Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 249
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • До сърцето...
Днес разчиствах, преподреждах и приготвях за подаряване част от парфюмните наличности. И стигнах до минитата (до 20 мл) ... накрая ми писна да ги вадя от кутиите, а легналият на преден план е Аурата(не забелязах, че се вижда само капачката)

Но само вие ще ме разберете Mr. Green

# 166
Листа ми с парфюмчета за тест нараства ли нараства с парфюмната изолация но може би е добре до някъде да направя крачка назад и да си почина малко от парфюмното хоби.
Някой има ли впечатления от Irresistible Givenchy вече? Името е скучно, цвета и шишенцето ми напомнят на Идола на Ланком, което е малко разочароващо но аз все пак харесвам Живанши парфюмите пък и Идола ми е особено приятен (въпреки че разбирам защо някои го определят като скучен) и съм любопитна за него.

Ако харесваш Идола, има голям шанс да ти допадне, но е доооста по-шербетен.
Ще се самоцитирам, наскоро го пробвах:

25 юли 2020, 23:31 ч.
Пробвах новото Givenchy Irresistible.
Честно, не разбирам защо го лансират като съвсем нов рилийз, като абсолютно носи духа на Very Irresistible, който не знам с какъв акъл едно време много харесвах и носех, сега не бих. Този обаче е токова шербетен, че все едно създателите му са си казали "Я да вземем La Belle JPG като идея, че много популярен, ама да му сипем още 5 кила захар." La Belle e направо като диетичен детокс сок, в сравнение с Irresitible. В драйдауна вече става поносим.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 10:30 от tuali

# 167
Аз влизам да се отчета от последното ми залитане в така нетипична за мен насока, а именно шипри, алдехиди или така наречените ретро бабички. 😀Пропускам коментарите от околните, които бяха потресени или положително изненадани на какво мириша.

Та по същество, запознах се с Emanuel Ungaro Diva EdT, Jacomo Silence, Animale Animale, Krasnaya Moskva, Stash, въпреки че е извън категорията, Boucheron EDP ..

И всичките мноого ми харесват! Благодаря сърдечно на всичките прекрасни дами, които откликнаха на порива ми за ретро аромати.

Купих си Arpege в момента, в който реших, че ми се носи бабичка без да съм го пробвала и е жесток! Няма нищо гадно, нищо ретро, нищо отблъскващо! Прелестен е!

Тук, обаче, идва проблемът...тези изброените съвсем не задоволяват търсенето ми за отблъскващ и дистанциращ аромат... или моята кожа е тотално смахната...
Бушеронът върху мен е сладка и кремава тубероза без нищо ретро и отблъскващо... не знам просто какво да пробвам.. 😀

# 168
Jollie, това отговаря на изискванията ти: https://www.fragrantica.com/perfume/Paloma-Picasso/Paloma-Picasso-1009.html Аз съм шипроман и този го обожавам.

# 169
  • Бургас
Арпеж върху мен/ пробвах го съвсем скоро/ е като едно миловидно мъркащо котенце/за Бушрон да не говорим/ пред тези  гадове/ никой да не се обижда/ Амуаж Беловед, Estee lauder Knowing, Dior Miss dior eau de toilette originale, Lancome magie noire.Пробвай ги и пак ще си говорим. Givenchy Irresistible е поредната скъпа боза от Живанши, затворена в що годе приятен на вид флакон, завиващ върху мен към непоносимия ми Мон Пари, бляк! Тези хора наред с Армани и други брандове се надпреварват кой от кой да ме разочарова повече.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 14:32 от Bright Crystal

# 170
Ами явно ще си от групата, за която бабичките не са страшилища. Затова една малко по-страшна и много евтина бабичка може и да отговори на търсенето ти за дистанциращ парфюм, стига да не дистанцира и теб от света като припаднеш от нея 😆
https://www.fragrantica.com/perfume/Gres/Cabochard-1060.html

Палома е шедьовър, не виждам нищо дистанциращо в него. Толкова е класен, секси и магнетичен, че най-много да и се налепят с него.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 14:47 от Анонимен

# 171
  • Sofia
Скрит текст:
Аз влизам да се отчета от последното ми залитане в така нетипична за мен насока, а именно шипри, алдехиди или така наречените ретро бабички. 😀Пропускам коментарите от околните, които бяха потресени или положително изненадани на какво мириша.

Та по същество, запознах се с Emanuel Ungaro Diva EdT, Jacomo Silence, Animale Animale, Krasnaya Moskva, Stash, въпреки че е извън категорията, Boucheron EDP ..

И всичките мноого ми харесват! Благодаря сърдечно на всичките прекрасни дами, които откликнаха на порива ми за ретро аромати.

Купих си Arpege в момента, в който реших, че ми се носи бабичка без да съм го пробвала и е жесток! Няма нищо гадно, нищо ретро, нищо отблъскващо! Прелестен е!

Тук, обаче, идва проблемът...тези изброените съвсем не задоволяват търсенето ми за отблъскващ и дистанциращ аромат... или моята кожа е тотално смахната...
Бушеронът върху мен е сладка и кремава тубероза без нищо ретро и отблъскващо... не знам просто какво да пробвам.. 😀

https://www.fragrantica.com/perfume/Bourjois/Kobako-38245.html ??? Grinning
Не казвам, че е потрес, ама ми се види адски ретро. Grinning

https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Rush-686.html - това ми мирише гадно. Grinning

SOTD - Montblanc Signature - пухкава ванилия.

# 172
Споделете за Делина, моля. Интересно ми е различните хора как я приемат тази роза.

sotd : Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois Doré - разкош

# 173
Май тук е по-добре да го напиша това за Делина:
Една приятелка скоро ходѝ до Нотино в Парадайз и ме пита какво да пробва. Казах ѝ - Делина, но тя не е спец в парфюмите, не му знае цената, изобщо - лаик е. Аз също не го познавам. Каза, че тестерът бил празен, но това, което мирише от шишето, е на българска роза, обаче някак класна, скъпа и много хубава, а не проста като от мускалче. А тя не харесва рози в парфюм като мен... Е, точно това не мога да си го представя и ще ходя да го тествам това чудо, защото за втори път получавам същото описание за аромата на Делина, като пъвото е от друга приятелка, която е навътре в материята на парфюмите, но го описа по същия начин. 🤔

# 174
Cabochar e моят кошмар! 😂 С него аз сама ще се отделя от тялото си 🤣

Edit: за Knowing важи същото...

Кобако някакси не ми се връзва на представата за ретро аристократичен и стилен шипър...но благодаря за предложението.

Magie Noire обезателно трябва да пробвам, много ме блазни!

А днес съм с Animale и е доста мек и загладен върху мен, не ми натежава грам. Първоначално е по-остър за някой, чийто нос не е трениран и подготвен.

И за да изледем от ретро темата, която на някои въобще не им се нрави, някой пробва ли черния Роша? Нямам търпение за него! Ако го пуснат ел, веднага бих го взела на сляпо!

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 18:47 от Jollie

# 175
Пробвай Chanel 19 edp. Cristalle също, но той ми е хард на мен.

# 176
  • В сърцето на един мъж
Имам Делина и я обожавам. Нося я есен и пролет. Прекрасна, наистина луксозна роза. Нямам приятелка, колежка или позната жена, която да не ме е попитала с кой парфюм съм, когато съм с Делина. Изключително трайна. На мм му мирише на мускалче, но някак луксозно. Така че, Азалия твоите приятелки добре са се справили с описанието според мен. Това беше първият ми парфюм с роза. Веднага след това се сдобих с това

https://www.fragrantica.ru/perfume/Moresque/Rosa-Ekaterina-46816.html

и с това
https://www.fragrantica.ru/perfume/Balenciaga/Florabotanica-15512.html

И така разбрах, че харесвам рози в парфюм. В Telea Tiziana terenzi има също прекрасна Роза.

# 177
  • Бургас
Ден от диетата .... намсикойси...
Парфюм 1 от 4
Kissing by Killian
много бързо се предадох май, но за този си струваше

# 178
Boucheron edp може да е малко ретро, но е много класен парфюм, мирише скъпо.

# 179
Знам че тук виждането на дъно е за хвалби, но аз идвам да се оплача - за два месеца видях дъното на 100 мл Diptyque Oyedo Cry
Това говори за две неща - страшно го харесвам и е много нетраен.

Общи условия

Активация на акаунт