Пазаруване от Amazon - тема №90

• 55 767
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! За пръв път ще поръчвам от амазон и имам два въпроса. С кой доставчик идват пратките и какво става, ако не съм вкъщи в деня на доставката? Благодаря предварително.

# 136
  • Казанлък
Скрит текст:
Здравейте! За първи път ми се налага да връщам поръчка до немския амазон. Поръчах Трекинг обувки на Колумбия, пристигнаха с превозвач, но са с 1 номер умалени. В кутията има един лепящ се етикет, отгоре с изписано DHL с 2 баркода отдолу. Дали ще е нужен при връщането? Бихте ли споделили опит как да процедирам, при положение, че обувките са поръчани чрез превозвач.
Ето ги обувките 37 номер, но отговарят на 36. Страхотни са иначе, взех ги за 55 евро. Ще ги пусна и в темата за размените, ако някой прояви интерес. https://www.amazon.de/gp/product/B07KK3KWMS/ref=ppx_od_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Колумбията са умалени, купувам дори с повече  от 1 номер. Вместо 36-36,5, взимам 38
Това за всички модели ли ли важи или за посоченият? Чета отзивите в амазон на едни колумбия и все пишат, че им пасват и отговарят. И .. съответно започна чуденка кой номер да взема

Имам опит с 4 модела Колумбия, за мен, за сестра ми и за половинката. Всички са точен размер. Според мен четете отзивите и гледайте съответствие на размерите  за конкретния модел ( ако има). Аз много харесвам марката.
А и спортната обувка по добре да е леко по свободна. Може да се сложи стелката, а и да има място за по дебел чорап Simple Smile Wink

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:25 от valpan

# 137
Здравейте! За пръв път ще поръчвам от амазон и имам два въпроса. С кой доставчик идват пратките и какво става, ако не съм вкъщи в деня на доставката? Благодаря предварително.
зависи как ще поръчаш. Ако е директно до БГ, често отиват и в пощата (ей това не можах да го разбера защо, редовно си чакам пратки, а те си отлежават там, защото нито ми пращат известия, нито ги търсят като ходя да проверя.... Все викат "ние ще ви пуснем бележка", да бе, да).
Можеш да поръчаш и с превозвач и тогава вече или ти ходиш да си я вземеш, или я чакаш с Еконт или Спиди.

# 138
Благодаря, сега разбрах! Simple Smile Кутия с обувки от БГ пощи ще бъде тактувана като колет, а не като малък пакет, нали?

Аз си купувам най големия плик със бабъл , продават ги и в Пощата , иначе ги купувам от Офис 1. На мен обувките до сега са ми ги таксували като малък пакет.

# 139
  • София
Скрит текст:
Здравейте! За първи път ми се налага да връщам поръчка до немския амазон. Поръчах Трекинг обувки на Колумбия, пристигнаха с превозвач, но са с 1 номер умалени. В кутията има един лепящ се етикет, отгоре с изписано DHL с 2 баркода отдолу. Дали ще е нужен при връщането? Бихте ли споделили опит как да процедирам, при положение, че обувките са поръчани чрез превозвач.
Ето ги обувките 37 номер, но отговарят на 36. Страхотни са иначе, взех ги за 55 евро. Ще ги пусна и в темата за размените, ако някой прояви интерес. https://www.amazon.de/gp/product/B07KK3KWMS/ref=ppx_od_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Колумбията са умалени, купувам дори с повече  от 1 номер. Вместо 36-36,5, взимам 38
Това за всички модели ли ли важи или за посоченият? Чета отзивите в амазон на едни колумбия и все пишат, че им пасват и отговарят. И .. съответно започна чуденка кой номер да взема

Имам опит с 4 модела Колумбия, за мен, за сестра ми и за половинката. Всички са точен размер. Според мен четете отзивите и гледайте съответствие на размерите  за конкретния модел ( ако има). Аз много харесвам марката.
А и спортната обувка по добре да е леко по свободна. Може да се сложи стелката, а и да има място за по дебел чорап Simple Smile Wink
Хм, досега един не си е отговорил на номера... да кажем с 3-4 пъти по голям опит. Най-малка разлика досега само с един определен модел сандали за ММ мога да кажа, че е имало - само 0,5 (спазвайки принципа + 1-1,5 му дойдоха малко големи... но са му любими и ги носи докато намерим, само +0,5 Blush , тези бяха третите от модела)

Ecco 36  до Columbia 38 (24 см пише на кутията, за Ессо-то няма см)
Скрит текст:
но пък за мен обаче Ессо-то е с 0,5 оголемено, т.к. 37 обувка на ток (не маратонка) почти ми падат от краката.
Columbia-та по-скоро не са за широк крак (моят е тесен)

# 140
Здравейте !
дали мога да намеря изгодни спортни мъжки обувки 41 н
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%9E%D0%B1%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B … mance-p2862737-2/
https://www.sportsdirect.com/puma-mega-nrgy-runners-mens-127008#colcode=12700803
или на др добра марка, напр. UNDER ARMOUR , за предпочитане черни в черна подметка
Благодаря предварително

# 141
  • София
харесах в немския амазон нещо, за което директната доставка ще е по-евтина отколкото с превозвач.
с тия обемни тегла става сериозна сума.
освен цената амазон дават и очаквана дата на доставка.
разбрах че по пощата ги чакам.
обемни пратки разнасят ли или да си я търся аз?
и спазва ли се горе долу очакваната дата за доставка или както дойде, че се чудя до донмашния или служебния адрес да пусна?

# 142
  • Сф
те вече писмата не искат да разнасят до вкъщи, какво остава с по-големи пратки. От пощата ще ти пуснат известие, че имаш пратка и да отидеш до клона да я вземеш.
Дали си спазват датите- Божа работа. С тази корона пък въобще не можеш да планираш.

# 143
  • Варна
Здравейте,
Пристигнаха белите маратонки Geox, които бяха споделени на предните страници.
Ужасно съм разочарована, защото са много твърди и уголемени. Аз поръчах 40 номер, но ги връщам без колебание. Иначе на външен вид са симпатични.

# 144
  • Пловдив
Ай, ай...жалко...дано моят модел е ок, че не съм връщала и не ми се занимава.

# 145
Здравейте,
Ужасно съм разочарована, защото са много твърди и уголемени. Аз поръчах 40 номер, но ги връщам без колебание. Иначе на външен вид са симпатични.

Е, стига де! Така ги похвалих на една позната, че под мое влияние взе, че си ги поръча. Ами сега Rolling Eyes

# 146
Здравейте,
Кои точно са вашите? Имаше няколко различни модела показани на предните страници.
Благодаря!

# 147
Може ли реална снимка, че аз ги чакам да падне цената? Тогава моят номер поскъпна и не успях да ги хвана на ниска. И моят опит с Геокс е, че са уголемени.

# 148
# 149
  • Бургас
Ух, жалко ако са те. И аз ги чакам, че ми харесаха повече от шарените.
Ще помоля за реална снимка.

Общи условия

Активация на акаунт