С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Нали? Само да мине 40.

# 301
А ако всичко сам ще си прави, за какво му е жена изобщо, която и без друго смята, че основно трябва да гледа децата, но пък ужасно ѝ тежи това?
А де... да си е стоял сам. Защо си е взел жена, пък и 2 деца е направил, не 1, а цели 2. Или явно е решил, че ще хвърля едни пари и никой за нищо няма да го търси. А влиза ли в сметките, когато децата сами го затърсят? Тате, ела да играем, тате, помогни ми за задачата, тате, купи ми сладолед и т.н. Или и тогава ще им хлопне вратата и ключа и ще си седне да си гледа филм.
Тежи, да, когато си на разположение 24/7/365. За сравнение - на работа си 8-9 часа, с почивни дни.

# 302
Не знам, не съм живяла у тях. Мога да се пробвам, но на нея едва ли ще ѝ допадне идеята Wink

# 303
  • Обран бостан ;)
Все едно да кажеш, че мъжъте заслужват медал, ако са дали 20 лв за памперси.

Нищо такова не съм казал. Казаното от мен означава, че за да оцениш нещо, трябва да го загубиш.

# 304
  • волно калдъръмче
Не е правило, но е факт, че 40-те са преломна възраст. Ако тръгваш от тази отправна точка - разбирам. Самосъхранението може да те блъсне по всяко време.

# 305
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Все едно да кажеш, че мъжъте заслужват медал, ако са дали 20 лв за памперси.

Нищо такова не съм казал. Казаното от мен означава, че за да оцениш нещо, трябва да го загубиш.

Засега имаме едно дете, гледаме си го сами, с мъжа ми. Първите две, три години от живота на едно бебе са адови. Ако децата са две, и то малки, не е двойно, а много повече. Губиш себе си, буквално. Липсата на разбиране на човека до теб може да те смаже допънително. Една моя приятелка идваше всяка събота или неделя до вкъщи,  според свободното и време, и  ме извличаше навън, поне за час. Действаха ми много добре тези моменти. Но пък мъжа ми е насреща.

# 306
  • Варна
Работи днес от вкъщи, не стига че ми създава напрежение , че ще обядва в нас, докато съм с малкото дете  - т.е. повече готвене. Ами решил и след работа да гледа дълъг филм, аз оттатъка с двете деца. Никъде не излезе ей така да се разходи. Първо пробвах с нормални думи , после доста взех да се нервирам и той полудя. Взе да крещи петък вечер не можело ли да гледа един филм бла бла бла. 50мин ми прави забележки кое не било на мястото си, вкиснат до безобразие.  Била съм си почивала цял ден, щото голямото било на градина, а аз с малкото.а това, че пиша и ака навсякъде , да съм слагала памперс. Нали го махаме?!?
Ще си сипя нещо алкохолно , че много ме афектира.
Съжалявам, че някои потребителки тълкувате всичко първосигнално. Личните ви проблеми, фобии, проекции и особености на нрава водят до грешни изводи.
В конкретния случай авторката е раздразнена, че мъжа и не излязъл на разходка. Възможно е да е бил уморен, отегчен или ядосан. Ако е пристрастен към компютъра, там е разковничето. Но възниква и въпроса защо създавате деца с хора, които са безотговорни или инфантилни? Спретвайки скандал добре сте разстроили децата. За финал мама ще се напие и тати може да потърси по- спокойна компания. Може би ненавистта ви пречи. Затова единия се изолира. С панаира какво спечелихте? Нова доза неприязън.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 16:30 от Viviana91

# 307
Но възниква и въпроса защо създавате деца с хора, които са безотговорни или инфантилни?
Явно за да не останат стари моми и да има за какво да мрънкат после. И като цяло българските жени в по-голямата си част са ми страшно странни същества. Драпат да се омъжат и да имат деца, а после " Ужаааас, имам децаааа, никой не ми помагааа, не мога да изляза от тея децаааа!“. Не знам какво са очаквали, честно, явно са очаквали розова семейна идилия, което не е невъзможно, стига да не си се омъжила за някой, който просто си е бил същото лежащо и ровещо в телефона същество и докато сте били гаджета.

# 308
  • София
А ако всичко сам ще си прави, за какво му е жена изобщо, която и без друго смята, че основно трябва да гледа децата, но пък ужасно ѝ тежи това?
А де... да си е стоял сам. Защо си е взел жена, пък и 2 деца е направил, не 1, а цели 2. Или явно е решил, че ще хвърля едни пари и никой за нищо няма да го търси. А влиза ли в сметките, когато децата сами го затърсят? Тате, ела да играем, тате, помогни ми за задачата, тате, купи ми сладолед и т.н. Или и тогава ще им хлопне вратата и ключа и ще си седне да си гледа филм.
Тежи, да, когато си на разположение 24/7/365. За сравнение - на работа си 8-9 часа, с почивни дни.

Хайде да се върнем на фактите- Лиса е с едното дете вкъщи, така поне е написала, което ми говори, че другото е на градина. Тежи й, че мъжът й ще яде вкъщи на обяд- трябвало да сготви повече, ти да видиш!?
След като той бачка до 18 ч., няма право да е уморен, но тя има това право, защото е била с детето вкъщи и се е грижела за него- за детето, не за мъжа, де.
Сега ще попитам, на колко е малкото дете и грижата за него свързана ли е с копаене на канал, пренасяне на тухли четворки или вардене на крава с телето, да не се изгубят?

От друга страна- Лиса е възмутена, че мъжът й избягва да излиза с двете деца на разходка.
Ами, тя нали също не е през деня с двете- едното е на градина, което е разбираемо облекчение.

разбира се, че мъжът трябва да си обръща време на децата и да прекарва време с тях, но дали пък трябва да е въпреки всичко и на всяка цена, само и само да не се мине жената, че не си е отработил "бащинските"?

ПП. Ще ти кажа, защото още нямаш деца- разбира се, че дотежава гледането на децата през първите години.
Но, това е времето, което по силно свое желание, си посветила на тях.
Ако си мислиш, че някой трябва да те отменя, че да не си губиш ергенските настройки, жалко.
Все пак, след 30+ се предполага, че достатъчно години си посветила на личното си уудобство и кеф, та можеш да се прежалиш 2-3 и са децата си.

# 309
Ако си мислиш, че някой трябва да те отменя, че да не си губиш ергенските настройки, жалко.
Все пак, след 30+ се предполага, че достатъчно години си посветила на личното си уудобство и кеф, та можеш да се прежалиш 2-3 и са децата си.
Точно в случая мъжът е с ергенски настройки. И защо да не може и той да се лиши от лично удобство и кеф, щото и той е отделил същото време за него си? Защото утре Лиса ще се върне на работа и ще се очаква от нея да влага И пари в семейството И пак същата грижа, а мъжът пак ще се затваря да си почива, че е уморен. Нямам деца, но съм чувала, че и като станат на 2-3 години пак си има грижи по тях, та не е да избуташ първите 2 години само.

# 310
  • София

Точно в случая мъжът е с ергенски настройки. И защо да не може и той да се лиши от лично удобство и кеф, щото и той е отделил същото време за него си? Защото утре Лиса ще се върне на работа и ще се очаква от нея да влага И пари в семейството И пак същата грижа, а мъжът пак ще се затваря да си почива, че е уморен. Нямам деца, но съм чувала, че и като станат на 2-3 години пак си има грижи по тях, та не е да избуташ първите 2 години само.

Кое му е ергенското- че работи от вкъщи и е казал, че е скапан, след като не е станал от компа 9 часа?
Без извинение- такъв егоизъм не води до нищо добро.
Тя за тези 9 часа може и да си полегне с детето, дори то да спи малко през деня.
А, какво ще се очаква от Лиса като се върне на работа, е съвсем друга бира.

Обсъждаме нещата тук и сега.
Обсъждам аз и това, че за нея е нормално да не е с двете деца вкъщи, но за него не е нормално да иска да излиза на разходка само с по едно, след като се е върнал от работа.

ПП. И да, като решиш да имаш деца, не е за малко, затова хубаво помисли дали наистина можеш да им посветиш от времето си без да съжаляваш и да се чувстваш мината.

# 311
Бях изморена точно тогава - например малкото дете се е наакало 3пъти и напикало чаршаф, който сега съм сложила. Както вече написах, е в период на махане на памперс.
А мъжът ми е от хората, на които колкото повече казвам “почини си, аз ще изляза с децата, ти си почивай на тишина”, толкова повече сякаш му харесва и свиква. И следващия път не ще да каже “а ти беше много добра, хайде мой ред е”. Иска си пак същото.

# 312
Периода на махане на памперс не е като да не го помним. Зсщо се мъчите да продавате краставици на краставичари не знам. Въобще кой ви е заблудил, че жената като се омъжи, мъжът автоматично почва да я отменя и с деца, и с домакинство?
Лиса, мъжът ти има други причини да се държи така, и ти много добре знаеш какви са. Само дето, ако не се замислиш над самоучастието си в този процес, рискуваш да ти промият мозъка колко лош избор си направила.

# 313
  • София
Сега ще попитам, на колко е малкото дете и грижата за него свързана ли е с копаене на канал, пренасяне на тухли четворки или вардене на крава с телето, да не се изгубят?

Значи, ако на Лиса мъжа й това го е правил цял ден, надали някой ще му каже гък, че иска да си полегне след работа.
Ама хайде да не се лъжем, работим сериозни и отговорни работи, стресово е, изморително е, изпушват ти ушите, ама си седиш цял ден на Д-то и умората ИЗОБЩО не може да се сравнява с ден, прекаран в тичане след малко дете. И двете неща съм ги правила достатъчно дълго, за да мога с чиста съвест да го кажа.
И другото е, че ако мъжът по принцип си поема бащинските грижи достатъчно често и по самоинициатива, никой няма да му се озъби за една вечер. Филмчето е било последната сламка.

Въобще кой ви е заблудил, че жената като се омъжи, мъжът автоматично почва да я отменя и с деца, и с домакинство?

Ами .. здравият разум го диктува, мисля аз? Няма нужда някой да идва да ме лъже. 2ма човека, работата на 2. Даже се учудвам, че изобщо го коментираме, толкова е тъпо.

# 314
Над всяко едно мнение се замислих и ми е от полза. Моля да приключим темата, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт