laughing

# 58
Аз пюрета давам готови до сега сме яли
-ябълка не и хареса
-круша изядеси я
-морков не иска
-Кайсия много и хареса
От толкова четене и аз се обърках и затова реших до 5 тия месец само плодови като ще въведа всички плодове плюс смесените.
5тия  месец зеленчуковите
6тия кашите
7ми месо

# 59
Не мога да опазя клавиатурата от Тонката! Joy

Днес му дадох морков с тиква и много го хареса!
Следобедното меню беше пасиран банан, и него излапа.
Но аз не замествам кърменето, затова и не стигаме до цяло бурканче с храна.

А кофтито е, че нещо памперсоците смърдят по-гадно и май съвсем акоро няма да е наакал ли се е, ами насрал ли се е...щото за мен има разлика! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт