С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 47 981
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
А за какво изобщо трябва да яде? Ама ха! Не го е срам! Само ще харчи храната!

# 676
Е това за хляба е пълна глупост. Толкова не можеш да го траеш, че се чудиш за какво да се заядеш.

когато готвя аз аз ще решавам. Ако не му изнася да си готви сам. Да не съм му слугиня. И това му е много - хем ми яде храната хем ми се зъби - че и с претенции. Като не иска манджи с хляб да се не е женил за българка. Както аз мога ям техните храни по техния начин така и той ще яде българските да видим кво ще му стане. Но на него в крайна сметка му хареса моя начин ама трябваше да се инати преди това за демонстрира колко е тъп и упорит. Ако не мога да го понасям сам си е виновен

# 677
Уау, ама ти наистина не можеш да го траеш. Звучиш все едно би го удавила в една капка вода. Все съм виждала жени да се оплакват, но си личи кога жена е просто ядосана и кога го мрази. Защо се мъчите взаимно?

# 678
  • София
Боже, каква злоба и огорчение за храна...
Грехота е, честно!

# 679
Скрек, от гледна точка на презумпцията, че когато ти готвиш, ти решаваш как ще се яде сготвеното, валидно е и допускането, че когато мъжът ти е този, който е the breadwinner у вас, той да решава кога, как и за какво да ти отпуска пари. Той храна може да си купи и без ти да готвиш. Но ако той ти резне финансите, ще ти се наложи да караш на бобец с повечко хлебец. Дуенето на перки в семейните войни у вас не е в твоя полза.

# 680
Ох, вече и мен ме дразни моя. Въпреки, че благодарение на бременните хормони съм една идея по зен.
Заради короната ММ мие и трие всичко, което вземаме от магазина. А някои неща вади от опаковката. Така направил и с голяма бучка масло и е сложена в чинийка в хладилника. Днес вади нещо от хладилника, който е натъпкан с всякаква храта и чинийката с маслото пада на пода. Предложих да оберем там където маслото се е допряло на пода, а останалото ще препържим и пак ще може да се ползва. Но той реши да го хвърли. Добре, хубаво, но после се ядоса, защото го хвърлил и се размрънка. Нямало повече да дезинфекцира /демек да мие всичко/, аз да съм го правила - при положение, че аз категорично отказвам, защото е излишно за мен. Мрън...

# 681
Miss_chichi, радвам се да прочета хубавата новина (за бебето). Едно време слагахме лентички, ех! Извинете, че не съм по темата.

# 682
Скрек, от гледна точка на презумпцията, че когато ти готвиш, ти решаваш как ще се яде сготвеното, валидно е и допускането, че когато мъжът ти е този, който е the breadwinner у вас, той да решава кога, как и за какво да ти отпуска пари. Той храна може да си купи и без ти да готвиш. Но ако той ти резне финансите, ще ти се наложи да караш на бобец с повечко хлебец. Дуенето на перки в семейните войни у вас не е в твоя полза.

Това Аз готвя - аз решавам, всъщност съм го научила от него. Той като прави нещо, което не харесвам по тоя начин, ми се отговаря Аз готвя, аз решавам - ако искаш по твоя начин си го сготви. Не смяташ ли, че заслужава същото? Защото аз смятам - отговарям му както той на мен и той се усеща, че повтарям собствените му думи и мълчи като затиснат щото просто няма кво да каже.
Може и да пазарува, и да готви (еднообразно), но МРАЗИ и избягва го всячески. Помага ми единствено, когато е поканил мама и тати или родата си на гощавка, защото все пак не върви аз сама да посрещам неговата фамилия.
Не знам за какво резване на финанси говориш - няма как да резне нещо, което никога не ми е давал. Дава ми пари да пазарувам храна - толкоз. Предлагала съм му много пъти да не ми дава нищо и сам да си пазарува, пък аз ще помагам с готвенето колкото да си заслужа дажбата. Не го устройва и го разбирам. Тия пари за храна дето ми дава ги печели от въздуха и не ги и усеща. Ама ако ще трябва да мисли и какво да напазарува и сготви това му е еведневна работа, която предпочита да си пести. Аз пари за храна за мен си и децата си имам. Всеки ден можем по 3 пъти на ресторант да се храним ако искам. Ама не искам, щото бобец с хлебец тук няма къде да ям, а го предпочитам пред другото. А ти да не мислиш, че бобът е евтин като в BG? Е не е - килограм боб струва между 10 и 13 лева. Каймата е средно 14 лева.  

Уау, ама ти наистина не можеш да го траеш. Звучиш все едно би го удавила в една капка вода. Все съм виждала жени да се оплакват, но си личи кога жена е просто ядосана и кога го мрази. Защо се мъчите взаимно?

объркала си се. 1000 пъти предпочитам да съм с него отколкото сама. Е сега не ми работи отоплението в спалнята - ако бях сама щях да си платя да ми го оправят. А сега той ще го оправи, той ще купи резервните части, а ако не може сам ще плати на майстор. Сменя ми гумите на колата, кара я на мивка, на сервиз, в къщи ми спестява всичката мъжка работа, гледа кокошките,  пчелите, прави ми кафе сутрин и масаж на стъпалата вечер... Друго си е да знам, че не съм сама и има на кой да разчитам. Та само заради това съм съгласна да му гледам намръщената физиономия и да му търпя зъбенето. То и сравнително лесно може да се минимизира като избягвам сблъсъците с него. Вече все по-често ако искам нещо да му кажа му пиша съобщение - чиста работа. Той и съобщенията по-лесно ги разбира и приема щото като му говоря все му се струва, че му нареждам или го критикувам и заема изключително ненужна отбранително-нападателна позизиция, което пък мен ме дразни.

Брех, даже в темата за оплакване от мъжете си не ми дават да се оплаквам

# 683
Значи момичета, ако един мъж почне да ме кара да ям с хляб или без хляб, ще го напусна, бе. Това се не трае бе. Нещо там за секс, за прашки, не си ли говорите.
аз не че защитавам мъжете, ама честно и вие сте си ужасни, то по-добре да си си сам, дори и на Коледа и да си ядеш каквото и както душата ти иска.

# 684
Моя мъж хляб не яде. Ама и хапва повече. Дразня се, че готвя всеки ден, но това в заради мен. Вчерашна храна не ям, с малки изключения. Ама да го карам да го яде с хляб, че да готвя по- малко не бях се срещала.

# 685
Вкъщи пък покрай мен всички спряха да ядат хляб. Понеже аз не ям и рядко се сещам да го напиша в списъка на ММ, той пък не се сеща да купи и така. Щерката пък я е страх да не надебелее и тя го избягва. Само малката яде ако направя домашен за нея.

# 686
Е, за кое резване на парите да говоря, Скрек? За това, че мъжът ти издържа семейството ви, не за джобните, които ти дава или не ти дава. Сама си писала за това. Жалко, че бобът в Дания е толкова скъп. Това означава, че ако съвсем прекалиш, ще се наложи да ядеш само хляб без боб.

# 687
  • София
За месидж брак не се бях сетила.
А, сещам се всъщност, но няма да го наричам брак.

# 688
А  бобената и другите запържени яхнии без хляб ли ги ядете ми е много интересно.

# 689
Вкъщи не ги готвим.

Общи условия

Активация на акаунт