2021 Февруарски Мами Тема II

• 35 304
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Присъединявам се и аз в отбора на мъжките майки 💙 Готов ми е  пренаталният тест и ще си имаме здраво момченце.

Хриси, адмирации! Честити сини гащи и на теб!

Успокоихме ме за мързела и умората. По- добре е от първите 3 месеца,  но голям мързел ме е налегнала, а като се преуморя и после ми е много зле.

# 241
Мъжките майки преобладаваме сериозно като гледам, хехе. Аз лично никога не съм си се представяла като мъжка майка и таях мъничка надежда до последно. Звучи гадно, но изпитах мъничко разочарование днес. Още повече като доста млада майка си представях как си имам момиченце и сме си приятелки след време. Така е писано обаче. Радвам се, че детенцето е здравичко, пък ще се справя някак и с мъж. (струва ми се доста по-трудно с момче, а и един ден си хващат пътя, докато момиченцето винаги остава близко с майка си). Може пък един ден след десетина годинки да си имам и момиченце. Каквото ми е отредено, това ще е. Важното е да са здрави. Имам време сега да свикна с мисълта, а след това да се постарая да отгледам един бъдещ кавалер. 💙☺️

# 242
МП искаше момиченце. Аз май повече клонях към момченце, а то такова се и оказа. Да ти кажа детето ще е такова каквото си го възпиташ, нищо не пречи да сте приятели и със сина си. Много момчета са привързани към майката.

# 243
  • East Coast
Hrisssy1 Poppy14 Записани сте за синичко сърце.
Аз до последно мислех, че ще имам пак момиче. Даже преди да забременея знаех, че ако имам пак дете ще е момиче. До толкова бях сигурна, че имах само едно име за момиче Smile Радвам се сега, че ще е момче. Със сигурност ще е различно преживяване

До тук сме 15 момчета на само 5 момичета и 19 срамежливи Smiley
(казвайте ако съм пропуснала някой)

# 244
Много е хубаво да имаш и момченце, толкова са привързани към майката❤ Аз бях сигурна, че пак ще имам момче, но друго се оказа😁

# 245
Момичета от 2 седмици насам всяка вечер при лягане ми се запушва носа... Не съм болна не знам може би въздуха в стаята ми е по-сух.. Някой да има идея какво да правя. Някакви капки за нос дали мога да ползвам?

# 246
Здравейте, дами. Присъединявам се и аз с термин 25.02 1-ва бременност и не знаем пол засега. Четох с интерес темата и искам да споделя относно водата за пиене, стоматоложката ми каза, че за бременни и за малки деца да се избягва флуора, т.е. изворната вода (розов етикет) е подходяща заради малкото количество флуор. Разбира се периодично водата трябва да се сменя. Относно резус фактора аз съм - а таткото + и докторът ще следи във времето едни показатели. Най-много при бебче + фактор ще ми се постави инжекция. Витамини пия фолиева, Биозин мама и магнерот - него заради болки и кървене заради ниска плацента....ще чакаме да се вдигне и дано е скоро и безсимптомно. Нямам предчувствие за пол, но ориентирайки се по бабините поверия липса на симптоми и т.н. може да е момче. В 20-та седмица ще правя фетална и по преценка на доки тогава и БХС.

# 247
За запушеният нос, и аз съм така от доста време. Всъщност, преди се запушваше като при алергия. Сега е някак, все едно лигавицата е надута и пропуска по-малко въздух и усещане за сухота като легна да спя.А напоследък всичко ми е сухо и носът и очите, а пия много вода вечер и нощем. Даже мерих влажноста в стаята, висока е(65%)много странно.
Биозин мама за какво пиете? На мен ми го изписа педиатърката, че синът ми беше болен. Каза по 1 на ден ако съм в контакт с болни(за профилактично не е споменавала) а, ако и аз имам симптоми на разболяване - по 2 на ден. В крайна сметка се разболях, но ми мина за 2 дена отпадналост и гърлобол, а детето кашля цяла седница и 3 дена беше с температура. Та съм доволна от биозина!

# 248
Момичета от 2 седмици насам всяка вечер при лягане ми се запушва носа... Не съм болна не знам може би въздуха в стаята ми е по-сух.. Някой да има идея какво да правя. Някакви капки за нос дали мога да ползвам?

Аз съм същата от поне месец насам, не съм се разболявала, чувствам се добре, обаче с носа не знам какво става. Гледам да не прекалявам, но слагам капки като се запуши, че иначе ми е много трудно да дишам, особено вечер като спя. На мен само Африн и муконазал плюс ми действат, защото са с ментол.

# 249
Аз откакто съм бременна не спирам да кихам...постоянно. Нямам алергии, но сега постоянно кихам 😅. И се научих да кихам мъжката, иначе ако си кихам като котенце, ме срязва коремът.

Аз съм същата от поне месец насам, не съм се разболявала, чувствам се добре, обаче с носа не знам какво става. Гледам да не прекалявам, но слагам капки като се запуши, че иначе ми е много трудно да дишам, особено вечер като спя. На мен само Африн и муконазал плюс ми действат, защото са с ментол.

# 250
Hrisssy1 Poppy14 Записани сте за синичко сърце.
Аз до последно мислех, че ще имам пак момиче. Даже преди да забременея знаех, че ако имам пак дете ще е момиче. До толкова бях сигурна, че имах само едно име за момиче Smile Радвам се сега, че ще е момче. Със сигурност ще е различно преживяване

До тук сме 15 момчета на само 5 момичета и 19 срамежливи SmileyHeartpulse
(казвайте ако съм пропуснала някой)
Ами при мен са 2 момичета:heartpulse: Да изравним малко резултата. ММ още е малко шокиран, ама ще свикне:)

# 251
  • Велико Търново
Запушване на носа е често срещано по време на бременност. В общи линии, от средата на бременността до края все има някое неразположение, което е супер типично - нос, хемороиди, крампи, ритници точно под гръдния кош... Simple Smile

# 252
Аз откакто съм бременна не спирам да кихам...постоянно. Нямам алергии, но сега постоянно кихам 😅. И се научих да кихам мъжката, иначе ако си кихам като котенце, ме срязва коремът.
Това аз ли го написах? 😀
+1

И преди да забременея кихах, но сега е нещо страшно. Наистина не спирам. И сутрин като се разкихам ми тръгват едни бистри секрети от носа и от тях ми се киха още повече. 😀

# 253
И аз съм така с кихането. Даже понякога получавам много силни болки. Четох във форума, че трябвало да се киха с леко свити крака, за да се избегне болката и сега гледам така да кихам.

# 254
Аз кихах и преди при по-сух въздух, но сега е доста по-често. Освен кихането, по няколко пъти на ден и хълцам за по няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт