Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 6 936
  • 263
  •   1
Отговори
Добре дошли в третата тема, в която бъдещи и настоящи собственици на уредите, обсъждаме мнения, идеи, хитринки и рецепти. chef chef chef

Официален сайт на марката в България

Линк към канала с рецепти на Instant Pot[/color]

Старите теми:

Скрит текст:

# 1
Да си кажа и аз. Дуо крисп имам доволна съм. Точно коментар от прешината тема е и мой. Не бях сигурна, че ще се справя, че ще ми хареса и го взех на намаление за 380 лв. Про ме блазни, но не бих имала и двата.

# 2
Използвах си днес кошницата на дупки, от която съм много доволна и непрекъснато намирам приложения, откакто я купих. Идеално става за храни, които изискват много малко вода, но има опасност да загорят. Изсипвам продуктите директно в кошницата и наливам чаша вода под нея. Сега правих кисело зеле с ребра и ориз. После ще запека във фрайера преди поднасяне.

# 3
aDream,
Скрит текст:
https://www.amazon.de/dp/B0CJVNGMFL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 Беше 220 евро, но няма долни нагреватели като Косори
.
ИП /Дуо крисп и Ултимейт/ изобщо не ги ползвам като фраер. С Дуо крисп  ми е много удобно запичането. При Ултимейт нещо не ми се нрави това, че реотаните на запичащия капак нямат решетка за предпазване. Имам го от няколко месеца, но още не мога да му свикна.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 00:14 от Мари-ана

# 4
Дами, в 5.7l обем на instant pot-a може ли да се събере цяло пиле?

# 5
  • София
Със зор. Купи големият. Аз съжалявам, че взех по-малкият. За печене и пържене ми идва малък.

# 6
Аз съм с големия с 2та капака. За свекървата питам, че и тя се зариби 😁. Писала съм за моя опит с цяло пиле като на грил в предната тема. Средно голямо си влиза без проблем, че и аванс има. Но за малката тенджера нямам наблюдения дали е по-тясна или по-ниска, та затова питам. То си зависи и от големината на пилето де 🙂

# 7
  • София
Да взима голямият. В него и малко може да се готви.

# 8
Тенджерите намаляват ли ги на ЧП? Искам да си взема една. Ако взема по-малка, няма да е плътна по стените на уреда, това явно не е проблем щом се предлагат различни размери?

# 9
Ще чакам ЧП за аксесоарите аз.

Пиле не съм пробвала в ИП да правя, но шишчетата стават разкошни на допълнителните аксесоари за тях. Много ми харесаха и често правя.

# 10
  • На брега на реката
Тенджерите намаляват ли ги на ЧП? Искам да си взема една. Ако взема по-малка, няма да е плътна по стените на уреда, това явно не е проблем щом се предлагат различни размери?
Няма да стане. За всеки уред си има съответния размер. По-малка или по-голяма от уреда, няма да може да се ползва.
Ако уреда ви е 8 л. си взимате вътрешен съд с вместимост 8 л.

Не намаляват тенджерите на ЧП.

# 11
А 8л duo crisp с двата капака на каква цена беше при последното намаление на официалния им сайт? Видях ги намалени, но не обърнах внимание..

# 12
  • 1st floor
... шишчетата стават разкошни на допълнителните аксесоари за тях. Много ми харесаха и често правя.
Може ли рецепта как точно ги правиш? И аз си поръчах шишчета, но от Тему. Laughing Още не съм ги пробвала.

# 13
Използвах си днес кошницата на дупки, от която съм много доволна и непрекъснато намирам приложения, откакто я купих. Идеално става за храни, които изискват много малко вода, но има опасност да загорят. Изсипвам продуктите директно в кошницата и наливам чаша вода под нея. Сега правих кисело зеле с ребра и ориз. После ще запека във фрайера преди поднасяне.
Може ли да покажете линк на тази кошница?

# 14
  • София
В тази кошница на дупки може ли да се приготвя ориз? Ще трябва да е предварително накиснат, но може ли?

Общи условия

Активация на акаунт