Случи ми се нещо странно XXIII

• 79 931
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
А така, срещу гробищата ли си. Grinning
Карай, бе, няма се плашиш, те по едно време парк искаха да ги правят. Цял Мол построиха отсреща им. Кестени събирахме едно време като пионерчета. Те в тия гробища мъртвите са социализирани, градска му работа 'начи. Wink

Да ви кажа, аз с удоволствие бих живяла срещу гробищата - тишина и спокойствие. 100 пъти го предпочитам пред ужасните заведения, градинки, в които се събират шумни подпийнали тийнове, вряскащи туристи...

# 226
А така, срещу гробищата ли си. Grinning
Карай, бе, няма се плашиш, те по едно време парк искаха да ги правят. Цял Мол построиха отсреща им. Кестени събирахме едно време като пионерчета. Те в тия гробища мъртвите са социализирани, градска му работа 'начи. Wink

Да ви кажа, аз с удоволствие бих живяла срещу гробищата - тишина и спокойствие. 100 пъти го предпочитам пред ужасните заведения, градинки, в които се събират шумни подпийнали тийнове, вряскащи туристи...
Е то хубаво , ама срещу гробищата има и булевард и е всичко друго , но не и спокойно.😃😃
Странни неща са се случвали вкъщи, разказвала съм за тях, но беше скоро след смърта на свекъра ми и честно казано, не се стрясках. Но една светла сянка в ъгъла до леглото която виждахме ние двамата със сина ми ме беше замислила. След време изчезна.  Не беше от осветлението навън,защото сме с плътни пердета.

# 227
В стаята ми при родителите ми имам гардероб с плъзгащи се врати. Още откакто го купихме, ми прави голямо впечатление едно нещо. Да речем, че една седмица си седи плътно затворен, а после една седмица дясната му врата се отваря сама и се застопорява сама в едно положение и колкото и да се мъча да я задържа затворена, както трябва да е, тя пак се плъзга сама почти до средата и си седи така - отворена. След една седмица примерно пак си се затваря плътно. Според вас на какво се дължи това ? Определено не го отдавам на духове и такива неща, но ми е наистина странно и дразнещо..

# 228
  • Far away from here...
На денивелация.

# 229
Постоянно чувам пукане в шкафове и гардероби.Не им обръщам внимание.

Обърни им ти,че от такова пукане плочките в кухнята на съседа станаха като купол на цирк.

# 230
  • софия
В стаята ми при родителите ми имам гардероб с плъзгащи се врати. Още откакто го купихме, ми прави голямо впечатление едно нещо. Да речем, че една седмица си седи плътно затворен, а после една седмица дясната му врата се отваря сама и се застопорява сама в едно положение и колкото и да се мъча да я задържа затворена, както трябва да е, тя пак се плъзга сама почти до средата и си седи така - отворена. След една седмица примерно пак си се затваря плътно. Според вас на какво се дължи това ? Определено не го отдавам на духове и такива неща, но ми е наистина странно и дразнещо..
Може да има някоя дреха, която да пречи да се затвори, в нашия имаме кубче от плат, в което слагаме бельо, понякога като се измести пречи да се затвори хубаво, или някой кат със сгънати дрехи се е изместил като мм е ровил вътре и пречи да се затвори хубаво, или яке на закачалката, което се е изместило щото пак някой е ровил отново пречи.

# 231
Angry

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 04:13 от Florentina

# 232
Години наред леглото на сестра ми се тресеше от нещо. Бяхме още тинейджъри и спяхме в една стая. Тя умираше от страх и спеше на светната лампа, казваше че някой й тресе леглото. Отначало не приех сериозно нещата, но веднъж легна при мен и моето легло почна да се тресе. Бих го определила като леко полюшване, но ритмично. Интересно, че мен не ме беше страх за разлика от нея. Другото интересно, е че това нещо си вървеше с нея, тя беше убедена ще усеща присъствие на дух, който просто се е залепил за нея. Където и да отиде беше същото. Много години минаха докато това тресене  не престана, но тя продължава да спи на светната лампа. Така и не разбрахме на какво се дължи.

# 233
,

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 04:12 от Florentina

# 234
Години наред леглото на сестра ми се тресеше от нещо. Бяхме още тинейджъри и спяхме в една стая. Тя умираше от страх и спеше на светната лампа, казваше че някой й тресе леглото. Отначало не приех сериозно нещата, но веднъж легна при мен и моето легло почна да се тресе. Бих го определила като леко полюшване, но ритмично. Интересно, че мен не ме беше страх за разлика от нея. Другото интересно, е че това нещо си вървеше с нея, тя беше убедена ще усеща присъствие на дух, който просто се е залепил за нея. Където и да отиде беше същото. Много години минаха докато това тресене  не престана, но тя продължава да спи на светната лампа. Така и не разбрахме на какво се дължи.
black_pearl_30, да речем, някой, като сподели нещо странно за него, често се търси алтернативна, "реална" причина за случилото му се.
Не ме разбирай погрешно, би ми се искало да наблегнем на въпроса "Защо?". 🙂 Какво провокира тези "същества" да се прикрепят към даден човек? Накратко - как виждаш сестра си в собствените си очи и какво според теб от същността й би подало сигнал в... информационното поле?🤔

# 235
black_pearl_30, да речем, някой, като сподели нещо странно за него, често се търси алтернативна, "реална" причина за случилото му се.
Не ме разбирай погрешно, би ми се искало да наблегнем на въпроса "Защо?". 🙂 Какво провокира тези "същества" да се прикрепят към даден човек? Накратко - как виждаш сестра си в собствените си очи и какво според теб от същността й би подало сигнал в... информационното поле?🤔
Не разбрах какво имаш предвид?

# 236
Разбирам, ще се опитам да бъда по-ясна. Искаше ми се да се заформи нещо като малка дискусия, каква е причината тези "същества"/духове да се прикрепят към даден човек. Трудно ми е да подбирам нужните думи, защото никак не съм наясно по тази тема. 🙂
Тези духове в нашето измерение ли са или не? Или може би са 'тук', но вибрират на честота, непозната за повечето обикновени хора и единствено несъзнаван подаден сигнал от даден човек, може да ги "повика" при него.

Примерно, от прочетеното в поста ти, останах с впечетление, че изобщо не става въпрос за "обикновен" дух на починал човек, а за нещо друго.

# 237
Разбирам, ще се опитам да бъда по-ясна. Искаше ми се да се заформи нещо като малка дискусия, каква е причината тези "същества"/духове да се прикрепят към даден човек. Трудно ми е да подбирам нужните думи, защото никак не съм наясно по тази тема. 🙂
Тези духове в нашето измерение ли са или не? Или може би са 'тук', но вибрират на честота, непозната за повечето обикновени хора и единствено несъзнаван подаден сигнал от даден човек, може да ги "повика" при него.

Примерно, от прочетеното в поста ти, останах с впечетление, че изобщо не става въпрос за "обикновен" дух на починал човек, а за нещо друго.
Нямам идея защо и какво беше причината. Аз лично съм песимист относно съществуването на духове. И нямаше да повярвам ако някой ми го беше разказал. Но понеже бях свидетел, няма как да кажа, че не е вярно. Според сестра ми беше нещо зло и се страхуваше много от него.

# 238
Аз винаги съм се чудела дали чрез предавания, които гледам (например в част от тях са викали духове с уиджа) няма да предизвикам да се прикрепи нещо към къщата ни пак. Ама ги гледам Grinning

# 239
Мерси за отговорите!

Моето становище по темата. Мисля, че повечето хора през живота си привличат такава (отрицателна) необяснима енергия към себе си, НО всичко се случва на несъзнателно ниво. Докато спим например. Хората дотолкова сме свикнали да живеем в реалността, да сме винаги в съзнанието си, да подтискаме неприятни за нас неща или да се правим, че не съществуват. Докато спим, ни говори подсъзнанието. Всичко това е материализиран, натъпкан до дъното на душите ни страх. Халюцинациите и неприятните усещания по време на сънна парализа също са материализиран страх и тревога. Но, нали, понеже се случва по време на сън, не е толкова важно и няма нищо странно в това..... И все пак, същественото за мен е, че тези същества НЕ СА тук, за да ни навредят, а се явяват като огледало, като грозната гола истина, която подтискаме и крием в себе си. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт