С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 414
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Темата не е "Оплачи се" и като първоначален замисъл беше обсъждане на повтарящи се действия или бездействия, с които мъжете дразнят жените си /"никога не пуска капака на тоалетната чиния"/, а не моментни дразнения /"веднъж за 10 години не пусна капака на тоалетната чиния"/.

# 286
Работата в къщи при нас означава - ММ се заключва в едната стая в 8:50, идва на обяд за 15мин, и в 18:00часа или по-късно излиза . Пази се тишина. ...
Тук вече няма да се съглася с теб. Както си описала работния му режим, той е скапващ. За 9 часа мъжът ти  си позволява едва 15 минути почивка.

Може и да си гледа клипчета в youtube през това време, жена му няма как да знае. Нормално хората докато работят от къщи стават и се разхождат чат-пат, разсейват се за 5-10 минути, в които пускат пералня, измиват някоя чиния... Не казвам, че човекът се скатава от работа, просто не вярвам, че може да се поддържа плътна концентрация и да се работи ефективно часове наред. По принцип в рамките на работния ден има нужда от почивка, раздвижване. пренасочване на вниманието. Това помага на ефективността.

# 287
Ти самата работила ли си някога от дома? Защото аз правя това повече от 10 години и вече дори не ми е забавно когато хора, непомирисвали хоум офис, ми обясняват как се работи от дома.

# 288
Ами от средата на март насам това правя, мъжът ми и той Simple Smile

Мисълта ми е, че дори и в офиса е мнооооого голяма рядкост човек, който бачка от сутрин до мрак с почивки само за тоалетна.

# 289
ОК, значи знаеш, като влезеш в кол,  колко можеш да си гледаш клипчета.

# 290
Хубаво де, и да не е хоум офис. Прибира се от работа и е нормално да не си поглежда децата ли?

# 291
Разбира се, че не е нормално да не си поглежда децата. Кой твърди такова нещо?

# 292
Тя Лиса точно това иска - като стане от ком-па, да поиграе поне час с децата. Така и очите му ще починат от екрана, и психиката се разтоварва от служебни ангажименти. Но защо мъжете не го разбират така? Сигурно, защото е по-лесно да не мислиш за нищо пред филма, отколкото да измисляш игри и занимавки за деца.

# 293
Абсолютно всеки човек има право да разпусне след работа, като не мисли и не се ангажира с нищо. Въпросът е дали мъжът на Лиса прави това ежедневно или става дума за инцидент в ден, когато и тя е уморена и е изпушила. Ако е първото, то е непростимо.

# 294
  • София
Тя Лиса точно това иска - като стане от ком-па, да поиграе поне час с децата. Така и очите му ще починат от екрана, и психиката се разтоварва от служебни ангажименти. Но защо мъжете не го разбират така? Сигурно, защото е по-лесно да не мислиш за нищо пред филма, отколкото да измисляш игри и занимавки за деца.
Не е до пол- много хора, когато са прекарали 10+ часа пред компютъра, се чувстват и "задръстени", и отмалели.
Нищо не им се прави, освен да пуснат някакви картинки пред очите си и да гледат тъпо в една точка.

В такъв момент, суматохата от две малки деца, е като китайска капка.
Явно, Лиса не е изпадала в подобна ситуация, затова не може да го разбере.

# 295

Не е до пол- много хора, когато са прекарали 10+ часа пред компютъра, се чувстват и "задръстени", и отмалели.
Нищо не им се прави, освен да пуснат някакви картинки пред очите си и да гледат тъпо в една точка.

В такъв момент, суматохата от две малки деца, е като китайска капка.
Явно, Лиса не е изпадала в подобна ситуация, затова не може да го разбере.

А защо трябва Лиса да разбира? А ако не се бяха женили, ако ги нямаше децата? Той пак така щеше да си разпуска  с филма. Ми да не ги е създавал тези деца.
  Тя всичко е променила. Редно е сега Той да се размисли и да промни живота си - да го съобрази, че има малки деца. След 10- 15 години тя няма да има нужда от него и помощ за домакинството. Ако сега не се напъне, после за какво ще й е?

Той след 10 часа пред ком-па, а тя след 15 - 20 часа само с децата? Тя не дава ли заето? И мозъка й е като желе? Ни приема - ни предава? Тя от какво има нужда?

# 296
  • Обран бостан ;)
Тя от какво има нужда?

Има нужда да остане без мъж и без пари.

На мен лично ми прави впечатление, че коментираната Лиса се дразни от факта, че съпругът не и помага в отглеждането на децата, но изобщо не се дразни от факта, че той ги издържа и тримата. 

Знам, че няма да сте съгласни, но едното компенсира другото.

# 297
Според мен Лиса може да прекара деня с един сандвич, нещо от хладилника или кроасан, но когато мъжа е в къщи, трябва да приготви нещо. Дори и яйца може да дойде нанагорно - да сложиш, да раздигнеш, да измиеш, защото явно мъжът не ги свършва тези работи за 15-те минути почивка. Той дори и вечерта няма да ги свърши, защото му се гледа филм.
Пък да ме отпратят да седя и приспивам децата, докато той се забавлява... поне да беше казал, като ги приспиш ела да погледаме филм, нещо - не, пак ще се затвори сам.
А пък ако беше чак толкова уморен от работа, хич и сили за филм няма да има. Само щеше да търси как да си легне.
Тя от какво има нужда?
На мен лично ми прави впечатление, че коментираната Лиса се дразни от факта, че съпругът не и помага в отглеждането на децата, но изобщо не се дразни от факта, че той ги издържа и тримата. 

Знам, че няма да сте съгласни, но едното компенсира другото.
По всяка вероятност жената получава майчинство и не е съвсем легнала на клетите плещи на мъжа. Като са направени вече децата, трябва да се издържат. Все едно да кажеш, че мъжъте заслужват медал, ако са дали 20 лв за памперси. Битовизми, като чистене, миете на чинии, готвене са и за двете страни със или без деца. А защо мъжът не може сам да си приготви обяд и да си изчисти не е ясно. Това дори и да нямаше жена и деца, пак щеше да се наложи да го свърши, ако работи от вкъщи.

# 298
А ако всичко сам ще си прави, за какво му е жена изобщо, която и без друго смята, че основно трябва да гледа децата, но пък ужасно ѝ тежи това?

# 299
  • волно калдъръмче
От време на време е добре да се занимава сам с мръсната работа. Жената ще изгледа децата и после не мож я спря.   Все някога ще си вземе полагащото ѝ се.

Общи условия

Активация на акаунт