Парфюмни размисли и страсти - 248

• 53 998
  • 749
  •   2
Отговори
# 555
+ 1 за Dior Joy.
Или нещо морско, лимоново, хладно и нежно едновременно, да произвежда ендорфини, не да задушава.
Парфюмът придава индивидуалност на човека, който го носи и аз бих си сложила. Така е по-вероятно да ти обърнат внимание още в началото, особено ако си с хубав парфюм от класа.

# 556
Може ли да ми кажете на кой парфюм е сходен https://www.parfimo.bg/narciso-rodriguez-narciso-ambree-eau-de-p … eni-90-ml-tester/
Получих го, пръснах се, харесахме се .... но съм сигурна че мноооого много отдавна "съм го имала".
..... сетих се визуално за парфюма, както и че съм го ползвала преди повече от 10 години ... но не мога да се сетя марката. И нямам навика да пазя празни бутилки.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 13:47 от sevgito

# 557
  • Пловдив
Какво ви е мнението за дамските Boss the Scent, intense, Absolute...?

# 558
Ох, отидох да пръсна Амбрето- толкова е мое, че чак се чудя как го продават в магазина и ще си го купят още сума народ...Стои ми много близо до мен...сега се ориентирам за парфюмния подпис, който неведнъж сте коментирали...това може би е моят! И аз категорично го искам.
 sevgito, по същия начин го усещам и аз.
Пръснах се новите Бушерон и Ланком Интенз- нищо интересно, не мога да ги опиша, но в Ланком-а, като, че ли излиза лек нюанс на нещо интересно и загадъчно, подобно на Нощния Трезор, но е флорално и леко.

Карен, пожелавам бързо да забравите кошмарното преживяване!

# 559
Моля,око някой е тествал или има D&G the one edp и edt  имат ли голямо сходтство,защото обичам парфюма ,но няма къде да тествам и на сляпо се чудя дали да поръчам едт?🤔

# 560
Парфюм бих носила и аз на хипотетично интервю за работа, макар никога да не съм се явявала на такова. Съобразен със сезон и температура, но при всеки случай бих избрала нещо близко до тялото, без шлейф.
Много варианти има, но е важна и позицията за която се кандидатства.
Карен, добре, че сте живи и здрави с децата! Flowers Rose
Днес, да споделя, пробвах още два парфюма на Nicolai. След разочарованието ми от Fig tea  и Rose oud, днес се запознах с Patchouli intense и Ambre cashmere. И двата ми харесаха много. Пачулито е  ярко и красиво, чудесно композирано. Към сегашните ми предпочитания по - скоро не бих го носила, бих се радвала мм да го хареса и да го усещам наоколо, но и за себе си не го изключвам напълно.
 Другият много ме впечатли - въздушен, топъл и леко опушен амбър, уместен във всякакви ситуации. Бях се зарекла да не купувам повече амброви парфюми, но толкова фин и прозрачен нямам и по всяка вероятност ще си купя малката бутилка да му се порадвам през есента.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:26 от silver pearl

# 561
Хора, въобразявам ли си или и друг има такова възприятие? Този:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Calvin-Klein/Obsession-248.html
 по нещо доста ми прилича на този, не изцяло, но има сходство за моя нос:
https://www.fragrantica.ru/perfume/Alexander-McQueen/Kingdom-1195.html

Гледам, че във Фрагрантика не мислят като мен.
едно от кофти качествата на фрагрантика е, че всъщност много често не намирате писано за сходства между подобни марки, понеже хората, които обичат едната, често не познават особено другата и обратно. Особено се отнася за случаи, когато търсите сравнения между нишови и масови марки. Но ако имате късмет, сходствата могат много да Ви зарадват:)))

# 562
  • при морето
Понеже отдавна се знаем с вкусовете си,  кой ще ми хареса повече,  Roses berberanza или Parfait de roses?

Карен не знам от къде ще си поръчаш но в момента на сайта на Ланком (американския) има 25% намаление на всичко. Нямам идея дали има това намаление на страницата на другите страни но споделям ако ще зарадва някой, намалението ще свърши съвсем скоро мисля (от три дни е някъде).

Като пуснат намаления едвам се удържам да не купя, не е лесно Simple Smile

Каква му е цената в америк. сайт на Parfait de roses?Thinking
Аз гледам в бг.сайт цена от 189лв.,в немски сайт-220evro,действителната цена каква е в крайна сметка?

Джемма,съвсем различно звучене имат,и двата са силни,плътни,красиви по собствен начин/аз лично предпочитах първия/

# 563
Тествах Armani - My way току що в Дъглас. Като цяло ми хареса, но има една нотка, леко горчива, която нещо ме притеснява и в други парфюми съм я усещала и нещо не ми понася . Имате ли представа кое е - туберозата ли?

# 564
Какво ви е мнението за дамските Boss the Scent, intense, Absolute...?
Познавам Privatе Accord и EDP, вторият ми е в топ 10. Акордът е мандарина с какао, хубав е, но в по-топло време може да стане накъртващо сладък. EDP мирише основно на праскова, но за мен има нещо луксозно в него. И двата са ми с добра трайност.

# 565
И аз се полях с Амбрето и ..... много ми допада.В офиса съм, но той така мирише на екзотичен плаж, че се пренесох в мислите си някъде в Хавай с лаптоп на коленете-работя си и усещам от мен да струи лукс и настроение.....ех....чудничък ....
Представям си дългокрака блондинка с бронзов загар и бял бански костюм, препичаща се на 200 метрова яхта някъде в Средиземно море...
хмммм......все хубави асоциации ми навява, не съм имала такъв аромат и много ме радва....
На интервю за работа бих пръснала леко и дискретно Коко Мадмоазел-класика и класа едновременно

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:13 от macadamia

# 566
Имам нов Montblanc Signature вкъщи, който съвсем предвидливо не разопаковах, когато го получих, за да мога да го тествам преди това в мола. Е, пробвах го онзи ден и първоначално ми се стори много....хмм, странен може би, защото усетих някаква странна метална нотка, а никой досега в темата не спомена подобно впечатление. Аз ли не съм в ред? Scream
Така се надявах на страхотния сладолед, който описа Кристалчето, а то излезе нещо съвсем различно. От друга страна, вчера докато слагах дрехите в пералнята и усетих много приятен парфюм, оказа се, че е от ризата, върху която бях пръснала Signature. Не знам дали не беше грешка, че заедно с него пробвах и разни разкошотии като VC&A Bois Dore и семейство, та май не му дадох особен шанс да си разкрие красотата. Sweat Smile

# 567
  • Бургас
Да, при мен е основно ванилия, ванилов сладолед и е много далеч от мен, аз не съм ваниломан.Та едно нежно цветенце не се разкри върху мен, затова ми харесва да чета на всеки мненията и как парфюмите се трансформират върху кожите ни.

# 568
А на мен пък Амбре ми носи топло усещане, мисля си, че на хлад ще е още по- красив. Много ми е уютен и сгряващ... Колко различни са възприятията на всеки човек...
За мен Chanel Chance eau vive е много красив, после е Тендър ЕДТ, после О Фреш. О Вив ми е нежен и много траен, не ми мъжкарее. Чела съм отзиви за О Фреш, че мъжкарее и е по- остър.

# 569
  • София
Да взема да си споделя моите тревоги! Тревоги, защото се произвеждат парфюми-съкровища на цени като за съкровища, разбира се.
Първо да си кажа за Senshuel Instinct на Montale. Взех си го от офиса на куриерската фирма и се заозъртах за първата удобна пейка, на която да чучна и да си го отворя. Пръснах на ръка и тооолкова много ми хареса! Няма го този "ритник", с който Монталите обикновено изкарват дъха. Свежо начало и красив аромат, който не души и не боли глава от него. /Подобна красота без шутове и главоболия ми носи Roses Elixir от тези, които познавам./ Розата е така нежно обвита с аромата на кафе и пралина, че е като акорд - нито една нотка не надскача другата и са в хармония. Базата си е типично Монталевска, но не е накъртваща. Само напомня - тук е Монтал, не е друг. Прибрах се у дома и понеже трябваше да излизам, се напръсках щедро. Идва майка ми, която като мен харесва почти всичко и казва: - "Не зная с какво си се напръскала, но миришеш на болница". Останах като гръмната, тъй като тя не чете коментари и не разбира грам от парфюми, ползва каквото ѝ подаря. Да, четох във Фрагрантика, че на някои потребители им мирише като в операционна, но все не вярвах. В същото време малкият ми син рече, че не му мирише на болница и му харесва. Ще се опознаваме още със сигурност, щом сме се взели Wink
Тъй като срещата ми бе в центъра, реших да посетя парфюмериен бутик, за да се запозная на живо с някои аромати. Не обичам да ходя по МОЛ-е и каквито да е магазини за красота. Затова и обърках адреса на бутика, но пък открих друг, в който предлагаха Tiziana Terenzi. Много исках да пробвам Sirrah. Звучи шантаво, но само заради името. /Обожавам вино Сира на Старосел/. По пирамида също ми изглеждаше интересен и си бях намислила някой ден да потърся за проба. Много, много хубав парфюм! Започна много свежо, като усещах свежа маракуя и сочна зелена чушка. Чушката изчезна за секунди, малко по-късно и маракуята отстъпи, за да стане ароматът една класна композиция. Да, класа. Много женствен и в същото време респектиращ парфюм. С него никой няма и да си помисли, че сте излезли да се забавляват с Вас, но покорно могат да са в краката Ви. Не, не е парфюм за разврат, но респектира с класата си. Бях напръскана щедро на ръка, имам си и блотер. На блотер все още се усеща маракуята и свежото начало, докато на ръката ми вече е класата, за която говоря. Цената му в магазина, разбира се, е 780 лв., при което преглътнах и затаих дъх едновременно. Момичето разбра и веднага ми предложи по-бюджетен вариант за 350 лв. - Kirke. По спомен някои момичета от тук го имате, но да си кажа и аз моите впечатления. Много маракуя и много праскова./Леко сходно начало със Sirrah, но маракуята и прасковата дълго държат челните позиции и в Кирке е много по-ясно откроима./ Страхотно плодово звучене, което се задържа дълго - напръскаха ме щедро на другата ръка, блотер от него нямам. Представям си го на младо момиче, представям си го като летен аромат, представям си началото като швепс от тези плодове, а после като освежаващ сок. И този сок не е като затворен в бутилка със захар, а е онзи момент, в който впивате зъби в сочна праскова и усещате свежестта ѝ в гърлото си. Ароматът утихва като мек и прасковен, все така прекрасен.
Оххх, това е от мен. Моля, не приемайте мненията ми за меродавни, тъй като не съм парфюмериен гуру, нито имам изтънчен нос, но запознаването с ароматите на Тициана си заслужава.
Само да вметна - Андромеда подуших само от направената за целта тестерна чаша с розичка на дъното, каквито има за всички парфюми, но не ме впечатли и я подминах. Някой друг път и в друго настроение, може да я помириша пак. Моите възможности са само за два парфюма тест при запознанство.
Желая ви страхотен ароматен ден!

Общи условия

Активация на акаунт