Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 728
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
През последните няколко дни съм голям заплес.  doh
Добре дошли на joyka и uma  welcome
Честито на Давид.  bouquet
Вени, да оздравяваш бързо.
мама меца  Hug

Joyka, не е препоръчително да се дав сол на малки деца, Татянчето е казала защо.

Скарлет, какво имаш предвид под закаляване?
Аз я оставям беба  да рита гола преди баня, ако на това му се вика закаляване - да.

# 166
  • София
Пете, честито миличка, всичко най - прекрасно, слънчево и весело ти пожелавам!

Момичета, ОЛИОТО СЕ ДОБАВЯ САМО АКО НЕ СТЕ ДАЛИ МЛЯКО ЗАЕДНО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ
защото повечето витамини се абсорбират само при наличие на мазнини( разтварят ), това ако го разберете мисля ще се светнете за какво иде реч, явно не сте имали време да четете танчето, а и моя постин по напред в темата.
Таня, доре че не се отказа някога да пишеш, много си ни полезна!
Хайде пак да преговорим кои храни са алергени и тежки:

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ:
1. Краве мляко и производни
2.Фъстъци

НЕЖЕЛАТЕЛНИ
1.портокали
2. всички плодове и зеленчуци чужди за нашата страна
С едно на ум за мен са и картофите, вече писах защо, мама меца добави, че и морковите са алерген
3.  захар, сол, подправки

допълваите списъка моля!

Но най-важното е че всяка храна се въвежда мнооогоооооооо плавно, не бързаите, по една лъжичка на ден се увеличава защото имунната система може да я приеме за натрапник-вирус и да произведе антитела и ето ви алергия!

# 167
Мамо Меце, вклю4вай се от време на време, 4е липсваШ  Hug

xdm, голяма комбина сме с теб, а?  Heart Eyes  Аz бях писала 4е олио се слага в беzмле4ните каШи и пюрета но добре 4е го по4ерта, zа да не се обърка някой  Wink

За морковите, преz последните години имаШетвърдения, 4е и те са алерген но според най новите проу4вания това не се окаzало вярно. Та морков можело.

Нежелателни преz 1вата година
*вси4ки цитрусови плодове, не само портокала, но и лимон, киви и пр.
*4ай, понеже съдържа танин който пре4ина абсорбацията на желяzото
* глутен
* диве4
* салам/кренвирШ (много подправки и сол и фосфати)
* ягоди
* zелена салата (нитрати)
* сурови домати (трудно се смиляват)
* всякакво zеле
* гъби (трудно смиляеми)
* мед (може да съдържа бактерии например хлостридии (?) )
* яйца
* zахар, това вклю4ва и zахароzа, глюкоzа, фруктоzа и малтоzа
* светли макарони, светъл ориz
* лук
* соеви продукти, например тофу
* риба

Това е особено важно, ако детето е с повиШен риск zа алергии.
Риск zа алергия
5 до 15%, ако никой в семейството не е алерги4ен
25 до 35%, ако брат или сестра има алергия
20 до 40%, ако един родител е алерги4ен
40 до 60% ако двамата родители са алерги4ни
60 до 80% ако родителите имат съЩата алергия.

# 168
  • Boston, MA
Честит рожден ден на Петя! Много усмивки и слънчеви дни!    bouquet

Честит месец на Давид, а и на останалите месечковци от последните дни!

Добре дошли на новите мами!

Вени, оздравявай!

Мамо Меца, спокойствие - гушкай Вени и другото го пускай покрай ушите си (колкото можеш)!

Данче, ние (твоят адаш, де) лапаме каша вече 4 дни, мнооого рядка му я правя, нарочно.
С лъжицата пробвах първия път, всичко изтече от устата, засега давам от шише, като я сгъстявам кашата постепенно, и после пак минаваме на лъжица.
Другата седмица след "рождения" му ден, ще давам и пюре - смятам да е круша, сладък картоф или тиква, че от ориза малко се позапекохме (ака "само" по 1-2 пъти  Mr. Green).

Х-диабет мама е много права за млечните продукти, аз НЕ смятам да слагам масло в пюретата (ако смесвате с малко кърма, мазнината ще идва оттам!).

Татянче, като казваш танин, това важи за чай, направен от растението чай, не билки (много мами даваха билкови чайове против колики, може би още дават).

Да ви кажа, от готварския форум направих прословутата мюсли торта на Сладка Хапка, тази сутрин я опитах и сега само това ми е в главата - да се прибера и да я почна...  Animal Pig
Трябва обаче да помня да оставя и за свекървата, която идва утре.  Laughing

# 169
  • Boston, MA
...
...* zахар, това вклю4ва и zахароzа, глюкоzа, фруктоzа и малтоzа
...

Това не е ли много крайно, би означавало никакви плодове (имат фруктоза?)

# 170
...
...

Иzвинявам се, не се иzраzих ясно, става въпрос zа съдържание в каШите и пюрета, 4айове и пр.
За танина не zнам Бубке, не пиШеШе в кои 4айове има, та раz4итам на по компетентни хора от мен, като теб  Wink

# 171
  • Boston, MA
...
...

Иzвинявам се, не се иzраzих ясно, става въпрос zа съдържание в каШите и пюрета, 4айове и пр.
За танина не zнам Бубке, не пиШеШе в кои 4айове има, та раz4итам на по компетентни хора от мен, като теб  Wink

Малеее пази боже от компетентност като моята... Embarassed Чувала съм го танина, заради моите мигрени, знам че го има и в червеното вино. Ето:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tannin

Много благодаря за изчерпателната информация, аз "репликирам" и уточнявам, да не се плашат от много забрани мамите. Нали в дискусия стигаме до истината.   Peace

С теб съм де, за никакви подправки - опитах вчера кашата с кърма  Sick ама Дани така я лапа, то това се иска.  Grinning

# 172
Здравейте Hug
включвам се за бързо само, че тези дни има работа в изобилие ...
bdbaloni Петенце! Много любов, щастие, радости и нали знаеш, че животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ти. Та ти пожелавам безброй такива newsm51 baloni baloni

Благодаря на всички ви за изчерпателната информация и ценните съвети дето давате. Добре че сте тук Hug
Мамо мецанке, Бубка много добре ти е казала да си гушкаш Вени, а другото да минава покрай ушите ти Hug Включвай се, когато можеш, че липсваш.

# 173
Здравейте Hug
включвам се за бързо само, че тези дни има работа в изобилие ...
bdbaloni Петенце! Много любов, щастие, радости и нали знаеш, че животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ти. Та ти пожелавам безброй такива newsm51 baloni baloni

Благодаря на всички ви за изчерпателната информация и ценните съвети дето давате. Добре че сте тук Hug
Мамо мецанке, Бубка много добре ти е казала да си гушкаш Вени, а другото да минава покрай ушите ти Hug Включвай се, когато можеш, че липсваш.

# 174
Ние пък от 5 хранения, днес бяхме на 6. Дали защото бях болна и на диетка /препечени филийки и сиренце/ и кърмата е била по малко хранителна. Събуди се сутринта в 5 часа. Дано от утре си върнем режима.

В книгата хранене на бебето дават, че след деветия месец може да се премине на 4 кратно хранене през около 4 часа. Но щом спи и си му стига на детето ....

За солта и за подправките - въобще, знам че не се препоръчват, но като казахте мазнини ...пък то следва и сол? Че днес направих картофеното пюре най-накрая, опитах го и въобще не ми хареса. Пък то как ще го яде? Четох тук, че картофено се давало на бебета, които не наддавали добре, а мойто наддава и то доста. Може да се откажа от картофите за сега или ....
Добре де за яйцата да питам, някои вече дават жълтък, а пък яйцата са от нежелателните през 1-вата година. Аз все още не давам жълтък, още му се чудя.... newsm78
Благодаря ви за полезната информация.

# 175
  • София
joyka, не се притеснявай, нали и ние не се храним, нито пием, нито спим като по книга и под режим. Аз тъкмо хванах някакъв ритъм и той хоп се обръща, преди малко ме нервеше това, сега даже не ми прави впечатление, само се нагаждам към новото. Нали е важно да се гледа детенцето, а не кантар, книга и тем подобните  Hug
Обаче не се сдържам да си го кажа

За солта и за подправките - въобще, знам че не се препоръчват, но като казахте мазнини ...пък то следва и сол?
Да ти кажа и биричка следвам след това  Mr. Green Мисля, че картофено пюренце може да се приготвя по различни начини, пробвай, а и все пак не цели да е по твой вкус.
Та като заговорихме за подправки, сетих се да питам, магданоз, копър от кога се вкл. в храната?

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 00:03 от Данче-Калпазанче

# 176
Честито Петенце  bouquetЗа храненето ние още сме на 6 хранения newsm78 като не мисля да замествам скоро цяло ядене с пюре.
Утре и аз отивам към университета да записвам следващата година, че изпити ще ме чакат след някой друг месец Mr. Green още малко и аз висшист ще стана Joy

# 177
Добър вечер на едни и Добър ден на други Grinning

А на Петето и честит рожден ден - с пожелание за много здраве и любов  bouquet

Честито на Давид и другите празнуващи.

Мерси за инфото на Татянчето, Скарлет, Дея и Екси.
Мецанке, бързо да свършват неволите Praynig

Добре дошла на Радостка Laughing

Ние днес заместихме едно хранене без да имам такова намерение. Приготвих аз повечко каша, защото сипах много вода. Мислех си, че съществото пак ще си затвори устата след няколко лъжички, но нищо подобно. Даже си гепи купичката и искаше да си я изсипе в устата. После естествено отказа да суче и изкара за първи път следобед 3 часа без ядене.
Извода => ние едно го мислим ,  а пък те си показват децата как им е най-добре. Така че Дея ако наистина е решила, че 4 и стигат и се чувства добре лошо няма. Важното според мен е да не пропуска млечно хранене, защото по дебелите книги пише, че все пак млякото трябва да им е основното хранене.

Данче, копърът май е първата зелена подправка. Другите са по-нататък , но кога newsm78

# 178
  • София
Ама разбира се бе  smile3555 ние го въртиме, сучеме, а най-правилно ще си ни го покажат малчовците. Янче, много си права! По отношение на копъра и магданоза, дали могат да се слагат при приготвянето на пюренце? Аз пих бая чай от копър това дали значи, че мога като почна да пасирам повече зеленчуци да му слагам и по малко пресен копърец питам сериозно, вече ще ставам сериозна

# 179
Данче-Калпазанче, мнооо си прааа!! beer Айде наздраве, ама с тея картофи, моркови и копър пие ли се!!!!!!????????? По късно въвеждаме месното, нали   Wink

smile3505
Е, докато отговоря и ти стана сериозна!

Общи условия

Активация на акаунт