Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 24 369
  • 651
  •   2
Отговори
# 30
Здравейте, дами! Може ли кратко ревю и плюсове на инстант пот от вас, притежателите. Аз имам отеделен фрайер на Филипс и тенджера под налягане на Тефал. Още се чудя дали са си взема и инстант пот. Струва ми се, че  се припокриват уредите. Гледах клип и видях, че парата не се изпуска изведнъж, т,е е като тенджерата под налягане почти.

# 31
  • до най-прекрасния мъж
Почти, но не съвсем. Уредът го пускаш и го забравяш. Има повече защити и е много по-безопасен. Също е и автономен, няма нужда да регулираш котлон и да дебнеш. Има и повече функции - сотиране, бавно готвене, су вид (идеално за месо и мляко), готвене на пара, освен готвенето под налягане.

# 32
Kremm, парата се изпуска по желание. Аз изпускам веднага. Оставям я като готвя ориз, но си зависи от ориза. Купете си Инстант пот и за секунда няма да съжалите. Бонус, че две години имате спокойствие откъм гаранция. Моите уреди са от Англия, за щастие никакви проблеми нямам, а ги ползвам 5 години.

# 33
Благодаря за отговорите. Гледах и клипчета, май повечето ползватели са доволни. Ще помисля...,а утре ще има и черен петък Simple Smile.

# 34
Не е ли другата седмица?

# 35
Оказва се че е утре... у нас Черен Петък е разтегливо понятие Grinning

Нахлувам в темата понеже ме препратиха в нея от другата която е общо за мултикукъри. Ще си копирам питането от нея, аз също се изненадах че утре им е намалението, мислех че ще имам повече време да го доизмисля.

Цитат
Спряла съм се на най-базовия им модел, 7в1 се води
https://instantpot.bg/produkt/duo/?attribute_pa_vmestimost=5-7l#
Има ли нещо което да му липсва спрямо другите модели, което вие считате за важно?
Имам отделно еърфраер и си го използвам активно, така че комбиниран уред който да върши и това не търся. Интересува ме има ли нещо което да е особено полезно у другите модели, говоря за съвсем базово готвене. Не вярвам да взема да квася мляко в него, ориз не готвя по принцип, кексове и торти също не правя. Идеята ми е неща от сорта на супа, яхния, сваряване на пара като реша нещо.
Обемът - доколкото разбирам, даден е обемът до горе на купата но тя не се пълни толкова а до 2/3 или не много повече?
Някой там спомена че имало нещо различно при изпускането на парата спрямо другите им модели. Нямам опит с готвене под налягане и честно казано идея си нямам кое би ми било лесно и удобно. Но и не вярвам да са направили някой модел твърде сложен или недобре обезопасен.

Приемам всякакви съвети, ако някой изобщо се включи тази вечер, че стана вече доста късно докато кацна и тук.

# 36
  • 1st floor
Пускам линк към намалените неща:
https://instantpot.bg/magazin/?_sle=1

Освен уреди, в промоция са и металната кошница и една преса за рязане. Щерката има второто, нищо особено не била. Аз имам кошницата, харесвам си я. Оригиналната не я ползвам.

# 37
Оказва се че е утре... у нас Черен Петък е разтегливо понятие Grinning

Нахлувам в темата понеже ме препратиха в нея от другата която е общо за мултикукъри. Ще си копирам питането от нея, аз също се изненадах че утре им е намалението, мислех че ще имам повече време да го доизмисля.

Цитат
Спряла съм се на най-базовия им модел, 7в1 се води
https://instantpot.bg/produkt/duo/?attribute_pa_vmestimost=5-7l#
Има ли нещо което да му липсва спрямо другите модели, което вие считате за важно?
Имам отделно еърфраер и си го използвам активно, така че комбиниран уред който да върши и това не търся. Интересува ме има ли нещо което да е особено полезно у другите модели, говоря за съвсем базово готвене. Не вярвам да взема да квася мляко в него, ориз не готвя по принцип, кексове и торти също не правя. Идеята ми е неща от сорта на супа, яхния, сваряване на пара като реша нещо.
Обемът - доколкото разбирам, даден е обемът до горе на купата но тя не се пълни толкова а до 2/3 или не много повече?
Някой там спомена че имало нещо различно при изпускането на парата спрямо другите им модели. Нямам опит с готвене под налягане и честно казано идея си нямам кое би ми било лесно и удобно. Но и не вярвам да са направили някой модел твърде сложен или недобре обезопасен.

Приемам всякакви съвети, ако някой изобщо се включи тази вечер, че стана вече доста късно докато кацна и тук.

Всичко си има моделът. Копчета е като моето, няма нещо фундаментално различно от другите. Обемът  е горе долу, колкото най-голямата тенджера от комплектите с тенджери. 2/3 от съда, което е максималното позволено запълване е 4 л.

# 38
Благодаря, на мен също ми звучи добре доколкото мога да преценя... Само не ми харесва че подведоха че ще намалят и 3те размера, а се оказва че е на пълна цена Grinning Надявах се да падне и този.

# 39
И този е ок, просто няма предварително заложени програми, ако не държиш толкова на тях. Винаги по груопите можеш да намериш кое на колко минути и градуси да сготвиш.

https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-easy/

# 40
  • София
Някой може ли да ми обясни как прави ориз /булгур с пилешки бутчета например. Уреда е instant pot pro crisp+AIR FRYER

# 41
Някой може ли да ми обясни как прави ориз /булгур с пилешки бутчета например. Уреда е instant pot pro crisp+AIR FRYER

Първо кипвам бутчетата, за да им излязат кървищата. После ги сварявам с малко сол и суха подправка за супа за 10 мин. на високо налягане. Водата гледам да е 3:1 ориза, който ще ползвам. Изпускам налягането, отварям, добавям ориза още малко сол и пускам на ниско налягане за 8 мин.

Задължително се изчаква налягането да спадне само ако не искаш да чистиш кухнята от бели пръски. След това може да запечеш, но аз не го правя и не знам на колко.

Но пак всичко си зависи какви са бутчетата и ориза.

# 42
Здравейте. Кой модел ще препоръчате? Комбинираният кукър+ фрайър удачен ли е?

# 43
В Озон прото е намален на 449 лв .
В технополис също има намалени.

# 44
В сайта на инстантпот сега има също намаление. С код knowhow добавят и книжка с рецепти. Аз поръчах комбинирания ultimate lid, много се надявам да ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт