С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 399
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Ние винаги сме били със собствени сметки, откакто заживяхме извън България. Ама и аз винаги съм работила.
Така че се подразбира, че в къщи делим също задълженията.
Това си е направо муци, защото сега при развода всеки си грабва неговото и пътищата ни се разделят много леко и безпроблемно.
Мислех, че времената на робинята Изаура са безвъзвратно отлетели, ама това с ..."моите пари" силно ме озадачава.
Отговорът (поне за мен) е абсолютно автоматичен: "Твоите пари вървят ръка за ръка с твоите мръсни гащи и чинии." Simple Smile

# 331
Ако тръгнеш да стъпваш в брак с идеята как нещата ще се разделят лесно при евентуален развод ....  нямам какво да кажа по темата !
Между другото, ако мъжа е собственик на фирма, съвсем нормално е да има сметка на фирмата на негово име, до която жената да няма достъп. Съвсем логично е и ако в същата ситуация е жената. 

# 332
  • Варна
Да му предложи един уикенд само за двамата. Без битовизми и ангажименти. Жалко е, че в някои бракове се комуникира само да сметки и домакинства. Мъжът не недоволства без причина. Перфектната домакиня не е идеал за съпруга. Всяка жена знае как да зарадва мъжа си. Не става с пране и манджи.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 22:19 от Viviana91

# 333
  • София
Ахааа, ето защо мм е бил толкова мил! Ще остава до декември! А беше обещал 2 месеца от август.🥺

# 334
  • Sofia
На този твой мъж внимавай да не му се облажи чужбината и свободният живот...

# 335
Може да го е страх да се прибере. Кой знае какво го чака – я призовка за бракоразводно дело, я точилка по главата... Simple Smile

# 336
  • Sofia
Хммм, или кой знае какво го задържа там... Smirk Ако трябва да започваме с предположенията.

# 337
  • Mediterraneo
Ние винаги сме били със собствени сметки, откакто заживяхме извън България. Ама и аз винаги съм работила.
Така че се подразбира, че в къщи делим също задълженията.
Това си е направо муци, защото сега при развода всеки си грабва неговото и пътищата ни се разделят много леко и безпроблемно.
Мислех, че времената на робинята Изаура са безвъзвратно отлетели, ама това с ..."моите пари" силно ме озадачава.
Отговорът (поне за мен) е абсолютно автоматичен: "Твоите пари вървят ръка за ръка с твоите мръсни гащи и чинии." Simple Smile

Какво те озадачава точно, след като ти очевидно си прилагала същия модел с твои- мои пари?

# 338
  • волно калдъръмче
Супер нагъл тип! Не се заробвай. Гледай да си намериш работа и тутакси да му прехвърлиш част от задълженията. Излизай, намери си хоби. Мъже, които не са те взели по любов, нямат скрупули. Живей си живота и не го мисли тоз мурук.

# 339
Изместваш въпроса.
Тя не се оплаква, че той не помага, а че го играе началник, който на всичкото отгоре, я третира като безплатен обслужващ персонал.
Затова трябва да си остойности труда- мирно и кротко.
Всеки схваща най- бързо и трайно, като му бръкнеш в джоба.

Не го измествам, АбсурТ. Написала си е, че той грам не й помага, тя върши всичко сама. Но е започнал да й прави забележки, че не го прави добре. И при нейната "контра", че е неблагодарен, е повдигнал въпроса за "неговите" пари. А потребителката пита да спре ли да пере и да готви, защото той все мрънка?

Здравейте! Мъжът ми напоследък ми прави забележки относно домакинската работа, при положение, че изобщо не е такъв по принцип. Имаме дете за което се грижа само аз, както и за домашните задължения. Той се прибира от работа и почива не прави нищо в къщи, свикнала съм,правя всичко с удоволствие, за да ни е уютно. Скарахме се, защото отново ми направи забележка да изпера, при положение, че вече съм го направила, но той както обикновено не забелязва. Казах му, че ще спра да правя каквто и да било, за да види колко е неблагодарен, а той каза, че винаги съм контра на забележките му и да не му пипам " неговите" пари ( само той работи), а точно той винаги е бил против в семейството да има "мое и твое". Според вас да продължа ли няколко дни да не му готвя и пера, защото колкото се старая, той повече си намира за какво да мрънка.

# 340
  • София
Да, де!
Тя не пита дали да спре да му готви, защото не й помага.
А, защото не оценява труда й, че и забележки прави по началнически- "като говориш с мен, ще мълчиш", защото не мълчиш ли, няма да ми пипаш парите.
Затова е нужно да си остойности труда- началството да свие перки и да схване, че заплатата му не е достатъчно голяма, ако трябва да плаща за уреденото си ежедневие и уюта вкъщи.

# 341
  • Обран бостан ;)
Затова е нужно да си остойности труда- началството да свие перки и да схване, че заплатата му не е достатъчно голяма, ако трябва да плаща за уреденото си ежедневие и уюта вкъщи.

Само началството да не реши, че ще му е по-изгодно да плаща издръжка, че ...

# 342
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

И какво излиза, че любовта си е любов, ма парите са си пари...

# 343
На практика нещата според мен просто трябва да се говорят.

Ако него го дразни това че тя не работи, просто могат да видят тя да почне работа и детето да отиде на градина, която да плащат и двамата.

И въобще ако нещата го дразнят, да се говори какво решение вижда той, а тя да си каже, какво не и́ е комфортно от ситуацията и да се търси решение.
Който и от двамата да търпи неудобна за него/нея ситуация, ще се отрази на взаимоотношенията им рано или късно.

# 344
  • София
Скрит текст:

Ами, тя- глупостта, по хората ходи!
Похвалили го в работата, вдигнали му заплатата и не можеш да му стигнеш носа с лайняна клечка.
Като му е по- изгодно да остане без семейство, прав му път.
На днешно време, жена която се оправя сама с дете, къща и готвене, и е готова да тръгне на работа след майчинството, дълго няма да остане сама.
Ще се намери някой, който да я оцени по достойнство при масово срещаните девойки, на които ръчичките да подпъхнати някъде и не знаят от коя страна се държи картофобелачката..

Общи условия

Активация на акаунт