Парфюмни размисли и страсти - 248

• 53 999
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Girl of Now ако си фенка на сладки и силни парфюми. На много хора около мен им идва too much. Аз го обожавам.

Girls Can Do Anything aко търсиш нещо, различно от предлаганата масовка, с мускусно-пудрен нюанс.

За мен и двата са много, много хубави. Но ако не се откриваш в нито едно от горните определения, то поръчка на сляпо при теб би била високо рискована. Като цяло винаги е добре да се пробва първо, особено ако не си експериментатор и не знаеш добре какви нотки (не) харесваш.

# 511
И аз имам Girls can do anything и то голям тестер,много го нося в хладно време,харесва се много на околните и има убийствена трайност,сладостта на ванилията е много деликатна,секси...

# 512
Благодаря за описанието...Хич не смея така на сляпо, понеже не съм особен познавач на аромати Relaxed
За този на Сааб също четох мн.положителни отзиви...https://www.parfimo.bg/elie-saab-girl-of-now-eau-de-parfum-za-jeni-90-ml-tester/
Загледах ги, понеже харесвам пачули..

И аз мисля, че е доста силен и присъствен и труден за сляпа поръчка. Аз го харесвам, но не върху себе си, точно "too much" ми идва и след около час вече ми досажда, а е доста траен.

# 513
Някой ако има опит с Maison Lancome Roses Berberanza, може ли да сподели мнение?😇

# 514
Тъкмо в темата тук, малко назад разискваха Барберанза, може да погледнете. Някъде 13, 14, 15 страница...

# 515
Някой ако има опит с Maison Lancome Roses Berberanza, може ли да сподели мнение?😇
С търсачката излизат доста мнения. Ето моето от преди време.

Днес си купих Rôses Berberanza Lancome. На кожата ми този парфюм е шедьовър. Страшно се радвам, че се реших да го купя, насляпо разбира се. Абсолютно гурме. Като марокански сладкиши щедро поръсени с много шамфъстък и полети със захарен сироп от рози. Весел, слънчев, пищен и ядков. Вече рядко попадам на истински шедьоври в парфюмерията, този е такъв. Надявам се винаги да го усещам точно по този начин. Флаконът е красота с магнитна капачка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/R-ses-Berberanza-45245.html

# 516
Тествах Armani My way с големи очаквания заради прекрасната бутилка. Парфюмът е хубав, туберозата не е натрапчива и глабовоболна, каквато аз не понасям, но си е просто обикновена изчистена тубероза. Не  е много сладък, не ме дразни по никакъв начин, но и не е нещо, което бих купила. Мистичната тубероза на Булгари е много по-хубава за мен. Serpent boheme на Бушерон е добре балансиран, с нищо неотличаващ се парфюм. Заключението на сина ми беше- "парфюм като парфюм, става", което преведено означава, "средна хубост". Доверявам му се, защото има доста добро обоняние и винаги се изказва честно за парфюмите ми. Не му ли харесва нещо, не ми го спестява. Съвсем забравих да тествам белия уд на ван Клийф и Арпелс, но съдейки по описанието, няма да ми хареса. Тамянът в парфюм е убийствен за носа ми. Някоя друга новост да съм пропуснала?

# 517
Черния Роша 🥰

# 518
Момичета, ако има парфюмен рай, то днес аз съм в него, реейки се в блажена нега... ☁️🧚🏼‍♀️
Денят ми започна с доставка на виалче от Sisley Soir d'Оrient, който ме заинтригува тук след описанието на SUPERGIRL.
Пръснах бегло на китка, защото очаквах най-очакваният малко по-късно.
Кратките ми впечатления са, че не е точно мой. Хареса ми опушеното начало, но то много бързо преминава в несладка роза и после избива на бръснарски одеколон.
Не че не ми хареса, просто е много спокоен, медитативен, бих казала. Не ми е dark, няма рязкост в него; спокойна вода е.
Ще го пръскам пак по-натам, за днес толкова.

Междувременно бях получила смс, че ще ми доставят Black Orchid Parfum, който принципно беше плануван за утре.
Ама ей на, чувствата са взаимни, и той нямаше търпение да дойде при мен! 🖤
Ако ме беше видял някой с какво благоговение и любов отварям кутията, щеше да звънне на белите престилки, честно.
Обаче имах разни задължения и не можах да му се насладя веднага.

И така, след няколко часа, прибирайки се вкъщи, установих, че ме чака още един парфюм, който трябваше да дойде вчера /нещо звездите ми проговориха днес/ 😀 - Lancome Tresor la Nuit EDP. Голям път пътува този парфюм, от далечна Германия дойде, така и не знам защо, след като сайта, от който го поръчах е уж английски.
Него даже не съм го отворила още, защото го познавам - нямах си работа да го тествам наскоро в един магазин; направо ми отвя главата, пожелах го на секундата. 💜
Дано само не е временно...

И нааай-най-накрая сколасах да взема душ и да пробвам Орхидеята.
Рано е да говоря за каквито и да е сравнения с ЕДП или пък да правя поетични описания, но на първо четене... Не мога да му се нарадвам! Искам да танцувам, да излезна навън в бурята и дъжда, да се излегна на дивана, затворила очи, блуждаейки в някой друг свят... толкова е красив и мой! 🖤🖤🖤
В началото много не ми хареса идеята за златното шише, защото реших, че ще е кичозно и пошло - ами не е! Красиво е, блестящо, разкошно, като разтопено злато...
За жалост, светлината ми е страшно скапана (бурята Франсис се вихри тук) и не можах да му направя хубави снимки, но има време. Така или иначе тази бутилка ще ме надживее, това нещо е термоядрено.
На пръв поглед ми се струва по-гладък и заоблен, леееко по-мек и не толкова рязък, като шамар, като ЕДП, но пак си е същият звяр под мъркащата фасада.
Съществени и огромни разлики засега не откривам в самия аромат.
Който не харесва "старата" Орхидея, никакъв шанс да хареса тази.
Не съм сигурна, че си заслужава да се имат и двата - ЕДП и парфюм версията, освен за много върлите фенове, луди глави, като мен. 🤠🤯

Сега вече и аз се включвам в диетата на Дез и няма да си купя парфюм чак до... айде малко по-реалистично, Нова година. 😀
Приемам обаче подаръци и ще пробвам, ако чак пък толкова се изкуша.

Скрит текст:

# 519
  • София
Никъде няма Нинфео, да. Препоръчвам този - https://www.notino.bg/roger-gallet/roger-gallet-feuille-de-figui … sha-voda-uniseks/ , не е точно копие, но е чудесна зелена смокиня.

Благодаря за препоръката. Сега го взех от Еконт и съм влюбена, много ми харесва- елегантен аромат. Нинфеото е бая соленичко, няма да го повтарям засега.
Радвам се, че сте се харесали, честит да ти е и с удоволствие да го носиш!
Днес си припомних още едно попадение от Нинфейската линия - Смокинята на Molinard - този е даже още по-близо.

# 520
  • София
...
И нааай-най-накрая сколасах да взема душ и да пробвам Орхидеята.
... Искам да танцувам, да излезна навън в бурята и дъжда, ...
Мммм..., точно в буря и дъжд най-много му се любувам. Имам останало малко от старата версия, 8-10 годишен е вече. Уж вечерен аромат, а на мен ми е най-красив в есенните дъждове. Шантава ми работа Simple Smile

# 521
И моят е на толкова години. Толкова е наситен, че го нося рядко - разпределям едно пръсване и пак излъчва невероятно много.
Честита придобивка, Аризона!

# 522
# 523
  • Sofia
Понеже отдавна се знаем с вкусовете си,  кой ще ми хареса повече,  Roses berberanza или Parfait de roses?
Харесвам Delina, a Rose barbare ми е ретро мазньоч. Понеже двата са сравнявани с тези.
Искам да си подаря един специален парфюм по повод, че оцеляхме с децата след почти челен удар. Унищожиха ми кола за хиляди, какво са някакви си 200лв за парфюм.  Grinning

# 524
Парфето е по- лесно за възприемане и носене, аз съм за него за теб. Здрави да сте!❤

Общи условия

Активация на акаунт