Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 055
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Придобивам, да се чете- от размяна и купувам абсолютно на сляпо!
Което не ми харесва - разменям!
До сега, май само 2х съм купувала парфюм съвсем целенасочено, от контакт с мостра или друго.
Сега, отново на сляпо чакам TOM FORD EAU DE SOLEIL BLANC Eau de Toilette 50 ml ТЕСТЕР от Парфимо и нямам търпение! Yum
Чакам и Montblanc Signature, който поръчах именно, защото познавах от мостра и предизвика интересa ми. Сега усещам, че имам по голямо нетърпение за него, от колкото за ТФ.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 15:39 от kopche

# 271
На днешния ден е  родена Коко. Да се нашанелите днес кой с каквото има . Жалко , че единствения който имам и харесвам е точно 19 едт,  обаче хич в топлото не му е времето. Flowers Hibiscus

Днес без да да знам съм нашанелена и нагабриелена. Simple Smile Почела съм я подобаващо. Relieved
Навън вали и този парфюм просто полудя! Прекрасен го усещам, различен, бистър и кристален. Светещ направо, със златисти искрици! InnocentHeart Eyes

Привет момичета и момчета!

Чета ви редовно, но няма какво ново да споделя.

Денси, благодаря за темата! Flowers Four Leaf Clover
На мeн ваканционни са ми тези, които харесвам в момента и естествено ги замъквам с мен през времето на ваканцията ми. И тези, които носят духа на лято, слънце, море, поростор.... А те всяка година са различни, според моментното харесване.

А по въпроса за сляпото пазаруване, царица съм на стрелба с картечница в тъмното. Smiling Imp
Повечето ми любови съм купила или получила от размяна само по представата ми за тях. Естествено и от разучаване преди това, на пирамида, ревюта и мнението ми за съзpдателят им. Всеки парфюмер има свой почерк и така по-лесно се ориентирам какво да очаквам, като знам как смесва дадени нотки.
Има и такива, от кито не знам изобщо какво да очаквам, предимно бабичките ми. Само прочетени за тях мниния и то двуполюсни.  Е, те тогава хазартната ми тръпка е на макс!
Вече съм наясно с вкуса си и не скачам така лесно, пък и напоследък не ме влече. Радвам си се на моите си хубостници, но ако нещо ми привлече вниманието, предпочитам да тествам преди това, ако е възможно, разбира се.
С отливки и мостри не се разправям изобщо, не ми се занимава а и не ми харесва така да тествам.
За да придобия представа за даден парфюм и да го поискам, трябва да го усетя с всичките си сетива. Да видя, и подържа бутилката, да я огледам от всякъде и да се порадвам на това как пречупва светлината под различни ъгли. Да я усетя и почуствам в ръката си, и да преценя дали ми е приятно да я докосвам, и чак след това да пръсна и да подуша аромата. Като дете докоснало се за първи път до непозната играчка. Даржа бутилката и отлагам момента с пръскането за да удължа удоволствието, което си представям, че следва.
А и винаги има възможност да последва обратен ефект. Grin Има един дъъъълъг миг, в който съм като хазартен играч пред рулетката, през който прехвърлям светкавично в ума си възможностотите дали - или.
И те така, всеки луд с номара си, а c'est moi с пълна програма. Blush

В последно време нещо съм "пас". Даже не ме подкарава да ходя да тествам. Имам такива периоди от време на време, но след тях следва стрелба с Калашников с автомаични откоси при това. Smiling Imp Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 18:14 от Sysly

# 272
И мен ме учуди ниската цена. А и щом ще  е само "за сън" и при закрити врата, ще да е нещо с концентрация на боди мист или спрей за коса най-много 😀

# 273
Специално се напръсках с Коко Мадмоазел ЕДП днес, да отбележа деня. Вчера брат ми ме пита за съвет, какъв парфюм да купи на снаха ми, защото днес става на 30 и му препоръчах точно този, защото няколко пъти е отбелязвала, че го харесва, когато съм с него. Днес, когато прочетох, че и Коко е родена на този ден, реших, че подаракът е още по - подходящ.
За поръчките на сляпо - имам около 10, нямам тотални греди от тях, освен два парфюма на Jeny Glow, които реших да пробвам, но се оказа, че са ужасни за мен. Иначе чета вашите ревюта, ревюта във фрагрантика и това е - поръчвам Grinning сега вече от няколко месеца съм спряла с поръчките на сляпо, защото преди една година имах 6-7 парфюма, а сега вече са 42.

# 274
Вода за нощта, самата къща го описва като аромат, с който да се напръскаш и да легнеш да спиш или други неща Grinning
Нещо не ме развълнува много този аромат да го пробвам, ще видим.

Може ли да ме насочите към хубаво пачули? Много го обичам, а любим ми е Jo Malone Lupin & Patchouli, обаче беше лимитка и искам преди да свърши да си намеря друг, в който да се влюбя така Green Heart

По-хубаво от Chanel Coromandel няма. Two Hearts
Много е хубав e Montale Patchouli Leaves
 https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Patchouli-Leaves-3764.html

Angel Muse е прекрасник голям, вкусен, гурме, пачули с лешници
Dior Miss Dior Le Parfum също е красиво пачули.
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Le-Parfum-15967.html

Това са моите предпочитани. Не харесвам сухо, или киселеещо пачули. Харесвам го мокро, сочно и гъсто, с шоколадов нюанс.
Коромандел, Мюглер, Форд.

# 275
Ваканционни парфюми за мен са тези, които съдържат екзотични плодове. В мъжката парфюмерия не са кой знае колко, но все пак имам няколко любимци - Issey Miyake L'Eau d'Issey Summer 2016, Abercrombie & Fitch First Instinct, Versace Man Eau Fraiche и Boss Bottled Unlimited.

Колкото до темата с поръчките на сляпо - голяма част от колекцията ми е закупена по този начин и за щастие имам само 2 или 3 издънки, всичко останало си ползвам с кеф. Simple Smile

Мислих да се въздържам от покупки за известно време, но не можах да устоя на това злато. Smiley Прекрасен тютюн с ванилия,подправки и малко уд за разкош, трайност - феноменална.

# 276
densi, благодаря за темата!
По темата - харесвам тези:

Ден 14/365 е с този Шанел, купен без тест по горещи препоръки на приятелка. За кратко много го харесвах, но вече почти не посягам към него.

По моя опит с парфюмерията, всичките ми любимци са купени след тест и съм ги усетила много мои още от първото помирисване. "Насляпо" май никой не ми е станал любимец, Chloe Nomade Absolu може да се каже, но все пак познавах Nomade и знаех, че мога да го нося.

# 277
Пачулито на Николай е уникално. Другите ми любими са и на мен Коромандел и Пачули Лийфс.

# 278
Съвсем по темата, очаквам гореспоменатия Angel Eau Croisiere 2019 от размяна днес, или утре. Two Hearts
Чудно му е бутилчето.
И преди няколко дни ми пристигна Flora Futura още с целофан. Two Hearts  Той е парфюма който усетих на едно състезание, и нямаше как да питам носителката. Въртеше ми се в главата от Ноември 2019. Satisfied
Започнах да пускам от запасите, и да се разделям.

Не съм по размените, но за нови бутилки става.

# 279
И от мен глас за Коромандел и Пачули Лийфс. Както и това подценявано,но прекрасно Пачули : https://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-Nights-8925.html
А за покупките на сляпо...при мен са много и почти винаги са удар в десятката ! Греди имам от бърз тест по срещи или минавайки през парфюмерия набързо ..Тогава изпадам в някаква луда еуфория ,губя разсъдък и от пет проби върху ръце и колене...уцелвам не това ,което мисля че ми е харесало Sweat Smile

# 280
Направих грешка , че не излезнах навън с Шанела хич не е жега днес. И с Филосикос биваше, но сега поправих грешката и до края на деня съм нашанелена Satisfied
Скрит текст:

# 281
Забравих да спомена, че вчера тествах Idôle L'Intense.
Само на блотер, не харесвам първообръза и не посмях да се престраша да пръсна на ръката.
Изненада ме приятно. Не съм го изследвала много задълбочено, да си кажа честно и пиримадита му не съм поглеждала.
Още от първото помирсване се усеща разликата в полза L'Intense. Тук има добавени роза и пачули, и кожа, фин велур сякаш. Доста по-зрял, изпипан, искрящ и многопластов ми се трува. Има дълбочина, дава усещане за лукс и изтънченост за разлика от първият, който за мен е чист шампоан върху мокра коса - блудкав и размит.
Idôle L'Intense стартира много приятно. Сочно, искристо и цитрусово. Но не кисело и стипчиво, а с една лека и приятна, сладост с аромат на свежи, сладки мандаринки и портокалови корички за пикантност.
В сърцевината му главната роля е поверена на Розата. Много приятна, в началото млада и росна, но миг по-късно сякаш слънцето я напича и изсушава, и я прави сладка, пикнтна и леко прашна. Много интересна метаморфоза претърпява.
Изсъхва до мек велур и сладък мускус с фина пудра от пикантен, розов прашец.
Не е моят парфюм, но не мога да не му отдам заслуженото. Това е по-добрият Idôle и ако питате мен това трябаше да е първият, а всички останали интрепретации да са след него.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 15:42 от Sysly

# 282
Може ли някой с няколко думи да ми припомни Red Aoud Montale? 😇

# 283
Може ли мнение за La Belle - Jean Paul Gaultier?

В процес на търсене на парфюм за есента/зимата съм. Клоня към Elie Saab - Girl of now, лятото изобщо не се спогодихме с него, много сладък ми се стори.Kолебая за и за него и за JPG - Scandal by night. Помня, че единствения път, в който се напръсках пробно с него и се прибрах, дъщеря ми каза - Мамо, много сладко миришеш Grinning

# 284
Аз съм за La Belle, синтетичния мед в Скандал ми идва ту мъч.

Общи условия

Активация на акаунт