С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 214
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Simple Smile Когато мъж има кариера - това е в нормата, когато жена има кариера - болно доказване, бутане, комплекси и какво още беше.
Никой не е писал такова нещо. Може би има жени, които искат да докажат на себе си, че мъжете не ги превъзхождат с нищо и се "доказват" главно на себе си.

Не се сърди, човече, аз съм съгласна с написаното от теб за общия бюджет и всичко останало. Не съм изложила моите разбирания за семеен модел, а пример за такъв, в който има делене и то е дошло от някъде.
Анализирам поведението на "силни" жени много отдавна и за това писах, че ми е интересно яйцето ли е първо или кокшката.  Много от разбиранията за мъжественост ни се налагат от обществото, още от ранна възраст скромните момчета са жертва на подигравки в училище например.
На коя жена и е кеф да си сменя гумите ва колата? Но ако мъжа и не може или не иска, ще трябва  да намери решение сама. Ако се случва не само с гумите, а и с всичко останало, започва тя да се оправя с всичко по неволя.
Аз това имах предвид под бутане. Никоя няма на се "бута" да си прави всичко сама, ако има кой да помогне. Ситуацията го е наложила.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 18:13 от Monet

# 646
Одеве ме джасна с вратата на хладилника и каза Извинявай съвсем непукистки и машинално, докато си правеше нещо друго и си бега без изобщо да ме пита как съм. Преди 2 години така ми счупи носа без да иска и пак по същия начин се извини - все едно нищо. Не моа го дишам. Олигофрен

# 647
Grinning За смяна на гумите има гумаджии. Не е чак такава тежест една жена да си закара колата до гумаджийницата или да извика мобилна такава.
Мъж, който сменя гумите сам, далеч не е мъжествен, а безпаричен.

Разбирам, че няма да разберете, но не всяко семейство е затънало в битови драми, лепене на мъжки и женски етикети на дейностите или дебнене той\тя да не се прецака.

# 648
Скрек, като те чета по темите, ти се чудя как живееш с такъв бастун и най-вече защо, кое те задържа тъй неистово при подобен дървар?

# 649
И аз се чудя същото. Предполагам, че отговорът е "парите", но не заради самата нея, а че няма да може да осигури такъв стандарт на децата и е напълно възможно баща им да ги придърпа към себе си със скъпи покупки и всякакви глезотии.

# 650
Ако не е реагирала на болката, може и да не разбрал колко силно я е ударил. Все пак се е извинил, едно добро начало...
Скрит текст:
На коя жена и е кеф да си сменя гумите ва колата? Но ако мъжа и не може или не иска, ще трябва  да намери решение сама. Ако се случва не само с гумите, а и с всичко останало, започва тя да се оправя с всичко по неволя.
Аз това имах предвид под бутане. Никоя няма на се "бута" да си прави всичко сама, ако има кой да помогне. Ситуацията го е наложила.
Както има мъже, на които не им е кеф, така и жени. Това си е въпрос на лични интереси, не на женственост и мъжественост. Ако жената е шофьор кое е по-приятно и леко - да закара колата до сервиза и да изпие едно кафенце с хубава книжка, докато чака или след работа да се прибере, да запретне престилката и да тича м/у кухнята, прането и децата.
На мен хобито са ми ремонтите. Обичам да лепя плочки, да боядисвам, да обработвам дървени мебели и т.н. Вероятно много други жени задават въпроса - на коя жена ѝ е кеф да го прави, може и да си мисли, че ми се налага да "бутам", но на мен ми доставя огромен кеф и въобще не ми пука какво мисли някой друг.
Мъжът ми също няма проблем с това.

Не обществото е измислило определено поведение като мъжественост, а тази част от мъжете, които ги мързи. Удобно са избрани задължения, които се появяват инцидентно или такива 1-2 пъти в годината, а всекидневната работа, комплекс от сума ти отделни неща, е оставена "кавалерски" на жената. С времето обаче хората са еволюирали и ако някога са могли да го наложат, защото са физически по-силни и насилието си е било в реда на нещата, вече не е така. Сега човек е свободен да прави, каквото му харесва и ако някой се дразни от това, явно не е достатъчно дорасъл за времето си...

# 651
Естествено, че реагирам. Много бурно при това. Но той игнорира и мълчи. Казала съм що седя - заради децата - щото никой от нас поотделно може да се справиш с тях - аз - психически, а той - практически. Без да иска ще ги убие или осакати и ще каже Shit happens. Не смея да му ги оставя за 2 дни камо ли да са при него половината от времето след развода каквито са правилата. Ако ги нямаше децата и милиони да ми дават няма да седя с тоя.

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 20:22 от Skrekkelig

# 652
EmmaT, нали все нещо трябва да може и да прави този мъж, ок, гумите са пример.
Ами ако и секс не прави един вибратор и няма драма 😆
Явно не се четем с достатъчно вникване, но и аз го разбирам.
Не се сърди, човече, самата работа не е мъжка и женска. На всеки по нещичко му се отдава и се допълвате с партньора, естествено. И на мен ми е кеф да се занимавам с ремонти и въобще всичко, което мога да го направя сама, го правя.
Но не защото трябва и няма кой, а защото така искам.
Искахте примери, дадох примери. Не съм твърдяла, че това е мъжественост,а онова женственост. Но наистина в дадени случаи на жени им се налага да се оправят сами с всичко и не защото им е кеф, а на мъжете им не. Просто мъжа е наивен, срамежлив и не е оправен.

# 653
EmmaT, нали все нещо трябва да може и да прави този мъж, ок, гумите са пример.
Ами ако и секс не прави един вибратор и няма драма 😆
Явно не се четем с достатъчно вникване, но и аз го разбирам.

Смяната на гуми може да е критерий за гумаджията, не за лекаря или архитекта.
-----------
Повечето мъже не са чак такива смотаняци, каквито ги описват жените им. Нищо няма да им стане, ако пуснат прахосмукачка или пералня. Е, съседката може да ги ожали, че вършат презряната женска работа, но съседките са за това - да одумват Grinning

Обаче обратното - да се дебнат с жената кой да прецака другия и да си броят "аз два пъти в годината ти сменям гумите, следователно ти всеки ден си длъжна да готвиш" - е гаранция за напрежение.

# 654
Едни хора не са един за друг, това е.
Виждала съм мъж да подава телефона на жена си, за да говори за ремонта. Срамува ли се, какво ли..смачкан си изглежда човека. И за хората, да, той е под чехъл. Та това се чудех, от там дойде всичко. Той е такъв, защото тя се справя с всичко, или тя се справя, защото...и подават телефона.

# 655
С оглед да обясни тя какво иска, за да не е недоволна после. Примерно.
Какво значение има какъв е нечий мъж, такъв е бил или такъв е станал.

# 656
Да, възможно. Важно е всеки да е щастлив с избора си, какъв е за хората не е важно.
За мен е без значение нечий мъж какъв е точно, интересува ме моят.
Това не изключва, че имаме близки, приятели, които споделят проблемите си и търсят съвет и мнение, а реално...за мен може да е ок, за нея не...Сложно е.

# 657
Едни хора не са един за друг, това е.
Виждала съм мъж да подава телефона на жена си, за да говори за ремонта. Срамува ли се, какво ли..смачкан си изглежда човека. И за хората, да, той е под чехъл. Та това се чудех, от там дойде всичко. Той е такъв, защото тя се справя с всичко, или тя се справя, защото...и подават телефона.
Ако те се чувстват добре и не се дразнят, няма значение как ще тълкува някой страничен човек отношенията им. В твоите очи може да е смачкан, в нейните - супер мъж.
Ако ѝ тежи и се дразни, тогава вече е неприятно. Но винаги може да се намери решение - професионална бригада, той да поеме други неща, за да има тя повече време за тези, да правят само аварийни ремонти и т.н.

# 658
Лято. Магистрала. Бебе. Път. Блокиран двигател, дърто БМВ. Да продължавам ли?
Още го обичам, но ми къса нервите и той, и бебето му. Simple Smile
Весела Коледа! По-спокойни да сме!

# 659
Преди няколко дни си купи нещо, което бях купила и беше под елхата. Днес го отвори и каза: "Е, защо ми купи същото като имам вече?!". Та избра да върна моето... Обидно ми е малко.

Общи условия

Активация на акаунт