Гордата Аси (Asi)-Магията, която ни завладя, остава в нашите сърца-Тема 225

• 44 062
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Много са хубави снимките зад кадър, Злати! Blush
Още една, която ме разсмя- явно снимат как Кенан язди кон. Smiley

Дали не е върнал коня на Азиз? Или пък обратно- купил го е от бащата на Ефнан, за да го дразни. Thinking

Ще се канят да скроят шапка на Азиз. От страницата на сериала:
„Трябва да преградим пътя на Азиз!“
Галип и Пиер в сговор?"

Момичета, днес имах време, нямах много работа и посъбрах малко информация за историческия контекст, в който се развиват събитията в "Азиз".  Тъй като е малко дългичко, да не натоварвам темата, го публикувам в скрит текст. Който желае, може да прочете. Blush Ако сте  писали по-рано, извинявам се, не се връщах много назад в темата да проверя. Имам навик да търся информация за епохата и събитията, когато гледам исторически проекти, та и тук така.Blush

Скрит текст:
Исторически контекст на нашия сериал.
Град Антакия, в който  се разива сериалът, е административен център на   Хатай. Окръг Хатай е последната територия, присъединила се към Република Турция.
Република Хатай или Държавата Хатай  е просъществувала в периода 1938– 1939 г. Създадена е на основата на османския Санджак Александрета, който след Първата световна война става част от френските подмандатни Сирия и Ливан.
Френският Мандат за Сирия и Ливан е мандат, създаден от Обществото на народите в края на Първата световна война. Османската империя  като част от загубилите Първата световна война е официално разделена с Договора от Севър през 1920 г.  Севърският договор е мирен договор, подписан между държавите- победителки в Първата световна война и Османската империя.
От страна на Османската империя е приет от султана Мехмет VI, който се стреми да запази трона си, но движението на младотурците начело с Кемал Ататюрк отхвърля договора. Договорът потвърждава действието на режима на капитулациите, както и наложения външен финансов контрол. Османската империя понася огромни  териториални загуби.
Решено е от Обществото на народите, че четири от нейните територии в Близкия изток трябва да бъдат временно управлявани от Обединеното кралство и Франция. Британците получават Палестина и Ирак.  Френският мандат в Сирия и Ливан е  утвърден от Обществото на народите на 29 септември 1923 г. Разпростирал над територията на днешните държави Ливан и Сирия и турския Хатай.
Още през  1923 г. Мустафа Кемал Ататюрк заявява, че тази територия е от векове турска и трябва да бъде върната към отечеството. През 1936 година Франция иска да предаде Хатай на Сирия, но Ататюрк заявява че няма да позволи това и след нота връчена на Франция Хатай е обявен за независима република. Поставя  „Хатайският въпрос“ пред Обществото на народите, вследствие на което се съставя Хатайска конституция, която дава на областта широка автономия.
От 1936 г. Хатай е автономна държава в рамките на френския мандат в Сирия.  
Според френското преброяване през 1936 г., от 220 000 души население 39% са турци, 28% араби, 11% арменци, 10% араби сунити, 8% други християни и 4% черкези, кюрди и евреи. Въпреки че турците формират най-голямата  етнорелигиозна група, говорещите арабски, включително сунити, алавити и християни, са по-многобройни.
Как  Хатай става независим? Към края на 30-те години на ХХ в., изправена пред нарастващата мощ на хитлеристка Германия, Франция търси съюзници в Европа и в Близкия изток.  Предлага на Исмет Иньоню, наследника на Кемал Ататюрк начело на турската държава, да подпише договор за приятелство. Той се съгласява, при условие че неговата страна придобие провинция Хатай.
Такъв пазарлък е в противоречие с Договора от Лозана, подписан през 1923 г., определил границите на кемалистка Турция, и затова Франция решава да организира референдум, за да придобие отцепването на Хатай някаква легитимност. В резултат на референдума в  крайна сметка през юли 1939 г. тази територия е присъединена официално към Турция.
Дамаск и досега не признава този референдум. Получилата независимост през 1945 година Сирия смята до днес тази провинция като окупирана част от своята територия.

Малко е сложна работата с Антакия и Хатай през 30-те  години на 20 век, както се вижда. Blush По мои изчисления събитията засега се развиват преди 1936. Нашият Азиз  ще е един от двигателите на автономията през 1936 и след това- на присъединяването към Турция през 1939. Ако рейтингите позволят. Blush

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 15:40 от oncee

# 601
Привет,
oncee много интересно и аз обичам като гледам исторически филм или сериал да проуча времето, в което се развива. Този път мързеливо ще се възползвам от твоята информация. Flowers Hibiscus

# 602
Тесе, радвам се! Hug  Случат ли се нкакви неща в сериала, които ще ни накарат да се задаваме въпроси за историческата ситуация- с удоволствие ще направя проучване. Хоби ми е. Blush

Зарадваха ни с 3 трейлър снощи. Blush

И в "Полдарк" имаше такава сцена, може да ви я пусна по-нататък, сега нямам време да я потърся. И там Елизабет накара Демелза да пее.  Но като цяло  Елизабет /тамошната Дилруба Wink / не е така отмъстителна и не се отнася с такова презрение, както го прави аристократката от Антакия.
Само да вметна нещо- обсъждам героиня, не актриса.  Актрисата Дамла  Сьонмез се справя перфектно в ролята на Дилруба. Hands Clap Пиша го  заради някои странни фенове,  знам ли кой как ще реагира. Пак да ви споделя- при рускините е направо болестно състояние. Joy Много се надявам при нас да не е така, ама да се застраховам. Grinning

# 603
Здравейте,момичета!

Започнах да пиша поста лаптопа заби и всичко изчезна! Simple Smile

Онче  Hug,благодаря за разказаното,беше ми интересно! Flowers HibiscusАз бях пуснала кратко резюме само за сериала преди началото,но не е същото.
 Сериалът ''Аси'' също беше сниман в Антакия.Имаше моменти дори героите да отидат и в Сирия.

Тесето Hug

Днес е денят на ''Азиз''.Довечера ще започне още един сериал по Стар тв.!Така,че конкуренцията се увеличава..

Снощи пуснаха 2 кратък откъс-Ефнан ще пее....Има бг.превод,благодаря...

https://www.vbox7.com/play:7cdb5255b8

от офиц.стр.на сериала
Ние винаги ще бъдем плевелите на тази маса.

Когато те гледа, винаги вижда просто селско момиче.

Симай за запис на песента...
Докато се случват вълнуващи събития в епизод 5 на ''Азиз'' който се излъчва тази вечер, ще се говори много за неочакваното изпълнение на фолклорна песен на Ефнан.

Симай Барлас, която роди Ефнан, влезе в студиото за тази сцена и за първи път пя пред микрофона.

.....и още,което срещнах и преведох от руски ез.

Развълнувана от първото си преживяване, Симай изпя популярна народна песен от района на Диарбекир, наречена „Зеленият явор в градината“ за страстна, но едностранна любов!

https://youtu.be/sNQB7KMrJec

И нещо за Туба...

нови снимки...тази е от преди дни,когато се събраха да озвучават сериала ''Другото аз''

и снимана в гръб на улица в Истанбул

Имайте щастлив ден!

ПП ,докато напиша дългия си пост...Онче Hug е наминала.Повтаряме се с откъса но моя е с БГ превод ...
Ще помоля за пост след моя за да мога следобед да пусна хаштага и линкове за онлайн гледане

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 11:33 от Zlatina3

# 604
Пускам пост да те покрия, Злати Blush
Чудно е гласчето на Симай! Heart Eyes

Гледате ли онлайн сериите? Аз поглеждам в една руска група- там пускат колажи и кратки преводи, също в туитър- там пък има някои туитове на английски. И така се ориентирам в основното.

За да има нещо в поста Wink, пускам отново кратка историческа справка. Вероятно ги знаете тези неща, след като и в "Аси" действието се е развивало в Антакия. Blush
Скрит текст:
Антакия, с древното име Антиохия е разположен на брега на река Аси. Градът е с минало от близо 7000 години. В  периода на Римската империя е бил един от най-големите и богати градове на империята.
Древната Антиохия е основана през 4  век пр.н.е. от империята на Селевкидите- елинистична династия, създадена от един от пълководците на Александър Велики генерал Селевк I.  
Антакия е един от най-важните центрове на християнската религия. Тези земи са били обитавани и от първите християни.  Това е първото място, където последователите на Исус са били наричани християни. Църквата „Св. Петър“, която в момента е музей, е първата църква в света извън Йерусалим и датира от 38-39 г.  Тук са били подготвени  маршрутите, които апостолите са следвали в пътешествията си за разпространяване на християнската религия. Тук в църквата „Свети Петър“   Петър е произнесъл първата си проповед при пристигането си в Антакия.
Антиохия е важен търговски и политически фактор в Източното Средиземноморие и притегателен център за имперски амбиции на близки и далечни съседи. След разделянето на Римската империя градът остава в очертанията на Източната Римска империя.
Арабите превземат града през 637 г.  През X век Византия успява да отвоюва Антиохия. В хода на византийско-селджукските войни  градът минава в различни ръце. В края на 11 век преминава под владичеството на селджуците.
Загубата на Антиохия с нейната патриаршия за християнството е една от причините за свикването на Първия кръстоносен поход след Клермонския събор. След призива на папа Урбан II  през 1095 г. хиляди европейски поклонници и безделници се насочват към Светите земи в поход срещу исляма и отвоюване на Божи гроб. Сред тях е принцът на Таранто Боемунд, предводител на нормански контингент. След като полага клетва за вярност пред предишния антиохийски господар  Алексий I Комнин, Боемунд потегля с останалите принцове и барони и през 1097 г. обсажда Антиохия. Градът по това време е под властта на персийските селджуци
Обсадата продължава седем месеца – между октомври 1097 и  юни 1098 г. След превземането се основава Антиохийското кръстоносно княжество. Основано като феодално княжество, а Боемунд е признат за принц (княз) от папата.
Завладяването, отбраната и създаването на Антиохийската държава е  особено паметно и интересно  с още един факт. По време на обсадата на Антиохия  тук за първи път в историята на християнството се появява реликвата „Копието на съдбата“.
Знаете за тази реликва, има я и в много филми. Blush  Копието на Лонгин, известно и като „копието на съдбата“, „свещеното копие“ или „Христовото копие“ според Евангелието от Йоан е копието, с което римският войник Лонгин пробожда разпънатия Иисус Христос, за да потвърди смъртта му.
Антиохия е известна и с друго събитие,  ключово за християнския свят-  през 1190 .,там спира Третия кръстоносен поход, за да погребе своя водач Фридрих Барбароса.
През 1260 г. Антиохия е покорена от монголските нашественици и за кратко е включена в Монголската империя. Към края на 1260 г. след обсада в града влизат мамелюците слагат край на самостоятелното кръстоносно княжество.
През 1516 г. Антиохия, тогава с много по-малка важност, става част от  Османската империя.

Момичета, а снимките на сериала в самата Антакия ли са или в някой подходящ обект в Истанбул? На първо четене се сещам за Бейкоз- старата фабрика за обувки.

# 605
Благодаря, момичета! Blush
Аз първо изгледах 3-я фраг в ютуб и тогава се сетих, че може и тук вече да сте сложили фрагмана и видеото със записа на песента.
Да, така е с провокациите. Дилруба реши да провокира Ефнан, но това е лошото на провокациите: не знаеш как ще ти отговори другата страна. И обикновено най-искреният отговор е най-неочакван.

Е, Дилруба отвори още по-широко очите на Азиз, а и на другите, и тя го разбра, ама късно...
Ревността донякъде я разбирам, но нищо продуктивно не може да роди злобата...

Но не мога да не отбележа, че французинът първи откри красотата на Ефнан. Надявам се, възхищението му да бъде благопристойно /ах, какъв израз, но за друг не се сетих/.

Скрит текст:
А иначе аз също се интересувам от географията и историята на мястото на събитието. За каквото и да става въпрос. Баща ми беше учител по история, но имаше особен афинитет към географията /малката ми дъщеря е географ, за което той беше особено горд!/, затова в детството ни на вратата в кухнята беше сложена картата на България и вечер с татко и сестра ми си устройвахме игра: Посочи къде се намира село Зая/ например/? В резултат знаехме картата почти наизуст. Следваше: коя е столицата на ...държава? После неизбежният изпит, примерно: Колко планини има в България? и т.н. Да не говоря, че и днес, когато сляза на на непозната ж.п.гара, първо търся табелката с надморското равнище...Професионалната ми и житейска реализация няма нищо общо нито с историята, нито с географията, но любопитството от детството остана..

Благодаря на oncee за информацията за Антакия. Dart

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 17:51 от mari08

# 606
Привет! Hug

Онче Hug,снимките не са в Антакия,а в изградено селище в Бейкоз.Аз бях писала назад в темата.В събота имаше репортаж с Мурат,Дамла и Симай за Шоу тв.!И него пуснах,но не ми е останало време да го изгледам,има го с руски субт.!Предполагам може да са казали и за снимките и мястото.Във финалните надписи на епизодите са изписали на кого благодарят:Бейкоз,вилаета на гр.Къркларели,или както го знаем у нас-гр.Лозенград.Намира се близо до нашата граница в Странджа планина.Явно са снимали в околностите на планината.
Мари Hug,
Скрит текст:
И аз също харесвам историята и географията.Помня дати,години.Играехме с децата подобни на вашите игри-с една буква да запишеш държава,град,село,река и т.н.

Аз гледам онлайн.В началото имаше руска онлайн озвучка,но вече е закрита със заплащане.Следя във ВК групата,за която и Ончето е писала.За английски не търся,тъй като не зная езика.Моето поколение беше само с руски ез. и един западен в гимназия,в случая-френски ез.!Но съм го забравила като не се практикува.

и така ...хаштагът е отново #Aziz-Азиз

https://vk.com/murayildirim?z=video-66097855_456245409%2Fb9d5225 … pl_wall_-66097855
https://vk.com/murayildirim?z=video-66097855_456245410%2F94b510b … pl_wall_-66097855

още промо-снимки

зад кадър с коня Рюзгяр...

линкове за онлайн гледане на Шоу тв.

https://youtu.be/rtMDAEQgyl8
https://www.ecanlitvizle.live/show-tv-canli-izle-hd-3/
https://www.kolaytv.com/show-tv-canli-3
https://www.showtv.com.tr/canli-yayin/

Приятно гледане! HugHugHug

Всички серили,които ще се илъчват тази вечер...

==========================================================

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Няма пост,а не ми се чака... за това редактирам.....

Здравейте,момичета!

Снощи гледах онлайн епизода.Беше ми интересен!Рейтингът също го показва.Има си стабилни зрители,въпреки че започна новия сериал ''Игра на моята съдба''-с Акън Акъньозю и Йойкю Караел!

Само в Тотала малко е паднал.Във важните АВ(за рекламодателите) и АВС е на 1-во място! Hands Plus1Hands Clap

тук на линка може да видите рейтинга на всички сериали от снощи
https://vk.com/feed?q=%23Aziz&section=search&w=wall-129812063_581070

за сравнение на всички...
Скрит текст:
▪ТOTAL:

2. #ОпасныеПереулки - 6.98% (-0.38)

3. #Азиз - 6.35% (-0.18)

6. #ЛюбовьРазумМесть - 5.35% (+0.39)

9. #КраснаяКомната - 3.96% (-0.18)

11. #ИграМоейСудьбы - 3.64%

16. #ВпередКПобедеНаКипре  - 2.91% (-0.12)

▪AB:

1. #Азиз - 5.91% (+0.72)

3. #КраснаяКомната - 4.59% (-0.45)

4.  #ЛюбовьРазумМесть - 4.14% (+0.91)

9. #ИграМоейСудьбы - 3.18%

10. #ВпепедКПобедеНаКипре - 3.00% (-0.15)

11. #ОпасныеПереулки - 2.95% (+0.13)

▪АВС:

1. #Азиз - 7.16% (+0.46)

5. #КраснаяКомната - 5.05% (+0.05)

6. #ЛюбовьРазумМесть - 4.98% (+0.75)

7. #ОпасныеПереулки - 4.91% (+0.24)

10. #ИграМоейСудьбы - 3.30%

14. #ВпепедКПобедеНаКипре - 3.04% (-0.59)

Пуснаха фрагман за 6 еп.!
Да видим какво ще стане с детето ?Ако не го пуснат,Азиз ще се предаде!
Азиз все още е влюбен в Дилруба!А Ефнан чу разговора им!

Азиз еп.6 трейлър 1 Бг.суб.

https://www.vbox7.com/play:3073546936
Благодаря за превода!

Ако искате онлайн озвучката от снощи...

https://turkru.tv/aziz-5-seriya.html

Желая ви приятна събота,въпреки времето! HugNature Sweat DropsNature Snowflake

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 10:39 от Zlatina3

# 607
Злати, аз малко след тебе бях пуснала трейлъра, но като видях, че си допълнила поста, изтрих моя. Blush Но покривам поста ти, че с тези правила...
За мястото на снимките- благодаря Hug Знам го Кълкларели. Blush Близо е, да, има малко отклонение от магистралата за Истанбул. Името му означава "Четиридесет ръце". Имаше някаква история , ама я забравих. Blush
А що се отнася до Бейкоз, мислех си преди твоето разяснение, че става въпрос за старата фабрика за обувки Бейкоз Кундура в Истанбул, която е снимачна площадка на много сериали. "Ти си моята Родина" също е сниман там, същата компания- 03 Медия, и историческите епохи са близки.

Не съм гледала серията, но този кадър особено ме кефи. Smiley

И ... не знам дали ще ви е интересно, но реших да пусна сцената от "Полдарк", в която тамошната Дилруба  /Елизабет/ накара тамошната Ефнан /Демелза/  да пее народна песен.  И нашето момиче покори всички. Heart Eyes Нямам търпение да видя сцената в цялостното развитие на серията в "Азиз". Nature Fire

# 608
  • In the light side of the Moon!
привет, привет...

уффф много хубав 4ти еп, който току що изгледах.
Толкова ми липсваше Мурат в стойностен сериал, че сега му се наслаждавам на макс.
Епизод шарен с толкова силни емоции. Като започнеш от разбитото сърце на Ефнан, когато чу Азис, че я нарече посредствена и завършиш със грейналите й очи, отваряйки кутията с червените обучвки.
От плужека Адем нищо друго не съм очаквала, освен да използва това, което има в ръцете в своя полза.
Сърцето ми беше свито през целия епизод, толкова борба от страна на Азис и в същото време, толкова несправедливост.
Една съвсем простичка идея на Ефнан даде голяма надежда на всички. Но сърцето ми се отпусна, когато Анкара почука на вратата.

Страхотна серия, доволна съм.
Азис ще има доста работа да свърши да опитоми Ефнан и да я научи на обноски или поне да не си пълни толкоз устата 😂

За първи път гледам актрисата, която ни представя Ефнан, дори името й незнам, но играта й определено ми пълни душата. Много емоция вкарва това момиче. Браво!

Миксубе и лелята ме кефят максимално. Хубаво, е че има и доза положителни герои измежду лошите, за да има баланс.

Ще ме прощавате, ако не пиша правилно имената, но не съм добра да помня имена, еле па тия какви са заплетени.

Хайде до скоро.
Засега това ми се завъртя в главата, пък ако й друго дойде ще го споделя 😂🤗

# 609
Здравейте,момичета!

Днес и от Туба имаме сутрешно кафе...с надпис:
Туба добави към Instagram #TubaBüyüküstün
Хей..
Самото начало на Деня на Мара ..
Или ежедневно..
(рано тръгва на снимки)

https://vk.com/clubtuba507?z=video-63875573_456243101%2F30d77a18 … pl_wall_-63875573

Туба е добавила в инстастори и нова снимка на....
...Мара..
(във 2 сезон на ВОИ...)

'
Още от промо-снимките за 5 еп.

Онче Hug,благодаря за клипа от ''Полдарк''.За обувната фабрика знам,че се снимат много сцени от др. сериали.Не съм гледала ''Ти си моята родина''.Харесвам Бергюзар и Халит.Гледала съм ги в ''1001 нощ'' и в др.сериали.

Цитат
За първи път гледам актрисата, която ни представя Ефнан, дори името й незнам, но играта й определено ми пълни душата. Много емоция вкарва това момиче. Браво!
Меги Hug,актрисата се казва Симай Барлас.Аз съм я гледала в ''Безмилостен град''/даваха го по БТВ/....или ''Жестокият Истанбул''(както е превода от турски език).
ето в кои сериали и филми е участвала:
https://en.wikipedia.org/wiki/Simay_Barlas

Кенан е наперен,но коня като го хвърли...Онче е пуснала снимката с него на земята...

има превод на 5 еп. с руски субт.,на линка може да си изберете на кой екип-
на ТуркСинема или на Мила Дизи,само цъкаш на надписа отгоре...
https://turkru.tv/aziz-5-seriya.html

и клип...

https://youtu.be/lPSwqyHVW44

Желая ви приятен неделен релакс! Two HeartsChristmas Tree

# 610
Здравейте, момичета! Hug
Нямах търпение и изгледах 5 серия с руски субтитри. И с български ще си я гледам, като десерт. Grinning Като тортата на Ефнан Heart Eyes
Ох, голям сладур е тази Ефнан.Heart Eyes Много ми харесва как са построили образа. Дива е- безспорно, липсват и базисни  умения- също, но къде ли да ги научи. Дългата грива още повече засилва усещането за дива свобода. И тази тарзанска първичност се съчетава с толкова доброта,  нежност към тези, които обича, борбен дух,  добро усещане за смях и  хумор и чувство за собствено достойнство. Тези и черти пораждат страхотни симпатии към нея, особено на фона на антакийските аристократи. Grinning Да им се чуди човек на фасоните, ще кажеш че са от двора на някой Луи. Joy
Азиз - сложен, силен, нетипичен образ. Типичен  като наследник на стар род, с традиции и самочувствие. В поведението му се прокрадва понякога пренебрежително отношение към по-низшите. Нека не забравяме, че така е възпитан, това си е норма за онези времена. Но пък е изключително човечен и великодушен. Хем ми е смешно, хем е много показателно,  че е оставил онези ненормални образи, слугите. Очевидно не са особено работливи, но са приятели на баща му, а и той изпитва някаква привързаност.
И към Ефнан поведението му е противоречиво, ясно защо и изобщо не ме учудва. Вижда се, че вече се прокрадва топлина към нея, момичето много го радва, вдъхва му живот, като слънце е за него. Засега обаче отхвърля това чувство, не иска да го приеме. Е, има време, ние ще почакаме. Grinning
Изключително почтен и грижовен към хората, които му се доверяват. Истински приятел. Отношението му към работниците буди възхищение. Упоритостта му също много ми допада. Да, избива го на инат и взема смели до безумие решения, но героите са така. Blush А пък нали герой ще става, то е ясно от преписката на Ататюрк с неизвестния засега агент на Анкара в Антакия. Sunglasses
Отношенията му с Дилруба очевидно ще продължават да са на приливи и отливи, не ме учудва порива му към нея във фрагмана за 6 серия. Все пак това е детската му и много силна младежка любов. Обидата е огромна, но чувствата не се забравят лесно, знаем всички. А и тя не му дава много възможности да продължи нататък.
Момичета, опитвам се по женски да съчувствам на Дилруба, но слабо ми се получава. Щях да и съчувствам повече, ако не беше правила гадостите спрямо Ефнан. Явно интуитивно усеща, че това селско момиче е заплаха за нея. Но заплаха за какво, тя какво иска? С това лутане като махало между Азиз и Адем можеш ли я разбра... Морска болест може да получи човек от това! Joy И спрямо Максуде хич не ми харесва поведението и.

Максуде и лелята и на мен са ми големи любимки.Blush И ще продължават в този дух. Надявам се да развият историята на Максуде с Мустафа. Дано не ви омръзвам със сравеннията с Полдарк, но и там братовчедката трудно, но постигна щастието си. Много ми стана приятно, когато Ефнан помогна на тайната им любов.
И да не забравя- смях се с глас, когато нашето момиче имитираше пред Азиз онази кобра майката на Дилруба, забравих и името. Joy

Пускам ви клипче с хумора между Азиз и Ефнан. Grinning От рускините го гепих. Wink

Хубава нова седмица! Christmas Tree

# 611
Здравейте,момичета!

Честит празник на празнуващите днес! Flowers BouquetFlowers Four Leaf Clover

А аз да почерпя за празника на града,в който живея-Бургас ( за новите момичета,които не знаят Wink)

Скрит текст:
гр. Бургас в колаж,който открих...

Няма как без шаран,аз не го обичам и ще правя др. риба за мен,а за ММ-шаран.

Имаме сутрешно стори с Туба.Наред с кафето ни чете  откъс от книга!

https://vk.com/clubtuba507?z=video-63875573_456243104%2F1548916c … pl_wall_-63875573

Книгата е "Гениите и техните любими"...

Онче Hug,изчетох с удоволствие коментара ти за епизода!  Two Hearts Продължавай все така! Hands Plus1Пиши и за ''Полдарк'',когато имаш възможност!

И аз започнах снощи да го гледам с руски субт.,но не успях да го довърша.
Няма го още пуснат БГ превода на епизода.

Нямам търпение да разбера,кой ще открие писмото във вазата?

Желая ви приятен ден и ползотворна седмица!

# 612
Честит празник и от  мен на всички! Hug Че са много днес празнуващите. Blush  
Даже и Родината на певицата от снимката на моя  профил тук има национален празник днес. Blush
Злати, честит празник на твоя Бургас! Anchor

Пуснаха откъс от следващата серия. Сцената на Азиз и Дилруба.

На  руски  превод, в текст:

- Зачем ты привел меня сюда?
- Я давал тебе обещание, ты помнишь? Что я пойду даже против Азраиля ради тебя. Я сдержал это обещание. Я ради тебя выжил там. Только ради того, чтобы вернуться к тебе.
- А ты думаешь, я здесь жила? Я тоже сдержала обещание, которое дала тебе. Я хотела умереть, но даже это мне не разрешили.
- Не выходи замуж за Адема. Я очень в тебя влюблен, Дильруба. Словно безумный.
- Я думала, ты забыл меня. Думала, что влюблен в ту девушку, что ты выберешь ее, женишься на ней..
- Такого никогда не было.

Не знам, аз в тази любов не мога да потъна... Не ме грабва, убийте ме, но не виждам там изпепеляваща любов.

И една много симпатична снимка на част от каста. Blush

# 613
  • In the light side of the Moon!
Oнче, много хубаво си описала героите. Аз нямам такова приказно слово и се кефя на всеки, който успява да съчетае думите и да ни ги поднесе по магичен начин.
Цитат
Да им се чуди човек на фасоните, ще кажеш че са от двора на някой Луи. Joy
😂😂😂😂

И на мен Максуде и лелята са ми любимки засега. Дано не сгафят, че и двете са доста първо-емоционлни.
Ефнан е много интересен образ и бързо обичлив. Човек бързо се влюбва в характера й. Толкова по детски наивна, по детски мечтаеща, бързо ранима, но в същото време и доста силна и непоклатима.
Харесвам я! Много преживяла, но и с малко се сблъсквала.

Прави си сравнения с който си искаш.

Злати, благодаря 🤗

# 614
  • Пловдив
Добро утро!

Благодаря на всички момичета в темета за споделеното! HeartpulseHeartpulseHeartpulse

Хубав зимен ден!

Общи условия

Активация на акаунт