Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 113
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Здравейте. Чета, че повечето от вас си купуват парфюми и на сляпо.Как ги избирате- по описание на съставки, по описания и отзиви от форума,подлъгвате се по намаления та?  Какво правите когато избора не Ви допада ?

# 226
  • Стара Загора
Лично аз 1-во гледам състава, защото знам кое харесвам и кое не. Например не харесвам в пафрюма ми да има роза или жасмин (от него ми става зле). И ако не съм решила, чета отзиви. ;д
За сега нямам издънки.

# 227
Чета съставки и много ревюта. С ревютата специално във фрагрантика стигам до там, ако ме заинтригува нещо, да погледна профила на човека, който е коментирал, независимо с добро или лошо интересуващ ме аромат, както и другите му ревюта за други парфюми, които познавам, за да видя как ни се припокриват вкусовете и възприятията. Оттам си създавам някаква представа какво да очаквам. Рядко ме е лъгало шестото чувство и този ми начин на пресяване на информация относно парфюм. Не мога да се сетя даже нещо, толкова ужасно, купено насляпо, което не бих носила изобщо. Малко са тези, които са били голямо разминаване с очакванията. Ако случайно има нещо, което не бих ползвала или ми е омръзнало дотам, че не го искам вече, подарявам, най-често.

# 228
Аз освен написаното от tuili

Скрит текст:
Чета съставки и много ревюта. С ревютата специално във фрагрантика стигам до там, ако ме заинтригува нещо, да погледна профила на човека, който е коментирал, независимо с добро или лошо интересуващ ме аромат, както и другите му ревюта за други парфюми, които познавам, за да видя как ни се припокриват вкусовете и възприятията. Оттам си създавам някаква представа какво да очаквам. Рядко ме е лъгало шестото чувство и този ми начин на пресяване на информация относно парфюм. Не мога да се сетя даже нещо, толкова ужасно, купено насляпо, което не бих носила изобщо. Малко са тези, които са били голямо разминаване с очакванията. Ако случайно има нещо, което не бих ползвала или ми е омръзнало дотам, че не го искам вече, подарявам, най-често.
бих довабила, че гледам кой е създателят, ако го има посочен, и гледам какво друго е създал - съответно харесва ли ми или не; ниш ли е правил повече или разни мейнстрийм или селебрити аромати...

Отделно, във фрагрантика гледам профилите на хората, които са ми направили впечатление с коментарите си, какви парфюми имат в love и hatе графата, както и в таймлайна.

След това пиша името на парфюма в търсачката на форума на фрагрантика и гледам колко и в какви теми се е споменавал.  

Отварям след това basenotes и чета там какво пише.

После пиша името на парфюма в гугъл + review/opinion.

След това търся в ютюб какво са казали “великите влогъри”, които честно казано са ми неприятни и съм свела гледането на видеа от тях до минимум.

Последно питам руската фрагрантика какво мисли по въпроса. Рускините са доста претенциозни и взискателни към всичко.

Това ми е “свещенния ритуал” при купуване на сляпо, който може да се повтори N на брой пъти за деня или докато стигна до решение.
Разбира се имам и съвсем на сляпо купени парфюми само по някакво криво описание на съставки, които ги няма във фрагрантика и съотвено намаляват възможностите ми за проучване. В тези случаи имам много по - висок процент “греди”.  Simple Smile
Не мисля, че ще спра някога със слепите покупки. Носят ми изключително удоволствие и тръпка.

# 229
Да, забравих за Ютуб също като източник на информация 😀 И обичани/мразени парфюми в профилите на хората във фрагрантика. Колкото е по-скъп или със странна пирамида даден парфюм, толкова повече ровя.

# 230
  • София
Здравейте. Чета, че повечето от вас си купуват парфюми и на сляпо.Как ги избирате- по описание на съставки, по описания и отзиви от форума,подлъгвате се по намаления та?  Какво правите когато избора не Ви допада ?
Първо гледам във фрагрантика - нотки, трайност, олфактивна група, излъчване и т.н. Преглеждам ревютата там - поне на английски и руски. Гледам приликите, гледам съпоставимите с него аромати в лявата колона. Тук в темата знам кой от потребителите има сходни на моите възприятия и на неговия нос вярвам. Полезни са ми и положителните, и отрицателните коментари, пак казвам, зависи от кого са написани. С годините опит съм разбрала кои нотки ме привличат и от кои трябва да бягам с 200, и ако срещна някоя от тях, независимо колко е хвален тук парфюмът, няма шанс да се подлъжа по каквото и да е намаление. Разбира се, никой не е застрахован от погрешна преценка и неуспешна покупка, затова има тема за размени на парфюми. Ако човек поръчва на сляпо, трябва винаги да има готовност за евентуален неуспех.

# 231
Ами, че вие не купувате на сляпо! 😁 Четете де що има издадена и не издадена литература за парфюма, който смятате да купите. Аз чета мненията тук и мненията във всички фрагрантики (ако има), basenotes и напоследък www.influenster.com и това е.

# 232
  • Русе
И аз препрочитам всичко за даден парфюм,преглеждам клиповете и така купува,но както каза Азалия,това не е на сляпо.Досега над 20 парфюма съм купил досега така и всички ги ползвам с кеф,а най-важното-и всички около мен и им се кефят.

# 233
Всъщност за мен си е на сляпо,  независимо от броя изчетени коментари и ревюта.

От роза до роза разлика от земята до небето. Както и роза с пачули, например. Комбинации хиляди и всеки ги усеща пи различен начин..

# 234
Съвсем насляпо мисля, съм купувала само Moschino Toy , в чиято опаковка бях толкова влюбена, че даже не се бях задълбавала в нотки и тн. И когато видях на едно летище мечката (нямаше тестер), директно я взех. Също и Amor Amor Cacharel ми беше такав импулсна самолетна покупка. И при двата късметът ми сработи.
Само с Paco Paco Rabanne (пак летища покупка) май уцелих греда и съм го носила 2-3 пъти макс . Но още не съм се разделила с него, сигурно има защо 😂 Подозирам от някаква деветдесетарска носталгия, защото силно ми напомня CK1, който към днешна дата не бих носила, но едно време беше голям хит.

# 235
  • Sofia
Не се учудвайте ако я ФБР, я ЦРУ ви се обадят с предложения за работа, прочели са темата в БГ-Мама.😃😃

Отварям Фрагрантика, гледам пирамида, скролвам отгоре-отгоре по мненията, решавам, влизам в сайта, натискам адския бутон и почвам да дърпам портфейла с ласо, щото вече е запалил джапанките и бяга.

Ако го няма във фрагрантика парфюма, отварям basenotes. Ако и там го няма, отварям perfumemaster. Ако пък в нито един от изброените го няма, чаткам името на парфюма в гугъл лентата, след него добавям reviews и каквото има.
Ако пък и тогава нищо няма, дръж ми дъвката, метам се в локвата и финито, поръчала съм го.😃
Това съм аз, няма време за чуденки, офертата ще свърши. Наследствено ми е.😃

# 236
Не се учудвайте ако я ФБР, я ЦРУ ви се обадят с предложения за работа, прочели са темата в БГ-Мама.😃😃

Отварям Фрагрантика, гледам пирамида, скролвам отгоре-отгоре по мненията, решавам, влизам в сайта, натискам адския бутон и почвам да дърпам портфейла с ласо, щото вече е запалил джапанките и бяга.

Ако го няма във фрагрантика парфюма, отварям basenotes. Ако и там го няма, отварям perfumemaster. Ако пък в нито един от изброените го няма, чаткам името на парфюма в гугъл лентата, след него добавям reviews и каквото има.
Ако пък и тогава нищо няма, дръж ми дъвката, метам се в локвата и финито, поръчала съм го.😃
Това съм аз, няма време за чуденки, офертата ще свърши. Наследствено ми е.😃

Как се избира парфюм на сляпо-ами ето така:grinning:

Този пост трябва да е на първа страница!

# 237
  • The Evergreen State
Аз имам само една покупка без да познавам парфюма, това е Girl of Now Elie Saab. Имах известно разочарование и трудности с този парфюм в началото, определено за мен е acquired taste. Все още го имам, свикнах с него и стана наистина част от малката ми колекция но честно казано не харесах емоцията която си причиних тогава с тази поръчка.

# 238
Аз пък чета ревютата, ама само положителните.
И гледам красиви снимки в Инстаграм.

Щото вече, в главата ми, отдавна съм го купила. Нужен ми е единствено foreplay.

# 239
Само три парфюма, купени на сляпо имам, поръчани след прочитане на пирамида и коментари във фрагрантика, както и мнения във форума тук. Само последният - Guerlain Santal Royal, получен преди дни, ме изненада с изявената сандалова нотка, развиваща се от начало до край на кожата ми, затова го запазих за студено време, дано тогава се спогодим:)
А тръпката за нещо очаквано, но непознато, ме изправя на нокти, държи ме нащрек!

Общи условия

Активация на акаунт