Случи ми се нещо странно XXIII

• 79 892
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
...
Но пък ако столчето има връзка със сянката, защо тази сянка си остава отвън, а не влиза при него?
Доста са въпросителните по това клипче.
Аз направих предположение, че въпросното явление е полтъргайст/духче, когато оприличих сянката на животно и се сетих за историята на Кики. В старата тема имаше предположения дали въпросната сянка не е духът на починало дете, или куче на предишните собственици на стола. Аз предложих друга версия 🙈. 🙂 Друго, което ми направи впечатление от старата тема, е, че съфорумката казва, че столчето е било почти неизползвано, като са й го подарили.

Включването му индикира, че наоколо има нещо. Т.е. прибереш ли веднъж столчето в дома си, пускаш още "някой" с него. За "него" е важно да е някъде. Столчето се явява гарант, че "то" има достъп до дома ти, но не е вързано за него.

Има въпросителни особено като е неизвестно кой е продал въпросното столче.

# 211
Даа, това е една от култовите странни случки в темата. Наистина нямаше никакво обяснение и съфорумката отговори на всички предположения. Сетих се и за цъкащото нещо в апартамента на Дейв Ломбардо, там също не се намери обяснение 🙂 Но тази сянка е доста по-зловеща и наистина странна.
Също може да добавим като култово -  коментар за историята с аптеката.  Може да има нещо общо с паралелен свят - понякога за кратко да се размива границата между нашата реалност и другия свят.

# 212
  • София
Сега прочетох, че и друг е чувал в дома си въпросното "цъкане". Преди повече от 10г, в ранното ми тийнейджърство, когато ми купиха първият компютър, съм седяла по цели нощи в интернет. Тогава четях много книжки, предимно онлайн, седейки на стол пред настолния комп. В абсолютна тишина съм чувала цъкане като на часовник, от тези с бързодвижещите се стрелки. Звукът е нещо като да сложите до ухото си ръчен часовник. Чувала съм го много пъти вкъщи, винаги при абсолютна тишина. В момента, в който се размърдам или тръгна в посока цъкането и спира. Много е плашещо... Колко пъти съм будила майка ми с крясъци... И тя се е заслушвала, но не и не... Чувала съм го от различни места в дома. Иначе, къщата е новопостроена, не е живял никой в нея преди нас. Най-лофичното обяснение беше, че са дървояди и в абсолютна тишина може да съм чула как гризат дърво (имахме много стари мебели, които е възможно да са имали и дървояди, макар че никъде нямаха видими следи...).

# 213
Сега прочетох, че и друг е чувал в дома си въпросното "цъкане". Преди повече от 10г, в ранното ми тийнейджърство, когато ми купиха първият компютър, съм седяла по цели нощи в интернет. Тогава четях много книжки, предимно онлайн, седейки на стол пред настолния комп. В абсолютна тишина съм чувала цъкане като на часовник, от тези с бързодвижещите се стрелки. Звукът е нещо като да сложите до ухото си ръчен часовник. Чувала съм го много пъти вкъщи, винаги при абсолютна тишина. В момента, в който се размърдам или тръгна в посока цъкането и спира. Много е плашещо... Колко пъти съм будила майка ми с крясъци... И тя се е заслушвала, но не и не... Чувала съм го от различни места в дома. Иначе, къщата е новопостроена, не е живял никой в нея преди нас. Най-лофичното обяснение беше, че са дървояди и в абсолютна тишина може да съм чула как гризат дърво (имахме много стари мебели, които е възможно да са имали и дървояди, макар че никъде нямаха видими следи...).
При мен, тиктакането не спира,а когато тръгна по посока на звука,то се мести.И аз не съм единствената,която го е чувала.Странното е ,че в моментите,когато го чувам се чувствам някак спокойна,макар да усещам някакво чуждо присъствие в стаята.А аз съм си страхливка

# 214
  • София
При мен, тиктакането не спира,а когато тръгна по посока на звука,то се мести.И аз не съм единствената,която го е чувала.Странното е ,че в моментите,когато го чувам се чувствам някак спокойна,макар да усещам някакво чуждо присъствие в стаята.А аз съм си страхливка

Спираше при най-малкото движение от моя страна. Имало е моменти, когато като го чуя стоя неподвижно няколко секунди и сякаш става по-интензивно. Тогава ме хващаше яко страх и излизах от стаята...

# 215
  • София
При мен също в тийн годините се чуваше пукане. Обяснението на баща ми беше, че чувам пукане от секцията през нощта когато всичко утихне, защото секцията е стара. Обаче когато се преместихме в друг апартамент същата тази секция спря да пука, а аз пак спях в стаята, в която е тя. Значи не е било от секцията това пукане.

# 216
  • Карлово
A  може от сглобяването да е, от нивелирането. Нали не сте я местили сглобена.

# 217
  • София
Само свалихме надсройките. Иначе рафтовете не сме ги сваляли, вратичките също не сме откачвали. Но и аз си мисля, че има логично обяснение. Още повече, че бях в тийн възраст и може неволно в страха си да съм преувеличила и 2 пропуквания да са ми се сторили като 4.

# 218
В нашата спалня винаги като легнем и стане тихо, някъде след 20тина минути се чува пукане от шкафа, това се повтаря 2-3пъти и е винаги като си легнем. Не се бях замисляла досега. Шкафа е на 7-8години, стаята е с прави стени и под. Замислихте ме.
ПП от никой друг шкаф или секция не съм чувала това пукане. И от този щкаф се чува само вечерта като си легнем.
Няма да казвам срещу какво място живеем, че сама ще се вкарам във филм.

# 219
  • Карлово
Да не си от Монтана?

# 220
Не,Варна.

# 221
А така, срещу гробищата ли си. Grinning
Карай, бе, няма се плашиш, те по едно време парк искаха да ги правят. Цял Мол построиха отсреща им. Кестени събирахме едно време като пионерчета. Те в тия гробища мъртвите са социализирани, градска му работа 'начи. Wink

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 16:10 от Джаста Праста

# 222
  • Балчик
А така, срещу гробищата ли си. Grinning
Карай, бе, няма се плашиш, те по едно време парк искаха да ги правят. Цял Мол построиха отсреща им. Кестени събирахме едно време като пионерчета. Те в тия гробища мъртвите са социализирани, градска му работа 'начи. Wink
В много  градове по света, гробищните паркове са в самите градове, особено по-големите. В момента се сещам за гробщните паркове на Истанбул и то с прекрасна гледка към Босфора.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:17 от AVA ROSE

# 223
  • Sofia
Постоянно чувам пукане в шкафове и гардероби.Не им обръщам внимание.

# 224
  • Там където
Мебелите и паркета пукат нощем от разликата в температурата + лоша нивелация, лоша сглобка и т.н. Дървоядите също цъкат нощем. Дограмите от дърво и те пукат нощем от температурата разлика. НЕма да се плашите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт