Пазаруване от Amazon - тема №90

• 55 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за отговорите за куфара. Ще видя в мола в Русе има ли такъв магазин ...

# 121
  • София
Здравейте! За първи път ми се налага да връщам поръчка до немския амазон. Поръчах Трекинг обувки на Колумбия, пристигнаха с превозвач, но са с 1 номер умалени. В кутията има един лепящ се етикет, отгоре с изписано DHL с 2 баркода отдолу. Дали ще е нужен при връщането? Бихте ли споделили опит как да процедирам, при положение, че обувките са поръчани чрез превозвач.
Ето ги обувките 37 номер, но отговарят на 36. Страхотни са иначе, взех ги за 55 евро. Ще ги пусна и в темата за размените, ако някой прояви интерес. https://www.amazon.de/gp/product/B07KK3KWMS/ref=ppx_od_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

# 122
Здравейте! За първи път ми се налага да връщам поръчка до немския амазон. Поръчах Трекинг обувки на Колумбия, пристигнаха с превозвач, но са с 1 номер умалени. В кутията има един лепящ се етикет, отгоре с изписано DHL с 2 баркода отдолу. Дали ще е нужен при връщането? Бихте ли споделили опит как да процедирам, при положение, че обувките са поръчани чрез превозвач.
Ето ги обувките 37 номер, но отговарят на 36. Страхотни са иначе, взех ги за 55 евро. Ще ги пусна и в темата за размените, ако някой прояви интерес. https://www.amazon.de/gp/product/B07KK3KWMS/ref=ppx_od_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

Избираш Your order  , в дясно на поръчката има активни бутони , избираш Return or Replace item , кликаш на отметката на артикула който искаш да върнеш и избираш причина , в дясно даваш Continue ,избираш метода по който искаш да ти върнат парите и пак кликаш на Continue , How will you post your return? след този надпис ти излиза адреса на превозвача и до него има активен син надпис Change address , кликаш на него , излиза ти адреса на превозвача и от долу има активен син надпис Add a new address , въвеждаш си бг адреса и готово. До 8 евро възтановяват за пощенски разходи. Всичко това само ако продавача е Амазон.

# 123
Картата не става за нас, само за граждани на съответната държава е.

Доколкото знам, няма действащ код в момента, нито за английския, нито за немския амазон.
благодаря Hug
Пропуснала съм тази подробност. Но пък ми даваше да кандидатствам, може би защото поръчвах до адрес на превозвач в същата държава.

# 124
По повод поръчките: миналата седмица си вземам от превозвача пратките от амазон и се оказа, че в единия плик, в който трябва да има 2 продукта, липсва един. В профила ми в амазон пише, че е доставена. По тракинг виждам само един плик от една дата за 2та продукта. Пробвам се като на шега през бота на амазон и "той" взе, че ми одобри връщане на парите по сметка 😊. За първи път ми се случва, но се бях настроила за чат с индиец, а те ме зарадваха с разрешение на проблема за точно 2мин. Евала!

# 125
  • София
Колумбията са умалени, купувам дори с повече  от 1 номер. Вместо 36-36,5, взимам 38

# 126
  • София

Избираш Your order  , в дясно на поръчката има активни бутони , избираш Return or Replace item , кликаш на отметката на артикула който искаш да върнеш и избираш причина , в дясно даваш Continue ,избираш метода по който искаш да ти върнат парите и пак кликаш на Continue , How will you post your return? след този надпис ти излиза адреса на превозвача и до него има активен син надпис Change address , кликаш на него , излиза ти адреса на превозвача и от долу има активен син надпис Add a new address , въвеждаш си бг адреса и готово. До 8 евро възтановяват за пощенски разходи. Всичко това само ако продавача е Амазон.
Много благодаря за изчерпателният отговор! Hug Дали разбрах правилно-възстановяват пощенски разходи само, ако продавача е Амазон, а пратка може да се върне независимо от продавача, нали така и няма значение, че съм поръчвала чрез посредник! Извинявам се, сигурно е дискутирано много пъти, ама като не ми се е налагало до сега, не съм обръщала внимание.

# 127
Аз разбрах от обяснението ,че независимито каква сума ви иска куриерската фирма за връщането на пратката,вие ще получите от амазон 8 евро,и това връщане важи ако сте закупили продукта от амазон,а не друг продавач от сайта.

# 128
Аз разбрах от обяснението ,че независимито каква сума ви иска куриерската фирма за връщането на пратката,вие ще получите от амазон 8 евро,и това връщане важи ако сте закупили продукта от амазон,а не друг продавач от сайта.

Точно така. За друг продавач не знам как стоят нещата тъй като поръчвам само от продавач Амазон , но и при другите може да се връща но връщането не е безплатно. Аз лично връщам съ БГ Пощи най обикновена пратка.

# 129
  • София
Благодаря, сега разбрах! Simple Smile Кутия с обувки от БГ пощи ще бъде тактувана като колет, а не като малък пакет, нали?

# 130
По повод обувките Колумбия, имате ли наблюдения освен че са умалени, дали са и тесни? На повечето модели, които заглеждам пише, че са за тесен крак. Ето тези например:
https://www.amazon.de/gp/product/B07KK2K5PK/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

# 131
  • Сф
С БГ пощи, ако е до 1,5кг е малък пакет- 30лв връщане (ама не помня дали беше с проследващ номер)

# 132
Благодаря, сега разбрах! Simple Smile Кутия с обувки от БГ пощи ще бъде тактувана като колет, а не като малък пакет, нали?
Няма да можеш да използваш БГ Пощи.
https://www.bgpost.bg/bg/messages/2501 - Търси "Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия"

# 133
  • Сф
Чревоугодник,  с „х“ са отбелязани съответните пратки, които се приемат, сред които е и Англия

# 134
  • София
Колумбията са умалени, купувам дори с повече  от 1 номер. Вместо 36-36,5, взимам 38
Това за всички модели ли ли важи или за посоченият? Чета отзивите в амазон на едни колумбия и все пишат, че им пасват и отговарят. И .. съответно започна чуденка кой номер да взема

Общи условия

Активация на акаунт