Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 687
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
Много е объркано това zахранване   ooooh!  Тук примерно каzват, да се по4ва със zелен4уковите, първата седмица се дава един zелен4уков, следваЩата комбинация с картоф и след оЩе една седмица и месо. Плодовите по късно се вклю4ват, май zаЩото са много сладки и ако се по4не с тях има голяма вероятност после да откаzва zелен4уци  newsm78  

За соковете, трябва да се раzреждат поне 1 към едно, така пиШе дори на бебеШките сокове на Хип и пр.

Уна, добре доШла, и Милена много се напираШе да сяда преди 2 месеца, сега й мина мерака  Thinking  и оЩе се воzим в легнало положение в коли4ката. И тя много се zагледа в устата ми и посяга към храна но тя към вси4ко посяга, и към 4етката zа zъби но това не оzна4ава 4е Ще по4нем да си ги мием (Щото нямаме zъбки  Mr. Green ) Аz Ще иz4акам до навърШени 6 месеца, нека хранителната система уzрява оЩе.

Мама79, не ли е много рано zа жълтък? Аz zнам 4е до 1 година не се дава  newsm78

# 61
Здравейте Hug
включвам се само на бързо
първо Честито на Симонка-бонбонка Heart Eyes Много целувки от нас Кало  newsm51 lovekiss Flowers Bouquet
За протокола и ние сме още само на кърма, така мисля да я караме до 6 навършени месеца (то не, че много остана де). После ще започваме с картофено пюре и зеленчуци, по-късно плодовите ... сок няма да давам на този етап, поне засега това ми харесва като вариант, пък да видим как ще станат нещата Simple Smile

# 62
Дея, мерси за отговора. Значи от другия месец започваме с чашка Wink
А за плача, тази сутрин ни се размина. Иначе и аз я вдигам , но тя си плаче, изглежда е някаква болка и докато не отмине не спира.

Hug  радвам се да помогна и ще си взема сега от този вид

А тя всяка сутрин ли плаче така или от време на време,или тази екстра ви е от скоро  Thinking

От толкова четене и аз се обърках и затова реших до 5 тия месец само плодови като ще въведа всички плодове плюс смесените.

Мило ти да не въвеждаш всяко плодово пюре  newsm78 Щото веднъж захранена с плодово пюре,не е нъжно всеки нов плод и да захранваш  Rolling Eyes

Аз незнам защо толкова се обърквате със това захранване  newsm78 няма нищо сложно според мен  Hug
Захранването вие си решавате кога и с какво,а вариантите са:
-или плодово
-или зеленчуково
-или каша  Rolling Eyes

И така след това се продължава,тоест захраните ли със зеленчуково  ,после можете да захраните със плодово и след това със каша  Peace Абе лесно е  Grinning

# 63
Дея, то ясно какви са вариантите, ама на мен лично ми се струва сложно защото примерно като започна със зеленчуковото пюре, в частност с морков, колко време ще давам само това и кога ще включа следващият зеленчук, например морков+картоф?А след това кога ще включа кашата примерно?Ей такива на вид простички въпроси, които после ще ми се струват смешни, ама сега на тоз етап смятам, че ни предстои с Преското много важна мисия Laughing

# 64
  • София
Яяяяяяяя, аз си мисля, че Нуничка учи, а тя тууук  Mr. Green Много се радвам  Hug

Сутринта четох, четох за захранването  и главоблъсканиците тук из темата и неиздържах и му дадох на малчо оризова каша. Т`ва дете ми харесва, въобще не му направи впечатление, че яде нещо необичайно. Направих му 50 гр мляко (собствено производство  Joy) + 8 гр. кашица, сол, черен пипер, дадох му към 30 гр, половината, от които му изтекоха от устата. Утре ще му дам пак толкова, скоро няма да замествам цяло хранене, идеята ми е, че ака поне по 3-4 пъти на ден, а така може малко да се регулира.

Честит празник на Симонита-Бамбонита!   Hug

# 65
Абе, Данче, сол и пипер на малкия ли си дала или аз грешно разбрах?

# 66
Данче, забравила си бульончето Joy.
Наздраве момичета  beer

# 67
  • София
Данче, верно ли соли черен пипер?!
Аз да ви разкрия и друг аспкт на захранването/е, не съм сигурна, но.../: Мати го захранвам от 3 дни и той три дне не е спал следобяд, както обисновенно си спеше по 2-3 часа! Питам се дали има нещо общо?  Sick Дали не е някакъв стрес за него това? Дане не ви звучи налудничево!

# 68
Филипа,  тук каzват 4е първо zелен4ука една седмица, преz втората седмица смес с картоф, преz третата смес с картоф и месо (все съЩия zелен4ук) и преz 4етвъртата седмица се по4ва с каШата която се дава ве4ерта. Следва следобедното хранене което се zамества с каШа и плодове. Щом се zапо4ва със zахранването, детето трябва да пие 200мл вода или 4ай.
Важното е съЩо 4е ако приготвяте сами каШите или пюретата, да не слагате никакви поправки  Naughty  Може на вас да ви струва беzвкусно, но zа бебетата е екстра  Wink  А zа купените пюрета се препоръ4ва да се слага допълнително малко олио.

ЗаЩо се препоръ4ва да се zапо4ва със zелен4ук и месо? ЗаЩото съдържат много желяzо, от което детето има нужда на тоzи етап. Фетални реzерви се иz4ерпват към 6ти/7ми месец.
Мле4ната каШа съдържа калции и се препоръ4ва да се слага малко Витамин С в него под форма на портокалов сок примерно. КаШата с плодове пюре е беz мляко/кърма.

Това е информацията от нау4ния институт zа детското хранене в гр. Дортмунд.

# 69
ЧЕСТИТКИ НА СИМОНКА БОНБОНКА  bouquet
уф верно голяма каша ми е това захранване
то и за каша става въпрос де Joy
имам чувството че ще е много лесно ама сега като го премисляме ни се струва тъмна индия
дет вика Дея кво толкова има
абе хора мъниците бърборят ли? моя като почне че се улива с часове плямпа там нещо на бебешкия си език
май е от бабата че докато го гледа непрекъснато му говори и му пуска сапунки и милия е фен
и отсега има вкус към блондинки hahaha
та сценария е следния - прибирам се аз от работа и дребен се ухилва от едното до другото ухо и се почва: абубубубувувувугугугу и така половин час поне
много ме кефи как си върти езика и устата си криви много е сладък - прилича на човек дето учи чужд език и се опитва да произнесе three примерно или teeth нали се сещате ей така се мъчи милия ама е толкова сериозен и съсредоточен че направо може да се попикаеш от смях като го гледаш Joy
мисля си да го снимам как плямпа и ще ви го пусна Mr. Green

# 70
Дея, то ясно какви са вариантите, ама на мен лично ми се струва сложно защото примерно като започна със зеленчуковото пюре, в частност с морков, колко време ще давам само това и кога ще включа следващият зеленчук, например морков+картоф?А след това кога ще включа кашата примерно?Ей такива на вид простички въпроси, които после ще ми се струват смешни, ама сега на тоз етап смятам, че ни предстои с Преското много важна мисия Laughing

Grinning e не се притеснявай ,аз ще се опитам да ти отговоря от моя страна как правя !
Аз например започнах направо със морков + картоф /по простата причина ,че не намерих в града само един вид зеленчук/ но когато захраниш със морков,спокойно другото пюре може да е морков със картофи.

Мога да те посъветвам другото примерно си дала морков и картофено пюре,но искаш да смениш със някакво друго /не въвеждан зеленчук/ тогава първият ден можеш да дадеш само две лъжички,за да видиш как ще го понесе и на следващите дни можеш вече спокойно /ако няма реакция,което е малко вероятно по прнцип си проличава веднага/ да даваш пюрето.Ако си на готови пюрета след примерно картоф,картоф с морков,картоф с тиква,картофи с карфиол може да продължиш със спанак, чушка, тиквички

Аз въведох първо плодовото,след това въведох зеленчуковото и две седмици след зеленчуковото /като започне да замества хранене/ мислех да въведа и кашата ,но нали се разболяхме ....  Rolling Eyes Попринцип се изчаква около 5-6 дни преди въвеждане на нова храна  Peace

3м- плодово
4м-зеленчуково
5м-каша
6м-месно
7м-попара
8м-обща храна /детска кухня/

Това е по бг. схема

Мъхестите плодове от купешко пюре след навършени 6м, а като суров плод след годинка
Сурови немъхести плодове след 6м.
Сирене и производни след 7м.
Глутен след 6м

Дано малко съм ти помогнала с въпросите  Hug

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 00:24 от Дея

# 71
Направих му 50 гр мляко (собствено производство  Joy) + 8 гр. кашица, сол, черен пипер, дадох му към 30 гр

Rolling Eyes Rolling Eyes Данче това със черният пипер  Rolling Eyes Rolling Eyes ,но предполагам че малко сол си сложила колкото да има някакъв вкус  Wink по принцип знаеш,че вреди на бъбреците
Ето една тема Откога сол?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 03:17 от Дея

# 72
Абе Данче!Що всяваш шок и ужас у хората?Да ти дам лют червен пипер за следващото хранене? hahaha Joy

# 73
Дея, много ти благидаря за изчерпателният отговор Hug
А какво значи да изчакам 5-6 дни преди въвеждане на нова храна, т.е тези дни да не давам нищо ли? Rolling Eyes

# 74
  • София
Аааа, другия път ще измисля нещо друго да ви метна, че нещо никой не ми се връзва  Sad

Добро утро  Hug Да ви черпя днеска трябва, малчо снощи е заспал преди 21ч и се събуди в 8 ч  newsm68

А по повод захранването, знаете ли една приятелка казво "захранване" направи?! Сок от грозде, зеленчуково пюре (микс), половин банан в последното хранене (с АМ храни), и всичко това в един ден  #Crazy Там няма 6-5, всичко се дава и то наведнъж  ooooh! Та тя вчера каза, че ще слага "мааалко солчица, че то нямало вкус", е да, ама ако си го докара на сол по нейния вкус  ooooh!... Та си мислех и малко пиперец да му сложи - за вкус, бе! Онзи ден бях за малко в тях и пробвах новия растител кашкавал, който са си купили  ooooh! а на моя малчо не му се седеше мирно в мен и надаваше вой. Докато се усетя му бяха бутнали малко кашкавалец в устата #Cussing out - да пробвало детето  Rolling Eyes Та моя син вече е пробвал кюфте и кашкавал. Чудя се наморник ли да му слагам  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт