Когато мъж има кариера - това е в нормата, когато жена има кариера - болно доказване, бутане, комплекси и какво още беше.Не се сърди, човече, аз съм съгласна с написаното от теб за общия бюджет и всичко останало. Не съм изложила моите разбирания за семеен модел, а пример за такъв, в който има делене и то е дошло от някъде.
Анализирам поведението на "силни" жени много отдавна и за това писах, че ми е интересно яйцето ли е първо или кокшката. Много от разбиранията за мъжественост ни се налагат от обществото, още от ранна възраст скромните момчета са жертва на подигравки в училище например.
На коя жена и е кеф да си сменя гумите ва колата? Но ако мъжа и не може или не иска, ще трябва да намери решение сама. Ако се случва не само с гумите, а и с всичко останало, започва тя да се оправя с всичко по неволя.
Аз това имах предвид под бутане. Никоя няма на се "бута" да си прави всичко сама, ако има кой да помогне. Ситуацията го е наложила.
За смяна на гумите има гумаджии. Не е чак такава тежест една жена да си закара колата до гумаджийницата или да извика мобилна такава.