Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 12 411
  • 396
  •   1
Отговори
# 45
Аз реших да поръчам Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER 7.6L, и отделно кошницата.
По-нов е, с повече "екстри" за 50лв. разлика.

# 46
Coolmamy, няма да съжаляваш. Единствения недостатък, огромна тенджера, трудно се мие. Тежък е и заема място и последно, много е висок и на отворен капак капките от парата се връщат в тенджерата. Хубаво е да си купиш и капак за тенджерата.
Но съм много доволна. Супер бързо и лесно се готвят манджите.
Запичащия капак е страхотно удобство.  Ако се ползва като еър фрайър - много малко количество и огромна тенджера плюс кошница за миене. По-добре отделен еър фрайър.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 11:56 от Tina*

# 47
  • София
Здравейте, в голяма дилема съм - от известно време обмислям да си купя мултикукър и се чудя кой да взема. Имам отделен фрайър (малък, според мен капацитетът му е за не повече от 2 човека), който ползвам сравнително често и който мога да занеса на ваканционното жилище. Колебая се между Duo Crisp (малкия) и Pro crisp. Дилемата ми е, че нямам много място, в същото време, изборът на малък фрайър отчитам по-скоро като грешка, но пак ми се струва много голям уреда за 2 човека. Също, има ли съществена разлика между двата модела? Не намирам такава по описанията, така че ще се радвам да споделите мнение. Благодаря!

# 48
  • София
Ако отделният фраер ти е малък и пота ще ти малее за пържене. За готвене си е ок. Вземи все пак най-големият.

# 49
Аз затова съм много доволна с два фраера - единият е комбиниран ИП Ултимейт, другият е само фраер Нинджа. Така мога да ползвам двата едновременно, ако има "голяма нужда" Smile
Моят мъж ме обяви за луда в тая тясна кухня със 100 уреда, но всичко става с добра организация.

# 50
Здравейте, не мога да намеря рецепта тук, а мислим да правим в уреда кисело зеле с боб или с месо.

Моля за някоя такава, а уреда е  Instant Pot Duo Crisp + Air Frye.
Предварително благодаря,

# 51
Здравейте, не мога да намеря рецепта тук, а мислим да правим в уреда кисело зеле с боб или с месо.

Предварително благодаря,
Аз съм с такъв уред и при нужда от начин за приготвяне на каквото и да е ползвам тази група.
https://www.facebook.com/groups/671627633485024/search/?q=%D0%BA … D1%81%D0%BA%D0%BE

# 52
Много добре, но, не използвам фейсбук, а зная, че тук има страшни домакини.
.

# 53
.
Ето една рецепта от групата, уреда е като твоя.
Продукти:
- свинско месо 600 гр.
- средна зелка
- ориз/малка чашка/120гр
- малко доматен сок
- червен пипер 1 ч.л.
- вода+зелев сок 1:1/една    
  чаена чаша общо/
1.Включих ИП на Saute и Start.
Изчаках да загрее - на екрана се появява HOT и налях 7с.л.мазнина
2.Сложих месото/изчаках малко да се запечата,не го бърках отначало/и после пържих около 5 мин.
3.Сложих зелето и го запържих около 3 мин.
4.После ориза / добре измит /
5.Доматен сок - 6 с.л.
6.Червен пипер - 1ч.л.
7.Вода+зелевия сок 1:1- /една чаена чаша 240 гр.общо/
8.Включих на Pressure cook Hi за 10 мин.и Start.
9.Изчакат 15 мин. да се освободи налягането само и отворих.
10.Вкл. Air Fry на програма Roast на 200 градуса за 10 мин. и Start.
Резултата е страхотен !!!

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 15:21 от Пролетно цвете

# 54
  • София
Благодаря за коментарите! Поръчах pro crisp, надявам се да съм доволна Simple Smile

# 55
.
Ето една рецепта от групата, уреда е като твоя.
Продукти:
- свинско месо 600 гр.
- средна зелка
- ориз/малка чашка/120гр
- малко доматен сок
- червен пипер 1 ч.л.
- вода+зелев сок 1:1/една    
  чаена чаша общо/
1.Включих ИП на Saute и Start.
Изчаках да загрее - на екрана се появява HOT и налях 7с.л.мазнина
2.Сложих месото/изчаках малко да се запечата,не го бърках отначало/и после пържих около 5 мин.
3.Сложих зелето и го запържих около 3 мин.
4.После ориза / добре измит /
5.Доматен сок - 6 с.л.
6.Червен пипер - 1ч.л.
7.Вода+зелевия сок 1:1- /една чаена чаша 240 гр.общо/
8.Включих на Pressure cook Hi за 10 мин.и Start.
9.Изчакат 15 мин. да се освободи налягането само и отворих.
10.Вкл. Air Fry на програма Roast на 200 градуса за 10 мин. и Start.
Резултата е страхотен !!!

Благодаря. Знаех, си, че тук ще намеря помощ Wink

# 56
И този е ок, просто няма предварително заложени програми, ако не държиш толкова на тях. Винаги по груопите можеш да намериш кое на колко минути и градуси да сготвиш.
https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-easy/
Заглеждам го и аз и още му се чудя...
Липсата на готови програми не ме притеснява особено. Поне моят опит с уреди с по много такива, показва че накрая така или иначе почти нищо не ползвам от тях Grinning Накрая пак съм на принципа - Абеее, те ли ще ми кажат как да правя аз?? Joy и си правя каквото аз си наумя. И с еърфраера съм същата, на микровълновата пък освен размразяването съвсем нищо друго не ползвам от зададените. На други уреди същите наблюдения имам - ползвам  2-3 в най-добрия случай и другото стои за украса.
Това на капака за изпускане на парата изглежда малко по-добре измислено че не си слагаш ръката където излиза самата пара.
Опитвам се да преценя дали ме устройва че сотирането е на 2 степени (на този дето беше само Дуо са 3) и че налягането е само една степен. Ще се ползва на място буквално без кухня и се очаква то да замества и готвене на котлон на каквото и да е. Не съм готвила под налягане никога и си нямам идея това дали и колко ми е важно, а като му гледам опциите, то май повечето готвене така би ставало в тая тенджера.

# 57

Предварително благодаря,

Аз правя мързелешката - слагам месото и зелето един дафинов лист и червен пипер, високо налягане за 25 мин. После изпускам налягането, добавям ориз и за още 8 мин на ниско налягане и това е.

Месото се разпада, но ние така го обичаме, затова можеш да го пуснеш на 15 мин. не на 20. Експериментирай.

Ако искаш да добавиш боб, първо го свари или вземи от този в буркани, който е.

# 58

Предварително благодаря,

Аз правя мързелешката - слагам месото и зелето един дафинов лист и червен пипер, високо налягане за 25 мин. После изпускам налягането, добавям ориз и за още 8 мин на ниско налягане и това е.

Месото се разпада, но ние така го обичаме, затова можеш да го пуснеш на 15 мин. не на 20. Експериментирай.

Ако искаш да добавиш боб, първо го свари или вземи от този в буркани, който е.

Рецептата е супер. Пести време и е вкусно.
Прибрахме се в нас, сложихме продуктите по начина указан от колежката по-горе и ....започнахме игра с малкия Simple Smile.
Това е силата на уреда. Слагаш нещата и не ги мислиш.
Единствено, добавих още малко минутки към ориза +5.
Благодаря!

# 59
Боб ми е увирал за 8-9 минути без предварително накисване, ама то и от боба зависи.
Няма нещо, което да не ми е ставало добре, с изключение на крем карамела. Не е лош, но не е идеален както става на фурна, затова пак там го правя.
Всичко друго става бързо, лесно и вкусно.
Най-важно според мен е да се намали количеството вода, което сме използвали преди - не се изпарява и ще стане воднисто и безвкусно, ако не се редуцира водата. Винаги слагам минималното количество, което се изисква, за да не загори.
Имам кошницата, но взех още за подарък, много си я харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт