КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 155
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Яжке, честит рожден ден ! Да си здрава, да се виждаш често с деца и внуци, да се разбирате и подкрепяте!
Хули, честити придобивки - да ви служат дълго време и да не хващат вируси.
За Париж и Русия - ходи ми се, ама няма. То да може до Ани и Мрънч  да стигам когато поискам пак е нещо. Преди корона данданията позната ходи в Париж - не било същото като преди 5 - 10 г. По историческите места било пълно с тарамбуки, навсякъде чернилки....
Следобяд сдадохме Мрънч - цял и невредим, без рани и синини. Сега му се радва другия дядо. Не, че е мое, но е много хитричко детенце. Днес докато бях в 00 докопал 1 кутия с разни бижута-дрънкулки на майка си. Гепил си 2 синджира и си играе с тях, а като видя как влизам и веднага ги бута под дупето да ги крие. А същевременно ме гледа с подкупваща усмивка. Да, ама не - баба е печена и моментално оцени опасността и му прибра играчките.

# 121
  • София
Момичета мили! Приятелки мои! Благодаря ви за пожеланията за рождения ми ден и за това,че не сте ме забравили! Получих поздравления от почти всички от групата,но едни по ФБ,други по Вайбър,някои по тел. и тук.Трогнахте ме и наистина ме разплакахте.На стари години получавам повече поздравления,отколкото на млади.Никога не съм отбелязвала този ден и не съм го празнувала.
   Изкарах две незабравими седмици с внуците.Вчера си заминаха момчетата.Днес родителите им трябваше да са на работа.Вики ще остане до края на седмицата.И-за мен лятото свърши! Не можех да пиша тук,дори и да чета редовно.Имахме занимания по двойки-четене,писане,смятане,диктовки.И във всяка двойка бях главната учителка.Не ми остана мозък от това.Вече съм стара и бързо се изморявам.Но,постигнахме голям напредък.Най-важното е,че Вики вече чете романи на български език.Намерихме логопедични упражнения и скоропоговорки и имаме забележителни успехи с внучката.Все още не може да се отучи от гърленото "Р",но поне разбра как е на български.
   Ох,накрая да споделя.От сутринта Софи е с температура и главоболие.В града им и в работата и има Ковид. Преди 2-3 седмици правиха тестове и нейния беше отрицателен.Днес са и изписали антибиотик и се лекува в къщи.Чудя се,дали да я засиля да прави тест или да изчака.Дали са и 5 дни болнични и никакви обяснения,нито диагноза,нито тест.Отделението в болницата било пълно с болни с вируса.Ако някой има наблюдение за боледуване с вируса,моля да разкаже!

# 122
  • София
Добро утро!
Яжке, не се шашкайте излишно.
Няма как за всеки сопол да се прави тест. Едно, че е скъпо и за сметка на болния, а и не винаги резултата е точен. Дори и да е коронясана - нали ги пращат в къщи с парацетамол и разни за смукане. Още не знаят с какво да лекуват, а и д-рите не се престарават много. От личната знам - ако може да не попадаме в болница. Че там заразата е сигурна.
Май ми личи, че Мрънч е при другия дядо - пия спокойно кафе и раздавам акъл.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:07 от Aisha

# 123
Яжка, честит рожден ден! Бъди здрава и усмихната. Има ли усмивка, значи има всичко друго.

Пишете и мен в  групата за Русия  Тя е една от несбъднатите ми мечти и по-специално- Санкт Петербург. Чула съм, че е приказен град. Другите 3 мечти  ги сбъднах- Париж, Рим и Виена.
Миналата есен бях в Истанбул и си признавам, че много ми хареса, въпреки че не беше включен в мечтаните градове.

Хули, преди години ми вадиха бенка отзад на бедрото. Изтърпях адски болки след операцията, а един проф. Дудунков от Онкологичната клиника, който хитро ме препрати в частната му клиника ( нямало в онкото място за операцията, нямало свободна сестра и пр. ) също така ме размотаваше с хистологията. Всичко мина и замина. И при теб ще е така.
Хубави и ползотворни оставащи дни от август на всички!

# 124
Ейй, не се научих да пиша от телефон значи и туй то... ядосах се на себе си още преди да поздравя.

Ха, добър вечер!
Май отдавна на съм чела, имам пропуски, но важно е, че всички, които пишете си изкарвате добре и нямате оплаквания Simple Smile.

Това лято всички се отдавате активно на бабинството, но това е хубаво, така трябва.

Забравих, какво писах преди да ми изчезне, но не било и важно. Само да кажа, че съм добре и вие да сте така, пък дай Боже и да се видим, не само да се четем Simple Smile.

Еее, хубава вечер и да ви е вкусно и приятно!

П.п  К.А.Г, превари ме, получаваш виртуална прегръдка!

# 125
Клечка, благодаря за прегръдката! Връщам ти я двойно.

# 126
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро, момичета!
Снощи си легнах доста късно, но се събудих рано - към 6:30, Натисках се още малко, но вместо да заспя се разсъних и станах. Сега допивам кафето.
Фло, благодаря за песните! Ами с Танчето ще ходим в Париж! Не бих отказала и Русия, но там съм ходила, макар и отдавна. Никога няма да забравя красотите и шадраваните на Петерхоф в (тогава беше още Ленинград. Кремъл и Червения площад в Москва. Бялата Одеса.... Еееех, спомени! Била съм в Полша, в Швеция, в Германия, но и моята мечта дълго време е Париж. Чудя се дали да прибавя и Англия... И по-скоро един определен град... Ама май си предпочитам детето тук, отколкото аз - там!
Стига толкова за хайманосване! Лек да е денят ви!

# 127
  • София
Добро утро, красавици!
Добро утро, ранобудна ЯНЕ.
Снощи си легнах навреме. Около 23.00. Трябва да се стараем всеки път да си лягаме в едно и също време. Така организмът се настройва за заспиване. Достатъчният сън е изключително важен, защото по време на сън и то в тъмнина, се синтезира в организма хормонът Мелатонин. Недостатъчният сън води до дефицит на хормона. А той е изключително важен! Ето на какво влияе:
Защитава организма от стрес
Забавя стареенето, удължава младостта
Укрепва имунитета
Участва в регулирането на артериалното налягане, разрежда кръвта
Влияе върху работата на храносмилателната система
Отговаря за нормалната дейност на нервната система
Възпрепятства увеличаването на телесната маса и затлъстяването, контролира обмена на веществата
Притежава антиоксидантно действие
Контролира работата на щитовидната жлеза
Намалява чувствителността към болката.
Изпих си кафето. Хайде на работа. Да работите и да пеете. Simple Smile Нали казват, че трудът е песен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 128
Здрасти, как сте, преди да заспите нещо шаренко да ви усмихне

# 129
  • София
Велик художник е природата! Я как е нашарила цветенцата.
И аз да питам - как сте мацки? Попяхте ли доволно днес? Imp
Днес изкарах руския репертоар. Добре попях, доста работа отметнах. Simple Smile
Хайде спокойна вечер и лека нощ! Kiss

# 130
Охооо,  добра среща, дами!
Да се прицънцуря, тъй ли беше, към раздумката Simple Smile.

Днес целио ден пътувам - и тъй като тръгнах с голям мерак, всичко взех, само дето ключовете за в къщи не си взех Simple Smile. Кефя си се аз, че ще пътувам 5- 6 часа и ще имам време да си четааа и някъде по средата на пътя се сещам, че нямам ключове:).
Айде слизам на следващата гара, влак за връщане няма скоро та газ с куфар, раница и лаптоп до автогарата и за късмет едно микробусче току тръгва за към към нас. Ами като идея си нямам къде ми са ключовете, но моето другарче положи усилия да ми ги намери и ме чакаше на гарата без хич дори да ми се ядоса, та сега съм отново на път.
А ако ви кажа, че съм излязла в 12.00 и ще пристигна в 22.00 Simple Smile - но пък се напътувах, гладна и жадна и самоведнъж посетила онова място Simple Smile , че беше зор Simple Smile.
Та такива ми ти работи Simple Smile...
Кандидатирам се за приза за най- голям шматарок, ако не за годината, то поне за сезона и тримесечието е мой одма Simple Smile.
Ама вие си ме знаете, каква съм чешматка Simple Smile, само дето скоро не ми се беше случвало, а утре имам няколко важни срещи насрочени.
Ако всичко в наред, може и да  свиря бръз сбор, но не смея, че нв се знае, знае ли се Simple Smile.

Посмвйте се за моя сметка преди лягане, пък ме помислете с добро.

Приятна вечер и лека нощ!
П.п. Ама съм гладнааа, като бездомно куче Simple Smile...

# 131
  • София
Клечице, незная друга дали се е посмяла, ама аз го направих от сърце. Добре ти се е получило. Хем си се разходила, хем си получила съпричастие от другарчето.
Бъди щастлива !

# 132
  • София
Само да се "ожаля",но не ми се сърдете.Душичката ми се е свила.Софи няма обоняние от днес.В петък ще и правят бърз тест.Температура има около 37".При мен нови ядове-канала за мръсната вода е запушен.Утре ще се опитваме с Жоро да го отпушваме,дано не се налага копане с багер.И всичкото това е понеже се похвалих,че лятото свършило за мен.Какво ли още ще ме тресе?!

# 133
Аз си нямам обоняние или ми е  почти никакво.Синусите го правят.
Не се притеснявай излишно, със сигурност  е нещо друго - в тези жеги вентилатора е достатъчен.
Ми кат решиш че всичко е наред ,става обратното, днес брах смокини и  да стигна горе дърпах клоните ,един ми перна апарата  и доста време пълзях и се молих да господ да го намеря ,слава богу, помогна , изрових го от пръстта ,настъпала съм го.Но  доста се притесних.
Електромерът е готов, големия син работи с тези неща и можеше да го направи ,но нали да не го притесняваме и не го е питал брат му дори.
Пари като вестници вървят.
Добре ,че са децата ни.
Забравих да се ожаля ,че очилата си не намирам, спомен нямам къде последно бях с тях, сто лева бяха.Надявам се да излязат  и викнат.
И последно се чудя дали да не взема климатик вместо дърва, имам за зор заман като спре тока и за кухнята.Вече трудно вдигам гюмчето да го пусна в печката, събарям кюнците на два - три пъти, добре , че не гори тогава, но нищо не пречи да забравя , да се разтегнати и да паднат, все ги натискам навътре като сложа гюма.И все повече няма да мога да мъкна.Чудя се и мисля.Дали си струва разхода и имам ли време да ползвам придобивката.

# 134
  • София
Добър вечер!
Сутринта излетяха  Мрънчи и мамка му. Пътували са добре, вече са си в другото къщи. Сега пооправих тяхната стая, утре следват кухньо-хола и спалнята. Ама може и да не са утре. Ще видим.
Клечи,  аз на всяко тяхно заминаване все дудна за ключовете. После - досадна съм била. Ама  от самолета не може да се слезе.
Яжке,  не се паникьосвай. По време на голямото ми кашляне февруари - май Пл. прихвана от мене. Мина му по-бързо, но и двамата дълго време нямахме обоняние и вкус. Вместо 2 - 3 скилидки чесън опуквах цяла глава, бях си изгорила гърлото от джинджифила. Темп. той имаше 1 седмица, аз не съм мерила. По принцип трудно вдигам температурата де. Около 37 гр. е нормално.Тогава не споделях за да не ви плаша какво ли ми е. 
А и канала знае кога да се развали - докато имаш помощник.

Общи условия

Активация на акаунт