Парфюмни размисли и страсти - 248

• 55 088
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Аз белоцветни харесвам, с уговорката да не са индолик. И иланг-иланг харесвам в много ограничени количества. Например, Теракотата ми идва много задушлива и мазна. Майкъл Корс също е много неприятен.
Обаче Гучи Блуум е много фино направен и го харесвам.
Сега се загледах в Wild python на Mancera, който е също белоцветен. Дали е лесен за харесване или е за хард кор любители на бели цветя?

# 361
Ето една статия за индоловите миризми, която е много добре написана
https://m.24chasa.bg/Article/2042653
На мен ми мирише точно на гнило и на нафталин.

# 362
bonbonka6, Питона не е от най-лесните. Аз много го харесвам, но харесвам и Майкъл Корс. Сетих се за случка в автобуса преди пандемията. Качих се и се запътих към едно свободно място. В последния момент нещо ме стопира. Оказа се, че мястото до едно момиче е свободно и хората стоят прави и не сядат там, защото от нея се носеше ударна вълна от Питона на Мансера Grinning Развеселих се, защото този парфюм ми е от любимите, но и аз не поех риск да седна... Някой питаше за дистанциращ парфюм - може би двойно количество апликации белоцветен. Wink

# 363
  • Балчик
Като казахте дистанциращ парфюм. Simple Smile

# 364
bonbonka6, Питона не е от най-лесните. Аз много го харесвам, но харесвам и Майкъл Корс. Сетих се за случка в автобуса преди пандемията. Качих се и се запътих към едно свободно място. В последния момент нещо ме стопира. Оказа се, че мястото до едно момиче е свободно и хората стоят прави и не сядат там, защото от нея се носеше ударна вълна от Питона на Мансера Grinning Развеселих се, защото този парфюм ми е от любимите, но и аз не поех риск да седна... Някой питаше за дистанциращ парфюм - може би двойно количество апликации белоцветен. Wink
Как се разбра, че затова не сядат и че е точно този парфюм?

# 365
Вярно, че въпрос на индивидуален вкус, но питонът е като пухкав облак, има много деликатна, но трайна аура, не е нахален и изненадващо отбелязван с много позитивни оценки от мъже, които принципно рядко коментират парфюми. Ще добавя, че специално към тубероза имах много смесени чувства, теглеше ме нещо, но все удрях на камък, докато не открих постепенно истинската й красота. Дори си купих восъчнообразен конкрет от тубероза, за да разбера кое точно искам. Е, в питона го има, плюс прекрасен османтус и много балансирани нероли и други съставки. После открих, благодарение на една тема тук, че имам доста неща с тубероза. Затова съм сигурна, че погрешното впечатление за тубероза се създава от комбинацията между съставките. Четете внимателно:)

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 22:30 от Dorry88

# 366
Ей така и не намерих къде да се запозная с този Питон при толкова противоречиви мнения, интересен ми е.

# 367
densi, аз парфюма го нося, познавам и съм сигурна, че беше той. Колкото до другото - има си начини за разпознаване реакциите на хората, осезаемо не се дишаше.

# 368
Още четири аромата тествах на Histoires de parfums :
 Rosam- медена роза и петролен ууд, но най-вече роза: деликатна, присъствена, не мазна и нахална. Ако бях в настроение за рози, щях сериозно да му се замисля. Но от досега тестваните This is not a blue bottle 1.3 e розата, която бих предпочела, въпреки приликата с монталска роза, по-оптимистична ми е от двете.
Fidelis - кафе, малини и неопределени подправки, шафранът леко излиза, кимион грам не усещам. Много интересен аромат... Също има ууд, но едва доловим, при мен излиза и нещо разхлаждащо ментово, но ароматът не е хладен като цяло, напротив.
This is not a Blue bottle 1.4 - страхотна разлика между блотер и тест на кожа. Смоли, лавандула, иланг. На първоначалното пръс ме удря на някава медицинска тинктура или нещо от типа на Ягермайстер 🤔. Не е моето, въпреки, че след час-два омеква и става много приятен почти флорал.
Veni - тука съм много объркана, голяма какофония ми е. Хем е сладък, хем билков, хем едни животински мускове, хем ми напомня мирис на мокър вестник, хем след няколко часа много ми харесва 😂 Не знам. На мъж мисля, че по-лесно ще застане правилно. Ще продължа да го пробвам още.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 22:35 от tuali

# 369
Ей така и не намерих къде да се запозная с този Питон при толкова противоречиви мнения, интересен ми е.
Денси, мисля, че при твоята любов към тубероза ще го оцениш

# 370
Азалия, благодаря за статия, действително е много интересна. Аз например усещам индола много в Шанел 5, тая миризма на нафталин ме блъска все път като подуша на някой друг.

А колкото за Питона, считам че всеки по-силен парфюм смесен с пот и на тази жега в затвореното пространство на градския транспорт би бил нетърпим. Така че трябва мярка според ситуацията. Горкото момиче, дали е осъзнало какво си е причинило. Аз май ще се въздържа за сега от покупка на сляпо въпреки толкова възторжените мнения във фрагрантика.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 22:31 от bonbonka6

# 371
Аз в Питона усещам твърде много бергамот. Ако не беше така, парфюмът щеше да ми иде в топ 10, защото обичам тубероза. SOTD: Twilly, вълшебен!

# 372
Velvet vanilla белоцветен ли е поради съдържанието на тубероза? Мога да го нося само през лятото, когато ми е сладък и лек като млечен сладолед. В хладно време ми е тежък и натрапчив. Мисля, че не харесвам белоцветни.
Парфюм за деня Aoud orchid.

# 373
  • Пловдив
Момичета...каде съхранявате толкова аромати и не се ли променят като престояват?
И още нещо...подновявате ли през деня парфюма?

# 374
  • Бургас
Момичета...каде съхранявате толкова аромати и не се ли променят като престояват?
И още нещо...подновявате ли през деня парфюма?
Парфюмите ми стоят в кутийките си /които имат/ и в шкаф. На работа поддържам 10-тина бройки, които периодично подменям и също си седят в шкаф. Пръскам се сутрин към 9 /по-рано не ми понасят никакви аромати и ми се гади дори от най-любмите ми парфюми/, в обедната почивка тренирам, така че след душ подновявам или използвам друг аромат и след работа отново пръскам .... понякога. Парфюм в чантата не нося почти никога, макар че купувам предимно малки флакони.

Общи условия

Активация на акаунт