Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 025
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Гучи Блуум за мен и прекрасна и носима тубероза.
Днез разнасям на вятъра Serpent Bohème Boucheron-грозде,много рози и муск е при мен. Скучен,типичен,като много други, а бутилката е разкошна Heart Eyes

# 346
и аз от известно време не ги понасям /белоцветните аромати/ , а са тоооолкова женствени /блондински/ Grinning

# 347
Обожавам белоцветни аромати.

# 348
Обожавам белоцветни аромати.
И аз, и аз! Hands V

# 349
Всичките Гучи Блум и подобни на тях не понасям - орлови нокти, жасмин, тубероза, нероли, тиаре, франджипани, портокалов цвят... далече от такива! С мноооого редки изключения като Datura Noir, примерно.
Всички цветя, които си изредила, обожавам. 😀
Само с тиарето имам лек проблем; ако е много наситено, става мазно, тежко и неприятно.

Всъщност единственото, от което се пазя в парфюм, са алдехидите, защото ме душат, и разни там цивет, твърде натурален мускус и пр., защото не виждам от какъв зор ще ми се иска да мириша на разгонен, потен звяр.😄

Опс, докато писах, вече сме 3 с белоцветните.

# 350
  • София
И аз, и съм блондинка. Тамън!

Алдехиди харесвам в жегата само.

# 351
  • Бургас
Алдехиди харесвам /вече/, нещо не ми допада иланг, че ми носи асоциация с перилен препарат.

# 352
А така! А аз харесвам алдехиди, мъхове и тук таме някое животинче. Обичам бензоин, балсамови нотки, карамел, дървесни и ядкови нотки, може и някое цветенце, ама не всички.
Към необичаните добавям рози и пачули.

# 353
  • София
Привет на всички, днес ходих да си взема от Нотино козметична поръчка, в която има и парфюм - този път не на-сляпо:
Swiss Arabian Kenzy / https://www.fragrantica.com/perfume/Swiss-Arabian/Kenzy-54145.html
Страхотен модерен, щастлив микс от сочни плодове, вкусна ванилия и объл амбър. Чудесия! Animal Heart Eyes Cat

Но не за тази арабела ми е думата, знам, че няма много фенове на тези екзотики Smile
Иска ми се да споделя, че щанда на Atelier Cologne в Нотино е умопомрачително зарибяващ! Kissing Heart Heart Heart Eyes Толкова хубаво и уютно са подредени парфюмите, има тестери на всеки и кой от кой е по-прекрасен. Много ме хвана яд, че преди време, не се престраших да взема Rose Anonyme на сляпо, когато беше супер изгоден в парфимо, ама здраве да е. Оказа се страхотен за моя вкус.
Та,  мисълта ми беше, който има някой друг час за приятно прекарване измежду чудесни парфюми от всякакви жанрове - щанда на Atelier Cologne би могъл да бъде като завода на Уоли Уонка за феновете на шоколади.

На рафта с гучитата, видях че има наличен за тест един, който винаги ми е бил интересен, но така и не намерих - Gucci Intense Oud  / https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Intense-Oud-32743.html
Показан е унисекс във фрагрантика, но за мен е 200% мъжки и то от най-мъжките мъжки. Дървесен, сух, зрял, дори леко смръщен, кожено-опушен. Хубав, типично нишов аромат, който за феновете на по-хард и мрачните композиции може да е находка, а и цената е ок според мен 127лв за 90мл EDP. При мен показва мощен шлейф.

# 354
И аз обичам белоцветни аромати - много Heart Eyes От алдехидите получавам главоболие и ги заобикалям отдалече. Днес имам пресни впечатления от два парфюма. Новата ми придобивка Montblanc Signature - купен без да изчакам тест. Много ми допада, изключително добра комбинация за мен. От първи впечатления- сладка мандарина, от която после остава малко парченце кора, деликатни цветя, които бързо стават фон, лек полъх от кутия, в която е имало бял, луксозен сапун и начело излиза красива ванилия, с доза бензоин за плътност. Другото ми впечатление е от Serpent Bohème Boucheron. Хубав е, но не ме развълнува. Има нещо общо по спомени с Мадмоазел Ричи и с розите на Салвадор Дали, които съм пробвала... не са моите.

# 355
Много харесвам аромата на орлови нокти. Сладък, меден, нектарен, топъл и упойващ... 💛
Особено след залез слънце, в лятна нощ, ммм... приказка.
Но има и такъв, който Азалия описва - мирише на стар домашен сапун.
Нямам идея от какво идва разликата, най-вероятно сорт, разновидност.🤔
В парфюмен вариант го намирам и много обичам в един от вечните ми любимци, D&G Sicily.
Моето усещане за белите орлови нокти е точно медено,сладко и упойващо.
Жълти орлови нокти никога не съм мирисала.

# 356
  • София
Освободих малко място за нови попълнения. Тези приключих, не че от тях нямам още по една бутилка, ноооо вие ме разбирате.
Само от Ириса нямам запас, но в Спиди ме чака Делина зА разнообразие.
Тайно се надявах да мога като Dez, но оферти дебнат от всякъде. Здраве да е

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:55 от chanel19

# 357
4 дъна, ехааа! 👏👏👏

# 358
  • София
4 дъна, ехааа! 👏👏👏
И на един празен МОН четири пълни. Мъкаааа

# 359
И аз много обичам белоцветни аромати, обичам и донякъде алдехиди *емотикона на бяло цвете* 😄
Повечето ми аромати са такива, и аз все си търся жасминче, тубероза и разни други 😋

Аз тайничко съм влезнала в предизвикателството на Дез, като отливки не броя😂
Насъбрала съм доста тестерчета и отливки за лятото, а то почти свърши, кога ще ги нося не знам. Повечето ми аромати са по 30мл и съм решила да видя няколко дъна близкото бъдеще, като бих подновила в голям формат само Elie Saab Le Parfum Royal, стои ми божествено и винаги се отбелязва от околните.
Малко загубих желание за нови аромати, искам да се порадвам на тези, които имам. А и честно казано, скоро нищо не ме е привлякло толкова много, че да не мога да спя.
Затова и сигурно малко отлагам ходенето до 1-2 места с нишови аромати, малко съм апатична и няма да ги оценя

SOTD - Elie Saam Le Parfum in white
Прекрасно се развива, обаче много ми напомня на нещо друго, което съм носила преди 7-8 години, а не мога да се сетя какво е... Някой има ли асоциации?

Общи условия

Активация на акаунт