2021 Февруарски Мами Тема II

• 35 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Нищо страшно няма, стига да се знае от следящият лекар. Но те си питат, пускат изследвания за кръвна група, няма как да се пропусне според мен.
Аз съм отрицателна, синът ми е положителна, като баща си. След раждането ми сложиха инжекцията, сега ще следят за антитела.

# 226
Няма значение резусът на бащата. Важен е този на майката и бебето и то само ако майката е -, а бебето +. Всички останали варианти са без значение. Проблем при първа бременност няма. Има различни видове антитела, няма да изпадам в подробности да не ви шашкам, на изпита по имунология се явихме с бебчо заедно и го взехме с шестица. Та, антителата, които биха се образували при първа бременност са IgM, те са по-големички първични антитела и не минават през плацентата. При втора бременност обаче IgM стават IgG - малки, трайни и преминаващи навсякъде. Тогава става голямата беля. Но такива неща в днешно време не бива да се случват...факт е обаче, че нещо толкова лесно все още бива пренебрегвано от някои лекари. За грешното кръвопреливане важи същото Simple Smile

# 227
  • East Coast
На мен все ми се спи.. постоянно Rolling Eyes   но пък работя по цял ден и не мога за съжаление да си поспивам често. Дакато съм на компа или някоя онлайн среща и изведнъж все едно батериите някой ми изключва и трябва да си полегна Relaxed
От другата седмица започвам йога за бременни. Някой ходи ли на класове?

# 228
От другата седмица започвам йога за бременни. Някой ходи ли на класове?
Ох, хич не обичам йога. Нещо друго по интензивно за бременни може ли да се практикува?

# 229
Blush Здравейте, момичета! Включвам се с голям интерес в групата. Страхотна е. Аз съм с термин 21.02.2021г. Все още не знаем пола на бебчето. Утре съм на преглед и тайничко се надявам, ако не друго, поне да загатне какво очакваме. Към момента всичко е наред при мен, надявам се и занапред да е така. Вашият опит, съвети и мнение са много полезни за мен, тъй като това ми е първа  бременност /а и желана и чакана/. Пожелавам на всички леко бременеене. Blush

# 230
  • София
Hrisssy1, много полезно благодаря! Студент по медицина ли си?

Скарлет, аз започвам да се оглеждам за разни класове за бременни, но не знам как седят сега нещата покрай вируса. Предния път ходех на йога и плуване за бременни и се чувствах много добре. До преди това тичах и ходех на спининг, но Сигридов ми каза да не правя нищо, което вдига пулса над 140 и понеже моя летеше в небесата не си позволих нищо по-интензивно от йога и плуване.

vidima123, добре дошла!

# 231
Да, студент по медицина съм 2-ри курс. Бебчето е непланирано, но аз съм човек, който приема нещата от живота и не поправя нищо. С един яйчник съм и с хипотиреоидизъм. Не бих посмяла да попреча на един нов здрав живот, който е избрал да расте в мен. Оставих то самичко да реши дали иска да остане при мен ☺️ и то реши да не ме разочарова, а да ми дава още по-голям стимул да се образовам и реализирам не само заради себе си, а и заради него. Още повече, че вече минах през предмети като ембриология и имунология и ако за една нормална жена създаването на живот е нещо естествено и лесно като процес, то разгледано поетапно научно, нещата са изключително сложни и изпълнени с въпросителни. Създаването на живот е най-голямото чудо. Това мъничко човече преминава през толкова сложни процеси, във всеки от които има вероятност за грешка. Всяко бебенце е истински борец. Възхищавам се на всяко едно мъничко същество 😍. Толкова крехко и в същото време силно. И всяка една жена, която иска да бъде майка, трябва да получи този дар. И не смятам, че има правилен момент за това. Образование и реализация - те зависят изцяло от нас, детенцето обаче е дар от живота. Казвам го, преди някой да ме осъди, че на 20 години без образование ще гледам дете. Достатъчно отговорен човек съм, работя максимално в момента и успявам да съчетая с ученето, най-вече намирам сили заради детенцето. ☺️

Скарлет, аз започвам да се оглеждам за разни класове за бременни, но не знам как седят сега нещата покрай вируса. Предния път ходех на йога и плуване за бременни и се чувствах много добре. До преди това тичах и ходех на спининг, но Сигридов ми каза да не правя нищо, което вдига пулса над 140 и понеже моя летеше в небесата не си позволих нищо по-интензивно от йога и плуване.

vidima123, добре дошла!

# 232
  • София
Хриси, поздравявам те! А за годините хич не се притеснявай, в първата ми отчетна имахме една млада майка на 20 и направо ни скри шапката колко добре се справя. А историята ти ми е много близка, защото съм кума на семейство вече завършили лекари, които точно по същия начин във 2 или 3 курс направиха бебе и решиха да го задържат. Е, не им беше лесно, но нито следването им пострада, нито връзката, даже напротив - радват се на много хубаво детенце.

# 233
Мога само да кажа, че ти се възхитих! Чак ми подейства надъхващо! Браво!
Колкото до ученето... с бебо ходихме заедно на държавен изпит през Юли, брах му страх по пътя, защото аз уча в друг град и сега записах да продължавам да уча и честно казано, се вълнувам и искам да опитам да съчетая двете неща! Така, че е готино и ти калява характера!

Да, студент по медицина съм 2-ри курс. Бебчето е непланирано, но аз съм човек, който приема нещата от живота и не поправя нищо. С един яйчник съм и с хипотиреоидизъм. Не бих посмяла да попреча на един нов здрав живот, който е избрал да расте в мен. Оставих то самичко да реши дали иска да остане при мен ☺️ и то реши да не ме разочарова, а да ми дава още по-голям стимул да се образовам и реализирам не само заради себе си, а и заради него. Още повече, че вече минах през предмети като ембриология и имунология и ако за една нормална жена създаването на живот е нещо естествено и лесно като процес, то разгледано поетапно научно, нещата са изключително сложни и изпълнени с въпросителни. Създаването на живот е най-голямото чудо. Това мъничко човече преминава през толкова сложни процеси, във всеки от които има вероятност за грешка. Всяко бебенце е истински борец. Възхищавам се на всяко едно мъничко същество 😍. Толкова крехко и в същото време силно. И всяка една жена, която иска да бъде майка, трябва да получи този дар. И не смятам, че има правилен момент за това. Образование и реализация - те зависят изцяло от нас, детенцето обаче е дар от живота. Казвам го, преди някой да ме осъди, че на 20 години без образование ще гледам дете. Достатъчно отговорен човек съм, работя максимално в момента и успявам да съчетая с ученето, най-вече намирам сили заради детенцето. ☺️

vidima123, добре дошла!

# 234
Браво, Хриси. Всичко ще се нареди и ще успееш. Радвам се за теб.
То и аз си мислех, че бебетата бързо стават и че е супер лесно. То и при мен си беше лесно де, от първия по сериозен опит и се получи. Но сега се разговорихме с колежка. Каза ми, че клиниките са фул на макс със семейства, някои от които правят множество опити инвитро. Disappointed Абе на 36 години с "бързо" бебе и спокойна бременност, направо съм 6-ца от тотото.

# 235
Здравейте момичета, аз правих хорионбиопсия преди седмица, заради риск от БХС 1:8 (което за мен беше сгрешено), но днес ми излязоха резултатите и не откриват аномалия. Последните 2 седмици бяха много неприятни за мен... умора чувствам голяма, но с домакинските задължение и 11 месечно бебе няма време за почивка.. 🙂

# 236
Много се радвам, че са добри резултатите. За умората напълно те разбирам,  аз съм така и без малко дете...
Здравейте момичета, аз правих хорионбиопсия преди седмица, заради риск от БХС 1:8 (което за мен беше сгрешено), но днес ми излязоха резултатите и не откриват аномалия. Последните 2 седмици бяха много неприятни за мен... умора чувствам голяма, но с домакинските задължение и 11 месечно бебе няма време за почивка.. 🙂

# 237
Здравейте и от мен! Чак сега се престраших да се включа в темата. Това ми е втора бременност, имам син на 3 години. Бебето се очаква на 23.02, пол все още не знаем. Има предположение, но беше твърде рано. Много по-различна бременност карам сега, а и няма време за почивка. Дано това се отрази на качените килограми 😀 с първата ми бременност направо се търкалях, а не я изкарах до края. Ако бях карала и 9 месец, сигурно щях да гоня стотака.
Не съм много активна тук, предпочитам фб и то не онези огромни групи, където можеш да се загубиш 😀

# 238
Hrisssy1 браво за смелото решение, което си взела. Аз съм млад лекар и те разбирам напълно, на мен самата ми предстои много тежък изпит края на септември и съм се надъхала здраво и ще се справя. Най-добрата ми приятелка роди 5 курс по средата на сесията и успя да си вземе всички изпити с добри оценки с много труд и усилия и сега вече е стажант лекар. Няма невъзможни неща, ние сме силни и ще се справим!

# 239
Човек може да се справи с всичко, като му се наложи. Аз все се смея като казвам, че живот и здраве важната работа ще съм я свършила и няма да се протеснявам специализация ли да почна, дете ли да правя 😅(при мен след 30 нещата ще са под голям въпрос с децата). Иначе от прегледа днес - момченце ще бъде 💙. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт