Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 723
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А пържената цаца кога я въвеждаме?

# 181
  • София
...
*4ай, понеже съдържа танин който пре4ина абсорбацията на желяzото
...

Чая от лайка, копър и анасон нали няма танини? newsm78 Щото аз всеки ден давам. Оф, тя по-нататък Бубка е написала, ама кой да чете!
Като споменахте танина, се сетих, че е най-много в червеното винце, та оттам се сетих и за юнак Мавруд, дето майка му нямала кърма и го захранила с вино и той станал най-силния мъж в Родопите. Ей го как се действа, уцелила е схемата жената, не като нас да се чуди пюре ли, каша ли...  смешна работа!
Е сега я разкрих Цвети, що й е такъв голям юнака; сигурно за закуска му дроби по паница попара с Асеновградски Маврудец  smile3532

А пържената цаца кога я въвеждаме?
То е ясно! Въвеждаме я между глътките бира!!!

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 00:47 от renkata

# 182
  • София
Цвети разкрита си отвсякъде   hahaha ще ни заблуждаваш с белтъчна кърма ааааа Crossing Arms hahaha

# 183
  • София
Малеее, що така не ми се спи  newsm78 #Crazy  А утре кво ме чакааа, трябва да изчистя, че в събото-неделята ще си имаме свекита на гости и не ща да се излагам като последните 2-3 пъти като идваха  Embarassed Последният път имах пълна мивка с чинии и жената взе, че ми ги изми, баси кефа! Ама сега поне пода трябва да изчистя, че от косопада ми вече паркета не се вижда  smile3511  И сега вместо да взема да свърша нещо, се чудя кви глупости да пиша  Rolling Eyes Добре, че от мързел не се умира, че ...

# 184
Добро утро!
Вчера се опитах да пиша и не ставаше, после излезнахме с Тонката и се прибрахме в 22.00 някъде Blush.
Чета че пак за чай сте си писали, пък за танин. В бебешките чайове не би трябвало да се съдържа танин, тези разтворимите. Обаче ако варите чай от някакви плодове /шипки примерно/ мисля, че е логично да се отделя това нещо. Танин има в червеното вино - от гроздето, ферментацията, по същата логика си мисля, че чай приготвен от някакви плодчета ще произведе танин. При запарката може би се получава.
Цитруси - значи да не даваме портокали, мандарини, киви, ананас,....а  банани може ли? Защото аз му пасирах парче банан и нашичкият го излапа. hahaha Да не се окаже, че някаква беля съм направила?
Оризовата каша с кърма ми става винаги рядка, особено ако преседи 15 минути. Мисля днес в морковите с картоф да сложа пак тиквичка, а следобед в банановото готово пюре  оризова каша да прасна.
Има ли някакво ограничение на броя продукти в едно ядене? Ако всичко е зеленчук и сложим ориз, то ще си е разделно хранене, виж месото някой ден с картоф може би не е добра идея. Аз не ям разделно , но те са малки и не е ли по-добре да се гледат комбинациите?
А последно да попитам, щом зеле не може, то броколите отпадат ли?Те са изключително полезни и ми се искаше да ги давам в един момент.

# 185
Привет момичета.
Вчера водихме Пламен на консултация. Пак е качил само 500 грама последния месец и е само 6.800 кг., ама това не ме притеснява толкова. Обаче да ви кажа какво ми каза педиатърката - "Пламен може да получи анемия, щом не му даваш яйце и месо, тъй като в кърмата желязо няма". А така ме гледаха със сестрата, все едно искам да разболея детето си като го държа само на кърма. Трябвало и сокчета да му давам заради витамините в тях. Абе изобщо много ми е криво от както го водихме на консултация.

# 186
Добро утро!
За вчера ЧРД на Петя  bouquet и 5месец на Давид!
И за днес празнуващите  bouquet
Та да се похваля днес ръбчето на зъба ни драска и трака по лъжичката Mr. GreenМного съм щастлива и горда мама Mr. Greenмакар и не много спала хихик
Целувки на всички Heart Eyes

# 187
Добро утро от нас! Hug
Станала съм към има, няма 5:30, ама реших че е срамота толкоз рано да се разписвам, та за това до сега smile3505
Тази сутрин и Преското падна от леглото smile3518.Поплака си, според мен повече от уплаха, отколкото от болка.Слава богу Praynig нищо му няма за сега, заспа предиобедният си сън.Абе те тия падания за част от секундата ставали бе, паднал е докато аз съм ставала и съм си вдигала дупето от леглото, защото още не бях направила и две крачки и чух "туп".
Днес ще излизаме с Ики и Сими, на гости в Русе са newsm44

# 188
Привет момичета.
Вчера водихме Пламен на консултация. Пак е качил само 500 грама последния месец и е само 6.800 кг., ама това не ме притеснява толкова. Обаче да ви кажа какво ми каза педиатърката - "Пламен може да получи анемия, щом не му даваш яйце и месо, тъй като в кърмата желязо няма". А така ме гледаха със сестрата, все едно искам да разболея детето си като го държа само на кърма. Трябвало и сокчета да му давам заради витамините в тях. Абе изобщо много ми е криво от както го водихме на консултация.
Я да си гледат работата! #Cussing out
Нищо такова няма! Как така месо ще му даваш?!
Ти яж добре и го кърми, ако искаш си го захранвай полека-лека, ако искаш недей... Що така плашат майките тези доките?! Я да им дадеш имената, за да ги наклеветим в медиите! Те не знаят ли за новия хранителен план приет от министерството на здравеопазването? newsm78
До 6 месеца изключително кърмене /ако може/!
Тони качи 470 гр, моята лекарка каза, че е добре!

# 189
ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ НА ПАТЕРИЦА НА ЧАЕНАТА И НА ПЕТЯ! ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ, БЛАГОДЕНСТВИЕ!
 newsm51

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, СЪЩО НА ПАТЕРИЦА, СЪЕДИНЕНИЕ!  bg Защо така скромно сте го отбелязали тук!?!?!? Crossing Arms

Скарлет, Татянка, Ексче, Дея - благодарности за инфото за захранването!!! Flowers Bouquet

Скарлет, това от книгата - от една страна говорят за късно захранване към 6-я месец, а от друга - от втория месец да се дава сок!?  Thinking Може би защото сокът не го смятат за захранване, с което не съм много съгласна... Rolling Eyes

Дея, МАЛКО е ядене по 4 пъти на ден! Синът ми ми беше направил същия номер, с което се бях съгласила,  в резултат на което за 1 мес. беше наддал САМО 300 гр.! Sick

joykawelcomebouquet

joyka и Вени, дано сте оздравяли вече! Praynig

Ренка, ако сокът от грозде го смяташ за бебо - не му давай!  Naughty Не мога да се аргументирам защо, но ми е убеждение някакво, че гроздето много дразни стомаха, дори и при възрастен.

Скарлет, закаляването го правихме, докато бяхме на почивка в планината - всяка сутрин около 9,30ч. само по памперс на слънце. Искаше ми се да продължим и сега, но сме със сополи от около седмица и преустанових, щом се прибрахме. Но мисля, че топлите дни трябва да се използват!!! Peace

Кате, така добре те разбирам, как се чувстваш след консултация!!!  Hug Нали писах, че нашето док вече ми се подиграва с незахранването.  Confused А последния път се обръща към беба - "Миличка, защо мама не ще да те храни..."  Shocked Shocked Те нейните бузи от какво ли ще са, си мисля пък аз!? newsm78

С мнението ви за картофите ме разколебахте - аз мислех да са първа храна, а и док май не е много съгласен точно с това да захранвам... Още ще чета! Wink
И аз да питам: С готово или домашно зел.пюре захранихте или ще захранвате и защо? Аз все клоня към домашните, но док е категоричен за купешки ... newsm78 И още нещо: Какво ще правите със жълтъка?  Thinking

# 190
Аз дадох зеленчуково първо картоф+морков купешки и жълтък давам.

# 191
Правих му домашно пюре от морков, от картоф, от тиквички му давам сега...но купешките на ганчев май не са лоши, комбинирам ги, от време на време давам и Хип.

# 192
Хей Кате, не им се връзвай на тези доктори #Cussing out Не мога да проумея какви са тези изказвания и то от педиатри Shocked

Аз мисля с домашни пюрета да захранвам като начало, после може и на купени да минем, но в началото поне ще знам какво му давам на детето, в купените има какви ли не "екстри".
envia, а твоя док защо е привърженик на купешките?

# 193
Деси, моят док много не се аргументира. Хвърля някаква реплика в пространството и после иди се чуди!  Thinking
Но принципно привържениците на купешкото смятат, че производството е контролирано, качеството е гарантирано, продуктите са подбрани, технологията на приготвяне е изпитана и непостижима в домашни условия...
Но и аз като теб - око да види - ръка да пипне!  Rolling Eyes Докато не го видя всичко туй изброеното - не му вярвам, което си е за моя сметка, деCrossing Arms А в домашното пюре със сигурност ще знаеш какво точно има...
Но не знам, това са само размишления гласно/писмено... newsm78

Давайте идеи за първи зеленчуци, извън картофите!  Praynig
 Ексчето каза - тиквички. Друго!?

# 194
Дея, МАЛКО е ядене по 4 пъти на ден! Синът ми ми беше направил същия номер, с което се бях съгласила,  в резултат на което за 1 мес. беше наддал САМО 300 гр.! Sick

И аз да питам: С готово или домашно зел.пюре захранихте или ще захранвате и защо? Аз все клоня към домашните, но док е категоричен за купешки ... newsm78 И още нещо: Какво ще правите със жълтъка?  Thinking

Ами сега отново се мъча да включа и 5-то хранене,точно причината е малко наддаване  Rolling Eyes

Аз захраних и захранвам само със купешките  Peace И с много доктори съм говорила и те казват,че най добре са купешките.
Пък и факт е ,че на децата им харесват повече от домашните Grinning
Жълтъка ще въведа 1/4 другият месец  Peace

Кате не се притеснявай ти сама си решаваш какво да правиш детето си и с какво да го захранваш и изобщо дали да го захранваш  Peace Затова захранването е два вида : рано и късно  Peace

Но принципно привържениците на купешкото смятат, че производството е контролирано, качеството е гарантирано, продуктите са подбрани, технологията на приготвяне е изпитана и непостижима в домашни условия...

Именно  Wink

Давайте идеи за първи зеленчуци, извън картофите!  Praynig
 Ексчето каза - тиквички. Друго!?

Пюре от моркови,Пюре от спанак,

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 11:26 от Дея

Общи условия

Активация на акаунт