С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 035
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Да си вземе щом е сприхав за разнообразие "почивен ден" и да постои с децата. Тамън ще смени ракурса и атмосферата. Пък ти иди се заключи в стайчето и си пусни филмче. Laughing

Да, имаш очаквания, това не е лошо. Лошо е, когато само ги очакваш. А не действаш. Нещо те дразни, смяташ го за нередно, несправедливо, изморена си – споделяш го с него, изговаряш го, показваш го. С чакане няма да стане. Друг е въпросът, ако не иска да те изслуша, игнорира те или реагира с агресия/самозащита, но то тогава има и други начини за показване. Сама си се превърнала в даденост. Сега трябва да покажеш, че не си такава. Покажи рогца.

Какво като работи от дома. И аз работя от дома, но си въртя и къщата, и с детето общувам и на мъжа си помагам, когато е нужно.

# 271
  • София
И аз работя от вкъщи, не виждам това какво общо има със скатавката след работа.

# 272
Вие се майтапите! Как успяхте да намерите кусур на жената, която по цял ден се занимава с деца и вечерта вместо миУото да й остави два часа да диша и да се занимае със собствените си деца, сяда да гледа филм. Филм, моля ти се, му се догледало с две бебета в къщата, преди да са сложени да спят. Майката да им бере гайлето, нали цял ден и без тва го прави. Тва може да хрумне само на човек, който деца не е гледал.
Подкрепям.

# 273
Работата в къщи при нас означава - ММ се заключва в едната стая в 8:50, идва на обяд за 15мин, и в 18:00часа или по-късно излиза . Пази се тишина. В случая вчера след като се навечеря, погледна децата кой какво прави 10-15мин и се върна в тая стая и си пусна филма. Аз съм против човек ,прекарал 9часа на екран, да прекара пак пред него докато си легне. Беше сприхав и му казах да стане да се рязходи или каквото иска, защото всеки нормален човек ще се сдуха. Бил много уморен и не ще.
Чудя се при следващата такава ситуация как да реагирам, защото сега си изля всичко на мен.
Тук вече няма да се съглася с теб. Както си описала работния му режим, той е скапващ. За 9 часа мъжът ти  си позволява едва 15 минути почивка. Нормално е да е уморен и да иска да отдъхне. А това, че ти си против да релаксира пред екрана няма значение. Той  не е бебе, за да решаваш ти вместо него по какъв начин е най-добре за него да почива. Сигурна съм, че и ти си уморена от двете деца и затова реагираш така.

# 274
Изморен или не, той има и деца, за които е длъжен да се грижи. ММ работи много отговорна на работа на началнически пост, като ако нещо се обърка цялата отговорност пада на него. Работи по 9-10 часа и почива само неделя, децата си не е пренебрегнал и поема голяма част от домакинството.

# 275
Да, още като написах последния пост и го препрочетох, ми стана ясно,че се държа като майка към него.

# 276
  • София
Повечето хора работим на такъв режим и после се занимаваме с деца и дом. Аз дори смятам, че ако някой успява да свърши работа в 18, си е направо свободен и непреуморен. Почти не познавам такива. Съвсем наистина не си представям опция като децата са малки, след работа да се залегне пред филмче преди децата да са заспали. Може и аз шантаво да съм ги гледала моите.

# 277
Лимонче, съгласна съм. Явно и двамата са изпушили от умора и е излишно да се надцакват кой е по-уморен и повече има нужда от помощ.

# 278
Излишно е разбира се. Но е много лоша идея да си затваря очите пред скатавките на мъжът ѝ. Това значи да се обрече завинаги да бъде самотна майка на 3 деца. Трябва да му се обясни, че и той, като възрастен има отговорности относно децата и домакинството. Ако не разбира с добро, то с лошо.

# 279
Лимон, извинявай, аз ли съм го направила третото ѝ дете, или ти, или някоя друга? С каква цел повтаряш едно и също - мъжът бил длъжен. Не си случила на първи мъж, айде ок, ама сега като уж си доволна, вземи та се спри, без да им знаеш на хората работите какви са.
Lisa, хубаво е, че го разбираш. Надявам се да намерите начин.

# 280
Ами мъжът Е длъжен да си гледа децата. Ако родителите не са, тогава кой е?

# 281
Тая тема с гледането я дъвкахме вече, още когато лимонът се оплакваше тук от мъжа си Simple Smile

# 282
Цитати, Дренке, ЦИТАТИ! От мъжът ми съм се оплаквала само, че хърка, една случка от преди почти десетилетие, със сервиране на храна и че от време на време заспива докато гледа детето. Никъде не съм се оплаквала, че не иска да си гледа децата или не се включва в домакинството.

# 283
  • София
Дренка обича да раздува. Като някаква негативна помпа е.
Това, че мъжът ми ме е подразнил с нещо за някакъв момент НЕ означава, че цялото ми отношение към него е отрицателно.
Даже напротив - хората, които обичам най-много, ме дразнят най-много. Ако не ми пукаше, просто нямаше да ми пука.

# 284
Рокстар, казала си го чудесно. Обикновено се засягаме точно от действията на любимите си хора, непознатите не ме вълнуват особено.
Като цяло темата залитна в много грешна посока и е редно модератор да се намеси. Все пак е създадена с цел жените да могат се оплачат от мъжете си, да им олекне и да се разговарят,а не да ги съдим.

Общи условия

Активация на акаунт