С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Мъжът ми напоследък ми прави забележки относно домакинската работа, при положение, че изобщо не е такъв по принцип. Имаме дете за което се грижа само аз, както и за домашните задължения. Той се прибира от работа и почива не прави нищо в къщи, свикнала съм,правя всичко с удоволствие, за да ни е уютно. Скарахме се, защото отново ми направи забележка да изпера, при положение, че вече съм го направила, но той както обикновено не забелязва. Казах му, че ще спра да правя каквто и да било, за да види колко е неблагодарен, а той каза, че винаги съм контра на забележките му и да не му пипам " неговите" пари ( само той работи), а точно той винаги е бил против в семейството да има "мое и твое". Според вас да продължа ли няколко дни да не му готвя и пера, защото колкото се старая, той повече си намира за какво да мрънка.

# 316
  • Sofia
Според вас да продължа ли няколко дни да не му готвя и пера, защото колкото се старая, той повече си намира за какво да мрънка.
Според мен, изобщо не трябва системно да переш и да готвиш на друг възрастен индивид, но ми е ясно, че няма да вземеш мнението ми под внимание. Simple Smile Оттам-нататък, май каквото и да ти напиша, ще е безпредметно.

Кой изкарва парите в семейството, е съвсем отделен въпрос, нямащ общо с разпределението на домакинските задължения.

# 317
  • Варна
Време ти е да намериш работа и да имаш лични приходи. Времената с господар и жената-слугиня са в миналото. От сега дели доходите на свои. А в бъдеще? Дете се създава и обгрижва от двама.

# 318
  • София
Здравейте! Мъжът ми напоследък ми прави забележки относно домакинската работа, при положение, че изобщо не е такъв по принцип. Имаме дете за което се грижа само аз, както и за домашните задължения. Той се прибира от работа и почива не прави нищо в къщи, свикнала съм,правя всичко с удоволствие, за да ни е уютно. Скарахме се, защото отново ми направи забележка да изпера, при положение, че вече съм го направила, но той както обикновено не забелязва. Казах му, че ще спра да правя каквто и да било, за да види колко е неблагодарен, а той каза, че винаги съм контра на забележките му и да не му пипам " неговите" пари ( само той работи), а точно той винаги е бил против в семейството да има "мое и твое". Според вас да продължа ли няколко дни да не му готвя и пера, защото колкото се старая, той повече си намира за какво да мрънка.

Нещо понамирисва откъм мъжа ти.
Или наскоро е повишен и е прихванал началническия манталитет, или някоя по-засукана колежка се е появила.
Аз ако съм, проучвам колко върви слугинската тарифа на час и пресмятам- за неговите дрехи, за половината дрехи на детето, за половината чистене, за половината.......всичко, което се прави по поддръжката на дома.
Както и половината от парите за детегледачка през "неговите" часове.

И представям сметката.

Ако не може да ми плаща, тръгвам на работа, делим си времето и обгрижването на детето, а за къщата- всеки според разбиранията си, обслужва своя комфорт.

Напиши ценоразписа красиво и четливо, накипри се- гримче, маникюрче, дрешки и така го посрещни с ултиматума.

Най- важното- с усмивка, кротко, разказваш решението, което си взела.
Не да спорите, не да се оправдаваш и да опровергаваш твърденията му.
Наблягаш на това, че държиш да се забелязва и остойностява труда ти.

Дали той ще го направи или някоя фирма, без значение.

Цитат
Кой изкарва парите в семейството, е съвсем отделен въпрос, нямащ общо с разпределението на домакинските задължения.

С това, няма как да се съглася!
Значи, аз ще бачкам 9 часа+ 2 за пътуване напред-назад , ще се прибера след 11 часово отсъствие и ще се захвана да домакинствам и готвя, щото милото си е ловило мухи по задника цял ден?

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:46 от absurT

# 319
  • Обран бостан ;)
Ник'ъв ценоразпис ?

Направо трудов договор да му връчи. Trollface

# 320
  • София
Ми, ще му връчи, като е тъп галош!
Ще й каже да не му била пипала парите!?.
Това е автогол отвсякъде, стига жената да го приеме насериозно и да не живее с мисълта, че съвместява няколко професии само за едната паница боб.

# 321
  • Mediterraneo
Разбира се, че има значение кой кога работи и какво изкарва.
Ето сега, например, аз оставам без работа за поне 4 месеца. Нали не се очаква от мен да предоставям половината от домакинската работа на ММ, само защото така?! Той ще работи 8 часа, ще се прибере изморен, а аз ще му заявя, че трябва да готви днес или да измие банята.
Уикендите обикновено той си е вкъщи, аз работя. Като се прибера, той е сготвил, проснал или прибрал прането, заредил миялната; не ме чака да се върна от работа, та да се заема с моите задължения.
Криворазбрани феминистки възгледи не понасям и не прилагам!

# 322
Ако съпругът е чугунена глава това със списъците и заплащането няма да помогне. Само ще станат по-големи скандали.

Авторке, може би това с "моите пари" го е казал в яда си. Според мен поне засега си върши работата и си гледай детето, както досега. Имай търпение. Времето ще покаже тъпото му държане дали е случайно или е решил да командори.

# 323
В яда си често казваме неща, които сме подтискали или прикривали. Това за неговите пари звучи много зле. Все едно авторката е просякинче, прибрано по милост от улицата, което работи за едната паница манджа. Ай сиктир!

# 324
В България никой не цени домакинската работа.Затова жената трябва дя .а работи и да е самостоятелна.Може би авторката е в майчински?
Аз бих му връчила сметка за разходите за детето, и демонстративно преставам да го пера и да му готвя.Когато сядаме на маса та ,храня детето ,а аз си намазвам филия с лютеница,като подчертавам,че същата е изпратена от майка ми и наистина не пипвам "неговите" пари.Детето като стане на 2 г. -на ясла,майката на работа.

# 325
Скрит текст:

Нещо понамирисва откъм мъжа ти.
Или наскоро е повишен и е прихванал началническия манталитет, или някоя по-засукана колежка се е появила.
Аз ако съм, проучвам колко върви слугинската тарифа на час и пресмятам- за неговите дрехи, за половината дрехи на детето, за половината чистене, за половината.......всичко, което се прави по поддръжката на дома.
Както и половината от парите за детегледачка през "неговите" часове.

И представям сметката.

Ако не може да ми плаща, тръгвам на работа, делим си времето и обгрижването на детето, а за къщата- всеки според разбиранията си, обслужва своя комфорт.

Напиши ценоразписа красиво и четливо, накипри се- гримче, маникюрче, дрешки и така го посрещни с ултиматума.

Най- важното- с усмивка, кротко, разказваш решението, което си взела.
Не да спорите, не да се оправдаваш и да опровергаваш твърденията му.
Наблягаш на това, че държиш да се забелязва и остойностява труда ти.

Дали той ще го направи или някоя фирма, без значение.

Цитат

С това, няма как да се съглася!
Значи, аз ще бачкам 9 часа+ 2 за пътуване напред-назад , ще се прибера след 11 часово отсъствие и ще се захвана да домакинствам и готвя, щото милото си е ловило мухи по задника цял ден?

Вдигнаха му заплатата и го похвалили.🤣🤣 Права си. Скоро детето ще тръгне на градина и ще започна работа, но има ли разделение мое, твое... Няма да се получат нещата.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 21:02 от bubanka

# 326
  • София

Вдигнаха му заплатата и го похвалили.🤣🤣 Права си. Скоро детето ще тръгне на градина и ще започна работа, но има ли разделение мое, твое... Няма да се получат нещата.

Ох, толкова са елементарни мъжете, че чак е грехота да им позволяваме да ни се катерят по главите!
Затова те съветвам да му се явиш изненадващо в нова светлина- актриса на семейната сцена и да си остойностиш труда.
Като види, че си сериозна и си премислила как можеш и без него, ако има 2 грама чувство за самосъхранение, ще се озапти.

# 327
  • София
И моят като се ядоса сега вкарва лафа, че той плаща. А бързо забрави, че юли и август карахме с мои пари. Като бебе е - мое, мое, мое.

# 328
Няма смисъл от сценки и "остойностяване" на труда й. Най-много да го предизвика и да се скарат по-лошо. Тя е в неизгодна позиция в момента и няма смисъл да се репчи. Без работа, с незначителни доходи и вързана с малко дете. Моят съвет е да го накара да поговорят и съвсем спокойно, повтарям - спокойно, да проведат разговор как той вижда нейния принос за семейството и наистина ли счита, че съвместяването на домакинска работа и гледане на малко дете е "ловене на мухи"? Да му предложи един уикенд той да се грижи за детето, да сготви, изпере и изчисти, а тя ще гостува на майка си, все едно е на работа. Да види той, че това, което тя върши е като за две работи. Моите деца вече са големи, но с ръка на сърцето си признавам, че в работата си почивам, а вкъщи е един безкраен работен ден, все няма свършване къщната работа.
А, че мъжът е задник така да й  говори, е факт. Потребителката не е просто безработна, че да поеме всичко изцяло. Тя е по майчинство и гледа малко дете. Колкото може с него, ще свърши по домакинството, другото - с общи усилия. Тя детето не си го е довела от вкъщи, мъжът също е участвал в направата му и е редно да се включи и в отглеждането му.

# 329
  • София
Изместваш въпроса.
Тя не се оплаква, че той не помага, а че го играе началник, който на всичкото отгоре, я третира като безплатен обслужващ персонал.
Затова трябва да си остойности труда- мирно и кротко.
Всеки схваща най- бързо и трайно, като му бръкнеш в джоба.

Общи условия

Активация на акаунт