С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 220
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Jessito твоят съпруг ме разби с тези кутии за вино 😬
Моят е на работа, да видим утре дали ще се сети да ми остави подаръче под елхата. Най-тъпото нещо, което съм получавала от него, са едни маратонки. А е тъпо, защото ги купил от разпродажба, цели два номера по-малки от моя.
Веднъж ми беше купил златни обеци. Само че за бебе... вашите мъже улучват ли с подаръците?

При нас обичайно са два сценария:
1. Той директно ме пита и аз директно му отговарям
2. Случва се да спомена, че нещо ми е харесало или ми трябва - той си записва. На следващия повод получавам точно за каквото сме си говорили. (Има един недотам скромен списък от мои желания, предимно парфюмни Laughing)

# 631
Моят е много креативен в опаковането на подаръците и понякога и в самите подаръци.

В първите ни години обаче искаше помощ от майка си и ми купуваха пълни глупости. Не обичам розово, получавах розови пуловери защото съм момиче...Не обичам жълто злато...получих златна гривна с розови камъни. Не е било нарочно, просто се предполага че трябва да харесвам розово, но не е и като да не бях казвала хиляда пъти че не обичам и не притежавам почти нищо в този цвят.
Няколко пъти обаче съм казвала специално какво искам и откъде да го вземе и съм го чакала с нетърпение да го получа, а получавам нещо друго.

Последните години обаче разбра че като кажа искам еди какво си значи трябва да вземе него, а не да се чуди.
Сега си бях харесала три книги и казах да ми вземе едната, защото не държа на всичките едновременно. Той ми ги беше взел и ги беше опаковал в огромен пакет, заобиколени от тоалетна хартия. На мен това ми беше забавно и всичко миришеше супер хубаво.
Е, и аз си имам своите странности хаха.

# 632
Наистина има жени, които са по-добри от мъжете си. За едни това са властни жени и мъже под чехъл, за мен все по-често това са слаби мъже, а жените са властни и силни, защото някой трябва да дърпа каиша.
Иначе не виждам защо при един успешен и силен мъж, някоя ще се бута да се доказва. Къде къде по-лесно е да се носиш по течението.

Предпочитам да не дълбая в силен, успешен, по-добър, по-лош. Който иска, да ги мери и да се чуди защо мъжете не могат като жените Simple Smile

# 633
Чудила съм се подобно на яйцето и кокошката, кое е първо. Дали мъжа с друга жена би бил друг, дали жената с друг мъж също. Но е факт, че някои мъже са си...абе не се справят.
Начина по който възприемаме мъжете е различен също, мен ме дразни едно, друга я дразни друго. Това е. Семейните отношения са странни. Все искаме повече, по-добре. Чуждото е по-хубаво. Перфектен и идеален мъж навярно няма, също и жена. Някакво допълване е нужно.
ММ последно ме издразни, че беше забравил един документ и трябваше да се връщаме 30 км да го вземем. Ами не е за пръв път. Ядосах се, ама и той не се дава. Каза, че ще ме свали от колата 😆

# 634
  • София
Наистина има жени, които са по-добри от мъжете си. За едни това са властни жени и мъже под чехъл, за мен все по-често това са слаби мъже, а жените са властни и силни, защото някой трябва да дърпа каиша.
Иначе не виждам защо при един успешен и силен мъж, някоя ще се бута да се доказва. Къде къде по-лесно е да се носиш по течението.

Ще ти кажа- защото е неуверена в себе си и в стойността си.
Защото не схваща, че може да е успешна и силна по женски, а не да се уеднаквява с мъжа.

# 635
Какво имаш предвид под това "да се бута да се доказва"? Повечето хора изпиват естествена нужда да се занимават с нещо, да се чувстват полезни и изпитват удовлетворение от постигнатото. И това няма никаква връзка с хората около тях. Ако човекът до тях си мисли, че всичко се върти около него и всяко нейно действие е направено заради него, то проблемът си е лично негов.
Никога не съм разбирала как вместо да се зарадва човек на успехите на най-близкия му човек, някой ще си мисли, че са с цел конкуренция, борба и т.н. За какво доказване става дума? Това не е съревнование. Та вие сте едно семейство, всяко нещо се прави, за да сте по-добре и по-щастливи, не за медали.

# 636
  • Sofia
Присъединявам се към думите на Човечето. И аз не разбирам за какво съревнование иде реч. Бихте ли дали конкретен пример?

# 637
Зависи от комплексите на човека, все пак.
Пример с бившият ми - аз получавам покана за интервю във важно бизнес списание и го правя. Той уж се зарадва и тн. Ама като излезе материала след месец, дори не ме поздрави и яко се дразнеше като проятели го правеха. За капак - и скандал тежък ми спретна, уж по друг повод.

# 638
Присъединявам се към думите на Човечето. И аз не разбирам за какво съревнование иде реч. Бихте ли дали конкретен пример?

Има пример тук. Жената съвсем ясно си пише даже и защо точно му се дразни.
В моята професия непрекъснато жени се мерят с мъжете. И т.н, и т.н.

# 639
Ето пример: Жената се развива, изкарва повече пари, амбициозна е. Грижи си за децата. Няма лошо. Например се налага ремонт. Жената намира майстори, тя ги плаща и т.н. Въобще...тя иска развитие и бъдеще, върви напред, а отсреща мъжа не поема инициатива за нищо, доволен е само на заплатата си и това е.
В такъв случай казват: Еех мъж под чехъл. Не му дават нищо да прави.
А то всъщност той не иска да го направи.
Тогава жената ли изземва неговите функции или той си е слаб?

# 640
По мои наблюдения жените допускат грешка, гледайки в някакви перспективи, без да съобразят мнението, възможностите и желанията на мъжете (си).
Който иска да се развива, да се развива, но защо да прехвърля свои амбиции на другия.

# 641
Ами някакви базови амбиции все пак, по-добро жилище, добро образование за децата, по-хубава кола. Елементарни неща. Нима е нормално да не искаш нещо по-добро.
Редовно "адвокатствам" на едно такова семейство. Ами реално погледнато, ако тя не запретне ръкави, няма да се случи нищо. Иначе е душа човек, добър е. От това съдя за сили, оправност, а и не е само при едно семействало това. Възпитание, гени или нещо друго, но разлика в разните мъже има.
За това е и борбата за богатите и известните.
Факт.

# 642
Има пример тук. Жената съвсем ясно си пише даже и защо точно му се дразни.
В моята професия непрекъснато жени се мерят с мъжете. И т.н, и т.н.
Жените също са хора. Всеки човек може да е бил потискан по някакъв начин по фактор пол, независимо дали в семейството като малък, в училище, в работата и т.н., което да е изиграло роля за комплексите му. Но да се казва, че ако мъжът е успял и жена му също, то е било, защото се "бута", е нелогично. Не е задължително да се бута, защото иска да се бори с него, може просто това да ѝ е приятно.

Ето пример: Жената се развива, изкарва повече пари, амбициозна е. Грижи си за децата. Няма лошо. Например се налага ремонт. Жената намира майстори, тя ги плаща и т.н. Въобще...тя иска развитие и бъдеще, върви напред, а отсреща мъжа не поема инициатива за нищо, доволен е само на заплатата си и това е.
В такъв случай казват: Еех мъж под чехъл. Не му дават нищо да прави.
А то всъщност той не иска да го направи.
Тогава жената ли изземва неговите функции или той си е слаб?
Те са семейство и доходите са общи. Не плаща тя/той, плащат те. Никой на никого не отнема фунциите, защото са едно цяло.
А ако някой отстрани си има свои комплекси и ги пренася в чуждите семейства, като ги нарича слаби/силни/под чехъл, това няма връзка с техните отношения. Ако те са уверени в себе си, не би трябвало да му обърнат внимание.

Семейство, което по принцип приема отношенията си като битка, има бъдеще, ако единият приеме доброволно ролята на жертва и цял живот се свива и не прави нищо или си е такъв. Другият вариант е да се дразнят един на друг всеки ден и атмосферата в дома да е нажежена. Може би има и някакъв %, които наистина осъзнават проблема и успяват да преборят собствените си страхове, съответно да приемат човека до тях като нормален човек, с нормални желания за успех като тях.

В крайна сметка човек трябва и да е малко егоист и да си пази нервите. Раздяла в някои случаи е по-доброто решение от десетки години дразнене...

# 643
Какво лошо има жените да се развиват в професиите си като мъжете?

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 17:17 от Пансита

# 644
Simple Smile Когато мъж има кариера - това е в нормата, когато жена има кариера - болно доказване, бутане, комплекси и какво още беше.

Общи условия

Активация на акаунт